18 Haziran 2012, Pazartesi 10:19:22

UÇAKLAR YAKIT KRİTİĞİNE GİRDİ

Atatürk Havalimanı'ndaki yoğunluk nedeniyle iki uçak Sabiha Gökçen Havalimanı'na iniş yaptı.
  • ankarada napacak adam? nasıl gelecek istanbula saçma sapan konuşma...hub diyeceğinize GÖÇ ankaraya olsun deseniz biraz? nedense demiyorsunuz hiç? herkes istanbula göç ediyor... heryeri tepe 7 tane tepe var küçücük şehir.ne yeşillik var ne alt yapı nesine gelirler göç ederler anlamam.yürümeye yer yok nefes alınmıyor.gerçi 80 sene öncede gelirlerdi istanbula...ozamanda şartlar derlerdi...halbuki ozamanlar ne şartlar vardı ne standartlar iş bile yoktu...demek amaç ekmek parası değil...başka birşey...
  • Dunyada bi tane baskent gosterin bu kadar kisir bir ucus agi olan. Her gun Lufthansa, Qatar dunyanin yolcusunu goturuyo. Bunlar da seyrediyo. Yok mu ki Ankara'nin bakanlari milletvekilleri bu kaybin hesabini sorsun THY'deki is bilmezlerden? Sami Alan denen sahsiyet Anadolujet'i batirdi kim hesap sorabildi? Yaziklar olsun. Hepsinin hesabi obur tarafta gorulur burda olmasa da. Burda kazandiginiz hakedilmeyen koltuklarin ve paralarin hesabi elbet sorulacak.
  • bakiyorumda bu islerden anlayanda konusuyor anlamayanda konusyor.. kisacasi agzi olan konusuyor..
  • siz daha esenboğa'yı 2.hub yapmayın. gun boyu toplamda 15-16 y.dışı uçak iniyor. canavar gibi terminali var, herşey müsait. ahl de kaza olursa hesabını kim verecek?
  • Tek kelime TEBRİLER YAZAN ARKADASA CVP EEE benim akıllı kardeşim kendi ağzınla söylemişsin 50 litrelik su bidonuna 100 litre koyabilirmisin diye.. Sen 50 litrelik su bidonunu 100 litreyle değiştirmeyip taşıran o suyu heba eden zekayı birde övüyorsun ya... Hamdi topçu sen mi yazdın bu yazıyı yoksa .. Vah vah yazık zekanızı ayakta alkışlıyorum :))))
  • Apronda deve kesen zihniyet.. Kapasitesi yetmemesine rağmen o kadar uçağı alır arkadaşlar .. divert te ettirir.. havada 20 tur da attırır.. Yakıtıda kritik seviyeye getittirir.. Tabii o havada yakılan yakıtta bize bedava geliyor ya.. Önemli değil yeterki onların dediği olsun uçak aldık dediler aldılar.. Dünyaya hat açıçaz dediler yarıından fazlası zarar olan hatları açtılar.. zarar etmişler kimiin umrunda onlar dediklerini yaptılar ya siz ona bakın :)) Bir de şu Amerikalı patron var!! Bu patron çok sinsi geliyor arkadan arkadaşlar.. Tekniğin pawet anlaşmaları falan..Oralar da neler oluyor Sayın yönetim kurulu ..Amerikalı ortağı hoş tutmaya mı çalışıyoruz nedir??
  • YAHU KİMİ ELEŞTİRİYORSUNUZ ANLAMIYORUM.KAPASİTE BU.BU KAPASİTEYLE DE YAPILABİLECEK MAKSİMUM OPERASYON KABİLİYETİ DE BU.SİZ HİÇ 50 LİTRELİK SU BİDONUNA 100 LİTRE SU KOYABİLİRMİSİNİZ.BU ŞARTLARDA AHL Yİ KAPASİTESİNİN DE USTUNDE KULLANAN EKİBE TEŞEKKÜR ETMEK GEREKİR.İSTANBUL UN NUFUSU NEREDEYSE 3-5 MİLYON KENE DE AHL VARDI.ŞİMDİ NUFUS 15 MİLYONA YAKLAŞMIŞ HALA AYNI BÜYÜKLÜKTE VE GENİŞLEMESİNİ TAMAMLAMIŞ BİR MEYDAN.DAHA NE İSTİYOR VE KİMİ ELEŞTİRİYORUZ.SONUÇ NE KADAR EKMEK O KADAR KÖFTE..
  • TÜM kargo seferlerl TEQ veya SAW dan yapılması sanırım AHL nın yükünü hafifletecek, denemekte yarar var. AHL artık kargo terminali olarak ta yetersiz. Üç saatlik uçuştan gelen kargolar ın ambar giriş ve işlemler için nekadar süre gerekli , en erken nekadar süre sonra alıcısına tesli edileblir bence aırport haber bunları da irdelesin.
  • 2 gün o ve ATC LER yasasın olsun kabin memurları diyen zihniyetler alın size 75saniyelik basarı! 2 uzak arasında en az 3 dk zaman olmalı iniş kalkış arasında 75 sn basarı değil güvenlikte rezalettir. Birgun bir uçak digerinin kuyruk rüzgarından kalmamaz Allah korusun bir kırım olursa anlarsınız ATC nin de THY nin de Allah a emanet uctugunu... Yorgun ekipler, yetersizlikler, zorba dayatmalarla isten atarız tehditleri aba altından sopa... Durmak yok ya devam...
  • Bu iş için bir planlama programı var.Ve desteğini TAV IT veriyor...

