22 Mayıs 2013, Çarşamba 09:42:00

AVRUPALILAR ÖRNEK ALIYOR!

Üçüncü Havalimanı ihalesini kazanan girişim grubunun ortaklarından Limak Holding'in Yönetim Kurulu Üyesi Ebru Özdemir, "Alnımızın akıyla projenin altından kalkacağız" dedi. Avrupalıların bu projeleri örnek aldığını söyledi.
  • Atatürk Havalimanı kapatılmamalı. Kargo terminali olarak kullanılsın.
  • avrupalılar neyi örnekl alıyor? tek bir çivi çaktınız mı? hayır... taşı alıp burdan şuraya koydunuz mu? hayır... neyi örnek aldı avrupalı? bol sıfırlı ihale bedelini mi örnek aldı? attığınız imzaları mı örnek aldı? neyi örnek aldı? nedir örnek, ne yapıldı? ağaçlar taşınacak denmiş, ağaç taşımak kolay mı? bu gün karar verip yarın ağaç taşıyabilir misin? yoksa bekleme süresi var mı? varsa bu 1 yıl mıdır? hanfendi ya bilmediği konularda konuşarak limak yön.k.üyesi olmuş yada çok iyi yalancı.
  • sartnamede Ataturk havalimani kapanacak mi yaziyor? hic zannetmiyorum. Fizibiliteyi buna goremi yapmislar. hesap bastan yalnis demekki. kesinlikle bu is icin know howlari yok. 2 yil sonraya hizli ileri alalim, sundan olmuyor, bundan olmuyor diye hemen yabanci ortak -muhtemelen saibeli arap sermayesi- ise dahil olacak. ne yani hic mi olamasin diye kamuoyunu bu ise razi edecekler.
  • Limakın üstesinden gelebileceği bir proje değil bu. Havacılık tecrübeleri ne ki? ISG den belli yaptıkları iş. Perşembenin gelişi...
  • Bunlar güzel hayaller ama Limakın bunu yapacak ne gücü ne de know how'ı var. Maalesef...
  • Pardon yanlis yazdim Hamdiyide alin firmaniza iyice hayran kalirlar, catlarlar kiskancliktan diyecektim
  • Bizde yedik, tarihin en buyuk rant projesi
  • hey Mayk! Senin evin hobbitlerin mahallede mi?
  • Ordan Kalkaçak ilk uçakta olmak ne kadar özel olurdu, inşallah banada kısmet olur.
  • HADI ORDAN...

Limak Yönetim Kurulu Üyesi Ebru Özdemir, ortak giri im grubuyla birlikte ihalesini kazandıkları üçüncü havalimanının dünya çapında bir proje olduğunu vurguladı. Bu tür projeler konusunda Türkiye'nin geldiği noktayı yorumlayan Özdemir,  şunları söyledi:

"İngilizler 'keşke bizim de böyle büyük işlerimiz olsa' diye açıklama yaptı. Bunlar vizyon işi. Eskiden biz Avrupalıları örnek alıyorduk, şimdi artık onlar bizi örnek alıyor. Kamu-özel sektör ortaklığı Avrupa'da yapılıyor ama bu boyutta yok. Ortaklarımıza, devletimize, 2023 hedeflerine güvenerek yola çıktık."

Maliyetimiz düşecek

Havalimanın finansal boyutuna da değinen Özdemir, Türkiye'nin 'yatırım yapılabilir' seviyede olduğunu piyasaların zaten satın aldığını belirterek, "Buna rağmen mali piyasalarda, tek reyting notuyla bono ihracı yapan çok azdır. Şimdi ikinci not da geldi. Fonlama açısından artık Türkiye'nin önü açıldı. Planladığımızdan daha düşük faiz oranları olacak. Vadeler uzayacak. Dolayısıyla havalimanı bizim açımızdan ucuzlamış olacak" dedi.

Ağaçlar taşınacak

Ebru Özdemir havaalanı inşaatında çevre konusunda çok hassas olacaklarının da altını çizdi. ÇED raporundaki hususlara göre çalışacaklarını belirterek, "Ağaçların taşınmasında belediyelerle koordineli çalışacağız. Bunlar zaten dünya projeleri, çevre hassasiyeti elbette olmazsa olmazdır. Bu hepimizin geleceğidir" dedi.

Atatürk Havalimanı 'tarifeli'ye kapanacak

Havalimanı inşaatını bölümler halinde planladıklarını söyleyen Özdemir, ilk bölümün maliyetinin 7 milyar euro olacağını belirtti. Hesaplarını Atatürk Havalimanı'ndaki bütün iç ve dış hat tarifeli seferlerin yeni havaalanına taşınması üzerine yaptıklarını da söyleyen Özdemir, bunun  artnamede de olduğunu hatırlattı. İnşaat bölgesine yönelik eleştirilere de değinen Özdemir, "Fizibilitemizi yaptık. Zor bir proje ama sorun olamayacak" dedi. (Bugün)

AVRUPALILAR ÖRNEK ALIYOR!

Yorumlar Tüm Yorumlar (13)

kargo terminali ~ 11 yıl önce
Atatürk Havalimanı kapatılmamalı. Kargo terminali olarak kullanılsın.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
tyler ~ 11 yıl önce
avrupalılar neyi örnekl alıyor? tek bir çivi çaktınız mı? hayır... taşı alıp burdan şuraya koydunuz mu? hayır... neyi örnek aldı avrupalı? bol sıfırlı ihale bedelini mi örnek aldı? attığınız imzaları mı örnek aldı? neyi örnek aldı? nedir örnek, ne yapıldı? ağaçlar taşınacak denmiş, ağaç taşımak kolay mı? bu gün karar verip yarın ağaç taşıyabilir misin? yoksa bekleme süresi var mı? varsa bu 1 yıl mıdır? hanfendi ya bilmediği konularda konuşarak limak yön.k.üyesi olmuş yada çok iyi yalancı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
a ~ 11 yıl önce
sartnamede Ataturk havalimani kapanacak mi yaziyor? hic zannetmiyorum. Fizibiliteyi buna goremi yapmislar. hesap bastan yalnis demekki. kesinlikle bu is icin know howlari yok. 2 yil sonraya hizli ileri alalim, sundan olmuyor, bundan olmuyor diye hemen yabanci ortak -muhtemelen saibeli arap sermayesi- ise dahil olacak. ne yani hic mi olamasin diye kamuoyunu bu ise razi edecekler.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
pilot ~ 11 yıl önce
Limakın üstesinden gelebileceği bir proje değil bu. Havacılık tecrübeleri ne ki? ISG den belli yaptıkları iş. Perşembenin gelişi...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hayal ~ 11 yıl önce
Bunlar güzel hayaller ama Limakın bunu yapacak ne gücü ne de know how'ı var. Maalesef...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kotilide alin ~ 11 yıl önce
Pardon yanlis yazdim Hamdiyide alin firmaniza iyice hayran kalirlar, catlarlar kiskancliktan diyecektim

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yedik ~ 11 yıl önce
Bizde yedik, tarihin en buyuk rant projesi

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Euphrates ~ 11 yıl önce
hey Mayk! Senin evin hobbitlerin mahallede mi?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
meraklı ~ 11 yıl önce
Ordan Kalkaçak ilk uçakta olmak ne kadar özel olurdu, inşallah banada kısmet olur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Vayy ~ 11 yıl önce
HADI ORDAN...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000