09 Kasım 2014, Pazar 14:01:02

UÇMANIN TAM ZAMANI

Şu günlerde tatil planı yapanlar için uçakla seyahati düşündürecek şartlar çok müsait.
  • Saka mı bu nasıl yani o bölge tehlike altında değil mi umarım kimsenin canı yanmaz
  • Onur Air Erbile de yatı baslatmıs
  • Thy'nin bazı hatlarda resmen soygunculuk yapıyor. Örneğin THY Cezayir'e günde 3 uçak kaldırıyor ve 3 saatlik yolda son gün bilet fiyatları 1600₺ kazablankaya günde 1 uçak kaldırıyor ve 4:30 saatlik yolda bilet fiyatı 950₺ aradaki fark yaklaşık iki katı resmen dediğim gibi soygunculuk ayrıca Cezayir'e giden gelen uçaklarda hizmet kalitesi çok kötü ve yolcuya görevlilerin davranışları resmen ırkçı. Dolayısıyla Cezayir halkı bu durumdan şikayetçi ve verdikleri bilet parasının hıncını çıkartacak şekilde uçaktaki demirbaşlara zarar veriyorlar. Dolayısıyla madur olan masum yolcular. THY acilen bu yaptığı soygunu durdurursa cezayirli yolcularda bu bu zarar ve rahatsızlık veren davranışları bırakacaklardır. Ben sürekli Cezayir'e gidip gelmek zorundayım 1-soyuluyorum,2- yolculuğum çok rahatsız edici oluyor ve güvensiz bir uçuş yaşıyorum.
  • Haklisin iPhone uygulaması
  • Isim rumuz da yeni çıktı galiba beyler bayanlar...
  • Bir baska star alliance havayolu aegean ile ucarsaniz zaten 32-52 euro arasi bir fiyatla ucarsiniz kalite isteyen adam thy ile ucar yoksa pek bir anlami yok kampanyanin. Ha bir jfk ucusu olsa thy hem ucuz hem kaliteli olur haklisiniz ama burda olmuyor. Pegasusun kampanyali biletleri sadece ileriye donuk plan yapan gezginlere yonelik bulamayanlar bos yere suc atmasin. Uc yildir 100 lirayi gecmeyen roma paris almanya biletleri aliyorum. Yakin zamandada en iyi fiyati onlar veriyor insallah digerleri de fiyatlarini bu sekilde yapilandirabilir.
  • Neden Thy yok???
  • Onurair en hesaplisi gibi gorunuyor bir cok hatta.
  • Son bir kac seneye gore fiyatlar artmis durumda hemde euro bazinda. Evet yurt disina gitmek icin ozellikle dusuk butce icin dogru zaman kis sezonu. Su avrupa low cost firmalari izin verilip istanbula uzmaya baslasalar esas rekabet o zaman olur
  • € dan baslayan fiyatlar... Evet o dediginiz fiyattan basliyor belki ama vergi şu-bu derken dediginiz fiyata asla ucamiyoruz... He yine de pegasusun hakkini yemeyelim, yer personelleri kalitesiz fln ama hesapli ucurdugu zaman da oluyor.

Şu günlerde tatil planı yapanlar için uçakla seyahati düşündürecek şartlar çok müsait. Vizesiz gidilecek ülke sayısındaki artışın yanı sıra düzenlenen kampanyalar, modern ve konforlu havalimanı ve uçaklarla sunulan hizmet kalitesindeki artış nedeniyle uçakla seyahat oldukça cazip.

Havayolu şirketlerinin ‘ölü sezon’ diye adlandırdığı kış sezonunda, doluluk oranını artırmak amacıyla satışa sunduğu ucuz bilet nedeniyle de, insanın daha da çok uçası geliyor.

