05 Ağustos 2013, Pazartesi 09:43:27

TÜRK HAVAYOLLARI KAPTANLARI ŞOKE OLDU

Türk Hava Yolları'nda pilotları kızdıracak yeni bir uygulama başladı. Uçağa yolcu alımı konusunda harekat memurlarının yetkisi genişletilirken, pilottan alınan yetkiler harekat memurlarına devredildi.
  • Eee tabi söz konusu THY olunca yorumlar, beğenenler, beğenmeyenler gırla. Herkes farklı açıdan yorumlamış. Böyle tarafgar yaklaşımlarda bizim gibi az gelişmiş falan değil kabile zihniyetli toplumlara yakışır. Çok duyuyoruz THY çalışanlara yüklendikçe yükleniyor, Kaptana yediremediğini Harekarçıya bindiriyor. Bencilce düşünsek kaptan için acaip güzel birşey. Sorumluluktan yırtıyor. Birde Elkitaplarından herşeyden sorumlu kaptan ibaresini kaldırsalar ya! Öte yandan Kaptanın aklına, zekasına yeteneğine de büyük bir hakaret bu. 305'e yönetim ben istediğimi yaparım mesajı verdiğinde biri hariç tüm kaptanlar kuyruğu bacak arasına sıkıştırmıştı. Bak istediğini bal gibi yapıyorlar işte. Nikah sende, gerdeğe harekatçıyla sokuyorlar. Adam ne demişte işinden olmuş, yemek yiyormuşta ondan. Bunlar insan değilki ne yemesi, ne içmesi, ne uykusu nefes almasın çalışsınlar. Tonla para alıyorlar ya yetmez mi? THY UÇAKLARI İNSANSIZ UÇURMAYA BAŞLADI başlığı daha çok yakışırdı bence. Ayaklar baş olunca...
  • o kadar sene emek verdikten sonra emekli olarak ayrıldım. ancak şu yorumlarınızı okuduktan sonra kararımın ne kadar doğru olduğunu anladım. harekat ın tüm kademelerinde görev yaptım, iyi kötü her şey geride kaldı. önemli olan kimseyi kırmadan bunu yapabilmeyi başarmak, ilk gençlik günlerimizde elbette bu duyguları yaşadık, bastıramadığımız zaman da belki de kırıcı olduk, bilmiyorum. ama oradaki anılarınız inanın sonradan çok değerli oluyor. bunlara hiç gerek yok. zaman geçtikçe bunları daha iyi değerlendireceğinizi biliyorum. bilgi, deneyim, ünvan, sorumluluk duygusu zamanla kazanılır, ama tek eksiğimiz saygı ve sevgi olmasın. yerine koymak da sonradan öğrenmek de kolay olmuyor. emniyetli uçuşlar ve başarılar dilerim.
  • TGS deki tüm Harekatçılar Rizeli nasıl olsa. sorun morun yaşanm artık . Şayet PİLOTLAR DA Rizeli veya Tarbzonlu ise mükemmel iletişim bile sağlanır ve sorun morun yaşanmaz. Artık bu saatten sonra sadece Rizeli pilot alması gerek THY nin.
  • Kimsin sen diyen Kaptan arkadasım Ben senin arada bir solunda oturan ogretmenim. Bazen bazı arkadaslarımızın tavrından şasırıp kalıyorum şimdi senin ust perdeden kimsin sen diye sormana bakarak sende onlardansın yavrucum yapmayın be guzel evladım boyle seyler yazık su meslegi berbat etmeyin Anlamadınızmı tum diger departmalar biraz saygı istiyor sizden İnsan yukseldikce mutevazi olmalı yavrucum
  • Banane beeee...
  • Bi saçmalamayın yaa fıstık gibi de olmus yani.Kaptanın egosunu bu kadar yükselten bir ülke başka var mı acaba?Harekat memuruna yetkinin verilmesi hiçbir şekilde uçağı rötara sokmaz.Bu sayede bütün operasyon çok da güzel işler.Diğer türlü kaptanım boardinge ne zaman başlayacağız,kaptanım yolcuları almaya başlayalım mı?Adamın keyfine göre iş yapıyoruz.Var mı böyle saçma bir şey???
  • Bu uygulama ile Harekat koordinatoru acisindan sorumluluklari artmistir. Kabin ekiplerinde isini ciddiye almayanlar isini ciddiye almasi gerektigini , zamanin ne kadar onemli oldugunu ve kabin hazirlik surelerini bilmeyenler nekadar surede ucagi hazirlamalari gerektigini gorecektir. Kokpit acisindan kim ne derse desin bir bakima yetki kisitlamasidir nedeni ise gereksiz zaman kaybinin onune gecilmesidir.mesela brifing yada keyfi hareketler...
  • Sen o zaman o tenzih ettigin isini dogru duzgun yapan insanlari one cikar, cikar ki dogru duzgun adam oldugun anlasilsin a benim kucuk resimci evladim
  • Cok guluyorum bazen insanlara, yahu kac zamanlik havacilik tecrubenizle caka satmaya kalkiyorsunuz ucus ekiplerine, burdan kolay atmasi tutmasi bir de ucakta gorelim havanizi:)))
  • Cok sacma seyler yaziyosunuz biz kaptanlarla ve kabinle gayet iyi anlasiyoruz üç beş kaptan haric onlarda problemli zaten. Biz kaptanlarimizla ve kabinle karsilikli anlaşarak hallederiz kimse dert etmesin. keyfi olarak isi uzatanlar dusunsun

