26 Nisan 2009, Pazar 13:37:19

"Üçüncü uçağın hesabını sorma zamanı!"

Vatan gazetesi yazarlarından Necati Doğru, başbakanlığın üçüncü uçağı konusunda bir yazı yazmış...
  • darısı 4. uçağın başına. baya ihtiyaçları vardı zaten umarım 4. yü kısa zamanda alırlar. yakışır başbakana...
  • Başbakanlık tan ödenmesi nasıl bir mazeret ki, veya haklı bir gerekçemi,thy ödemedi denilip duruyor. thy yi savunmak için başbakanlık mı karalanıyor. iyi gün dostlarımısınız
  • yarin CHP gelse sorarmi acaba??konu vatan millet degil bazi zavallilarin sandigi gibi!!
  • 60 milyon dolar yaklaşık 100 trilyon yapar. (eski parayla). Bu parayla kaç okul yapılır ? Ya da var olanların durumu iyileştirilir ? 21. yüzyıldayız hala daha okullar için yardım kampanyaları düzenleniyor. Varın hesabı siz yapın.....
  • başbakanlıktan faturayı kim ödüyor başbakan kendin cebinden mi ? bizlerin ödediği vergiden gülüm kardeşim...ben istemiyorum başbakana özel uçak Airbus ne günlerine yetmiyor elli tanede gulf 4 var devlette, madem devlette 60 milyon $ (ki uçağın maliyeti bundan fazla) dağıtsın bu parayı 72 milyon da ihtiyaç duyan insana har vurup harman savursunlar...sizde onların şak şakcıları...ister akp ister başka parti kim bu işsizlikte bu parayı öderse çıksın hesabını versin....
  • necati doğru Da kimmiş? Aydın Doğan'ın borazanı bir gazetenin kraldan çok kralcısı değil mi bu herif ? ne anlar havacılıktan ? ayrıca herkes de anlamak zorunda değil zaten ama bu adama en ayrıntılı bir şekilde anlatsan da ANLAMAK İSTEMEZ ÇÜNKÜ DOĞRULAR BUNUN GİBİLERİN İŞİNE GELMEZ . Bu uçak THY 'a bir yük getirmedi tüm faturası başbakanlıkça ödendi. bu biliniyor fakat nedense bilmezden geliniyor.
  • gerçek ER olup konuşursa, obama da tarikatlarda kurtaramaz, onun için hiç konuşturmayın. oturun oturduğunuz yerde
  • Yazara sonuna kadar katılıyorum . Sevgili başbakanımız ve kabine üyelerimiz Lale devrini yeniden yaşamanın mutluluğu içindeler . Durmak Yok yemeye devam !
  • GÜN GELECEK ÜLKEMİN DAĞLARINI BEKLEYEN KINALI , YİĞİT , ASKERİMİN RUHU , BU İĞRENÇ , GEMİCİ, PIRLANTACI, ,ERMENİCİ-İNGİLİZCİ, HAMAM BÖCEKLERİNİ ÇOK KÖTÜ EZECEKTİR..ŞİMDİDEN KAÇACAK LAĞIM BULSUNLAR..(ÖBÜR DÜNYAMI,İNANDIKLARINI SANMIYORUM BUNLARIN ÖBÜR DÜNYASI AMERİKA VEYA İSRAİL)
  • memlekette insanlar işsizlikten, açlıktan cinnet geçirirken milletin parasını çarçur edenlere Allah sorsun. Hz. Ömer adaletinden bahsedip takiye yaparlar, kul hakkını lüpletirler. Fransız devleti 2. ozel uçak alacağım dediğinde kamuoyu ayağa kalktı, fransadan zengin miyiz?

Başbakan seçildiği gün zaten devlet ona bir uçak vermişti. 5-10 gazeteci birden doldurup havada 10 bin metre yüksekte uçarken, “ülkede kişi başına milli geliri 10 bin dolara çıkardık” türü yanıltıcı; milli gelir hesaplarının nasıl yapıldığını bilenleri güldürücü demeçler vermek de mümkün oluyordu.

