23 Mayıs 2013, Perşembe 18:25:53

LODOS AHL'YE GERİ DÖNDÜ

Atatürk Havalimanı'nda bir kez daha etkili olan lodos nedeniyle birçok uçağın sırada beklediği öğrenildi...
  • Kuledeki gorevli bekle suan kalkamazsin derse, pilot ne yapsin.THY , LUFTHANSA, ,EMIRATES, ATLAS, ONUR......VS hepsi ayni kuyrukta zaten.bunda thy nin ne sucu var ki.?
  • 13.05.2013 de 06:10 PC 226 sefer sayılı pegasus uçağı ile SAW- Gazipaşa ya giderken Gazipaşa üzerinde 45 dak. dolandık ve Antalya ya döndük , 1,5 sa. Antalyada bekledikten sonra tekrar havalandık ve Gazipaşa ya indik , 07:00 de inmemiz gerekirken 10:00 da indik , THY yada pgs ne farkeder ama çamur atmak istersek hemen ilk hedef THY dimi , ayıptır ayıp.
  • canımızı kımlere emanet ediyoruz ??
  • YOK ÖYLE BİSEY :D
  • gökten taş yağsa thy ye bulacaksınız .neyi bekliyorsunuz bilemiyorum kötü havalarda uçağın kalmasını ve yere çakılmasını mı ?
  • saat 23:15, hiç bekleme yapmadan dooğru Ankara'ya divert etti.
  • lodosun kendisi değil ,şiddeti desek daha doğru olur.bildiğiniz gibi iniş kalkışlar yeniden düzenlenmişti.lodoslu günlerde de kuzey (sefaköy) yönüneydi hep kalkışlar.tüm kalkışlar kuzey yönüneydi.bugün rüzgar limitlerin üzerindeydi epey.o şiddette bir arka rüzgarla kimse kalkmaz zaten.bunun limiti bellidir.uçağın modeli,maksimum iniş ağırlığı kalkış ağırlığı,rüzgarın yönü,şiddeti vs.... Ben öyle biliyorum.yanlışım varsa lütfen düzeltin.bilmemek değil öğrenmemek ayıp.
  • Doga olaylarını şirketlere baglamak mantık dışı zihniyetin göstergesidir. Yazık deprem olsa thy den mi bileceksiniz ?
  • günümüzde bile şu lodasa bir çare bulamadılar
  • Lodos'un AHL'ye vurmasının grev ile nasıl bir alakası olabilir. AHL, THY nin HUB ı olabilir ancak sadece THY nin kullandığı bir havaalanı değildir. Bu yanılgı zaten bir türlü aşılamıyor. Bundan bir kaç ay önce uçağının kapı numarası iki kere değiştiği için bir yolcu THY ye küfürler savuruyordu, kapı numaraları bile THY ye malediliyor. Lodos olursa sıra da olur.. Bilmeyen varsa öğrensin. Geçen sene 17-20 Nisan günlerinde kapıdan ayrılan bir uçağın 20. sıraya girdiğini, pist başı tapana kadar 1 saat beklediğini bilen biliyor mesela. Ben bir Barcelona uçağı içinde 1 saat oturmuştum o dönemde.. Bu ülkede böyle. Uçakla ilgili ne sorun olsa THY ye sayılıyor.. Bilmeyen konuşmasın, sadece okusun

Zaman zaman etkili olan ve bu nedenle gecikmelere neden olan lodos, bir kez daha Atatürk Havalimanı'na uğradı.

Atatürk Havalimanı'nda uçuşlarda aksamalara neden olan lodos kabusu bugün geri döndü. Bugün öğlen saatlerinden sonra İstanbul'da etkisini her geçen saat artıran lodos, Atatürk Havalimanı'ndaki iniş ve kalkışları olumsuz yönde etkiledi, kalkış yapacak uçaklar uzun kuyruklar oluşturdu.

Etkisini artıran lodos nedeniyle Atatürk Havalimanı'nda inişler 17, kalkışlar ise 23 pistlerinden gerçekleştiriliyor. 

Yarın öğlene kadar etkisini devam ettirmesi beklenen lodos nedeniyle birçok uçağın kalkış için sıra beklediği öğrenildi.

