19 Aralık 2010, Pazar 09:11:25

VİZELERİN KALDIRILMASI THY'Yİ UÇURDU

Türk Hava Yolları (THY) Pazarlama ve Satış Başkanı M. Akif Konar, Türkiye'nin bir çok ülkeyle yaptığı vizelerin kaldırılması anlaşmasının hem Türk Hava Yolları hem de Türkiye'ye büyük katkılar yaptığını ifade etti.
  • Bu söylediğinin çok büyük bir buluş olduğunu zannedecek kadar işe acemi bu arkadaş. Havadayken bile yapılan daha ileri düzeydeki bazı hazırlıkları daha öğrenememiş. Hem yerde yolcu, bagaj, park yeri, karşı istasyon, hotel desk, endorsement vs. bazında, hem uçak içinde yapılan bazı hazırlıklardan bahsediyorum. Tabi bunlar anlatılarak değil, bizzat yaşanarak o heyecan ve stres içinde icra edilen işler. Temel eski yer işletmecileri dağıttı, acemide olsa kendi ekibiyle kör topal bazı işler yapma gayretinde demekki. Konarın bu laflarından bunu anladım.
  • Tanımadan yorum yapmayın lütfen Akif Bey gerçekten kaliteli,çalışkan bir arkadaşımızdır.Yorumları da gayet istatistiki bilgilere dayalı.THY'de iki yıl Bölge Müdürlüğü,üç yıl Üretim Planlama Başkanlığı yapmış,şimdi de Pazarlama ve Satış Başkanlığını hakkını vererek sürdürüyor.Konulara çabuk adapte olan ve insani yönü çok başka biridir,kimseyle kıyaslama yapılamaz.Yürü kaptanım diyorum.....
  • Toronto hattina BOSTON baglantisi istiyoruz. En buyuk THY!!!
  • bence thy'nin en onemli projelerinden biri similator merkezinin guclendirilmesidir, cok uzuluyoruz Turk pilotlarinin almanya'ya gonderilmesine.
  • Kıskananları yurt dışında çatlatmayı bekliyorken, içeriden çatladı...
  • Kesinleşen yeni noktalar: Dakka, Saygon (Ho Şi Min), Los Angeles, Şiraz, Kanton (Guangzu). 2011'de açılacak diğer muhtemel noktalar: Basra, Erbil, Tulus (Fransa), Malaga, Valensiya, Manila. Benim 2011 için tahmin ettiğim diğer noktalar da: Novosibirsk, Ulan Batur, Atlanta, Oran (Cezayir), İsfahan, Kinşasa (Kongo DC), Kuala Lumpur, Lahor, Enfida (Tunus).
  • arkadaş insan bilmezse anlarım bilmezde susarsa onuda anlarım ama bilmeden boş konuşursa ayıplarım.Gerçekten ayıp bu kadar olur.
  • Bu adam kim ya ne zaman havacı oldu boyundan büyük laflar ediyor. Önce geçmişini ve cemaatini açıklada bilelim ona göre kararımızı verelim.

TÜRK Hava Yolları (THY) Pazarlama ve Satış Başkanı M. Akif Konar, Türkiye'nin bir çok ülkeyle yaptığı vizelerin kaldırılması anlaşmasının hem Türk Hava Yolları hem de Türkiye'ye büyük katkılar yaptığını belirterek, "Seyahat tercihlerinde Türkiye öne çıkıyor. Herhangi bir ülkenin daha elit tabakası alışveriş için daha önce Avrupa'ya giderken şimdi vize kolaylığı olduğu için İstanbul'a geliyor. Mesela birkaç yıl önce haftada 3 sefer yaptığımız Şam'a şimdi günde 3 sefer yapıyoruz. Yani sefer sayısı 3'ten 21'e çıktı. Vizelerin kaldırılması İstanbul'u daha fazla cazibe merkezi yaptı" dedi.

THY'nin, Anadolu basınına yönelik gezilerinin üçüncüsüne Trabzon ve Rize'den 10 medya mensubu katıldı. Motor ve uçak bakım üniteleri, Turkish DO&CO uçuş ikram hizmetleri tesisleri, uçuş eğitim merkezi gibi üniteleri gezen ve bilgi alan basın mensupları, ayrıca simülatör merkezinde Airbus A320 ve Boeing 777-300ER simülatöründe de uygulamalı eğitim gördü.

