19 Kasım 2016, Cumartesi 10:26:05

Turkish Do&Co'daki işten çıkarmalar TBMM'ye girdi

CHP İstanbul Milletvekili Eren Erdem, THY Doco şirketinin sendikalaştığı gerekçesiyle işten çıkardığı 122 kişinin durumuna ilişkin TBMM’ye yazılı soru önergesi verdi.
  • Türk düşmanı, ülkesini dışarda ki ülkelere şikayet etmiş, bu insandan başkasını bulamadınız mı?
  • bu pkk yandaşınamı savunmak kalmış eren Erdem'in kendi sonuna baksın kendi Rıdvan Budak süleyman Çelebi sendika diski dolandırdı şimdiki işci hakkı akrabalarınımı sutladılar kadar fsc fc hepiniz torpille tanıdık vasıtasıyla işe girdiniz foto meto bilmem lakin doconun kaymagını yediniz daha ingilizce bırak türkçe konuşamıyan kro doluydu ben acımıyorum şimdi gidin komiliğinize geri dönüş. ..
  • IK neden cikmiyor onlara ne zaman sira gelecek
  • yorumları okudum da BBC kim anlamadım
  • grevde 7ay hakkımızı aradık THY nin önünde. biz gözcüyken gözümüzün içine baka baka uçuşa gitti arkadaşlarımız. sendika başkanı hiç ayrılmadı grev yerinden. adamın ne kürtlüğü kaldı ne aşırı solculuğu. o pala bıyıklıyı seçtiniz oh olsun hepinize. hepiniz benim gibi performans düşüklüğünden atılırsınız inş. 6 senem bitmişti ve 6 senedir hiçbir raporum şikayet mektubum olmamasına rağmen performansım düşükmüş. bunu 6 senedir değilde grevden 6 ay sonra anladılar ne hikmetse. sendikaya ağlaya ağlaya gittiğimde o saçma avukata savunmamı yazdırıp gönderdiler. tatlı bıyıklıyı siz seçtiniz sonuçlarınada katlanın!!!
  • 450 işçi çıkarttı neden kimsenin gık'ı çıkmadı anlamıyorum sendika bile kimsenin arkadında durmadı büyük patronlarla ortak olmuşlar yeni Türkiye hayırlı olsun
  • SIZDE BILIYORSUNUZ BU PLATFORMDA YORUM YAPAN YALAKALARI.YARIN SCREEN SHOT YAPIP SIRKETE,BAK BEN BOYLE YAZDIM.diyecek yalaka ve mailci ordusunu.BIZLE AYNI SONU YASAMAK ICIN DUA EDECEKSINIZ.INSALLAH TAZMINATSIZ GONDERILIRSINIZ.GULUMSEYIN
  • İşçi çıkarılmıyor sadece kendilerinden olan işe alınıyor lütfen elma ile armudu ayıralım..
  • İran yalakaları irana defolsun gitsin. İşçi çok umurundaymış gibi Türkiye de goygoy yapmasın.
  • Artık, lütfen bırakın işimizi yapalım. Hergün yeni bir şey çıkartıyorsunuz.

CHP İstanbul Milletvekili Eren Erdem, THY Do&Co şirketinin sendikalaştığı gerekçesiyle işten çıkardığı 122 kişinin durumuna ilişkin TBMM’ye yazılı soru önergesi verdi.

İşçilerin “performans yetersizliği” bahanesiyle işten çıkarıldığının belirtildiği önergede CHP’li Erdem, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan’a “Hak talep etmek suç mudur?” sorusunu yöneltti.

CHP’li Erdem’in soru önergesinde şu ifadeler yer aldı:

“12.11.2016 tarihinde THY iştiraki olan Turkish Doco şirketinde çalışan 122 kişi “performans yetersizliği” gerekçe gösterilerek çıkarılmıştır. Ancak bahsi geçen kişilerin sendikalaşma girişiminin hemen akabinde tazminatsız işten çıkarılması yazılı ve sosyal medyada THY Doco yönetiminin ‘sendika ve hak mücadelesine’ yönelik engelleme, korkutma ve gözdağı girişimi olarak yorumlanmıştır.”

