29 Eylül 2009, Salı 12:17:06

"TÜRK HAVACILIĞI YERİNİ DAHA DA SAĞLAMLAŞTIRACAKTIR"

10. Ulaştırma Şurası, ikinci gününde Haliç Kongre Merkezi'nde devam ediyor. Airport TV'den de canlı yayınlanan Şura'nın bu gününde Haliç Kongre Merkezi'nin çeşitli salonlarında çeşitli ulaşım sektörleri oturumlarına devam ediyor.

Haliç Kongre Merkezi Yalıkavak 1 ve Yalıkavak 2 salonlarında TAV Havalimanları Holding İcra Kurulu Başkanı Sani Şener, Çelebi Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekili Canan Çelebioğlu, Atlasjet Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ersoy,  Havaş Genel Müdürü Müjdat Yücel ve Devlet Hava Meydanları Genel İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürü Orhan Birdal sunumlarıyla katılımcılara havacılık sektörüyle ilgili detaylı bilgiler verdi.

Canan Çelebioğlu, yaptığı konuşmada, Türk Sivil Havacılığındaki büyümeye işaret ederek, yer hizmetleri konusundaki başarılarını anlattı. Çelebioğlu: "Türk Havacılığında yer hizmetleri çok önemli bir yer teşkil ediyor. Sektördeki büyüme yer hizmetlerinin de paralel olarak büyümesine neden oluyor. Çalışmalarımıza aynı hızla devam edeceğiz" dedi.

Şani Şener ise Şura'da yaptığı konuşmada: "Dünya havacılığı zaman zaman zor dönemlerden geçse de büyümesini sürdürüyor. Örneğin; 1999 depremi, 11 Eylül saldırısı, Sars ve Kuş Gribi virüsü dünya ekonomisini ektilese de havacılık anlamındaki büyüme hiçbir zaman hız kesmedi. Şu anda dünya üzerinde 19 bin uçak aktif olarak uçmaya devam etmekrtedir. Bu da 4,5 milyar yolcu anlamına geliyor. Çok önemli bir rakam bu. Bu rakamlar içinde Türk havacılığı da çok önemli bir yer teşkil ediyor. 7 yıl öncesine kadar Avrupa havacılığının gerisinde olan Türk Hava Yolları, bugüne baktığımızda ise Avrupa'nın 4. büyük havayolu şirketi konumundadır. Rakamlar artacak, büyüme devam edecek, Türk havacılığı dünya havacılığı içindeki yerini daha da sağlamlaştıracaktır." dedi.

Sani Şener'in bu konuşması katılımcılardan büyük alkış topladı.

"TÜRK HAVACILIĞI YERİNİ DAHA DA SAĞLAMLAŞTIRACAKTIR"

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000