THY, kış dönemindeki yolcu sayısını artırmak amacıyla iç ve dış hat uçuşlarında birçok kampanya düzenliyor. Örneğin en az üç, en fazla dokuz kişiden oluşan ailelere promosyonlu uçuş imkânı sunan şirket, 31 Mart’a kadar gerçekleşecek seyahatlerde yüzde 15 aile indirimi uyguluyor. İstanbul Atatürk Havalimanı ve Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan, yurtiçi uçuşlarında da çeşitli kampanyalar düzenleyen şirket ayrıca aralık, ocak ve şubatı kapsayan üç aylık dönemde, Güney Avrupa’daki uçuş noktaları için kampanyalı uçuş gerçekleştirecek. 13 Kasım’a kadar biletini alanlar, uygun fiyatlarla Güney Avrupa noktalarına uçabilecek. Bilet fiyatları ise her şey dahil, ekonomi sınıfı, gidiş-dönüş Pisa’ya 109, Atina’ya 119, Nice’e 119, Roma’ya 139, Barcelona’ya 159, Paris’e de 159 Euro’dan başlıyor.

ONUR AIR, AVRUPA’YA UCUZA UÇURACAK

Kış sezonuna hızlı bir giriş yapan Onur Air, İstanbul Atatürk Havalimanı’ndan Amsterdam, Paris, Viyana, Düsseldorf ve Frankfurt’a tarifeli uçuş başlattı. En az üç, en fazla dokuz kişilik rezervasyonlarda her yolcu için net ücret üzerinden yüzde 25 oranında indirim uygulanıyor. En geç 12 Kasım’a kadar alınacak biletler için geçerli kampanyayla yolcular, 15 Aralık’a kadar indirimli seyahat edebilecek. Şirket Genel Müdürü Teoman Tosun, Avrupa’nın beş merkezine 17 şehri bağlayarak tarifeli sefer düzenlemeye başladıklarını söyleyerek, uçuşların 49, 59 ve 69 Euro’dan başlayan fiyatlarla gerçekleştirileceğini anlatıyor.

PEGASUS’TAN ‘UÇ UÇ GÜNLERİ’TTT

Pegasus Hava Yolları ise her ay ‘Uç Uç Günleri’ gerçekleştiriyor. Belirlenen tarihlerde bilet alanlar, kampanya kapsamında bir sonraki ay iç ve dış hat seferlerinde yüzde 30 indirimle uçabiliyor. Şirket, yolcuları için vize başvuru hizmeti de sunuyor. Web sitesinden müracaat yapanlar, vize işlemlerinde indirimden faydalanıyor.

ATLASJET, AVANTAJLARI ARTIRDI

Atlasjet Havayolları, başta ikram olmak üzere yolcu transferi gibi birçok alanda ücretsiz hizmet sunuyor. Şirket, başta dış hat olmak üzere iç hatlarda da kampanyalı uçuş gerçekleştiriyor.

SUNEXPRESS DE UCUZA UÇURUYOR

SunExpress Havayolları ise iç hatlarda 44,99 TL’den başlayan fiyatlarla uçuş imkânı sağlıyor. Şirket, dış hat uçuşlarında da cazip kampanyalar gerçekleştiriyor.

Uçakta pencereler neden açık olmalı?

Uçağın, kalkış ve inişe geçmeden önce pencere perdeliklerinin neden açık tutulması gerektiğini Avrupa Sivil Havacılık Güvenlik Dairesi Kurumsal İletişim Yöneticisi Peter Gibson anlattı. Gibson, uçuşlarda perdelerin, ‘güvenlik’ gerekçesiyle açık tutulduğunu söylüyor: “Kabin ekibi, acil durumlarda yolcuların tahliyesinde hangi kapıların açılacağına camlardan dışarıya bakarak karar veriyor. Bu karar hızlı şekilde alınıyor. Camdaki perdenin açılması zaman kaybettireceğinden, pencerelerin açık tutulması gerekiyor.”

