26 Ocak 2009, Pazartesi 08:40:37

"Yolcularla dalga geçiyorlar"

Sabah Güney yazarlarından, Ersin Ramoğlu, Esenboğa Havalimanı'nda yaşadığı bir olayı anlatarak bakın nasıl sitem ediyor...
  • Sayın RAMOĞLU ANKARA'yı ADANA sandı herhalde.Havaalanı görevlileri Oooo hoşgeldiniz Ersin bey diye karşılamamışlardır.Oda ne yapsın kendisini tanıtmak için kalemini kullanmıştır.İnternette bir araştırma yaparsanız?ki yapın anlarsınız RAMOĞLU'nu. Bende yolculuk yaptım.Havaalanındaki görevliler son derece nazik ve kibardılar.Gayet güzel ve titiz bir şekilde görevlerini yapıyorlardı.Kendilerini imtiyazsız bir vatandaş olarak tebrik ederim.Helal olsun.
  • havalimanında calısan biri olarak bende bazı güvenlik görevlilerinin tavrından sikayetciyim galiba bir kısım güvelikci arkadas işlerinden gercekten memnun degiller ve bunun acısını yolcudan cıkarıyorlar (denetlemelerde xray cihazının basında duran arkadasdan cok dedektörlü arkadas kontrol edilmeli)
  • yolcular istiyor ki aştiye girer gibi girelim havalimanına.yok oyle yağma orda kurallar neyse sen de tabii olacaksın işine gelmiyorsa kemerini-ayakkabını çıkarmak bin kardeşim otobüse git nereye istiyorsan.hem binelim uçağa konforu-hızı herşeyiyle mükemmel hem de yok onu yapmam bunu yapmam.
  • bir yorumda yazılmış uçak rötara girince camlı bölgeden dışarı çıkamadık.arındırılmış kısma geçince tekrar çıkmak dış hatlar için yasak.çıkmanızda bir sakınca yoktur fakat kontrol noktası polisine bilgi verilmesi gerekmektedir.bu polise şikaye olarak adlandırılmamalı.
  • havalımanındakı ınsanlar sunu unutmasınkı kendı sıvıl kımlıklerıyle guvenlık tehdıdı olusturamazlar. havalımanında yolcu ayrımı yoktur. herkes guvenlık konturolune tabıdır ınsanlar genellıkle kontrolden yanı kendı guvenlıklerınden sıkayetcı oldukları ıcın guvenlıklerı sucluyorlar guvenlıkler gayet nazık ve kıbardır.sorun cıkaranlarda genelde kontorolu cok sıkı bulanlar ve kımlıklı kısıler.sızler makam sahıbı olarak sorun cıkartırsanız dıger yolcular napsın.emnıyet mensubu askerı persınel hakım savcı gıbı kımlıklı kısıler guvenlık konusunda tıtız oldugu ıcın yardımcı olurlarken bızım dıger kımlıklı ınsanımız guvenlık konusunda tıtız degıl. lutfen ucakta bı sorun olmaması ıcın guvenlık kontrolune uyalım. kontroller hıcbır zaman sahsı degldr