Yine de dardı uçak.

Konforsuzdu.

Küçüktü.

Yatak odası bile yoktu.

İkinci uçak alındı.

Birincisinden çok çok daha büyüktü ikinci uçak. Ayrı yatak odası vardı ve Atlas Okyanusu’nu aşıp 12 saatte ABD’ye uçarken, kıtaları geçip 15 saatte Hindistan ile Çin’e giderken uyuyabiliyordu Başbakan... Ve daha çok sayıda gazeteci yazar, katırcı fincanı gibi yan yana dizilip birlikte fotoğraf çektirerek 10 bin metre yükseklikten “Başbakan dedi ki...” gazeteciliği yapabiliyorlardı.

Yine de yetmedi.

Kesmedi.

Üçüncü uçak alındı.

60 milyon dolar diyorlar.

Üçüncü uçağın alımında; akla-mantığa-doğal hukuka-vicdana sinmeyen bir katakulli var. Yüzde 50’den fazlası özele açılmış, bu yüzden devlet ve Meclis denetiminden kurtulmuş THY aldı uçağı... Başbakan’a tahsis etti.

***

THY’nin ana sözleşmesinde, kuruluş amaçları arasında “Başbakanlara- Cumhurbaşkanlarına-Devletin seçilmiş ve atanmış büyüklerine VIP uçağı alır” diye bir görev tanımı yok.

Dünya kriz içine girmişken.

Kriz Türkiye’yi de sallarken.

İki VIP uçağın sahibi başbakan, Meclis denetiminden geçen başbakanlık bütçesinden değil de Meclis denetiminin dışına kaçırılmış THY’nin bütçesinden üçüncü uçağı nasıl alabilir?

Tam zamanıdır.

Hesap sorulmalıdır.

İşçiler işsiz kalıyor.

İşsizler iyice daralıyor.

Fabrikalar kapanıyor.

Ülke milli geliri küçülüyor.

Bütçe açık veriyor.

İhracat düşüyor.

Büyüme eksiye iniyor.

Geçim zorlaşıyor.

Ülke önünü göremiyor.

Ereğli Demir Çelik Fabrikası ile İskenderun Demir Çelik Fabrikası’nın işçileri, memurları ve üst yöneticileri, fabrika kapanmasın çalışmaya devam etsin diye “maaşlarının yüzde 35 indirilmesini” kabul ediyorlar. Demir-çelik işçilerinin başlattığı; bu yüksek özveri, belli ki ülkemizin bütün sektörlerine dalga dalga yayılmanın arifesindeyken Başbakan, kendine yeni uçak alıyor.

***

Yani üçüncü uçağı alıyor.

Demokrasi, eşitlik, hukukun üstünlüğü, ekonomik verimlilik, parayı doğru kullanma, iyi yönetişim, sağlıklı sevk ve idare bunun neresindedir?

Hesap sorulmalı.

Ülke IMF’nin kapısında para dilenirken; kendisi dar gelirli bir aile çocuğu olarak doğmuş, dar gelirli, az gelirli halk kitlelerinden oylar alabilmiş ülkenin Başbakan’ı, Meclis denetiminden çıkartılmış, üstelik yüzde 50’den fazlası özel kişilere satılmış THY’nin bütçesinden kendine üçüncü uçağı nasıl aldırır? Bu bir defa yazılıp sonra unutulacak bir tuhaflık değildir. Erdemir işçileri, “Yeter ki fabrikamız kapanmasın” diyerek ücretlerini yüzde 35 indirmeyi kabul ederken Başbakan’ın üçüncü uçağı almasının ve ona binmesinin hesabını sormanın tam zamanıdır.

AKP’li milletvekilleri.

Sözüm sizedir.

