11 Kasım 2013, Pazartesi 18:02:03

'YORGUNLUKTAN AĞLADIM AMA HAYALLERİMDEN VAZGEÇMEDİM'

Türk Hava Yolları'nın pilot eğitimleri için anlaştığı Florida Institute of Technology'de öğrenim gören pilot adayı Safiye Ademoğlu, başarı hikayesini anlattı.
  • Bütün dikkat ve denge temennimle....
  • şahsen tanıyan biri olarak ne yazık ki airporthaber'deki çoğu yoruma katılmak zorundayım. bi gariplik var, konuşurken sürekli karşısındakine üstün gelme çabası içinde gereksizce... ve o kişinin, kendisinden eğitim/statü/para veya başka bir yönden üstün olduğunu öğrendiği an suratının şekilden şekile girmesi çok acayip ya. o an aynada kendini görse anlar belki. ya sen koskoca pilot olmuşsun, bu aşağılık kompleksi niye be safiye teyze? yakışmıyor sana. daha tevazu sahibi olabilsen halbuki. hayatta, senden başarılı, senden daha varlıklı, daha genç insanlar her zaman karşına çıkacak. hep böyle "ben daha iyiyim" diye kendini avutmak için debelenip duracak mısın? yazık sana be. senin mesleki başarını kimse inkar edemez, ama karakter her şeyden önce gelir. karakterin bu şekil olunca, başarın da birçok kişi tarafından takdir görmüyor. çünkü itici geliyorsun.
  • Safiye hanımla gurur duydum insan hayellerinin peşinde koştukça başarılı olur helal olsun imkan verilse daha nice türk kadını böyle başarılara imza atar tekrar tebrik ediyorum
  • Safiye hanım'ı şahsen tanıyorum. Tanıştığımızda ağzından çıkan ilk söz "ben amerikada eğitim aldım" idi. Böylece hakkındaki ilk izlenimim; Bulgaristanın köyünden çıkıp Amerikaya gidince "ne oldum delisi" olmuş köylü kızı olduğuydu. Sektör hakkında konuşurken de bayan kabin memurları ile ilgili yakışıksız şeyler söyledi. Sürekli gülen yüzünün arkasında malesef megaloman ve kompleksli bir insan var. Bence o yorgunluktan ağlamamıştır, kendisinden daha başarılı daha iyi bayan pilotlar gördüyse orada, kıskançlıktan ağlamıştır:) Kendisine hayatta başarılar dilerim.
  • Oncelıkle bunca basarılı pilot ve zorlu yasam hikayeleri varken sayın angelıne yı reklam da oynatmaları sasırtıcı ve ılgınc reklam kokan hareketler.kendısını yakınen tanımıyorum ama ucus yapan arkadaslarımızdan ne kadar megolaman ve kaprisli bi kisi oldugunu duydum.lutfen haber degeri olmayan kısılerle gundemı mesgul etmeyelım!!!
  • Havacılık sektörünün dışından biri olarak prestijli bir yerde görürdüm sektörü, fakat burada sektörün içinden kişilerin genç bir kadın hakkında yazdıkları bu hakarete varan (yer yer daha da fazlası olan) yorumları okuyunca fikrim değişti açıkçası. Bir yerlere gelmiş insanların bazı şeyleri daha sindirmiş olmalarını beklerdim. Kendisi Türkiye'deki ilk, tek ya da en iyi kadın pilot olduğunu söylemiyor. Sadece kendi hikayesini anlatıyor. Sonuçta herkesin yapabileceği bir şey değil, kadın oranının çok yüksek olduğu bir meslek de değil. Şirket reklam filmi teklifini, bu kötü yorum yazan arkadaşlara yapsa kendileri ne yaparlardı acaba?! Sonuçta reklam bu, kamerada güzel görünmek de önemli bir kriter. Genç kadın pilotumuz da reklam filmine çok yakışmış, reklam hayallerini izlemek temasını da gayet güzel yansıtmış.
  • Biz ekip olarak senin kaprislerinden bıktık,şimdi de zırt pırt medyaya çıkarak milleti mi bezdirmeye çalışıyosun anlamıyorum ki.
  • Yuh be ne kadar kıskanç ne kadar başarısız insan varmış bir kerede destekleyin bir türk kızı ulusluarası bir yarışmada birinci olmuş nedir bu çekememezlik.
  • FITA'da uçuşlar 14-16 aylık sürece yayılarak yapılmakta. Yani düşük yoğunlukta yapılmakta. Gerçekten merak ediyorum o kadar yoğun gece gündüz nasıl uçtuğunu. Diğer THY anlaşmalı uçuş okulları toplam 7-8 aylık uçuş dönemlerinde FITA'nın 16 aylık uçuşlarını yapmakta. Kimsenin ağladığını görmedim..
  • ya komiksiniz tır şoförünün bile işi sizden daha zor..iki pedal bir joystick...bırakın masal anlatmayı..amerikada çiftçi bile pilot..demekki matah bir iş değilmiş..fazla şişmeyin patlarsınız :)