  • HERKESE IYI AKSAMLAR:) BENIM FIKRIM GUVENLIK MEMURUNU,SEFINI YA DA MUDURUNU DEGIL UYGULANAN KANUNLARI TARTISMAK. BES PARMAGIN BESININ BIR OLMADIGI GIBI, HER SIRKETTEKI HER PERSONELIN TAVIRLARI DA ESIT OLMUYOR. BEN DUNYADA 20YE YAKIN HAVALIMANI GORDUM, EN SIKI ONLEMLER TURKIYE'DE. AMA BUNUN DA BIR SEBEBI VAR ELBET O DA TEROR TEHDIDI. KENDILERINE VERILEN TALIMATLARI TAM OLARAK (BAZEN MANTIK CERCEVESINE UYMASA DA) UYGULAMAK ZORUNDALAR. BIZIM ONLARDAN BEKLEDIGIMIZ GOREVLERINDE ESNEKLIK DEGIL SADECE GULERYUZLULUK OLABILIR ONDAN DA OTESI OLAMAZ...
  • sn ersin RAMOGLU siz ve sizingibbi düşünenler bende orda calışıyourm yani tav güvenlikde hicde sizin sölediginiz gibi olmuyor işler gazeteci olmuşsunuz ama araştırma sıfır sinyal veren ayakkabıdaki civideyil önce onu örenin bizler seckin insanların ve insanlık dersinede ihtiyacımız yok cünkü insanız bizler bi bakın ve araştırın diyuer havalimanında neler oluyor nasıl hareket ediyolar ayakkabı cıkarılmaz diyosunuz ama amerikada ayakkabı cıkarıyor vede galoş dahi vermiyolar yolclarımız bizden rica ediyolar galoj vermeleri icin biz herkese aynı uygulamayı yapıyoruz kimseyede ayakkabısını cıkardı diye gülmeyiz orda bi yanlşış anlama vardır bunu belirtmek isterim herkesin cihandan gecerken nasıl davranmasını bilmesi lazım
  • Arkadaslar hakret etmeye kotulemeye gerek yok. Bu kadar insan sikayet ediyor ise muhakkak bir aksaklik vardir. Guvenlikci arkadaslar daha anlayisli olmaya calisabilirler. Yolcularda hicmi suc yok guvenlikcilerden daha cok var. Bazen guvenlik kontrolunden gecerken gercektende insanin sabrini zorlayan yolcu tipleri ile karsilasabiliyoruz. Karsilikli anlayis ve nezaket ile bu sorunlar en aza indirilebilir.
  • Yorumunuz uygunsuz ve hakaret içeren unsurlara yer verdiğinden dolayı yayımlanmamaktadır.
  • biz işimizi iyi yapiyoruz bir sizi memnun edememişiz vardir altinda başka bir sorun!cihazdan kimseye 3. defa geçmesini istemeyiz 3. geçişi siz kendiniz yaptiniz... siz nasil büyük bir ayip etmişsiniz farkinda değilsiniz TAV Güvenlik çalışanı olarak insan olma... insanca davranma... kelimeleri ile bizlere yaptığınız bu hakareti size misli ile iade ediyorum... siz insan gibi davranin biz size yardimci oluruz insanların güvenlik noktalarında oyalanması geç kalması rahatsız olması bizi mutlu etmiyor... sizin ayakkabısız kapı dedektöründen geçmenize de kimse tebessümle veya başka türlü gülümsememiştir günde kaç insan o şekilde geçiyor bilmem farkındamısınız her geçene gülecek olsak deli diye işten atarlardı...

