19 Nisan 2010, Pazartesi 08:05:40

AHL OTOBÜS TERMİNALİNE DÖNDÜ

Yanardağ patlamasının ardından çok sayıda avrupa ülkesinin hava sahasını kapatması ve uçak seferlerin yapılamaması nedeniyle, bir tur şirketi Atatürk Havalimanı'ndan Almanya'nın Münih kentine otobüs seferleri başlattı.
  • Bunda abartılacak birşey yok.Yıllardır başıboş kalan özel havayolu şirketleri yolcuya attığı kazıklar yetmezmiş gibi birde çalışanlarına attığı kazıklarla meydanı boş bulmuştu.işte gün oldu devran döndü artık otobüs şirketleri devreye girdi.birazda siz kara kara düşünün alim kesilerek neyi nereden kısacağım diye düşünen uçak firmaları.
  • iğneyi kendine çuvaldızı başkasına batır...
  • yine ve her zaman bulanik su da balik tutmaya calisanlar olacaktir.
  • ancak insanların ihtiyacı var diye resmen kazık atmak denir bu fiyatlara arkadasım.metrobüs ün fiyatı 1,5 liradan 2 liraya cıkınca neler yaptıklarınızı gorduk. eger sız kullanıyor olsaydınız bu ulasım aracını kesınlıkle sızın tepkınız benımkınden agır olurdu...
  • kımse kmsenın kolundan tutup zorla otobuse bındırmıyor herhalde.SAS ın 2500 kısıyı ısten cıkardıgı dusunulurse kı TURKIYE de ozel sektorde calısıyorsan sırketın sana tazmınat vermemek ıcın sucsuz yere hırsız damgası bıle vurup ısten atılma ıhtımalın soz konusuyken.tıcarı dusunup para kazanmak cok adıl bence
  • Bence de ayıp falan değil. Adamların işi bu. Otobüs firması. Dolayısı ile böyle bir fırsatı da değerlendireceklerdir. En azından taksicilerden daha dürüstler.
  • Bir boşluğu değerlendiriyorlar.Gayet akıllıca acil işi gücü olan insanlara bir fırsat şimdi gördüm yazmış kağıda bus to munıch diye lufthansa kontuarı önünde tebrik etmek lazım ekmek peşinde millet....
  • resmen fırsatçılık bu yaptıkları ınsanların magdurıyetlerını kendılerıne fırsat gıbı goren bu tur sırketını esefle kınıyorum.cok ayıp...

Yanardağ patlamasının 4. gününde İstanbul Atatürk Havalimanı'nda çok sayıda yolcu uçuşların yeniden başlayacağı günü beklerken, Türkiye'de bulunan gurbetçi vatandaş ile Alman turistler çözümü otobüsle Almanya'ya gitmekte buldu.

Atatürk Havalimanı'nda araç kiralama ve turizm acenteliği yapan Fidan Rent A Car ve Murat Turizm şirketi, yolculardan gelen talebi değerlendirerek Almanya'ya otobüs kaldırmaya başladı.

Şirketin Rezervasyon Müdürü Aziz Ulu, yaptığı açıklamada, ''Volkan patlamasından dolayı yolculardan bir talep geldi. Biz de otobüs firmalarıyla irtibata geçtik ve havalimanından Almanya'ya otobüs seferleri başlattık. Dün 3 sefer düzenledik, bugün de 3 sefer gerçekleştirdik. Otobüslerimiz dolu gidiyor, herkes memnun. Yarın ne olur bilmiyoruz ama uçaklar kalkmazsa otobüs seferlerine devam edeceğiz'' diye konuştu.

Otobüsün yaklaşık 30 saatte İstanbul'dan Münih'e varacağını belirten Aziz Ulu, Bulgaristan, Romanya, Macaristan, Avusturya güzergahını izleyerek Münih'e ulaşıldığını söyledi.