"DO&CO Palace Hotel'in dünyada ilk 10 içinde olacağını tahmin ediyoruz"

Turkish DO&CO Tesisleri'ni ziyaret eden basın mensuplarına uçuşlarda ikram edilen yiyeceklerin hazırlandığı bölümleri gezdiren DO&CO Kurumsal İletişim Müdürü Şeyda Güven, farklılık yaratmak için tüm güçleriyle çalıştıklarını belirterek, "Uçan aşçılar projesi de bunun bir örneği. 20 kişiyle başlanan projede şu anda sayı 80'e ulaştı. Amacımız uçan aşçı sayımızı 200'e çıkarmak" dedi. DO&CO'nun Formula 1, Şampiyonlar Ligi gibi dünyadaki bir çok büyük organizasyonda yer aldığını hatırlatan Subaşı, "Müşteri memnuniyetimiz özellikle yurt dışı uçuşlarda yüzde 96'lara kadar yükseldi. Son olarak en iyi Ekonomi Sınıfı İkram Ödülü'nü aldık. Ayrıca uçuş ikram hizmeti sağladığımız yabancı havayolları da First Class ikram dalında ödüle layık görüldü" dedi. Güven, İstanbul'daki Turkish DO&CO Palace Hotel'in inşasının da sürdüğünü hatırlatarak, "Boğaz Köprüsü altındaki eski Gaziosmanpaşa Okulu olarak bilinen Fehime ve Hatice Sultan Yalıları'nı İl Özel İdaresi'nin açtığı ihalede birkaç yıl önce 25 yıllığına kiralamıştık. Şimdi burada 80 -100 odalı bir butik otelin inşası sürüyor. 2012 yılı sonunda otelimizi hizmete açmayı planlıyoruz. Ayrıca restoranının da dünya çapında olması için çalışıyoruz. Birebir restore etmek istediğimiz için acelemiz yok. Her şeyin aslına uygun olması için çaba gösteriyoruz. Otel ve restoranın hizmete girdiğinde dünyada ilk 10 içinde olacağını tahmin ediyoruz" diye konuştu.

KONAR: DÜNYADA SÖZÜ EDİLEN ŞİRKET HALİNE GELDİK

Tesis gezilerinin sonunda basın mensuplarıyla sohbet toplantısında bir araya gelen THY'nin Pazarlama ve Satış Başkanı Akif Konar, yakalanan büyüme ivmesiyle THY'nin sadece bölgesinde değil tüm dünyada adından söz edilen bir oyuncu haline geldiğini belirterek, "Havacılığın konuşulduğu her toplantıda THY'nin adının geçmesi bizi mutlu ve daha da motive ediyor" dedi. Şu anda filoda 152 uçak olduğunu hatırlatan Konar, "Boeing 777 uçaklardan 12, Airbus 330 uçaklardan da 8 tane sipariş verdik. 2012 Ağustos ayına kadar filomuza katılmaya devam edecekler" dedi.

Comfort Class adında yeni bir kabin sınıfıyla pazara girdiklerini anlatan Akif Konar, "Ekonomide seyahat eden ama daha geniş koltuk aralıkları ve daha güzel ikram isteyen yolcularımıza yönelik bir sınıf bu. Ekonomide koltuk aralıkları 32 inch iken bu sınıfta 46 inch'e yükseldi. İş amaçlı seyahat eden, yolculuğun bitiminde işinin peşinde koşan kişilere yönelik bir sınıf" diye konuştu.

"ERBİL VE BASRA'YA UÇMAYI İSTİYORUZ"

Yakın zamanda açmayı veya uçuş sayısını artırmayı düşündükleri hatlarla ilgili bilgi de veren Konar, "Washington hattımızı açtık. Önümüzdeki yılın mart ayında Los Angeles seferini başlatıyoruz. 14.5 saatlik uçuş mesafesiyle en uzun hattımız olacak. 29 aralık itibarıyla Vietnam, 26 Aralık'ta Bangladeş Dakka hattı açılıyor. 30 Ocak'ta Çin'in Guanzghou hattı açılacak. Fuarların yoğun olduğu bir bölge. Bu nedenle işadamları tarafından beklenen bir hattı. İran Şiraz ve Fransa Toulouse da yeni hatlarımız olacak. Ayrıca Valencia ve Malaga'ya da uçmayı planlıyoruz. Irak'ta Erbil ve Basra da planlarımız arasında var. Ama bunlar sivil havacılığın iznine bağlı olarak açılabilecek hatlar. Ayrıca Filipinler Manila da amaçlarımız arasında" ifadesini kullandı.