Ebolada sevindiren gelişme

Sağlık Bakanlığı Türkiye Hudut ve Sahiller Sağlık Genel Müdürü Hüsem Hatipoğlu, Dünya Sağlık Örgütü’nden (WHO) Nijerya’daki ebola salgınının kontrol altına alındığı bilgisini aldıklarını açıkladı. Hatipoğlu, bunun, THY ve dolayısıyla ülkemiz açısından iyi bir haber olduğunu söyledi. Türkiye’ye, salgının yaşandığı ülkelerden sadece Nijerya’dan direkt uçuş düzenleniyor. Ancak, olası ebola vakaları nedeniyle, havalimanlarında sağlık ekipleri 24 saat süreyle nöbet tutmaya devam ediyor.

Mustafa Gün / Zaman

UÇMANIN TAM ZAMANI

Yorumlar Tüm Yorumlar (13)

aslı ~ 9 yıl önce
Saka mı bu nasıl yani o bölge tehlike altında değil mi umarım kimsenin canı yanmaz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
sezo ~ 9 yıl önce
Onur Air Erbile de yatı baslatmıs

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Thy'nin bazı hatlarda resmen soygunculuk yapıyor. Örneğin THY Cezayir'e günde 3 uçak kaldırıyor ve 3 saatlik yolda son gün bilet fiyatları 1600₺ kazablankaya günde 1 uçak kaldırıyor ve 4:30 saatlik yolda bilet fiyatı 950₺ aradaki fark yaklaşık iki katı resmen dediğim gibi soygunculuk ayrıca Cezayir'e giden gelen uçaklarda hizmet kalitesi çok kötü ve yolcuya görevlilerin davranışları resmen ırkçı. Dolayısıyla Cezayir halkı bu durumdan şikayetçi ve verdikleri bilet parasının hıncını çıkartacak şekilde uçaktaki demirbaşlara zarar veriyorlar. Dolayısıyla madur olan masum yolcular. THY acilen bu yaptığı soygunu durdurursa cezayirli yolcularda bu bu zarar ve rahatsızlık veren davranışları bırakacaklardır. Ben sürekli Cezayir'e gidip gelmek zorundayım 1-soyuluyorum,2- yolculuğum çok rahatsız edici oluyor ve güvensiz bir uçuş yaşıyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
kral ~ 9 yıl önce
Haklisin iPhone uygulaması

Yanıtla

Kalan karakter 1000
kral ~ 9 yıl önce
Isim rumuz da yeni çıktı galiba beyler bayanlar...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Bir baska star alliance havayolu aegean ile ucarsaniz zaten 32-52 euro arasi bir fiyatla ucarsiniz kalite isteyen adam thy ile ucar yoksa pek bir anlami yok kampanyanin. Ha bir jfk ucusu olsa thy hem ucuz hem kaliteli olur haklisiniz ama burda olmuyor. Pegasusun kampanyali biletleri sadece ileriye donuk plan yapan gezginlere yonelik bulamayanlar bos yere suc atmasin. Uc yildir 100 lirayi gecmeyen roma paris almanya biletleri aliyorum. Yakin zamandada en iyi fiyati onlar veriyor insallah digerleri de fiyatlarini bu sekilde yapilandirabilir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
kral ~ 9 yıl önce
Neden Thy yok???

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Fiyatlar ~ 9 yıl önce
Onurair en hesaplisi gibi gorunuyor bir cok hatta.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
gtf ~ 9 yıl önce
Son bir kac seneye gore fiyatlar artmis durumda hemde euro bazinda. Evet yurt disina gitmek icin ozellikle dusuk butce icin dogru zaman kis sezonu. Su avrupa low cost firmalari izin verilip istanbula uzmaya baslasalar esas rekabet o zaman olur

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
€ dan baslayan fiyatlar... Evet o dediginiz fiyattan basliyor belki ama vergi şu-bu derken dediginiz fiyata asla ucamiyoruz... He yine de pegasusun hakkini yemeyelim, yer personelleri kalitesiz fln ama hesapli ucurdugu zaman da oluyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000