Türk Hava Yolları, uçağa yolcu alım kararını pilottan alarak harekat memuruna devretti. Şimdilik bazı uçuşlarda deneme amaçlı bu karar uygulanırken, başarılı olması halinde bütün seferlerde sözkonusu uygulama geçerli olacak.

THY'nin yeni uygulamasına göre, uçağa yolcu alımı, sorumlu kaptan pilottan olur almaksızın harekat koordinatörleri tarafından başlatılacak.

Uçağın sefere verilmesinden uçak kapısının kapatılıp uçuşun başlamasına kadar olan tüm aşamalarda uçuş ekipleri tarafından iletilen yakıt, slot, teknik, ikram ve temizlik gibi her konuda sorunları ilgilileri bildirmekten, takip etmekten ve uçağı uçuşa hazır hale getirmekten tek yetkili ve sorumlu harekat memuru olacak.

Yolcu alımının başlatılma yetkisinin harekat koordinatörlerine devredilmesiyle olası aksaklıkların giderilmesinde pilot ve kabin ekipleri sadece harekat koordinatörlerine bilgi vermekle sınırlı hale getirildi. Uçağın sorumlu kaptan pilotu, uçuş emniyetini riske eden durumlar söz konusu olduğunda yolcu alımına müdahale edebilecek ancak müdahaleler rapor halinde yazılı hale getirilecek.

Uçağa yolcu alımı sırasında yetkinin harekat koordinatörlerine devredilmesinin pilotlar arasında rahatsızlık yarattığı belirtilirken uygulamanın başarılı olması halinde bütün seferlerde geçerli olacağı kaydedildi. Sözkonusu uygulama ile yolcu alımını hızlandırmak ve rötarların önüne geçmenin amaçlandığı bildirildi.

Öte yandan Türk Hava Yolları’nda kaptan pilotların uhdesinde olan uçağa yolcu alımı yetkisi daha önce bir olayla gündeme gelmişti. THY kaptan pilotlarından Bahadır Altan, Ankara Esenboğa Havalimanı’ndan uçağa yolcu alımı sırasında yemek yediğini gerekçe göstererek yolcuları uçaktan indirmişti. Yolcular arasından bulunan bir müsteşarın şikayet etmesi üzerine de Bahadır Altan işinden olmuştu.

©Airporthaber.com
 

TÜRK HAVAYOLLARI KAPTANLARI ŞOKE OLDU

Yorumlar Tüm Yorumlar (128)

İHA ~ 11 yıl önce
Eee tabi söz konusu THY olunca yorumlar, beğenenler, beğenmeyenler gırla. Herkes farklı açıdan yorumlamış. Böyle tarafgar yaklaşımlarda bizim gibi az gelişmiş falan değil kabile zihniyetli toplumlara yakışır. Çok duyuyoruz THY çalışanlara yüklendikçe yükleniyor, Kaptana yediremediğini Harekarçıya bindiriyor. Bencilce düşünsek kaptan için acaip güzel birşey. Sorumluluktan yırtıyor. Birde Elkitaplarından herşeyden sorumlu kaptan ibaresini kaldırsalar ya! Öte yandan Kaptanın aklına, zekasına yeteneğine de büyük bir hakaret bu. 305'e yönetim ben istediğimi yaparım mesajı verdiğinde biri hariç tüm kaptanlar kuyruğu bacak arasına sıkıştırmıştı. Bak istediğini bal gibi yapıyorlar işte. Nikah sende, gerdeğe harekatçıyla sokuyorlar. Adam ne demişte işinden olmuş, yemek yiyormuşta ondan. Bunlar insan değilki ne yemesi, ne içmesi, ne uykusu nefes almasın çalışsınlar. Tonla para alıyorlar ya yetmez mi? THY UÇAKLARI İNSANSIZ UÇURMAYA BAŞLADI başlığı daha çok yakışırdı bence. Ayaklar baş olunca...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
25 ~ 11 yıl önce
o kadar sene emek verdikten sonra emekli olarak ayrıldım. ancak şu yorumlarınızı okuduktan sonra kararımın ne kadar doğru olduğunu anladım. harekat ın tüm kademelerinde görev yaptım, iyi kötü her şey geride kaldı. önemli olan kimseyi kırmadan bunu yapabilmeyi başarmak, ilk gençlik günlerimizde elbette bu duyguları yaşadık, bastıramadığımız zaman da belki de kırıcı olduk, bilmiyorum. ama oradaki anılarınız inanın sonradan çok değerli oluyor. bunlara hiç gerek yok. zaman geçtikçe bunları daha iyi değerlendireceğinizi biliyorum. bilgi, deneyim, ünvan, sorumluluk duygusu zamanla kazanılır, ama tek eksiğimiz saygı ve sevgi olmasın. yerine koymak da sonradan öğrenmek de kolay olmuyor. emniyetli uçuşlar ve başarılar dilerim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
korkmayın ~ 11 yıl önce
TGS deki tüm Harekatçılar Rizeli nasıl olsa. sorun morun yaşanm artık . Şayet PİLOTLAR DA Rizeli veya Tarbzonlu ise mükemmel iletişim bile sağlanır ve sorun morun yaşanmaz. Artık bu saatten sonra sadece Rizeli pilot alması gerek THY nin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kaptana ~ 11 yıl önce
Kimsin sen diyen Kaptan arkadasım Ben senin arada bir solunda oturan ogretmenim. Bazen bazı arkadaslarımızın tavrından şasırıp kalıyorum şimdi senin ust perdeden kimsin sen diye sormana bakarak sende onlardansın yavrucum yapmayın be guzel evladım boyle seyler yazık su meslegi berbat etmeyin Anlamadınızmı tum diger departmalar biraz saygı istiyor sizden İnsan yukseldikce mutevazi olmalı yavrucum