Esenboğa’nın güvenlik görevlilerinin sabrımızı sınayan tavırlarından artık ‘İllallah’ dedik…

Yaşlısı, genci, kadını ve çocuğu ile tüm yolcuların X-Ray’den geçerken TAV’ın güvenlik personel ile gırtlak gırtlağa gelişi var ki görülmeye değer. Sanki adamlar insanların canını sıkmak için özel olarak eğitilmişler.

TAV’ın değerli yetkilileri bu çağdışılığın ne kadar farkındalar bilmem.

Adana Havalimanı, ülkemizin en değerli havalimanlarından biridir. Yoğunluk açısında elbette İstanbul, Ankara, İzmir ve Antalya ile kıyaslanamaz ama son zamanlarda da hatırı sayılır bir yolcu ağırladığı bir gerçek.

Adana Havalimanı’nda, polisinden DHMİ çalışanına, THY görevlisinden yer hizmeti veren HAVAŞ’ına kadar herkesin yaşanan olumsuzluklara rağmen gösterdikleri gayret takdire şayandır.

Böyle olunca da yolcu ile görevliler arasında göze batacak pek bir sorun yaşanmaz. Şimdi size geçen hafta Esenboğa’da yaşadıklarımı anlatacağım;

23 Ocak 2009 Cuma günü saat 16.50 uçağı ile Adana’ya uçmak üzere 1 saat öncesinden havaalanına geldik. Bagajlarımızla birlikte ilk güvenlik noktasından sorunsuz geçtikten sonra ikinci güvenlik noktasına takıldık. Sakin bir gün. Hır-gür yok yani. Kemer dahil tüm metal eşyaları çıkardıktan sonra x-Ray’den geçtik. Halk tabiriyle cihaz öttü. Görevli uyardı, tekrar kontrol yaptıktan sonra bir kez daha geçtik. Cihaz yine öttü. Son bir kontrol daha. Yeniden geçtik. Cihaz yine uyarı verdi. Biz talim ederken görevli, külhanbeyi edasıyla ‘Ayakkabılarını çıkar öyle geççç’ diye son derece yakışıksız tahrikkar bir üslüpla bağırdı. Sessizce ayakkabılarımı çıkarıp cihaza koydum. İşte tam da o sırada görevlinin yalınayak kalışımı hafif bir tebessümle izlediğini fark ettim. Adam resmen yolcuyla dalga geçiyordu. Cihaz ayakkabıda çakılı çiviye ötmüştü.

Benim gibi onlarca insanın aynı sorunu yaşadığını ve bunu alay edercesine gülümseyerek izleyen özel güvenlikçiyi dövmemek için kendilerini zor tuttuğunu diğer yolculardan öğreniyorum.

Uluslar arası bir markamız olan TAV’a doğrusu bu görüntü hiç yakışmadı. TAV, hiç gecikmeden Esenboğa’daki özel güvenlikçilerine insan olma ve insanca davranma kursları vermeli.

Gecikmelerden, tuvaletlerin pisliğinden görevlilerin aymazlığından tek tek söz etmiyorum. TAV yetkilerinin Final Dergisi Dershaneleri Genel Müdürü Şevket Ertem’i dinlemelerini de tavsiye ederim. Tabi ne anlatacağını merak ederlerse.

Ersin Ramoğlu
Sabah Güney

"Yolcularla dalga geçiyorlar"

Yorumlar Tüm Yorumlar (32)

