06 Ocak 2011, Perşembe 09:01:53

YOLCULAR UÇAKTA YAŞANANLARI ANLATTI

THY'nin Oslo-İstanbul seferini yapan uçakta yer alan yolcular, havada yaşanan uçak kaçırma girişimini anlattı.
  • Müdahele eden yabanci yolcu Isvecli degil. Norvec'in Tromso kentinden eski bir Norvec komandosu. Isvecli olduguna iliskin bilgi nereden cikti belli degil. Adam dogma büyüme Tromso'lu.
  • bizden öyle biri çıkmaz diyorsun.. ama o yaptığınında diğer yolcular için ne kadar tehlikeli olduğundan haberin var mı ? eğer gerçek olsaydı yüzlerce kişinin ölümüne sebebiyet verebilirdi isveçli yolcunun yaptığı hareket.. biraz mantıklı düşünelim lütfen.. burda cesarete bakmak mantık dışı..
  • yabanci yolcu korsani etkisiz hale getirmis. Hic sasirmadim, bizim milletten o cesareti gösterecek adam zor cikar cünki..

Eylemcinin çok gerçekçi davrandığını ifade eden yolculardan biri, çok korktuklarını ifade ederek, "Şahıs uçağı yeniden Oslo'ya götürmek istiyordu" dedi.

Uçakta yolcu olarak bulunan Nurettin Tuzkaya, "Bu adam uçaktaki tuvalete girdi ve yaklaşık 20 dakikada hazırlandı. Çıkınca hosteslerle konuştu. Bir tane yabancı yolcu üstüne atladı. O yolcu, şahsı etkisiz hale getirdi. Üzerindeki ise kitap gibi bir şeye benziyordu" diye konuştu.

Eylemcinin çok gerçekçi davrandığını ifade eden Tuzkaya, çok korktuklarını ifade ederek, "Şahıs uçağı yeniden Oslo'ya götürmek istiyordu. Yolcuları kendisinin arkasına topladı. Ondan sonra uzun boylu İsveç'li bir yolcu, şahsın üzerine atlayarak etkisiz hale getirdi. Allah yalan bile olsa kimseye böyle bir şeyi yaşatmasın" dedi.

Swain Larsen adlı 42 yaşındaki yolcu, "Öncelikle uçağın arka tarafından bir ses duyduk. Yüzünde siyah maskesi olan bir erkek yolcu yüksek sesle bir şeyler söylemeye başladı. Elinde kutu şeklinde bir şeyler vardı. Dilini bilmediğim için ne söylediğini anlamıyordum. Sonra kabin görevlileri yolcunun yanına giderek bir şeyler söylediler. O sırada bir uçakta bulunan bir başka yolcu bu kişinin üstüne atlayarak onu durdurdu" dedi.

Gülşen Türköz adlı bayan yolcu ise "Sadece sesleri duyduktan sonra farkına vardık. Uçakta korktuk tabi..Baştan sarhoş biri sandım ben. Sonra adamı gördüğümüzde maskeliydi ve bağırıp çağırıyordu. "Beni Oslo'ya geri gönderin", "Oslo'ya geri gideceğiz" deyip duruyordu. Elinde bir şey olduğunu gördüm. Biz öndeydik. Diğer yolcuların korsanı etkisiz hale getirdiklerini görmedik.

Öte yandan uçaktan tahliye edilen diğer yolcular, havalimanında güvenli bir bölgede beklemeye alındı.
 

YOLCULAR UÇAKTA YAŞANANLARI ANLATTI

Yorumlar

Misafir ~ 13 yıl önce
Müdahele eden yabanci yolcu Isvecli degil. Norvec'in Tromso kentinden eski bir Norvec komandosu. Isvecli olduguna iliskin bilgi nereden cikti belli degil. Adam dogma büyüme Tromso'lu.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
bizden öyle biri çıkmaz diyorsun.. ama o yaptığınında diğer yolcular için ne kadar tehlikeli olduğundan haberin var mı ? eğer gerçek olsaydı yüzlerce kişinin ölümüne sebebiyet verebilirdi isveçli yolcunun yaptığı hareket.. biraz mantıklı düşünelim lütfen.. burda cesarete bakmak mantık dışı..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
yabanci yolcu korsani etkisiz hale getirmis. Hic sasirmadim, bizim milletten o cesareti gösterecek adam zor cikar cünki..

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000