Saat 23.45 itibariyle çok sayıda uçağın havada tur attığı öğrenilirken yakıt kritiğine giren bazı uçakların öncelik isteyerek Atatürk Havalimanı'na  iniş gerçekleştirdiği, birçok uçuşta ise rötarlar yaşandığı öğrenildi.

©AirportHaber

LODOS AHL'YE GERİ DÖNDÜ

Yorumlar Tüm Yorumlar (18)

İsim / Rumuz ~ 11 yıl önce
Kuledeki gorevli bekle suan kalkamazsin derse, pilot ne yapsin.THY , LUFTHANSA, ,EMIRATES, ATLAS, ONUR......VS hepsi ayni kuyrukta zaten.bunda thy nin ne sucu var ki.?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
sezar ~ 11 yıl önce
13.05.2013 de 06:10 PC 226 sefer sayılı pegasus uçağı ile SAW- Gazipaşa ya giderken Gazipaşa üzerinde 45 dak. dolandık ve Antalya ya döndük , 1,5 sa. Antalyada bekledikten sonra tekrar havalandık ve Gazipaşa ya indik , 07:00 de inmemiz gerekirken 10:00 da indik , THY yada pgs ne farkeder ama çamur atmak istersek hemen ilk hedef THY dimi , ayıptır ayıp.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
emanet ~ 11 yıl önce
canımızı kımlere emanet ediyoruz ??

Yanıtla

Kalan karakter 1000
mecburmusun ? ~ 11 yıl önce
Sen en iyisi yoldan pisti seyret , canını da kimseye emanet etme.
Hamdi TOPÇU ~ 11 yıl önce
YOK ÖYLE BİSEY :D

Yanıtla

Kalan karakter 1000
amaç nedir ~ 11 yıl önce
gökten taş yağsa thy ye bulacaksınız .neyi bekliyorsunuz bilemiyorum kötü havalarda uçağın kalmasını ve yere çakılmasını mı ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
air france ~ 11 yıl önce
saat 23:15, hiç bekleme yapmadan dooğru Ankara'ya divert etti.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
B777 ~ 11 yıl önce
lodosun kendisi değil ,şiddeti desek daha doğru olur.bildiğiniz gibi iniş kalkışlar yeniden düzenlenmişti.lodoslu günlerde de kuzey (sefaköy) yönüneydi hep kalkışlar.tüm kalkışlar kuzey yönüneydi.bugün rüzgar limitlerin üzerindeydi epey.o şiddette bir arka rüzgarla kimse kalkmaz zaten.bunun limiti bellidir.uçağın modeli,maksimum iniş ağırlığı kalkış ağırlığı,rüzgarın yönü,şiddeti vs.... Ben öyle biliyorum.yanlışım varsa lütfen düzeltin.bilmemek değil öğrenmemek ayıp.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Lodos ~ 11 yıl önce
Doga olaylarını şirketlere baglamak mantık dışı zihniyetin göstergesidir. Yazık deprem olsa thy den mi bileceksiniz ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
günümüzde bile ~ 11 yıl önce
günümüzde bile şu lodasa bir çare bulamadılar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
mahkeme ~ 11 yıl önce
Mahkemeye vermelersinler lodosu da
Yunus ~ 11 yıl önce
Lodos'un AHL'ye vurmasının grev ile nasıl bir alakası olabilir. AHL, THY nin HUB ı olabilir ancak sadece THY nin kullandığı bir havaalanı değildir. Bu yanılgı zaten bir türlü aşılamıyor. Bundan bir kaç ay önce uçağının kapı numarası iki kere değiştiği için bir yolcu THY ye küfürler savuruyordu, kapı numaraları bile THY ye malediliyor. Lodos olursa sıra da olur.. Bilmeyen varsa öğrensin. Geçen sene 17-20 Nisan günlerinde kapıdan ayrılan bir uçağın 20. sıraya girdiğini, pist başı tapana kadar 1 saat beklediğini bilen biliyor mesela. Ben bir Barcelona uçağı içinde 1 saat oturmuştum o dönemde.. Bu ülkede böyle. Uçakla ilgili ne sorun olsa THY ye sayılıyor.. Bilmeyen konuşmasın, sadece okusun

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000