27 Mart 2012, Salı 09:19:39

ZAM NE ZAMAN YAPILACAK?

Petroldeki fiyat artışları hava yolu şirketlerini sıkıştırıyor. Yabancılar bilet fiyatını arttırırken Türk şirketler bir süre direnmeye kararlı.
  • dünden itibaren anadolujet ve thy nin bazı sınıflarına zam geldi zaten.. burada bahsedilen sanırım başka bir zam..
  • thy zam yapmaz çünkü 1500 tl den teknisyen (habom a.ş.) çalıştırıyo. uçakları neredeyse hiç yatmıyo. zam yerine taşeron sözleşmesiyle yeni bir thy a.o. iştiraki kurar. kabin memurları için bir iştirak kurup kendi kendine kiralar yine personelden çıkarır acısını. en sonunda pilotlarıda bu duruma sokacak gibi geliyor bana. aslında bunların hiçbirine gerek yok. kurması gereken yeni şirket yönetici şirketi olsun. yöneticiler o şirkette gözüküp thy a.o. ya yönetici olarak kiralansın. o zaman maliyetler azalır. thy zammı içinde çok iyi sönümleyecektir göreceksiniz ve yine kol kırılıp yen içinde kalacaktır.
  • su an yuksek sezon itibariyle fiyatlar zaten yuksek durumda. Bunun uzerine bir depetrol zammi gelirse ne olacak acaba.
Petrol fiyatlarındaki yükselişe bağlı olarak benzine ve uçak yakıtına gelen zamlar hava yolu şirketlerini sıkıştırıyor. Uluslararası Hava Taşımacılığı Birliği (IATA) bilet fiyatlarına zam yapılmazsa hava yolu şirketlerinin milyon dolarlık zararlarla karşı karşıya kalacağını savunuyor.

Zammın öncüleri ise British Airways ile Emirates oldu. Biletlerine yüzde 6-8 arasında zam yapan iki hava yolu şirketine karşın Türk havayolu şirketleri bilet fiyatlarında artış baskısına direnmeyi hedefliyor.

Türk Hava Yolları (THY) kısa bir sürede fiyat artışının öngörülmediğini açıklayarak petrol fiyatları etkisinden kaçınılmayacak bir noktaya ulaşırsa bundan bilet fiyatlarının etkileneceğini vurguluyor. Öyle ki THY son yönetim kurulu toplantısında da petrol fiyatlarındaki artışı ve etkilerini gündemine aldı.

Onur Air eski Genel Müdürü Şehabettin Bolukçu  ise “Şu an zam yok ama piyasa koşulları gözlemleniyor, kısa zamanda gelebilecek yeni bir zam şartları zorlayacaktır” diyor.

Emirates ise 1 Mart’tan itibaren zamlı tarifeye geçti. British Airways de kıtalar arası uçuşlarda yüzde 6,6 ile 8,3 arasında, Avrupa’ya yapılan uçuşlarda yüzde 10-12 zam yaptı.

600 milyon dolar zarar

Uluslararası Hava Taşımacılığı Birliği (IATA) ise Avrupalı hava yolu şirketlerinin bu yıl 600 milyon dolar zararla karşı karşıya kalabileceği uyarısında bulundu. Avrupa’daki pek çok ekonominin derin bir resesyonda olduğuna dikkati çeken IATA CEO’su Tony Tyler, hava yolu ulaşımının çok yüksek vergilendirildiğini belirtti.

Bu yıl Kuzey Amerikalı şirketlerin 900 milyon dolar, Asya-Pasifik şirketlerinin 2.3 milyar dolar, Ortadoğulu şirketlerin 500 milyon dolar, Latin Amerikalıların da 100 milyon dolar kar etmesinin öngörüldüğünü ifade eden Tyler, Afrikalı hava yolu şirketlerinin ise bu yıl 100 milyon dolar zarar edebileceğine vurgu yaptı.

Radikal
ZAM NE ZAMAN YAPILACAK?

Yorumlar

Misafir ~ 12 yıl önce
dünden itibaren anadolujet ve thy nin bazı sınıflarına zam geldi zaten.. burada bahsedilen sanırım başka bir zam..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
thy zam yapmaz çünkü 1500 tl den teknisyen (habom a.ş.) çalıştırıyo. uçakları neredeyse hiç yatmıyo. zam yerine taşeron sözleşmesiyle yeni bir thy a.o. iştiraki kurar. kabin memurları için bir iştirak kurup kendi kendine kiralar yine personelden çıkarır acısını. en sonunda pilotlarıda bu duruma sokacak gibi geliyor bana. aslında bunların hiçbirine gerek yok. kurması gereken yeni şirket yönetici şirketi olsun. yöneticiler o şirkette gözüküp thy a.o. ya yönetici olarak kiralansın. o zaman maliyetler azalır. thy zammı içinde çok iyi sönümleyecektir göreceksiniz ve yine kol kırılıp yen içinde kalacaktır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
su an yuksek sezon itibariyle fiyatlar zaten yuksek durumda. Bunun uzerine bir depetrol zammi gelirse ne olacak acaba.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000