29 Aralık 2008, Pazartesi 07:53:43

Türk Silahlı Kuvvetleri'ne THY güvencesi

Türk Silahlı Kuvvetleri için yurt dışından ithal edilmesi planlanan askeri mühimmat ve malzemeler Türk Hava Yolları ile taşınacak.
  • thy ninkargo ucakları var beyfendi... hemde yeteri kadar fazla neden yolcuda tasınsın..
  • Ucakta bu muhimmat tasinirken yolcuda olacakmi acaba.Ayrica thy ile tasinacagi belli ise neden ihaleye cikiliyo anlayabilmis degilimayrica bilen okuyucular cevaplarlarsa sevinirim.

Daha önce kara yolu ile bazı mühimmat sevkıyatında sıkıntı yaşayan MKEK Genel Müdürlüğü, geçtiğimiz günlerde açtığı bir ihale ile yurt dışından ithal edeceği askeri mühimmat malzemesinin Türk Hava Yolları ile taşınmasını kararlaştırdı.

MKEK Genel Müdürlüğünce yapılan ihale duyurusunda, yurt dışından satın alınan çeşitli kimyasal malzemeler, tabanca, tüfek, fişek, muhtelif yedek parçaları kapsayan malzeme ve mühimmatların Türk Hava Yolları ile Ankara'ya taşınma işi için ihaleye çıkıldı.

MKEK Genel Müdürlüğünün hava yolu taşımacılığı ile yapacağı askeri mühimmat taşımasına yönelik ihale bu ay içinde gerçekleştirilecek.

Türk Silahlı Kuvvetleri Komutanlığının ihtiyaç duyduğu askeri mühimmat malzemelerinin bir bölümü yurt dışından ithalat yolu ile karşılanırken, büyük bir bölümü ise MKEK'ye ait üretim tesislerinden karşılanıyor.

Kurum geçen yıl 16,3 milyon dolarlık ithalat gerçekleştirmişti.

Türk Silahlı Kuvvetleri'ne THY güvencesi

Yorumlar

xxx ~ 15 yıl önce
thy ninkargo ucakları var beyfendi... hemde yeteri kadar fazla neden yolcuda tasınsın..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
geveze ~ 15 yıl önce
Ucakta bu muhimmat tasinirken yolcuda olacakmi acaba.Ayrica thy ile tasinacagi belli ise neden ihaleye cikiliyo anlayabilmis degilimayrica bilen okuyucular cevaplarlarsa sevinirim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000