Türk Hava Yolları'nın TK 2163 sefer sayılı Ankara - İstanbul uçağı dün Atatürk Havalimanı'nda yaşanan yoğunluk nedeniyle Sabiha Gökçen Havalimanı'na iniş yapmak zorunda kaldı. Yakıt kritiğine girdiği belirtilen 150 yolculu uçağın, Sabiha Gökçen Havalimanı'nda yakıt ikmali yaptıktan sonra tekrar Atatürk Havalimanı'na döndüğü öğrenildi.

Yaşanan yoğunluk nedeniyle Middle East Airlines’a ait MEA 267 sefer sayılı Beyrut – İstanbul seferini yapan uçağın da Atatürk Havalimanı üzerinde birkaç kez tur attıktan sonra yakıt kritiğine girmesi sonucu Sabiha Gökçen Havalimanı’na divert ettiği öğrenildi.

Sabiha Gökçen Havalimanı’na iniş yapan 142 yolculu A320 tipi uçağın, bazı yolcularının uçaktan indirildiği ve tekrar yakıt alarak Atatürk Havalimanı’na geri döndüğü ifade edildi.

Bu arada 17 Haziran Pazar günü 1048 uçak ile Atatürk Havalimanı yine limitleri zorladı.

Atatürk Havalimanı’nda dün 522 iniş ve 526 kalkış gerçekleştirilirken, 118 bin 237 yolcu Atatürk Havalimanı’nı kullandı.

İşte yolcu rakamları;
İç Hat Gelen Yolcu Sayısı: 20377
İç Hat Giden Yolcu Sayısı: 20836
Dış Hat Gelen Yolcu: 38,094
Dış Hat Giden Yolcu: 38,930

©AirportHaber.com ÖZEL

UÇAKLAR YAKIT KRİTİĞİNE GİRDİ

Yorumlar Tüm Yorumlar (14)

