03 Nisan 2009, Cuma 08:24:25

Business Class'ta kelepçeli yolcuyla uçmak!

26 Mart 2009 Perşembe sabahı saat 08.00, İstanbul Atatürk Havalimanı Dış Hatlar CIP Salonu...
  • Kudret ve kabiliyetten mahrum olana iltifat olunmaz. Bu kabiliyet sorunu. GOM açıkça ihlal edilmiş, OPS' da. Bayrak taşıyor diye değil, işlerini örnek seviyede yaptıkları için takdir edilmeliler. TC kayıtlı tüm uçaklarımız gururla bayrak taşıyorlar. THY ise Star Alliance bayrağını taşımakla gurur duyuyor...yor...yor...yor... Yankılanıyor mu?
  • vah'la başladım ama ahhhhhh!!! diye bitenle devam etmek lazım gelir. anlaşılan uçak şişmiş. kendinden bi haber bir sorumlu da u/g edilecek yolcu aramış bula bula kelepçeliyi bulmuş. bu arada daha komiği uçak aslında şişmemiş. 28. sırada yer olduğuna göre bilinçsizce u/g yapmışlar. benim merağım 28. sırada gitmeyen yolcuyu offload ettiler mi ki? yer hizmetleri bitmiştir. kimse GOM demesin. GOM oldu BOOOMMMM.....
  • işte nihayet birisi soylemiş.. yer personeli cekip gider ama hostesler onlardan kaynaklanan sorunları cozmek icin seferber olur!!!! THY yonetimi kabin ekibinin cektigi cileyi gorsun artık
  • Türk Bayrağını taşıyan kaç tane havayolu var.Ayrıca THY artık özelleştirilmiştir. Yüzde elliden fazla hissesi satılmıştır.artık devlet malı değildir.Aynı diğer özel dediğiniz havayolları gibidir.
  • Tüm Türk taşıyıcılar Türk bayrağı taşır.
  • ya thy'ye bu aralar bir şeyler oldu ama bu kadar yüklenmeniz çok yanlış...sizden ricam thy imeze thy mize diyorum çünkü o şirket bizim yani türkiyemizin bayrağını taşıyor yüklenmemeniz dir saygılar
  • THY ve Personeli Havayolculuğu unuttu.Yada havayolculuğu bilmeyenler işe alındı..Bu kadar kontrolsüzlük,İşbilmezlik olamaz.
  • Tam bir THYsaçmalığı.Tutuklu yolcu uçağa en önce alınır ve en arkada diğer yolcuların görüp tedirgin olmayacağı biçimde oturtulur. BU THY NE YAPIYOR.BUNLARIN DÜNYADAN HABERİ YOKMU YAHU.
  • ben uçarım ne olacak.. hem sayid de kelepçeliydi business'ta.
  • Ne var ki bunda, cezaevimiz first class sa yolculugumuz da business class olur...

İstanbul Ticaret Odası’nın (İTO) Arnavutluk’ta düzenlediği 4’üncü Türk İhraç Ürünleri Sergisi için Tiran’a gitmek üzere uçuş saatini bekliyorum.

Biraz sonra İTO Genel Sekreteri Cengiz Ersun’la benim ismim anons edildi. CIP Salonu’ndaki danışma masasına gittim:

Tiran uçağının ekonomi sınıfında yolcu fazlası söz konusu. Sizi business’a alıyoruz.

Yeni uçuş kartımı alıp, saat 08.45’te uçağa bindim. Bir süre sonra hostesler Cengiz Ersun’u "1F"ye davet etti:

Sizin yeriniz burası efendim.

Ersun itiraz etti:

Ben arkadaki yerimden memnunum. Buraya geçmek istemiyorum.

- Efendim ekonomide yer kalmadı.

Cengiz Ersun, bunun üzerine uçakta son kontrolleri yapan yer görevlisine yöneldi:

Lütfen beni ekonomideki yerime döndürün.

- Tamam efendim, çözüm bulacağız.

Ersun, geçici olarak "1F"ye yöneldi, orada da oturan vardı. "1F"deki yolcu, "1E"ye geçti. Yani, business’da ortadaki koltuğun boş kalması gerekirken, üç kişinin yan yana oturması durumu doğdu.

Ersun, çözüm beklerken, kapı kapanıp uçak piste doğru hareketlenince, yeniden hosteslere yöneldi:

Yer görevlisi çözüm bulmadan çıkıp gitti. Lütfen rapor tutun. Ayrıca bana ekonomide yer bulun.