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 11 yıl önce
Banane beeee...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ahmet serkan ~ 11 yıl önce
Bi saçmalamayın yaa fıstık gibi de olmus yani.Kaptanın egosunu bu kadar yükselten bir ülke başka var mı acaba?Harekat memuruna yetkinin verilmesi hiçbir şekilde uçağı rötara sokmaz.Bu sayede bütün operasyon çok da güzel işler.Diğer türlü kaptanım boardinge ne zaman başlayacağız,kaptanım yolcuları almaya başlayalım mı?Adamın keyfine göre iş yapıyoruz.Var mı böyle saçma bir şey???

Yanıtla

Kalan karakter 1000
tgs harekat ~ 11 yıl önce
Bu uygulama ile Harekat koordinatoru acisindan sorumluluklari artmistir. Kabin ekiplerinde isini ciddiye almayanlar isini ciddiye almasi gerektigini , zamanin ne kadar onemli oldugunu ve kabin hazirlik surelerini bilmeyenler nekadar surede ucagi hazirlamalari gerektigini gorecektir. Kokpit acisindan kim ne derse desin bir bakima yetki kisitlamasidir nedeni ise gereksiz zaman kaybinin onune gecilmesidir.mesela brifing yada keyfi hareketler...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
bra ~ 11 yıl önce
Sen o zaman o tenzih ettigin isini dogru duzgun yapan insanlari one cikar, cikar ki dogru duzgun adam oldugun anlasilsin a benim kucuk resimci evladim

Yanıtla

Kalan karakter 1000
bra ~ 11 yıl önce
Cok guluyorum bazen insanlara, yahu kac zamanlik havacilik tecrubenizle caka satmaya kalkiyorsunuz ucus ekiplerine, burdan kolay atmasi tutmasi bir de ucakta gorelim havanizi:)))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
harekat ~ 11 yıl önce
mağrurlanma fazla, uçuş ekibi olabilirsin uçakda kuralsız hareket ettiğini gördüğümüz anda caka yı görürsün o zaman bi daha çıkabiliyormusun uçağa bakalım..
harekatçıya ~ 11 yıl önce
Yahu arkadaş ne kadar boş insanlarsınız siz!!! bu nedir herşeyi iyi bilirim havası? sistemler çöktüğünde gördük hepinizi apışıp kaldınız manuel balans yapamadınız. daha kaç senelik deneyiminiz var bu kadar iddialı konuşuyorsunuz??? uçağa kabin ekibini çıkartıp çıkartmamak sana mı kaldı? heralde kontrol kabin amirliği de yaptın ekip tahsis memurluğuda! bilgilen biraz ve o bilgiler sana kalsın kendine kullan doğru yerde ve zamanda.
tgs harekat ~ 11 yıl önce
Cok sacma seyler yaziyosunuz biz kaptanlarla ve kabinle gayet iyi anlasiyoruz üç beş kaptan haric onlarda problemli zaten. Biz kaptanlarimizla ve kabinle karsilikli anlaşarak hallederiz kimse dert etmesin. keyfi olarak isi uzatanlar dusunsun

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Genç ~ 11 yıl önce
Kardeş tgs ye işe nasıl girdin anlatsana?

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000