15 Mart 2012, Perşembe 14:47:45

VE İŞTE O UÇAK...

Türk Hava Yolları 18.000 personelinin vesikalıklarını boyamayla yerleştirdiği uçak görücüye çıktı.
  • Bu uçağın baskısını ben yatım gerçekten uçakta görünce güzel olmuş emeklerime değmiş
  • Bu kadar güzel bir projeyle ilgili bile ne alakasız yorumlar geliyor. Biraz düşünün, kafanızı değiştirin: hayata pozitif tarafından baksak;)
  • suratlar asık çünkü bir çok memur kimbilir hangi zor uçuştan geldi... hangi zor gece uçuşunu yaptı...
  • fotograflar asik suratli cunku en pahali fotograf sirketi cekti fotolari ve gulumsemeyin biyometrik fotolarda gulumsenmiyor vizede de kullanabilirsiniz bizden satin alirsiniz dedi.gercekten aynen böyle dedi ama gulumseyen insan cok kafasina gore secip sirkete vermis ... fotografcilik
  • yine ezik kompleksinin kapatması, KLM ye özendirme.
  • son çırpınışlar bunlar globally fosss için...ama yemezler...senin etketin belli zarar şampiyonu
  • gayet hoş bir jest olmuş, yakışmış
  • 2 yıldır 1 lira zam alamadık. Euro %40 arttı. Dolar desen daha fazla. İki yıllık sahte enflayson %25 lerde. Gerçeği ise %75 lerde. Utanmadan çalışana %3 zam öneriyorsun. Barcelona ya Manchester a, Kobe Bryant lara, Caroline wozniacki lere para dökerken iyi. Çalışanına gelince sıkıyorsun. YAZIKLAR OLSUN....
  • niye emeklilerden bazılarında fotoları kullanılmadı.eski çalışan sadece genel müdürler mi?gerçi Bolayırlı farklıdır ama çalıştığım sürece hiç anlayamadığım ve sevmediğim tek kişi Çelebi dir.
  • Konu güvenlik falan değil; 1. AHL Mülki Amiri ile Emn.Şb. Md.nün şovudur. 2. Zor olan kıymetli olur mantığı ile Emn.personelini kıymete bindirme hadisesidir. 3. Ülke menfaati ise öncelikle pasaport polisi sayısını arttırırsın, yolcuyu saatlerce kuyrukta bekletmezsin. 4. Güv.Kom. kararları gereği denetim ve yönetim görevi olanlar kapılardan üstleri aranmadan ellerindeki eşyalar aranmak koşulu ile geçebilirler, 5. Ancak İç Hat, Dış Hat, A, B, E kapısı gibi yerlerde görevlendirilen Emn. Yetkilisinin (çoğunlukla Komiser) o günkü ruh haline göre geçişlerde uygulamalar olur. 6. Meydan sahibi , İşletme Otoritesi olan DHMİ nerede bilen varmı????

İlk olarak AirportHaber'in görüntülediği dünyada bir ilk olan havayolu şirketinin çalışanları resimleriyle süslenen "Ünye" isimli B737-800 tipi uçak muhteşem bir törenle tanıtıldı.

Törenin açılışına Mülki İdari Amiri Ahmet Aydın, DHMİ Başmüdürü Celal Özuğur, Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu, Türk Hava Yolları Genel Müdürü Temel Kotil, TAV İstanbul Genel Müdürü Kemal Ünlü, Eski Türk Hava Yolları Genel Müdürü Yusuf Bolayırlı gibi isimlerin yanısıra 500'e yakın THY A.O personeli katıldı.

Türk Hava Yolları uçak üzerine stickerla resimlerin yapıştırıldığı proje kapsamında 4 ay süren profesyonel çekimle gerçekleştirdiği resimleri uzman bir ekiple tek tek işleyerek tasarıma uygun bir hale getirdi.