Yolcular fiyattan şikayetçi
İsviçre'de yaşayan Erdi ve Erkan Aydın kardeşler de yaptıkları açıklamada, uçaklarının kalkmaması nedeniyle mağdur olduklarını ifade ettiler.

Erkan Aydın, ''İşimizin başına dönmemiz gerekiyor. Seferlerin yapılamaması nedeniyle zor durumda kaldık. Otobüsle gitmek için Otogar'a gittik. Orada iyi şirketler var fakat 28 Nisan tarihine kadar hiç yer bulamadık. Atatürk Havalimanı'nda böyle bir imkan doğunca bunu değerlendirmek istedik. Zamanımız olmadığı ve işimizin başına dönmemiz gerektiği için bu yolu deneyeceğiz'' şeklinde konuştu.

Erdi Aydın da otobüsle Münih'e gidip oradan da Zürih'e trenle geçeceklerini belirterek, bilet fiyatlarının sürekli değişmesinden şikayet etti.

Alman turist Maria Shapraft ise cuma gününden beri havalimanında olduğunu, 2 gün otelde yattıklarını ifade ederek, ''Uçuş iptal oldu ama bize bilgi veren yok. Nürnberg'e gidecektim. Burada daha fazla kalıp otellere gecede 150-200 Avro vermektense otobüse vermeyi tercih ettim. Münih'e sabah bilet fiyatı 180 Avro iken şimdi 230 Avro olmuş. Bu doğru değil. İsmimizi yolcu listesine yazdırdık, biletim yok, umarım gidebiliriz...'' dedi.

Bu arada, Almanya'ya otobüsle gitmek isteyen uçak yolcuları Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Terminali'nde bulunan turizm şirketinin önünde yer bulmak için kuyruklar oluştururken, Almanya'nın İstanbul Başkonsolosluğu'ndan iki görevlinin de yolculara yardımcı oldukları görüldü.

(Zaman) 
 

AHL OTOBÜS TERMİNALİNE DÖNDÜ

Yorumlar Tüm Yorumlar (8)

Misafir ~ 14 yıl önce
Bunda abartılacak birşey yok.Yıllardır başıboş kalan özel havayolu şirketleri yolcuya attığı kazıklar yetmezmiş gibi birde çalışanlarına attığı kazıklarla meydanı boş bulmuştu.işte gün oldu devran döndü artık otobüs şirketleri devreye girdi.birazda siz kara kara düşünün alim kesilerek neyi nereden kısacağım diye düşünen uçak firmaları.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
iğneyi kendine çuvaldızı başkasına batır...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
yine ve her zaman bulanik su da balik tutmaya calisanlar olacaktir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
ancak insanların ihtiyacı var diye resmen kazık atmak denir bu fiyatlara arkadasım.metrobüs ün fiyatı 1,5 liradan 2 liraya cıkınca neler yaptıklarınızı gorduk. eger sız kullanıyor olsaydınız bu ulasım aracını kesınlıkle sızın tepkınız benımkınden agır olurdu...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
kımse kmsenın kolundan tutup zorla otobuse bındırmıyor herhalde.SAS ın 2500 kısıyı ısten cıkardıgı dusunulurse kı TURKIYE de ozel sektorde calısıyorsan sırketın sana tazmınat vermemek ıcın sucsuz yere hırsız damgası bıle vurup ısten atılma ıhtımalın soz konusuyken.tıcarı dusunup para kazanmak cok adıl bence

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Bence de ayıp falan değil. Adamların işi bu. Otobüs firması. Dolayısı ile böyle bir fırsatı da değerlendireceklerdir. En azından taksicilerden daha dürüstler.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Bir boşluğu değerlendiriyorlar.Gayet akıllıca acil işi gücü olan insanlara bir fırsat şimdi gördüm yazmış kağıda bus to munıch diye lufthansa kontuarı önünde tebrik etmek lazım ekmek peşinde millet....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
resmen fırsatçılık bu yaptıkları ınsanların magdurıyetlerını kendılerıne fırsat gıbı goren bu tur sırketını esefle kınıyorum.cok ayıp...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000