Türk Hava Yolları'nın pilot eğitimleri için anlaştığı Florida Institute of Technology'de öğrenim gören pilot adayı Safiye Ademoğlu, başarı hikayesini anlattı.

Türk Hava Yolları'nın yaptığı anlaşma çerçevesinde Florida Institute of Technology'de öğrenim gören ve başarılı bir eğitim dönemi geçirmesinin ardından THY'de görev yapmaya başlayan Safiye Ademoğlu, pilotluk sürenine ilişkin süreci anlattı.

Genç pilot Ademoğlu, 'çiftçi ailem pilotluk eğitimi için gerekli olan olan parayı karşılayacak durumda değildi. Daha sonra Türk Hava Yolları Uçuş Akademisi'ni keşfettim. Birçok sınavdan geçtikten sonra, son olarak da uçuş testinden geçtik. Akademi'de tek kız öğrenci bendim. Gece gündüz demeden uçtum ve sonunda başardım' dedi.

İşte Safiye Ademoğlu'nun kendi ağzından başarı hikayesi:

'YORGUNLUKTAN AĞLADIM AMA HAYALLERİMDEN VAZGEÇMEDİM'

Yorumlar Tüm Yorumlar (127)

harika ~ 9 yıl önce
Bütün dikkat ve denge temennimle....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
snowball ~ 10 yıl önce
şahsen tanıyan biri olarak ne yazık ki airporthaber'deki çoğu yoruma katılmak zorundayım. bi gariplik var, konuşurken sürekli karşısındakine üstün gelme çabası içinde gereksizce... ve o kişinin, kendisinden eğitim/statü/para veya başka bir yönden üstün olduğunu öğrendiği an suratının şekilden şekile girmesi çok acayip ya. o an aynada kendini görse anlar belki. ya sen koskoca pilot olmuşsun, bu aşağılık kompleksi niye be safiye teyze? yakışmıyor sana. daha tevazu sahibi olabilsen halbuki. hayatta, senden başarılı, senden daha varlıklı, daha genç insanlar her zaman karşına çıkacak. hep böyle "ben daha iyiyim" diye kendini avutmak için debelenip duracak mısın? yazık sana be. senin mesleki başarını kimse inkar edemez, ama karakter her şeyden önce gelir. karakterin bu şekil olunca, başarın da birçok kişi tarafından takdir görmüyor. çünkü itici geliyorsun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
düzceli ~ 10 yıl önce
Safiye hanımla gurur duydum insan hayellerinin peşinde koştukça başarılı olur helal olsun imkan verilse daha nice türk kadını böyle başarılara imza atar tekrar tebrik ediyorum

