27 Eylül 2014, Cumartesi 09:27:52

"TÜRKİYE YOLCU UÇAĞI ÜRETECEKTİR"

Havacılık sektörüyle uzun yıllardır iş birliği yaparak havayollarının yanı sıra havalimanlarında teknoloji ve alt yapı hizmeti sunan Honeywell’in hedeflerini AirportHaber araştırdı.
  • He diyen kişi eziksin. Bi yerden başlanır ama 10 yıl ama 20 yıl illaki yapılır. Maharetlidir insanımız herşeyi yapar köstek olmayın yeter
  • "Türkiye yolcu uçağı yapacak, jet uçağı yapacak, Uzay Mekiğini gözüne kestirdi" tarzı açıklama yapanlar için Mazhar Osman' daki doktorlar " Ne derlerse he deyin" diyorlarmış. Bizde diyelim bari " He canım he, sen hele şöyle bir içeriye geç hele, o tarafı kolay, hallederiz biz."
  • Burda siyaset yapmayın arkadaş olursa kim kaybeder. Siyasi bi konu değil tamamen teknik teknolojik bi konu. Ben ne yapabilirim diye düşünün biraz. Çok biliyorsanız başvurun sizinde emeğiniz geçsin projede alkış tutalım. Bıkmadınız herşeye siyasi bakmaktan
  • Hindistan uydusunu gönderip Mars'ın yörüngesine başarıyla yerleştirdi birkaç gün önce. Burada, yerli pırpır uçakla havalara uçarken Dünya'nın geri kalanı yerinde saymıyor, tam tersine alıp başını gidiyor.
  • Bunlari gecin kendi milletini kucumseme demis arkadas uzayda mi yaşıyorsun. Bak uretime gelmiyorum bile abd diğer. Avrupa ulkeleri. Adamlar petrolu icin dunyanin bi ucundan senin sinirina bomba atmaya geliyorlar. Isid terörist diye sen yillarca pkkyi bitiremiyorsn 800.bin orduna ragmen ucagin tankin topun. Ustune bide sınırını. Aciosn pkklilara sen bi halt üretemezsin..... Kendini kandırma. Üretim dedigin seytan uçurtmasi olur.....
  • bölgesel uçak degıl de a320 gıbı bır uretım olabılır .Dünya'ya acılan bır uçak uretımı olsun kı ses getırmesını bılsın .ıste o zaman ayaklarını yere sağlam bassın.
  • ya bırakın milleti kandırmayı tutturdunuz bir uçak yapsanızda k,m alır!!! yalan dolan konuşmayın yaa offffffffff

Türk Hava Yolları ile olan iş birliğini de uzatma kararı alan Amerika merkezli şirketin Türkiye ve Orta Asya Bölge Başkanı Orhan Geniş AirportHaber’e açıklamalarda bulundu.

Türkiye’de havacılığın gelişmesinden bahseden Geniş; 'Atatürk Havalimanı Avrupa’da ilk 5 arasında yer alyor. Yolcu sayısı sürekli artıyor ve yolcuların uçakta iletişim ve internet isteği talepler arasında ilk sırada yer alıyor. Biz de bu gibi talepleri havayolu şirketleriyle beraber çalışarak çözümleyeme çalışıyoruz ve ilişkilerimizi artırmayı hedefliyoruz’ dedi.

THY TEKNİK İLE OLAN İŞ BİRLİĞİ GENİŞLETİLDİ

Sivil havacılık alanında şirketlerin destekleyicisi olarak burada olduklarını belirten Orhan Geniş; ‘Atatürk Havalimanı’da sorunlara ve aksaklıklara karşı sürekli olarak personellerimiz var. Burada  kontrol sistemleri  ve yardımcı güç üniteleri yada frenlerle ilgili hizmetlerimiz var. Ayrıca Türk Havayolları Teknik A.Ş. ile de yıllardır süren bir anlaşmamız söz konusu. Bu anlaşma kapsamında THY Teknik bizim lisansımız altında bizim yardımcı güç ünitelerimize sadece kendi bünyesindeki uçaklarda hizmet veriyordu. Ancak gerek trafğin artması gerekse şirketlerin uçularının yoğunlaşması bizi anlaşmayı genişletmeye itti. Yani THY Teknik artık dünyanın herhangi bir yerindeki 737’ye hizmet verebilecek’ dedi.

‘TÜRKİYE YOLCU UÇAĞI ÜRETECEKTİR’

Yerli yolcu uçağı konusunda Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakan’lığıyla görüşmelerin devam ettiğini vurgulayan Geniş;’Bu uçak bölgesel tipte bir uçak olacak. Türkiye ciddi şekilde bu konuyla ilgileniyor. Biz de iniş takımlarından radarına, kokpitine ve kabin kontrol sistemine kadar tüm alanlarda varız. Kasım ayında bir çalıştay gerçekleştirilecek ve biz çalıştayda bu konuyla ilgili tüm detayları inceleyip görüşlerimizi aktaracağız’ dedi.

Honeywell Türkiye Başkanı Orhan GenişTürkiye’nin yerli uçağı yapabilecek kapasitesinin olduğunu ifade eden Geniş; ‘Ulaştırma Bakanlığı çok ciddi anlamda bir fizibilete çalışması yapmış ve 3 saatlik mesafe uçabilecek 100-120 yolcu kapasiteli bir uçağa ihtiyaç olduğunu tespit etmiş. Buradaki mesele ürettiğiniz uçağın rekabet ortamı oluşturmasıdır. Eğer yapılan uçak satılırsa neden olmasın. Ucuz maliyet hesabıyla hareket edilirse hüsran olabilir. Bütün doğrular bir araya gelirse kocaman bir yanlış yapılır. Bu nedenle biz gönüllü olarak Türkiye’nin bir parçasıyız. Önümüzdeki 100 yılda hedefimiz bu. Bilgilerimizi aktaralım hataları ortaya koyup sonuca varalım istiyoruz’ dedi.

