14 Mayıs 2016, Cumartesi 08:49:05

Atatürk Havalimanı'nda 3 yeni köprü hizmete girdi

TAV, DHMİ ile imzaladığı sözleşme kapsamında İstanbul Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Terminali’ni genişletmek için gerçekleştirdiği projenin ilk etabını tamamlayarak yeni köprüleri hizmete açtı. Proje tamamlandığında havalimanı yılda 80 milyon yolcuya hizmet verebilecek.
  • 40 dk.uç ,40 dk.yürü.neyseki miadı doluyor yakında.
  • Yürü yürü bitmez o yol :)
  • ee napak
  • 6 körük açıldı ama 226 daki gibi ikili körükler. Yani bir kapıda 2 körük var. Bu da sürekli büyüyen B777 ve A330 uçakları geniş gövdeli uçaklar için kullanılacak. Bildiğimiz kadarıyla A380 için çalışma yok. Çünkü pistlerin de yenilenmesi gerekiyor. A kapısı idareten yerinde duruyor ama kısa sürede muhtemelen değişecek, kargo terminalinin bulunduğu yere yeni kapı yapılıyor. Atatürk Havalimanından son haberler bunlar. Sağlıcakla kalın...
  • Airbus A380 icindemi mevcut bu kapilar?
  • A kapısı yerinde mi hala??? O da tasinacaktı
  • 6 köprü hizmete girdi lütfen biraz daha araştırarak hazırlayalım
  • Peki geniş gövdeye nekadar hizmet verebilir?

Havalimanı işletmeciliğinde Türkiye’nin küresel markası TAV Havalimanları, İstanbul Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Terminali’ni genişletme çalışmalarının ilk etabını tamamladı. Dış Hatlar terminalinde dar gövdeli altı uçağa hizmet verebilen üç yeni köprü hizmete alındı. Dış hatlar terminalinde köprü sayısı 26’dan 32’ye çıkarken açık uzak park pozisyonu için gate sayısı 16’dan 22’ye yükseldi. Proje tamamlandığında dış hatlar terminaline eklenen köprü sayısı sekize çıkacak, terminalin hava tarafı 27 bin, kara tarafı 11 bin  metrekare büyümüş olacak ve açık otoparka ilave 500 araç park imkanı sağlanacak.

TAV İstanbul Genel Müdürü Kemal Ünlü “Türkiye’nin giriş kapısı ve dünyanın en önemli aktarma merkezlerinden biri olan İstanbul Atatürk Havalimanı geçtiğimiz yıl 61,3 milyona yolcuya hizmet verdi ve yolcu sayısı açısından Avrupa’da üçüncü ve dünyada 11. sıraya yükseldi. TAV olarak, yolcularımıza kusursuz bir seyahat deneyimi sunmak üzere paydaşlarımızla işbirliği halinde yatırımlarımızı sürdürüyoruz. DHMİ yaptığı çalışmalarla apron tarafında uçak park yeri kapasitesini yüzde 42 artırdı. Türk Hava Yolları yeni kargo binası yatırımı gerçekleştirdi. Paydaşlarımız yatırımlarına devam ederken TAV olarak bizim de durmamız düşünülemez.  Terminal kapasitesini artırmak üzere 92 milyon avro yatırım gerçekleştirmiş olacağız. Devletten herhangi bir kaynak almadan gerçekleştirdiğimiz bu yatırımı ülkemize karşı sorumluluğumuz ve taahhüdümüz olarak görüyoruz. Yolcu memnuniyetini her şeyin üstünden tutan bir şirket olarak, İstanbul Atatürk Havalimanı’nı işlettiğimiz son güne kadar yatırımlarımıza devam edeceğiz” dedi.

DHMİ ve TAV Havalimanları arasında 2014 ve 2015 te yapılan 2 kademeli anlaşmayla dış hatlar terminaline sekiz yeni köprü, giden yolcular için 13 bus gate ve gelen yolcular için de iki ayrı giriş kapısı ekleniyor. Çalışmalar tamamlandığında check-in kontuarı sayısı 34 artarak 268’e ulaşacak. Otomatik bagaj ayırma sisteminin kapasitesi de saatte 5 bin artırılarak saatte 25 bin bagaja yükselecek. Bagaj sisteminde toplam şut sayısı da 78 artarak 226’ya ulaşacak. Ayrıca transfer yolcular için saatlik 1 800 bagaj kapasiteli erken bagaj sistemi oluşturuldu. Bunların mevcut bagaj işlem sistemiyle entegre edilmesi ve tuvalet sayılarının artırılması da yürütülen çalışmalar dahilinde bulunuyor.

Terminal genişletme çalışmalarının Temmuz 2016’da tamamlanması planlanıyor. TAV’ın İstanbul Atatürk Havalimanı’nı 2021’e kadar işletme hakkı bulunuyor. İstanbul Atatürk Havalimanı 2015 yılında 61,3 milyon yolcuya hizmet vererek, bir önceki yıla göre yüzde 8 büyüme gösterdi.





Atatürk Havalimanı'nda 3 yeni köprü hizmete girdi

Yorumlar Tüm Yorumlar (14)

küflü peynir ~ 8 yıl önce
40 dk.uç ,40 dk.yürü.neyseki miadı doluyor yakında.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
TGS ~ 8 yıl önce
Yürü yürü bitmez o yol :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
:) ~ 8 yıl önce
:)
aferin ~ 8 yıl önce
ee napak

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ATATÜRK Havalimanı ~ 8 yıl önce
6 körük açıldı ama 226 daki gibi ikili körükler. Yani bir kapıda 2 körük var. Bu da sürekli büyüyen B777 ve A330 uçakları geniş gövdeli uçaklar için kullanılacak. Bildiğimiz kadarıyla A380 için çalışma yok. Çünkü pistlerin de yenilenmesi gerekiyor. A kapısı idareten yerinde duruyor ama kısa sürede muhtemelen değişecek, kargo terminalinin bulunduğu yere yeni kapı yapılıyor. Atatürk Havalimanından son haberler bunlar. Sağlıcakla kalın...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iyi iş ~ 8 yıl önce
Günün özetini kısaca cikartiniz :)))))
öylesine ~ 8 yıl önce
Daha dün yanaştık o kapılara da; Geniş Gövde Çift Kapısı için değil onlar; baya ayrı parking position 229A-229B olarak mesela yani A daki körük B ye gelmez farklı iki park pozisyonu çünkü onlar...
A380 ~ 8 yıl önce
Airbus A380 icindemi mevcut bu kapilar?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
kartal ~ 8 yıl önce
A kapısı yerinde mi hala??? O da tasinacaktı

Yanıtla

Kalan karakter 1000
3 değil ~ 8 yıl önce
6 köprü hizmete girdi lütfen biraz daha araştırarak hazırlayalım

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Meto ~ 8 yıl önce
Haberde yazmış köprü sayısı 26 dan 32 ye çıktı diye.
Meto ~ 8 yıl önce
Peki geniş gövdeye nekadar hizmet verebilir?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Metoya ~ 8 yıl önce
Noldu FRAdan kaç geniş gövde gelir de kaç kişi ESBye transfer gider hesabı mı yapacaksın

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000