"DÜNYAYI BİRBİRİNE BAĞLIYORUZ"

Her yıl 10 yeni hat açmayı planladıklarını ve 2011'de de bu sayıya ulaşacaklarını anlatan Konar, "Uzun mesafe uçuş sayımızı artıracağız. İstanbul konum olarak değerli. İstanbul'u merkez alıp bir yay çizdiğinizde 3 mesafede 50'nin üzerinde başkent var. Jeopolitik konumu da kullanarak bir çok transit yolcu taşıyoruz. Normal şartlarda Türkiye'ye gelmeyecek kişileri Avrupa'ya taşıyoruz. 2009'da 25 milyon yolcuya ulaştık. 2010'u muhtemelen 30 milyonla kapatacağız. Sadece lokal değil, dünyanın her hangi bir yerinden çıkıp başka yere giden yolcular da bizim hedef kitlemiz. O yüzden Hindistan'dan kalkıp Fransa'ya gidecek olanı da taşıyoruz. Afrika'da birçok noktaya uçuyoruz. Transit yolcu kapasitemiz var. Dünyayı dünyaya bağlıyoruz. Dünyayı birbirine bağlıyoruz. Ürünümüz güçlü. İstanbul'un coğrafi avantajını kullanıyoruz ve böylece rakiplerimize göre daha avantajlı konuma geliyoruz. Dakka ve Vietnamı'ı da açınca 169 noktaya uçuyor olacağız. Bunların 129'u dış hat noktası. 82 ülkeyi hem Türkiye, hem dünya ile birbiriyle bağlıyoruz. Star Alliance üyeliği sayesinde binin üzerinde farklı noktaya yolcularımız taşıma imkanına erişmiş oluyoruz" dedi.

VİZELERİN KALDIRILMASI OLUMLU

Birçok ülkeyle vizelerin kaldırılmasının uçuşlara çok pozitif etkisi olduğunu da vurgulayan Akif Konar, şöyle konuştu: "Vize seyahatlerde önemli bir engel. Vize almak zaman alıyor, bazen alamıyorlar. Türkiye ile bir çok ülke arasında vize kalktığı için seyahat tercihlerinde Türkiye öne çıkıyor. Herhangi bir ülkenin daha elit tabakası alışveriş için daha önce Avrupa'ya giderken şimdi vize kolaylığı olduğu için İstanbul'a geliyor. Mesela birkaç yıl önce haftada 3 sefer yaptığımız Şam'a şimdi günde 3 sefer yapıyoruz. Yani sefer sayısı 3'ten 21'e çıktı. Tripoli'ye günde 2 seferimiz var. Birkaç yıl önce yeni başlatmıştık ve neredeyse hiç uçmuyorduk. İstanbul'un ve Türkiye'nin marka değeri arttıkça vize muafiyetleri arttıkça yolcu sayılarına pozitif etki ediyor. Vizelerin kaldırılması İstanbul'u daha fazla cazibe merkezi yaptı."

Mavi Marmara olayının İsrail uçuşlarına etkisine de değinen Konar, "Telaviv'e günde 3 -4 sefer uçuyoruz. Telaviv çıkışlı yolcuları Avrupa ve ABD'ye taşıyoruz. Ülkeler arasındaki ilişkiler uçuşları etkiliyor tabi ama İsrail uçuşlarında yolcu sayısı açısından ciddi etki görmedik. Çünkü İstanbul çok uygun konumda. Avrupa ve ABD'ye gitmek isteyenlere yol üstü ciddi hizmet sunuyor. İyi hizmetle buluşunca sayı artıyor. Hizmet sektöründe yolcuyu memnun etmeniz son derece önemli. Herkes aynı uçağı aynı koltuklarla uçuruyor, herkes benzer havalimanlarına uçuyor. Hizmeti farklılaştırabilmek için rakiplerinizden daha farklı şeyler yapmanız gerekiyor. Bu da yolcuyla olan ilişkileriniz ve onu memnun edecek işleri yapıyor olmakla ortaya çıkıyor. Yolcu şikayetlerini hızlı şekilde çözüyor olmak önemli. Yolcu patron olduğu zaman onu memnun eden bir adım öne geçiyor. Yolcu kurallar çerçevesinde ne istiyorsa o hizmeti vermek ve gerçekleştirmek bizim vazifemiz" dedi.