Yanıtla

Kalan karakter 1000
KARMA ~ 10 yıl önce
Safiye hanım'ı şahsen tanıyorum. Tanıştığımızda ağzından çıkan ilk söz "ben amerikada eğitim aldım" idi. Böylece hakkındaki ilk izlenimim; Bulgaristanın köyünden çıkıp Amerikaya gidince "ne oldum delisi" olmuş köylü kızı olduğuydu. Sektör hakkında konuşurken de bayan kabin memurları ile ilgili yakışıksız şeyler söyledi. Sürekli gülen yüzünün arkasında malesef megaloman ve kompleksli bir insan var. Bence o yorgunluktan ağlamamıştır, kendisinden daha başarılı daha iyi bayan pilotlar gördüyse orada, kıskançlıktan ağlamıştır:) Kendisine hayatta başarılar dilerim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
I can flyy ~ 10 yıl önce
Oncelıkle bunca basarılı pilot ve zorlu yasam hikayeleri varken sayın angelıne yı reklam da oynatmaları sasırtıcı ve ılgınc reklam kokan hareketler.kendısını yakınen tanımıyorum ama ucus yapan arkadaslarımızdan ne kadar megolaman ve kaprisli bi kisi oldugunu duydum.lutfen haber degeri olmayan kısılerle gundemı mesgul etmeyelım!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Dışarıdan ~ 10 yıl önce
Havacılık sektörünün dışından biri olarak prestijli bir yerde görürdüm sektörü, fakat burada sektörün içinden kişilerin genç bir kadın hakkında yazdıkları bu hakarete varan (yer yer daha da fazlası olan) yorumları okuyunca fikrim değişti açıkçası. Bir yerlere gelmiş insanların bazı şeyleri daha sindirmiş olmalarını beklerdim. Kendisi Türkiye'deki ilk, tek ya da en iyi kadın pilot olduğunu söylemiyor. Sadece kendi hikayesini anlatıyor. Sonuçta herkesin yapabileceği bir şey değil, kadın oranının çok yüksek olduğu bir meslek de değil. Şirket reklam filmi teklifini, bu kötü yorum yazan arkadaşlara yapsa kendileri ne yaparlardı acaba?! Sonuçta reklam bu, kamerada güzel görünmek de önemli bir kriter. Genç kadın pilotumuz da reklam filmine çok yakışmış, reklam hayallerini izlemek temasını da gayet güzel yansıtmış.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
CC ~ 10 yıl önce
Biz ekip olarak senin kaprislerinden bıktık,şimdi de zırt pırt medyaya çıkarak milleti mi bezdirmeye çalışıyosun anlamıyorum ki.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
fatih ~ 10 yıl önce
Yuh be ne kadar kıskanç ne kadar başarısız insan varmış bir kerede destekleyin bir türk kızı ulusluarası bir yarışmada birinci olmuş nedir bu çekememezlik.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
pilot ~ 10 yıl önce
FITA'da uçuşlar 14-16 aylık sürece yayılarak yapılmakta. Yani düşük yoğunlukta yapılmakta. Gerçekten merak ediyorum o kadar yoğun gece gündüz nasıl uçtuğunu. Diğer THY anlaşmalı uçuş okulları toplam 7-8 aylık uçuş dönemlerinde FITA'nın 16 aylık uçuşlarını yapmakta. Kimsenin ağladığını görmedim..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
driver ~ 10 yıl önce
ya komiksiniz tır şoförünün bile işi sizden daha zor..iki pedal bir joystick...bırakın masal anlatmayı..amerikada çiftçi bile pilot..demekki matah bir iş değilmiş..fazla şişmeyin patlarsınız :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Amacin ne ~ 10 yıl önce
Sen ne kiskanc ve olumsuz bi insansin ya.ne oluyo meslegi kotuleyince buraya gelip? Sen ne is yapiyosun? Tir soforunun isini neden kucumsuyorsun?
Amacin ne ye cvp ~ 10 yıl önce
Türkçeden nasıl geçtin sen okuduğunu bile anlamıyorsun..tır şöförlerini küçümseyen mi oldu şimdi
Tir soforu ~ 10 yıl önce
'Tir soforunun bile' diyerek onun meslegini kucumsemis oluyorsun. Aciklama geregi duydum yazdigin cumleyi sana. Ne is yaptigini yazsana buraya. Pilotlugu basit goruyorsun ya, ne is yapiyorsun yaz ondan sonra camur at. Kac para kazaniyorsun mesela? Sana ne diye hitap ediliyor mesleginde? Osman mi yoksa Osman Bey mi? Calistigin sure, kazandigin ucret, kendine ve ailene ayirdigin hayat kaliten ne durumda? Bunlari dusunup algilayabilecek kalitede bir insan misin ya da? Sanmiyorum. Globally foss falan yazarsin anca. Anca sahnedekine slogan atarsin sen. Sesin de pek gelmiyor yukari haberin olsun.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000