Misafir ~ 14 yıl önce
Sayın RAMOĞLU ANKARA'yı ADANA sandı herhalde.Havaalanı görevlileri Oooo hoşgeldiniz Ersin bey diye karşılamamışlardır.Oda ne yapsın kendisini tanıtmak için kalemini kullanmıştır.İnternette bir araştırma yaparsanız?ki yapın anlarsınız RAMOĞLU'nu. Bende yolculuk yaptım.Havaalanındaki görevliler son derece nazik ve kibardılar.Gayet güzel ve titiz bir şekilde görevlerini yapıyorlardı.Kendilerini imtiyazsız bir vatandaş olarak tebrik ederim.Helal olsun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
havalimanında calısan biri olarak bende bazı güvenlik görevlilerinin tavrından sikayetciyim galiba bir kısım güvelikci arkadas işlerinden gercekten memnun degiller ve bunun acısını yolcudan cıkarıyorlar (denetlemelerde xray cihazının basında duran arkadasdan cok dedektörlü arkadas kontrol edilmeli)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
yolcular istiyor ki aştiye girer gibi girelim havalimanına.yok oyle yağma orda kurallar neyse sen de tabii olacaksın işine gelmiyorsa kemerini-ayakkabını çıkarmak bin kardeşim otobüse git nereye istiyorsan.hem binelim uçağa konforu-hızı herşeyiyle mükemmel hem de yok onu yapmam bunu yapmam.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Orhan Ersoy ~ 7 yıl önce
Tabiki Havlimaninda kurallar var ama Kontrol noktasinda calisan kisi isini adam gibi yapmali,kafasina gore ve kendi kompleksini ve sorununu yolculardan cikartarak degil.Sen ne sacmaliyorsun?
citiri ~ 6 yıl önce
Islerini iyi yapiyor olaydi bombalar patlamazdi bu bir yeter sana
Misafir ~ 15 yıl önce
bir yorumda yazılmış uçak rötara girince camlı bölgeden dışarı çıkamadık.arındırılmış kısma geçince tekrar çıkmak dış hatlar için yasak.çıkmanızda bir sakınca yoktur fakat kontrol noktası polisine bilgi verilmesi gerekmektedir.bu polise şikaye olarak adlandırılmamalı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yanlıs düsünenler ~ 15 yıl önce
havalımanındakı ınsanlar sunu unutmasınkı kendı sıvıl kımlıklerıyle guvenlık tehdıdı olusturamazlar. havalımanında yolcu ayrımı yoktur. herkes guvenlık konturolune tabıdır ınsanlar genellıkle kontrolden yanı kendı guvenlıklerınden sıkayetcı oldukları ıcın guvenlıklerı sucluyorlar guvenlıkler gayet nazık ve kıbardır.sorun cıkaranlarda genelde kontorolu cok sıkı bulanlar ve kımlıklı kısıler.sızler makam sahıbı olarak sorun cıkartırsanız dıger yolcular napsın.emnıyet mensubu askerı persınel hakım savcı gıbı kımlıklı kısıler guvenlık konusunda tıtız oldugu ıcın yardımcı olurlarken bızım dıger kımlıklı ınsanımız guvenlık konusunda tıtız degıl. lutfen ucakta bı sorun olmaması ıcın guvenlık kontrolune uyalım. kontroller hıcbır zaman sahsı degldr

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Orhan Ersoy ~ 7 yıl önce
Yanlis Dusunenlere Soylediginiz seylerin cogunlugu dogrudur.Bende birkac ayda bir yurt disarisina cikmak zorunda kaliyorum.Son yolculuguma kadar TAV guvenlik gorevlileri hakkinda sizin gibi olumlu dusunuyordum,Lakin son ucudumda-Riyad'a- TAV personeli resmen bize terorist muamelesi yapti,cuzdanimin icerisine bile,paralara bile bakmak istediler, hatta bir gore li elime bomba yi ikaz eden bir Sivi bile surdu ve cok kaba davrandilar.Bu olaylarin oldugu tarih 11 temmuz 2017 , Sali gunu , saat 17:00 ila 18:00 arasindaydi..Bu arkadaslardan sikayetciyim..
MEDAJI ~ 15 yıl önce
HERKESE IYI AKSAMLAR:) BENIM FIKRIM GUVENLIK MEMURUNU,SEFINI YA DA MUDURUNU DEGIL UYGULANAN KANUNLARI TARTISMAK. BES PARMAGIN BESININ BIR OLMADIGI GIBI, HER SIRKETTEKI HER PERSONELIN TAVIRLARI DA ESIT OLMUYOR. BEN DUNYADA 20YE YAKIN HAVALIMANI GORDUM, EN SIKI ONLEMLER TURKIYE'DE. AMA BUNUN DA BIR SEBEBI VAR ELBET O DA TEROR TEHDIDI. KENDILERINE VERILEN TALIMATLARI TAM OLARAK (BAZEN MANTIK CERCEVESINE UYMASA DA) UYGULAMAK ZORUNDALAR. BIZIM ONLARDAN BEKLEDIGIMIZ GOREVLERINDE ESNEKLIK DEGIL SADECE GULERYUZLULUK OLABILIR ONDAN DA OTESI OLAMAZ...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
buneböle ~ 15 yıl önce
sn ersin RAMOGLU siz ve sizingibbi düşünenler bende orda calışıyourm yani tav güvenlikde hicde sizin sölediginiz gibi olmuyor işler gazeteci olmuşsunuz ama araştırma sıfır sinyal veren ayakkabıdaki civideyil önce onu örenin bizler seckin insanların ve insanlık dersinede ihtiyacımız yok cünkü insanız bizler bi bakın ve araştırın diyuer havalimanında neler oluyor nasıl hareket ediyolar ayakkabı cıkarılmaz diyosunuz ama amerikada ayakkabı cıkarıyor vede galoş dahi vermiyolar yolclarımız bizden rica ediyolar galoj vermeleri icin biz herkese aynı uygulamayı yapıyoruz kimseyede ayakkabısını cıkardı diye gülmeyiz orda bi yanlşış anlama vardır bunu belirtmek isterim herkesin cihandan gecerken nasıl davranmasını bilmesi lazım