Fotoğrafların zemininde aynı zamanda THY uçaklarında kabin içi tasarımda da kullanılan, Türk Süsleme Sanatı’nın en belirgin örneklerinden “Selçuklu Motifleri’’ kullanılmasına karar verildi. Uçak üzerine ince hesaplarla yerleştirilen resimlerin yanısıra Selçuklu motifleri de tasarımın zeminine yerleştirildi. Uçak üzerindeki düz alanlarda çalışanların vesikalık fotoğrafları kullanılırken, “Globally Yours” yazısının yer aldığı alanlarda kürelerle verilen pozlar kullanıldı. Ayrıca yolcu giriş kapısının sağ tarafında “Globally Yours” simgesi olan kürelerle verilen pozlar kullanıldı. Kürenin üzerinde “Dünya evimiz, siz misafirimizsiniz” yazısı bulunuyor.

Tasarımın tamamlanmasının ardından uçağın giydirilmesi için THY Hangarında 20 teknik görevli çalıştı ve yaklaşık bir hafta süren bu çalışmanın sonucunda 400m2’lik uçak üzeri alan özel üretilmiş stickerlarla kaplandı.

İŞTE YAPILAN O AÇILIŞTAN KARELER:















VE İŞTE O UÇAK...

Yorumlar Tüm Yorumlar (47)

Misafir ~ 12 yıl önce
Bu uçağın baskısını ben yatım gerçekten uçakta görünce güzel olmuş emeklerime değmiş

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Bu kadar güzel bir projeyle ilgili bile ne alakasız yorumlar geliyor. Biraz düşünün, kafanızı değiştirin: hayata pozitif tarafından baksak;)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
suratlar asık çünkü bir çok memur kimbilir hangi zor uçuştan geldi... hangi zor gece uçuşunu yaptı...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
fotograflar asik suratli cunku en pahali fotograf sirketi cekti fotolari ve gulumsemeyin biyometrik fotolarda gulumsenmiyor vizede de kullanabilirsiniz bizden satin alirsiniz dedi.gercekten aynen böyle dedi ama gulumseyen insan cok kafasina gore secip sirkete vermis ... fotografcilik

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
yine ezik kompleksinin kapatması, KLM ye özendirme.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
son çırpınışlar bunlar globally fosss için...ama yemezler...senin etketin belli zarar şampiyonu

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
gayet hoş bir jest olmuş, yakışmış

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
2 yıldır 1 lira zam alamadık. Euro %40 arttı. Dolar desen daha fazla. İki yıllık sahte enflayson %25 lerde. Gerçeği ise %75 lerde. Utanmadan çalışana %3 zam öneriyorsun. Barcelona ya Manchester a, Kobe Bryant lara, Caroline wozniacki lere para dökerken iyi. Çalışanına gelince sıkıyorsun. YAZIKLAR OLSUN....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
niye emeklilerden bazılarında fotoları kullanılmadı.eski çalışan sadece genel müdürler mi?gerçi Bolayırlı farklıdır ama çalıştığım sürece hiç anlayamadığım ve sevmediğim tek kişi Çelebi dir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Konu güvenlik falan değil; 1. AHL Mülki Amiri ile Emn.Şb. Md.nün şovudur. 2. Zor olan kıymetli olur mantığı ile Emn.personelini kıymete bindirme hadisesidir. 3. Ülke menfaati ise öncelikle pasaport polisi sayısını arttırırsın, yolcuyu saatlerce kuyrukta bekletmezsin. 4. Güv.Kom. kararları gereği denetim ve yönetim görevi olanlar kapılardan üstleri aranmadan ellerindeki eşyalar aranmak koşulu ile geçebilirler, 5. Ancak İç Hat, Dış Hat, A, B, E kapısı gibi yerlerde görevlendirilen Emn. Yetkilisinin (çoğunlukla Komiser) o günkü ruh haline göre geçişlerde uygulamalar olur. 6. Meydan sahibi , İşletme Otoritesi olan DHMİ nerede bilen varmı????

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000