Örneğin evine Başbakan’ı çağırıp akşam yemeği verecek kadar samimi ilişkiler içinde olabilmeyi başarmış AKP milletvekili Nursuna Memecan, “Bu dar günlerde üçüncü uçağı neden aldırdınız?” diyerek Başbakan’a hesap sorabilir. Nursuna Memecan, sadece halkın vekili olarak değil, AKP’nin imaj maker’ı olarak da bu sorgulamayı yapar.

Vatan / Necati Doğru

"Üçüncü uçağın hesabını sorma zamanı!"

Yorumlar Tüm Yorumlar (37)

Misafir ~ 15 yıl önce
darısı 4. uçağın başına. baya ihtiyaçları vardı zaten umarım 4. yü kısa zamanda alırlar. yakışır başbakana...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Başbakanlık tan ödenmesi nasıl bir mazeret ki, veya haklı bir gerekçemi,thy ödemedi denilip duruyor. thy yi savunmak için başbakanlık mı karalanıyor. iyi gün dostlarımısınız

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
yarin CHP gelse sorarmi acaba??konu vatan millet degil bazi zavallilarin sandigi gibi!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
60 milyon dolar yaklaşık 100 trilyon yapar. (eski parayla). Bu parayla kaç okul yapılır ? Ya da var olanların durumu iyileştirilir ? 21. yüzyıldayız hala daha okullar için yardım kampanyaları düzenleniyor. Varın hesabı siz yapın.....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
başbakanlıktan faturayı kim ödüyor başbakan kendin cebinden mi ? bizlerin ödediği vergiden gülüm kardeşim...ben istemiyorum başbakana özel uçak Airbus ne günlerine yetmiyor elli tanede gulf 4 var devlette, madem devlette 60 milyon $ (ki uçağın maliyeti bundan fazla) dağıtsın bu parayı 72 milyon da ihtiyaç duyan insana har vurup harman savursunlar...sizde onların şak şakcıları...ister akp ister başka parti kim bu işsizlikte bu parayı öderse çıksın hesabını versin....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
necati doğru Da kimmiş? Aydın Doğan'ın borazanı bir gazetenin kraldan çok kralcısı değil mi bu herif ? ne anlar havacılıktan ? ayrıca herkes de anlamak zorunda değil zaten ama bu adama en ayrıntılı bir şekilde anlatsan da ANLAMAK İSTEMEZ ÇÜNKÜ DOĞRULAR BUNUN GİBİLERİN İŞİNE GELMEZ . Bu uçak THY 'a bir yük getirmedi tüm faturası başbakanlıkça ödendi. bu biliniyor fakat nedense bilmezden geliniyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
gerçek ER olup konuşursa, obama da tarikatlarda kurtaramaz, onun için hiç konuşturmayın. oturun oturduğunuz yerde

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Yazara sonuna kadar katılıyorum . Sevgili başbakanımız ve kabine üyelerimiz Lale devrini yeniden yaşamanın mutluluğu içindeler . Durmak Yok yemeye devam !

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
GÜN GELECEK ÜLKEMİN DAĞLARINI BEKLEYEN KINALI , YİĞİT , ASKERİMİN RUHU , BU İĞRENÇ , GEMİCİ, PIRLANTACI, ,ERMENİCİ-İNGİLİZCİ, HAMAM BÖCEKLERİNİ ÇOK KÖTÜ EZECEKTİR..ŞİMDİDEN KAÇACAK LAĞIM BULSUNLAR..(ÖBÜR DÜNYAMI,İNANDIKLARINI SANMIYORUM BUNLARIN ÖBÜR DÜNYASI AMERİKA VEYA İSRAİL)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
memlekette insanlar işsizlikten, açlıktan cinnet geçirirken milletin parasını çarçur edenlere Allah sorsun. Hz. Ömer adaletinden bahsedip takiye yaparlar, kul hakkını lüpletirler. Fransız devleti 2. ozel uçak alacağım dediğinde kamuoyu ayağa kalktı, fransadan zengin miyiz?

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000