18 Şubat 2015, Çarşamba 14:19:57

PİLOT İLE KULE ARASINDAKİ İLGİNÇ DİYALOG

Atatürk Havalimanı'nda bugün adeta kâbusa dönen hava trafiği pilot ile kule arasındaki konuşmalarla daha da net ortaya çıktı.
  • Yersen Lorsen olmadı Simonsen oda olmadı DCT TO BDR .... kaptanın burada bingo yakıt dan 600 700 lbs once son bir kez sansını denedegini düşünüyorum yoksa ne zaman min fuel yada may day feul dec. edecegini biliyordur sanırım
  • Bir pilot olarak eşimden dostumdan çok atc arkadaşların sesini duyuyorum.İşlerinin ne kadar zor olduğunun farkındayım.
  • DHMİ bir an önce özelleştirilmeli.
  • Çağdaş ülkelerde bu tür alt yapılar planlanırken, olabilecek tüm senaryolar hesaplanır ve yapım yada inşa bu hesaplamara göre yapılır. Mühendisler bunun için çalışırlar. Eğer siz, siyasi kaygılarla (sadece bir kısımı memnun etmek için) maliyetleri düşürmek ve kar etmek adına, olabilecek en kötü durumlarda işe yarayacak birimleri,personeli göz ardı ederseniz böyle ortada kalırsınız. Sadece havacılık sektöründe değil karayollarında bile kar,yağmur gibi doğal olaylarda sorun yaşıyoruz çünkü ALT YAPIMIZ YETERSİZ. Bununla birlikte bu durumları trajik kılan çok önemli bir özelliğimiz var; tedbirleri olay başımıza geldikten sonra önlem almaya çalışıyoruz. (onu da alamıyoruz, tartışmaya çalışıyoruz) Tartışma adabını bilmeden,bilimsellikten uzak,siyasete yakın,ben yaptım oldu mantığı ile hareket edilince işler hasbelkader yürüyor...Tıpkı şu anda olduğu gibi.
  • Allah kolaylik versin once emniyet dikkatli olalim dogal afettir olur herseyin hayirlisi
  • Divert edilecek meydani atcler belitlemiyor sirketler istiyor
  • BİZİ DE ÇARESİZ BIRAKTI DİVERTLER :(
  • DHMİ SINIFTA KALDI YAZIKLAR OLSUN
  • Biz görmeyeli "kule" 27000 feet'deki ucaklara da hizmet vermeye baslamis anlasilan. Helal olsun, yol kontrolünü de yapiyorlar demek.
  • Yenişehir izmir ankara dolu .park edecek yer olmadigindan dolayi bodrum milas airport a divert yaptı.

Atatürk Havalimanı'nda bugün adeta kâbusa dönen hava trafiği, pilot ile kule arasındaki konuşmalarla daha da net ortaya çıktı.

İstanbul'a inmeye çalışan bir uçağın kaptanı yakıtının azaldığını ve kuleden rota istediğini belirtmesi ve ardından hava trafik kontrolörünün çaresizliği hava trafiğindeki kargaşayı adeta gözler önüne serdi.

İstanbul'dan uçakların İzmir ve Sabiha Gökçen'e divert etmesi nedeniyle meydanlardaki oluşan yoğunluk pilot ve kontrolörleri de çaresiz bıraktı.

İstanbul'a inmeye çalışan bir yolcu uçağının pilotu ile kontrolör arasında geçen diyalogda şu ifadeler geçti:

PİLOT İLE KULE ARASINDAKİ İLGİNÇ DİYALOG

Yorumlar Tüm Yorumlar (39)

baby pilot ~ 9 yıl önce
Yersen Lorsen olmadı Simonsen oda olmadı DCT TO BDR .... kaptanın burada bingo yakıt dan 600 700 lbs once son bir kez sansını denedegini düşünüyorum yoksa ne zaman min fuel yada may day feul dec. edecegini biliyordur sanırım

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Bir pilot olarak eşimden dostumdan çok atc arkadaşların sesini duyuyorum.İşlerinin ne kadar zor olduğunun farkındayım.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 9 yıl önce
DHMİ bir an önce özelleştirilmeli.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ahl ~ 9 yıl önce
Çağdaş ülkelerde bu tür alt yapılar planlanırken, olabilecek tüm senaryolar hesaplanır ve yapım yada inşa bu hesaplamara göre yapılır. Mühendisler bunun için çalışırlar. Eğer siz, siyasi kaygılarla (sadece bir kısımı memnun etmek için) maliyetleri düşürmek ve kar etmek adına, olabilecek en kötü durumlarda işe yarayacak birimleri,personeli göz ardı ederseniz böyle ortada kalırsınız. Sadece havacılık sektöründe değil karayollarında bile kar,yağmur gibi doğal olaylarda sorun yaşıyoruz çünkü ALT YAPIMIZ YETERSİZ. Bununla birlikte bu durumları trajik kılan çok önemli bir özelliğimiz var; tedbirleri olay başımıza geldikten sonra önlem almaya çalışıyoruz. (onu da alamıyoruz, tartışmaya çalışıyoruz) Tartışma adabını bilmeden,bilimsellikten uzak,siyasete yakın,ben yaptım oldu mantığı ile hareket edilince işler hasbelkader yürüyor...Tıpkı şu anda olduğu gibi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
esb kaya ~ 9 yıl önce
Allah kolaylik versin once emniyet dikkatli olalim dogal afettir olur herseyin hayirlisi

Yanıtla

Kalan karakter 1000
bilginize ~ 9 yıl önce
Divert edilecek meydani atcler belitlemiyor sirketler istiyor

Yanıtla

Kalan karakter 1000
GÖKÇEN CHS ~ 9 yıl önce
BİZİ DE ÇARESİZ BIRAKTI DİVERTLER :(

Yanıtla

Kalan karakter 1000
sınıfta kaldı ~ 9 yıl önce
DHMİ SINIFTA KALDI YAZIKLAR OLSUN

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kule! ~ 9 yıl önce
Biz görmeyeli "kule" 27000 feet'deki ucaklara da hizmet vermeye baslamis anlasilan. Helal olsun, yol kontrolünü de yapiyorlar demek.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 9 yıl önce
Yenişehir izmir ankara dolu .park edecek yer olmadigindan dolayi bodrum milas airport a divert yaptı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000