31 Ekim 2015, Cumartesi 07:41:55

THY'ye Mostar talebi

Türkiye ile Bosna Hersek arasında mevcut İstanbul-Saraybosna uçuşlarının yanı sıra İstanbul-Mostar uçuşlarının başlatılması için görüşmeler sürüyor.
  • EMB 190 / 195 olamazmı
  • Bu kadar uçaşa eleman almıyorlar hala.
  • abla sen bi kafanı kaldırıp baksana etrafındaki dağlara. o daracık vadiye bizim koca uçaklar nasıl insin kalksın. milletin atr gönderdiği yere 37mi göndereceğiz? gerçi haklısın yeterince bastırırsan bizimkiler 77 bile gönderir.

Türkiye'nin Mostar Başkonsolosu Ayşe Selcan Şanlı, Uluslararası Mostar Havalimanı'nı ziyaret ederek iki şehir arasında doğrudan uçak seferlerinin başlatılması konusunda Havalimanı Müdürü İbrica Berberovic ile görüştü.

Görüşmenin ardından açıklamada bulunan Berberovic, yapıcı bir toplantı gerçekleştirdiklerini belirterek, Türk Hava Yolları'nın (THY) İstanbul-Mostar uçak seferlerine başlaması için çalışmaya devam edeceklerini ifade etti.

Berberovic, Başkonsolos Şanlı'nın koordinasyonunda THY yetkililerinin de katılımıyla bir toplantı daha yapacaklarını kaydederek, kış boyunca Mostar'ın Saraybosna'nın alternatifi olarak hizmet vermesini, yazdan itibaren de İstanbul-Mostar uçuşlarının normal bir şekilde başlamasını istediklerini söyledi.

Başkonsolos Şanlı da Uluslararası Mostar Havalimanı'nın THY için gerekli kapasite ve imkanlara sahip olduğuna dair bilgilendirildiğini belirterek, işbirliği için herhangi bir engel olmadığı, nihayetinde İstanbul-Mostar uçuşlarının başlayabileceğini ifade etti.

Mostar kentinin önemli bir turistik potansiyele sahip olduğuna işaret eden Şanlı, Bosna Hersek ile Türkiye arasındaki güçlü bağlar da göz önüne alındığında THY ile havalimanı arasındaki işbirliğinin yolcuların memnuniyeti konusunda başarılı olacağına inandığını söyledi.

Bosna Hersek'in güneyinde yer alan ve başta tarihi Mostar Köprüsü olmak üzere önemli turistik potansiyele sahip olan kent, başkent Saraybosna'dan sonra yabancı turistlerin en çok ziyaret ettiği ikinci şehir konumunda.

THY'ye Mostar talebi

Yorumlar

Mostar ~ 8 yıl önce
EMB 190 / 195 olamazmı

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 8 yıl önce
Bu kadar uçaşa eleman almıyorlar hala.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
... ~ 8 yıl önce
abla sen bi kafanı kaldırıp baksana etrafındaki dağlara. o daracık vadiye bizim koca uçaklar nasıl insin kalksın. milletin atr gönderdiği yere 37mi göndereceğiz? gerçi haklısın yeterince bastırırsan bizimkiler 77 bile gönderir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sanal Havacı ~ 8 yıl önce
İnişle kalkışın farklı pistlere yapıldığı bir meydan (bir uç kalkışa diğer uç inişe müsait). Belki A319 ya da B737 olabilir zira pist de kısa... Pek ihtimal vermiyorum bu hatta.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000