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Remzi ~ 15 yıl önce
Arkadaslar hakret etmeye kotulemeye gerek yok. Bu kadar insan sikayet ediyor ise muhakkak bir aksaklik vardir. Guvenlikci arkadaslar daha anlayisli olmaya calisabilirler. Yolcularda hicmi suc yok guvenlikcilerden daha cok var. Bazen guvenlik kontrolunden gecerken gercektende insanin sabrini zorlayan yolcu tipleri ile karsilasabiliyoruz. Karsilikli anlayis ve nezaket ile bu sorunlar en aza indirilebilir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Orhan ersoy ~ 7 yıl önce
Remzi bey Soylediginiz seylerin cogunlugu dogrudur.Bende birkac ayda bir yurt disarisina cikmak zorunda kaliyorum.Son yolculuguma kadar TAV guvenlik gorevlileri hakkinda sizin gibi olumlu dusunuyordum,Lakin son ucudumda-Riyad'a- TAV personeli resmen bize terorist muamelesi yapti,cuzdanimin icerisine bile,paralara bile bakmak istediler, hatta bir gore li elime bomba yi ikaz eden bir Sivi bile surdu ve cok kaba davrandilar.Bu olaylarin oldugu tarih 11 temmuz 2017 , Sali gunu , saat 17:00 ila 18:00 arasindaydi..Bu arkadaslardan sikayetciyim.. O arkadaslar kendilerini cok iyi tanirlar. Orhan Ersoy Makina Muhendisi Suudi Arabistan
coban ~ 15 yıl önce
Yorumunuz uygunsuz ve hakaret içeren unsurlara yer verdiğinden dolayı yayımlanmamaktadır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
var altında başka bir sorun ~ 15 yıl önce
biz işimizi iyi yapiyoruz bir sizi memnun edememişiz vardir altinda başka bir sorun!cihazdan kimseye 3. defa geçmesini istemeyiz 3. geçişi siz kendiniz yaptiniz... siz nasil büyük bir ayip etmişsiniz farkinda değilsiniz TAV Güvenlik çalışanı olarak insan olma... insanca davranma... kelimeleri ile bizlere yaptığınız bu hakareti size misli ile iade ediyorum... siz insan gibi davranin biz size yardimci oluruz insanların güvenlik noktalarında oyalanması geç kalması rahatsız olması bizi mutlu etmiyor... sizin ayakkabısız kapı dedektöründen geçmenize de kimse tebessümle veya başka türlü gülümsememiştir günde kaç insan o şekilde geçiyor bilmem farkındamısınız her geçene gülecek olsak deli diye işten atarlardı...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Orhan Ersoy ~ 7 yıl önce
Bazi TAV guvenlik gorevlileri,yolcularin cuzdanlarinin icine biel bakmak istiyor, hele biri benim elime bombayi algilayan bir sivi bile surdu.Bu guvenlik gorevlisi bana ve diger yolculara sanki teroristmisiz gibi davranislarda bulunmustu.Simdi bu sahsi ariyorum,Bulabilirsem dava edecegim.Olayin oldugu tarih 11 Temmuz 2017,saat 18:00 civarinda,yer Istanbul ATATURK HAVA LIMANI Saygilarimla

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000