Yüzde yüz üretmenin mümkün olmadığını ifade eden Orhan Geniş, ‘Mutlaka yabancı parçalara ihtiyaç duyulacaktır. Amerika’da sistem aynı çalışıyor’ ifadelerini kullandı.

HONEYWELL HAVALİMANLARINDA NE YAPIYOR?

Havalimanlarındaki Honeywell’i anlatan Orhan Geniş; ‘Havalimanlarında teknolojiyi uçtan uca üreten tahmin ediyorum tek şirketiz. Alınan biletlerin barkod okuyucu sistemi, bagaj bant sistemi, anons sistemi, kameralı güvenlik kontrol sistemi, klima sistemi, yangın sistemleri, uçakların birbiriyle temasını önleyen sistemin yanı sıra yeni geliştirdiğimiz yeni sistem olan motorların çalışmadan taksi yapmasıyla ilgili hizmetimiz var. Ayrıca radar sistemi, avionic sistem ve uçak içindeki kontrol sistemlerinin hizmetini de biz veriyoruz’ dedi.

Honeywell’in Türkiye’de var olmaya devam edeceğini ve iş birliği yapmayı sürdüreceğini sözlerine ekleyen deneyimli yönetici Orhan Geniş, Honeywell’in geçtiğimiz yıl 39.1 milyar dolar ciro (12 milyar dolar uzay ve havacılık alanında) yaptığını ifade ederek dünya genelinde 140 bin çalışanları olduğunu belirtti.



©AirportHaber

"TÜRKİYE YOLCU UÇAĞI ÜRETECEKTİR"

Yorumlar Tüm Yorumlar (10)

iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
He diyen kişi eziksin. Bi yerden başlanır ama 10 yıl ama 20 yıl illaki yapılır. Maharetlidir insanımız herşeyi yapar köstek olmayın yeter

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hebele hübe ~ 10 yıl önce
Köstek olduğumuzu sanan bir başka Mazhar Osmanlık, biz sadece eleştiriyoruz. Siber saldırıda bulunup kodları, projeleri çalmıyor, yapanın elini ayağını bağlamıyor, sabotaj yapmıyoruz. 1932' de uçak üreteni engelleyen, lisanslarını vermeyip yurt dışında lisans aramaya iten, sefalete sürükleyen de biz değildik. Her salataya maydanoz gibi tüm haberlere ikişer üçer absürd yorumlar yapmayı keste sıva kolları. Sana 1, 2 değil 3 yıl veriyoruz hadi yap uçağı, adını da iphone uygulaması koyarsın, bizde senin klavyeşörlükten başka işlere de yaradığını anlarız.
He ~ 10 yıl önce
"Türkiye yolcu uçağı yapacak, jet uçağı yapacak, Uzay Mekiğini gözüne kestirdi" tarzı açıklama yapanlar için Mazhar Osman' daki doktorlar " Ne derlerse he deyin" diyorlarmış. Bizde diyelim bari " He canım he, sen hele şöyle bir içeriye geç hele, o tarafı kolay, hallederiz biz."

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Burda siyaset yapmayın arkadaş olursa kim kaybeder. Siyasi bi konu değil tamamen teknik teknolojik bi konu. Ben ne yapabilirim diye düşünün biraz. Çok biliyorsanız başvurun sizinde emeğiniz geçsin projede alkış tutalım. Bıkmadınız herşeye siyasi bakmaktan

Yanıtla

Kalan karakter 1000
mete ~ 10 yıl önce
Hindistan uydusunu gönderip Mars'ın yörüngesine başarıyla yerleştirdi birkaç gün önce. Burada, yerli pırpır uçakla havalara uçarken Dünya'nın geri kalanı yerinde saymıyor, tam tersine alıp başını gidiyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ecektir acaktir ~ 10 yıl önce
Bunlari gecin kendi milletini kucumseme demis arkadas uzayda mi yaşıyorsun. Bak uretime gelmiyorum bile abd diğer. Avrupa ulkeleri. Adamlar petrolu icin dunyanin bi ucundan senin sinirina bomba atmaya geliyorlar. Isid terörist diye sen yillarca pkkyi bitiremiyorsn 800.bin orduna ragmen ucagin tankin topun. Ustune bide sınırını. Aciosn pkklilara sen bi halt üretemezsin..... Kendini kandırma. Üretim dedigin seytan uçurtmasi olur.....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
asd ~ 10 yıl önce
bölgesel uçak degıl de a320 gıbı bır uretım olabılır .Dünya'ya acılan bır uçak uretımı olsun kı ses getırmesını bılsın .ıste o zaman ayaklarını yere sağlam bassın.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
hayal ~ 10 yıl önce
ya bırakın milleti kandırmayı tutturdunuz bir uçak yapsanızda k,m alır!!! yalan dolan konuşmayın yaa offffffffff

Yanıtla

Kalan karakter 1000
? ~ 10 yıl önce
Arkadaş bu nasıl bir vatan hainliğidir. Muhalefet yapayım diye söylediği laflara bak. Vizyon, misyon sıfır. Kendi milletini küçümseme desen onda üstünüze yok.
dürüst olun ~ 10 yıl önce
asıl yalanda inat etmek vatan hainliği değil mi? ha ama yalan olduğundan haberin yok hülog'um ben diyorsan şak şaka devam et tabii...

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000