yürü beaa ~ 12 yıl önce
ankarada napacak adam? nasıl gelecek istanbula saçma sapan konuşma...hub diyeceğinize GÖÇ ankaraya olsun deseniz biraz? nedense demiyorsunuz hiç? herkes istanbula göç ediyor... heryeri tepe 7 tane tepe var küçücük şehir.ne yeşillik var ne alt yapı nesine gelirler göç ederler anlamam.yürümeye yer yok nefes alınmıyor.gerçi 80 sene öncede gelirlerdi istanbula...ozamanda şartlar derlerdi...halbuki ozamanlar ne şartlar vardı ne standartlar iş bile yoktu...demek amaç ekmek parası değil...başka birşey...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
esb'a katiliyorum ~ 12 yıl önce
Dunyada bi tane baskent gosterin bu kadar kisir bir ucus agi olan. Her gun Lufthansa, Qatar dunyanin yolcusunu goturuyo. Bunlar da seyrediyo. Yok mu ki Ankara'nin bakanlari milletvekilleri bu kaybin hesabini sorsun THY'deki is bilmezlerden? Sami Alan denen sahsiyet Anadolujet'i batirdi kim hesap sorabildi? Yaziklar olsun. Hepsinin hesabi obur tarafta gorulur burda olmasa da. Burda kazandiginiz hakedilmeyen koltuklarin ve paralarin hesabi elbet sorulacak.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
offff ~ 12 yıl önce
bakiyorumda bu islerden anlayanda konusuyor anlamayanda konusyor.. kisacasi agzi olan konusuyor..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
esb ~ 12 yıl önce
siz daha esenboğa'yı 2.hub yapmayın. gun boyu toplamda 15-16 y.dışı uçak iniyor. canavar gibi terminali var, herşey müsait. ahl de kaza olursa hesabını kim verecek?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
wind's girl ~ 12 yıl önce
Tek kelime TEBRİLER YAZAN ARKADASA CVP EEE benim akıllı kardeşim kendi ağzınla söylemişsin 50 litrelik su bidonuna 100 litre koyabilirmisin diye.. Sen 50 litrelik su bidonunu 100 litreyle değiştirmeyip taşıran o suyu heba eden zekayı birde övüyorsun ya... Hamdi topçu sen mi yazdın bu yazıyı yoksa .. Vah vah yazık zekanızı ayakta alkışlıyorum :))))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
poco_loco ~ 12 yıl önce
Apronda deve kesen zihniyet.. Kapasitesi yetmemesine rağmen o kadar uçağı alır arkadaşlar .. divert te ettirir.. havada 20 tur da attırır.. Yakıtıda kritik seviyeye getittirir.. Tabii o havada yakılan yakıtta bize bedava geliyor ya.. Önemli değil yeterki onların dediği olsun uçak aldık dediler aldılar.. Dünyaya hat açıçaz dediler yarıından fazlası zarar olan hatları açtılar.. zarar etmişler kimiin umrunda onlar dediklerini yaptılar ya siz ona bakın :)) Bir de şu Amerikalı patron var!! Bu patron çok sinsi geliyor arkadan arkadaşlar.. Tekniğin pawet anlaşmaları falan..Oralar da neler oluyor Sayın yönetim kurulu ..Amerikalı ortağı hoş tutmaya mı çalışıyoruz nedir??

Yanıtla

Kalan karakter 1000
TEK KELİME "TEBRİKLER" ~ 12 yıl önce
YAHU KİMİ ELEŞTİRİYORSUNUZ ANLAMIYORUM.KAPASİTE BU.BU KAPASİTEYLE DE YAPILABİLECEK MAKSİMUM OPERASYON KABİLİYETİ DE BU.SİZ HİÇ 50 LİTRELİK SU BİDONUNA 100 LİTRE SU KOYABİLİRMİSİNİZ.BU ŞARTLARDA AHL Yİ KAPASİTESİNİN DE USTUNDE KULLANAN EKİBE TEŞEKKÜR ETMEK GEREKİR.İSTANBUL UN NUFUSU NEREDEYSE 3-5 MİLYON KENE DE AHL VARDI.ŞİMDİ NUFUS 15 MİLYONA YAKLAŞMIŞ HALA AYNI BÜYÜKLÜKTE VE GENİŞLEMESİNİ TAMAMLAMIŞ BİR MEYDAN.DAHA NE İSTİYOR VE KİMİ ELEŞTİRİYORUZ.SONUÇ NE KADAR EKMEK O KADAR KÖFTE..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sadece Kargo Seferleri ~ 12 yıl önce
TÜM kargo seferlerl TEQ veya SAW dan yapılması sanırım AHL nın yükünü hafifletecek, denemekte yarar var. AHL artık kargo terminali olarak ta yetersiz. Üç saatlik uçuştan gelen kargolar ın ambar giriş ve işlemler için nekadar süre gerekli , en erken nekadar süre sonra alıcısına tesli edileblir bence aırport haber bunları da irdelesin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Atc ~ 12 yıl önce
2 gün o ve ATC LER yasasın olsun kabin memurları diyen zihniyetler alın size 75saniyelik basarı! 2 uzak arasında en az 3 dk zaman olmalı iniş kalkış arasında 75 sn basarı değil güvenlikte rezalettir. Birgun bir uçak digerinin kuyruk rüzgarından kalmamaz Allah korusun bir kırım olursa anlarsınız ATC nin de THY nin de Allah a emanet uctugunu... Yorgun ekipler, yetersizlikler, zorba dayatmalarla isten atarız tehditleri aba altından sopa... Durmak yok ya devam...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Planlama ~ 12 yıl önce
Bu iş için bir planlama programı var.Ve desteğini TAV IT veriyor...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000