Hostesler seferber oldu, sonunda 28’inci sırada bir yer bulundu. Ersun, yeni yerine geçti. Tiran’a indikten sonra Ersun’a sordum:

Sizi rahatsız eden neydi? Neden ısrarla ekonomideki yerinize dönmek istediniz?

- Business’da beni almaya çalıştıkları "1F"de kelepçeli bir yolcu vardı. Orta koltuğa kayan da oydu. "1D"de de ona eşlik eden emniyet görevlisi vardı. Kelepçeli yolcuyla yan yana uçmak istemedim.

ÆPeki ekonomide ’yolcu fazlası’ndan söz ediliyordu. 28’inci sıradaki yer nasıl bulundu?

- Bizim serginin katılımcılarından biri uçağa yetişememiş. Ondan boşalan yere ben geçtim.

ÆRapor tutturdunuz mu?

- Tutturdum. Sorunumu çözmeden çekip giden görevliyi şikayet edeceğim.

Bildiğim kadarıyla eli kelepçeli yolcular, beraberindeki emniyet görevlileriyle birlikte uçağın en arka koltuğuna oturtuluyor. Nitekim bazı yolculuklarımda bizzat uygulamayı gördüm.

"Business class kelepçeli yolcu"ya ilk kez 26 Mart’ta THY’nin Tiran uçağında denk gelmiş oldum. Uçuş sırasında farkında olmadığım bu yolcu, üç sıra önümde oturuyordu.

"Daha rahat oturmak, daha iyi kabin içi hizmet" için fazla para ödemişken, business class’da eli kelepçeli yolcuyla, üstelik "üçlenmiş koltuk" düzeniyle kim uçar?

Vahap MUNYAR
HÜRRİYET

Business Class'ta kelepçeli yolcuyla uçmak!

Yorumlar Tüm Yorumlar (10)

Misafir ~ 15 yıl önce
Kudret ve kabiliyetten mahrum olana iltifat olunmaz. Bu kabiliyet sorunu. GOM açıkça ihlal edilmiş, OPS' da. Bayrak taşıyor diye değil, işlerini örnek seviyede yaptıkları için takdir edilmeliler. TC kayıtlı tüm uçaklarımız gururla bayrak taşıyorlar. THY ise Star Alliance bayrağını taşımakla gurur duyuyor...yor...yor...yor... Yankılanıyor mu?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
vah'la başladım ama ahhhhhh!!! diye bitenle devam etmek lazım gelir. anlaşılan uçak şişmiş. kendinden bi haber bir sorumlu da u/g edilecek yolcu aramış bula bula kelepçeliyi bulmuş. bu arada daha komiği uçak aslında şişmemiş. 28. sırada yer olduğuna göre bilinçsizce u/g yapmışlar. benim merağım 28. sırada gitmeyen yolcuyu offload ettiler mi ki? yer hizmetleri bitmiştir. kimse GOM demesin. GOM oldu BOOOMMMM.....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
işte nihayet birisi soylemiş.. yer personeli cekip gider ama hostesler onlardan kaynaklanan sorunları cozmek icin seferber olur!!!! THY yonetimi kabin ekibinin cektigi cileyi gorsun artık

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Türk Bayrağını taşıyan kaç tane havayolu var.Ayrıca THY artık özelleştirilmiştir. Yüzde elliden fazla hissesi satılmıştır.artık devlet malı değildir.Aynı diğer özel dediğiniz havayolları gibidir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Tüm Türk taşıyıcılar Türk bayrağı taşır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
ya thy'ye bu aralar bir şeyler oldu ama bu kadar yüklenmeniz çok yanlış...sizden ricam thy imeze thy mize diyorum çünkü o şirket bizim yani türkiyemizin bayrağını taşıyor yüklenmemeniz dir saygılar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
THY ve Personeli Havayolculuğu unuttu.Yada havayolculuğu bilmeyenler işe alındı..Bu kadar kontrolsüzlük,İşbilmezlik olamaz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Tam bir THYsaçmalığı.Tutuklu yolcu uçağa en önce alınır ve en arkada diğer yolcuların görüp tedirgin olmayacağı biçimde oturtulur. BU THY NE YAPIYOR.BUNLARIN DÜNYADAN HABERİ YOKMU YAHU.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
ben uçarım ne olacak.. hem sayid de kelepçeliydi business'ta.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Ne var ki bunda, cezaevimiz first class sa yolculugumuz da business class olur...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000