Bu çerçeveden hareketle;

  • Anayasal güvence altında olmasına rağmen sendikalaşma hakkından dolayı insanların işten çıkarılması hangi hukuki mevzuata dayandırılmaktadır? Hak talep etmek suç mudur?
  • İlgili kişilerin DİSK'in Dev Turizm İş koluna üyeliği gerçekleştirmeye çalışırken tespit edilip işten çıkarıldığı haberleri doğru mudur?
  • Hisselerinin bir kısmı kamuya ait olan THY Doco şirket yönetiminin etik olmayan bu işlemine karşı herhangi bir girişimde bulunulacak mıdır?
  • Altı ayı dolmadan tazminatsız işten çıkarılan uçan aşçı ve uçan servis şeflerinin manevi zararları tazmin edilecek midir?
  • Şirketin kâr etsin diye canını hiçe sayarak terörün, iç savaşın, sıtmanın olduğu ülkelere çalışmaya gönderilen emekçilerin ekonomik kriz tablosunda en çok çalışmaya ihtiyacı olduğu zamanda çeşitli bahanelerle işten çıkarılması doğru mudur?
  • 15 Temmuz itibariyle kaç sendika ve dernek OHAL kapsamında çıkarılan KHK’larla kapatılmıştır? Aynı tarihten bugüne bulunduğu sendikadan çeşitli nedenlerle ayrılan kişi sayısı kaçtır?
Turkish Do&Co'daki işten çıkarmalar TBMM'ye girdi

Yorumlar Tüm Yorumlar (79)

cmg ~ 7 yıl önce
Türk düşmanı, ülkesini dışarda ki ülkelere şikayet etmiş, bu insandan başkasını bulamadınız mı?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
cmg ~ 7 yıl önce
İçeride şikayet edecek makam mı kaldı ? Çare oralarda artık
seyirci ~ 7 yıl önce
bu pkk yandaşınamı savunmak kalmış eren Erdem'in kendi sonuna baksın kendi Rıdvan Budak süleyman Çelebi sendika diski dolandırdı şimdiki işci hakkı akrabalarınımı sutladılar kadar fsc fc hepiniz torpille tanıdık vasıtasıyla işe girdiniz foto meto bilmem lakin doconun kaymagını yediniz daha ingilizce bırak türkçe konuşamıyan kro doluydu ben acımıyorum şimdi gidin komiliğinize geri dönüş. ..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hak istiyoruz ~ 7 yıl önce
IK neden cikmiyor onlara ne zaman sira gelecek

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Merhaba ~ 7 yıl önce
yorumları okudum da BBC kim anlamadım

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Deterjan markası ~ 7 yıl önce
Balkızzzz balam cerrahoğlu bizim köydeki ineğin ismi.
Bbc de mi kim ~ 7 yıl önce
Aslinda cok uzak deil birkac sene oncesine kdr hic idi... gerisi nasil oldu bilinmiyor!!
grevci ~ 7 yıl önce
grevde 7ay hakkımızı aradık THY nin önünde. biz gözcüyken gözümüzün içine baka baka uçuşa gitti arkadaşlarımız. sendika başkanı hiç ayrılmadı grev yerinden. adamın ne kürtlüğü kaldı ne aşırı solculuğu. o pala bıyıklıyı seçtiniz oh olsun hepinize. hepiniz benim gibi performans düşüklüğünden atılırsınız inş. 6 senem bitmişti ve 6 senedir hiçbir raporum şikayet mektubum olmamasına rağmen performansım düşükmüş. bunu 6 senedir değilde grevden 6 ay sonra anladılar ne hikmetse. sendikaya ağlaya ağlaya gittiğimde o saçma avukata savunmamı yazdırıp gönderdiler. tatlı bıyıklıyı siz seçtiniz sonuçlarınada katlanın!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Pegasus'ta ~ 7 yıl önce
450 işçi çıkarttı neden kimsenin gık'ı çıkmadı anlamıyorum sendika bile kimsenin arkadında durmadı büyük patronlarla ortak olmuşlar yeni Türkiye hayırlı olsun

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Siz kazanin bizde kazanacagiz ~ 7 yıl önce
SIZDE BILIYORSUNUZ BU PLATFORMDA YORUM YAPAN YALAKALARI.YARIN SCREEN SHOT YAPIP SIRKETE,BAK BEN BOYLE YAZDIM.diyecek yalaka ve mailci ordusunu.BIZLE AYNI SONU YASAMAK ICIN DUA EDECEKSINIZ.INSALLAH TAZMINATSIZ GONDERILIRSINIZ.GULUMSEYIN

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Nıck ~ 7 yıl önce
Surdakı yorumları okudukca cıkan sendıka sevdalısı İNSANLARIN(!) buraya dıkkat ;) nasılda hakettıklerını. Bu zamana kadar gec bıle kalınmıs sızın gıbıler atılmamakla. Ne bos adamlarsınız yaa. Avucunuzu yalıycaksınız avucunuzuuuuu hahahahha cacıkcılar sızıııııı
Yalan ~ 7 yıl önce
İşçi çıkarılmıyor sadece kendilerinden olan işe alınıyor lütfen elma ile armudu ayıralım..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
pers haini ~ 7 yıl önce
İran yalakaları irana defolsun gitsin. İşçi çok umurundaymış gibi Türkiye de goygoy yapmasın.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yeter ~ 7 yıl önce
Artık, lütfen bırakın işimizi yapalım. Hergün yeni bir şey çıkartıyorsunuz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000