05 Nisan 2023, Çarşamba 11:35:54

Atatürk Havalimanı'na veda edeli tam 4 yıl oldu...

Atatürk Havalimanı'nın kapanarak Türk havacılık merkezinin İstanbul Havalimanı'na taşınmasının üzerinden 4 yıl geçti.
  • AHLdeki ruhun binde bir bile yeni havalimanında yok. Hep daha büyüğü olsun sebebi yüzünden böyle bişey yapıldı. Ahl ne zaman kapandıysa, o günden beri çalışanların haklarında ve çalışma şartlarında hep daha geriye gitme oldu. unutmadan IGA TAVın tırnağı olamaz!
  • Bu büyük proje ülkede havacılığı bitiren nadir örneklerden biri. Atlas ve onur burası yüzünden bitti. Personelin çektiği yolu söylemiyorum bile. Hizmet binalarını yer altına iki üç kat olacak şekilde planlayamadınız mı? Ya hizmet alanları otopark kapasitesi? Daha 2023te çıkmaza girilen bir planlama, ilerde ne olacak Allah bilir.. birde şu hizmet alanlarına yapılmış tümsekler yapanların hep kulakları çınlıyor haberiniz olsun.
  • Önümüzdeki yıl tekrar açılıyor AHL merak etmeyin, geliyor gelmekte olan!
  • Türkiyenin en sevilmeyen havalimanı.
  • Yazik ettiler; devletin milletin parasini uc bes yandasa yedirdiler
  • Yine baharlar gelecek :)
  • Şimdi IGA dayım, AHL nin dış hatlarından daha büyük iç hatlar muhteşem. Kim ki İstanbul Havalimanına karşı çıktıysa ve AHL tekrar açıldın diyorsa havacılığı bilmediği gibi vizyondan da haberi yoktur..

Atatürk Havalimanı'nın kapanarak Türk havacılık merkezinin İstanbul Havalimanı'na taşınmasının üzerinden 4 yıl geçti.

Dünya sivil havacılık tarihinin en iddialı taşınma operasyonlarından biri olarak tarihe geçen 'Büyük Göç'ün üzerinden 4 yıl geçti. Atatürk Havalimanı'ndan İstanbul Havalimanı'na taşınılmasıyla birlikte Türk sivil tavacılık tarihinin bir çınarı da misyonunu tamamlamış oldu.

Tarih yaprakları 6 Nisan 2019'u gösterdiğinde Türk Hava Yolları'nın Atatürk Havalimanı'ndan gerçekleştirilen son tarifeli sefer için "TC-JJY" kuyruk tescilli uçağı, 319 yolcusuyla saat 02.40'da kalkış yaparak Singapur'a hareket etmiş ve böylece Atatürk Havalimanı'nda ticari yolcu taşımacılığı resmen durdurulmuştu.

THY, 86 yıllık yükselişine ev sahipliği yapan transfer merkezi Atatürk Havalimanı’ndan son uçuşunu icra edereken yeni evi İstanbul Havalimanı'na geçişin heyecanını da beraberinde yaşadı. 5 ve 6 Nisan’daki taşınma süreci de 45 saat olarak planlanmıştı. Ancak taşınma beklenenden de erken sürede, 33 saatte başarıyla tamamlanmıştı.

İGA büyük göç belgeselini böyle yayınlamıştı:
 

Atatürk Havalimanı'na veda edeli tam 4 yıl oldu...

Yorumlar Tüm Yorumlar (15)

Eski-yeni ~ 1 yıl önce
AHLdeki ruhun binde bir bile yeni havalimanında yok. Hep daha büyüğü olsun sebebi yüzünden böyle bişey yapıldı. Ahl ne zaman kapandıysa, o günden beri çalışanların haklarında ve çalışma şartlarında hep daha geriye gitme oldu. unutmadan IGA TAVın tırnağı olamaz!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Muhteşem ihl ~ 1 yıl önce
Bu büyük proje ülkede havacılığı bitiren nadir örneklerden biri. Atlas ve onur burası yüzünden bitti. Personelin çektiği yolu söylemiyorum bile. Hizmet binalarını yer altına iki üç kat olacak şekilde planlayamadınız mı? Ya hizmet alanları otopark kapasitesi? Daha 2023te çıkmaza girilen bir planlama, ilerde ne olacak Allah bilir.. birde şu hizmet alanlarına yapılmış tümsekler yapanların hep kulakları çınlıyor haberiniz olsun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
AHL ~ 1 yıl önce
Önümüzdeki yıl tekrar açılıyor AHL merak etmeyin, geliyor gelmekte olan!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İga ~ 1 yıl önce
Türkiyenin en sevilmeyen havalimanı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Uzgunumuz ~ 1 yıl önce
Yazik ettiler; devletin milletin parasini uc bes yandasa yedirdiler

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sana söz ~ 1 yıl önce
Yine baharlar gelecek :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Airmail34 ~ 1 yıl önce
Şimdi IGA dayım, AHL nin dış hatlarından daha büyük iç hatlar muhteşem. Kim ki İstanbul Havalimanına karşı çıktıysa ve AHL tekrar açıldın diyorsa havacılığı bilmediği gibi vizyondan da haberi yoktur..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Dark side ~ 1 yıl önce
Only a sith deals in absolutes
Ffff ~ 1 yıl önce
Bırak bu yalakaligi
Yapma yaaaa iga ~ 1 yıl önce
Konum, ucaklara kapılara erisebilirlik, yolcu rahatlığı, personel rahatlığı vs vs vs bu yazdiklarimin hicbiri igada yok ve isteselerde olmayacak. AHL de calisanlar bilir.
Airmail34-e ~ 1 yıl önce
terminalin içine bakarak neyin muhteşem olduğuna karar verdiğine göre pek de havacılık bilgin yok, vizyon konusuna girmiyorum bile. hakim rüzgar yönünde olmayan pistlerden uçun bakalım, soran olursa dünya bizi kıskanıyor dersiniz!
Vizyon ~ 1 yıl önce
Talihsiz ve bilgisiz bir yorum olmuş. Ben olsam özür diler bir daha yorum yazmayacağım derdim. Kavram hataları ile dolu. Vizyondan haberdar olunmaz. Kurumlara özeldir. Hangi vizyondan bahsettiniz acaba? İga’nın vizyonu mu? Havaş’ın vizyonu mu? İç hatlar daha büyük yazmanız da ayrıca çok anlamlı olmuş:)
Aksini ~ 1 yıl önce
Düşünürsen patronun kızar zaten
Taner ~ 1 yıl önce
30 yıl Ataturk Hava alanında çalıştım .neyin ne oldugunu iyi bilirim .Atatürk HV Alnı inşaaalah yakında yeniden hizmete girer ve girecek te. IGA berbat bir locasyon . sana IGA da başarılar dilerim . Dunyada seyehat etmedigim cok az Havalanı kalmıştir Afrika ulkelerı gibi .Ataturk en iyilerinden nokta.
Airmail34 ~ 1 yıl önce
Bu yazını yazdıktan sonra okudun mu? İnsan bu kadar cahil olur yani. Ötesi yok. Kapılara gitmek kolay iç hatlar büyük. Bu kıstasları 5 yaşında bir çocuk bile yapmaz. Senin havacılık bilgin nedir ya? Hangi hakla ve cesaretle bu yazıyı yazdın

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000