30 Temmuz 2013, Salı 07:45:41

AHL'DE 2 BİN KAÇAK TELEFON ELE GEÇİRİLDİ

Atatürk Havalimanı’nda gümrük ekipleri, şüphelendikleri bir yolcunun valizinde yaptıkları aramada piyasa değeri yaklaşık 500 bin TL olan toplamda 2000 adet çeşitli markalarda cep telefonu ele geçirdi.
  • devletimiz sağolsun/utansın
  • Cok bilmis Hemen tanimladi cari açığı. Vatandaş ithal mal almasin ama bademlerin cocuklari yerli malin yüzüne bile bakmasin, vatandasin cocugu kuran kursuna gitsin ama bademlerin cocuklari yurtdisinda turnelerde. Vatandas 60yasinda emekli olsun bademler yaş sınırı olmadan 9000tl maasla milletvekiligi yaptigi icin emekli olsun. Herseyimi yurtdisindan aliyorum ve alirken hem bu devlete vergi vermedigim icin hemde o dediğin cari acigi buyutugum icin yaglarim eriyor. Cari acikk nasil kapanir biliyormusun? Ihracati artirarak. Onuda 9000tl ye emeklilik kanunu cikartan filozoflar düşünsün bulsun nasil olacak.
  • ülke sattığından fazlasını aldığı için cari açık veriyor, bunuda borçlanarak karşılıyor. Elektronik aletlerdeki büyük verginin anlamlı tarafı budur bence. almayın zırt pırt telefon kardeşim döviz dediğin ağaçta yetişmiyor.
  • iran'a ya da ukrayna'ya girişte olduğu gibi bagaj alımı sonrası yolcu çıkışında tekrar scanner uygulaması olsa kaçak maçak kalmaz
  • Bu işin kuralı budur. Fark ne kadar yüksekse, kaçak da o kadar yüksek olur. Doğu'da, Güneydoğu'da gidin görün. Herkesin elinde çeşit, çeşit telefonlar. Hepsi "sınır ticareti" ile gelmiş. Amerika'da mağazada 400 $ olan telefon burada resmi olarak 800 - 1000 $ olursa biz daha bu gibi haberleri çok görürüz. Sadece telefon mu ? Diz üstü bilgisayar, kamera gibi elektronik cihazda da Amerika ve Türkiye fiyatlarında büyük fark var. Bizim ithalatçılar mı büyük kar peşinde, vergi mi yüksek, her ne ise bu fark düşmedikçe kaçak olacaktır. Akaryakıtta farklı mı ? O da öyle.
  • Şüphe üzerine denince akla şu iki soru geliyor. 1) Şüphe edilmediği için geçen yüzlerce, binlerce kaçak telefon var mıdır ? 2) Bu şüphe değilde istihbarat yada bilgi verilerek bilinçli yakalama olabilir mi ?
  • Yahu telefon dediğin şey nedir? Ufacık hesap makinesi kılıklı bir alet. Kaçağı oluyorsa her yurt dışından telefon alan kaçakçı o zaman. Bütün resmi görevliler yurtdışı seyahatlerinde Apple dükkanlarında soluğu alıyor. Yalan mı? Yurtdışına çıkıp Apple dükkanına gitmeyen var mı?

Atatürk Havalimanı Yolcu Salonu Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Bölge Amirliği, dün gece saat 22.10’da Irak Hava Yolları’nın 219 sefer sayılı Necef-İstanbul seferini yapan uçağının inmesinin ardından dış hatlar geliş salonunda yabancı uyruklu A.J isimli şahıstan şüphelendiler. Gümrüklü salon içerisinde takip edilen yolcu şüphe üzerine durduruldu.

Şahsın valizini arayan ekipler, çeşitli markalara ait 2000 adet cep telefonu ele geçirdi. Yakalanan telefonların yaklaşık piyasa değerinin 500 bin TL olduğu belirtildi. Şahısın işlemlerinin bitmesinin ardından savcılığa sevk edileceği öğrenildi.

AHL'DE 2 BİN KAÇAK TELEFON ELE GEÇİRİLDİ

Yorumlar Tüm Yorumlar (7)

dovlet ~ 11 yıl önce
devletimiz sağolsun/utansın

Yanıtla

Kalan karakter 1000
cari açığa ~ 11 yıl önce
Cok bilmis Hemen tanimladi cari açığı. Vatandaş ithal mal almasin ama bademlerin cocuklari yerli malin yüzüne bile bakmasin, vatandasin cocugu kuran kursuna gitsin ama bademlerin cocuklari yurtdisinda turnelerde. Vatandas 60yasinda emekli olsun bademler yaş sınırı olmadan 9000tl maasla milletvekiligi yaptigi icin emekli olsun. Herseyimi yurtdisindan aliyorum ve alirken hem bu devlete vergi vermedigim icin hemde o dediğin cari acigi buyutugum icin yaglarim eriyor. Cari acikk nasil kapanir biliyormusun? Ihracati artirarak. Onuda 9000tl ye emeklilik kanunu cikartan filozoflar düşünsün bulsun nasil olacak.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
cari açık ~ 11 yıl önce
ülke sattığından fazlasını aldığı için cari açık veriyor, bunuda borçlanarak karşılıyor. Elektronik aletlerdeki büyük verginin anlamlı tarafı budur bence. almayın zırt pırt telefon kardeşim döviz dediğin ağaçta yetişmiyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
****** ~ 11 yıl önce
iran'a ya da ukrayna'ya girişte olduğu gibi bagaj alımı sonrası yolcu çıkışında tekrar scanner uygulaması olsa kaçak maçak kalmaz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Fark ~ 11 yıl önce
Bu işin kuralı budur. Fark ne kadar yüksekse, kaçak da o kadar yüksek olur. Doğu'da, Güneydoğu'da gidin görün. Herkesin elinde çeşit, çeşit telefonlar. Hepsi "sınır ticareti" ile gelmiş. Amerika'da mağazada 400 $ olan telefon burada resmi olarak 800 - 1000 $ olursa biz daha bu gibi haberleri çok görürüz. Sadece telefon mu ? Diz üstü bilgisayar, kamera gibi elektronik cihazda da Amerika ve Türkiye fiyatlarında büyük fark var. Bizim ithalatçılar mı büyük kar peşinde, vergi mi yüksek, her ne ise bu fark düşmedikçe kaçak olacaktır. Akaryakıtta farklı mı ? O da öyle.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Merak ~ 11 yıl önce
Şüphe üzerine denince akla şu iki soru geliyor. 1) Şüphe edilmediği için geçen yüzlerce, binlerce kaçak telefon var mıdır ? 2) Bu şüphe değilde istihbarat yada bilgi verilerek bilinçli yakalama olabilir mi ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
kaçak mı? ~ 11 yıl önce
Yahu telefon dediğin şey nedir? Ufacık hesap makinesi kılıklı bir alet. Kaçağı oluyorsa her yurt dışından telefon alan kaçakçı o zaman. Bütün resmi görevliler yurtdışı seyahatlerinde Apple dükkanlarında soluğu alıyor. Yalan mı? Yurtdışına çıkıp Apple dükkanına gitmeyen var mı?

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000