"GEREKİRSE UÇAĞI 10 KİŞİ TEMİZLİYOR"

Özellikle İstanbul Havalimanı'ndaki yoğunluk nedeniyle meydana gelen gecikmelere de değinen Konar, "Uçakların zamanında inip kalkmasını sağlamak için özel ekipler kurduk. Gecikme ihtimali olan uçağı havadayken tespit ediyoruz. Havadayken geç ineceğini ve bir sonraki seferine zamanında başlayamayacağını anladığımız zaman ilgili kişiler uyarılıyor. Bir uçağı normalde 5 kişinin temizlemesi yeterli oluyor ama geç inerse 10 kişi temizliyor ve sefere yetiştirilmeye çalışılıyor. Yoğunlaştırılmış hizmetle rötarları en aza indirmeye çalışıyoruz. Yüzde 100 zamanında kalkış yok. Ama zamanında kalkış ortalamamız diğer rakiplerimizin biraz üzerinde" diye konuştu.

Akif Konar, THY'nin reklam yüzlerinden Los Angeles Lakers'ın yıldız ismi Kobe Bryant'a Ermenilerin tehditleriyle ilgili olarak da, "Ticari bir işbirliği bu. Kobe büyük bir isim. O bahsettiğiniz konu bizim dışımızda. İşbirliğimiz anlaştığımız şekilde devam ediyor" diyerek sözlerini noktaladı. (Milliyet)

VİZELERİN KALDIRILMASI THY'Yİ UÇURDU

Yorumlar Tüm Yorumlar (8)

Misafir ~ 13 yıl önce
Bu söylediğinin çok büyük bir buluş olduğunu zannedecek kadar işe acemi bu arkadaş. Havadayken bile yapılan daha ileri düzeydeki bazı hazırlıkları daha öğrenememiş. Hem yerde yolcu, bagaj, park yeri, karşı istasyon, hotel desk, endorsement vs. bazında, hem uçak içinde yapılan bazı hazırlıklardan bahsediyorum. Tabi bunlar anlatılarak değil, bizzat yaşanarak o heyecan ve stres içinde icra edilen işler. Temel eski yer işletmecileri dağıttı, acemide olsa kendi ekibiyle kör topal bazı işler yapma gayretinde demekki. Konarın bu laflarından bunu anladım.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Tanımadan yorum yapmayın lütfen Akif Bey gerçekten kaliteli,çalışkan bir arkadaşımızdır.Yorumları da gayet istatistiki bilgilere dayalı.THY'de iki yıl Bölge Müdürlüğü,üç yıl Üretim Planlama Başkanlığı yapmış,şimdi de Pazarlama ve Satış Başkanlığını hakkını vererek sürdürüyor.Konulara çabuk adapte olan ve insani yönü çok başka biridir,kimseyle kıyaslama yapılamaz.Yürü kaptanım diyorum.....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Toronto hattina BOSTON baglantisi istiyoruz. En buyuk THY!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
bence thy'nin en onemli projelerinden biri similator merkezinin guclendirilmesidir, cok uzuluyoruz Turk pilotlarinin almanya'ya gonderilmesine.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Kıskananları yurt dışında çatlatmayı bekliyorken, içeriden çatladı...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Kesinleşen yeni noktalar: Dakka, Saygon (Ho Şi Min), Los Angeles, Şiraz, Kanton (Guangzu). 2011'de açılacak diğer muhtemel noktalar: Basra, Erbil, Tulus (Fransa), Malaga, Valensiya, Manila. Benim 2011 için tahmin ettiğim diğer noktalar da: Novosibirsk, Ulan Batur, Atlanta, Oran (Cezayir), İsfahan, Kinşasa (Kongo DC), Kuala Lumpur, Lahor, Enfida (Tunus).

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
arkadaş insan bilmezse anlarım bilmezde susarsa onuda anlarım ama bilmeden boş konuşursa ayıplarım.Gerçekten ayıp bu kadar olur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Bu adam kim ya ne zaman havacı oldu boyundan büyük laflar ediyor. Önce geçmişini ve cemaatini açıklada bilelim ona göre kararımızı verelim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000