13 Eylül 2008, Cumartesi 08:42:21

THY'ye "ihaleyle uçak alın" demiş!

Sener Akkaynak’ın Kamu İhale Kurumu’nun (KİK) başkanlığını yürüttüğü dönemde, Türk Hava Yolları'nın uçak alımıyla ilgili ilginç bir olay yaşanmış...
  • Tenekeyi altın diye yutturma sanatına denir, karşılığında baya doyurucu menfaatler elde edinilir. Söz konusu kişinin tercihine bağlı şekilde süslenir ve haspel kader onu oraya getiren zatı muhteremlere servis yapılır. Vah ülkem vah ki ne vah. Yazıklar olsun, kabzımallarda havacı olduysalar siz düşünün gerisini. Hani derler ya Bekri Mustafa ülkeye kadı oldu diye. Aynen o hesap. Evet adam zeki ama şeytanlıkta zeki. Ben şeytanlıktan ve modası geçmiş entrikadan başka bir şey görmedim. Onu medhedenler varsa ki ya akıldan kıtlar, ya da menfaate boğuldular. Adam ikide bir kendini birşeyler karşılığında medhettirip duruyor. Böylesi de bu sektöre gelmemişti.
  • Hamdi beyden söz ediyorum. havacılıkla alakam yok ama devamlı havacılık sektörünü takip ederim uçaklara olan çok büyük sevgimden dolayı airporthaber benim için bu konuda tartışılmaz bir rehber olmuştur her zaman Her zaman hamdi beyin icraatlarını burdan izliyorum ve şu kaanate vardım bu adam çok ilginç bi adam candan bayin de sölediği gibi thy deki başarnın mimarı gibi gözüküyo... sanki olağanüstü bi gücü var ve ona bulaşanı mahvediyo...bu adam araştırılmalı iş modeli örnek alınmalı...çünkü espriyle ciddiyeti çok güzel harmanlıyo...eksi yönleri yokmu elbette var ama artı yönleri çok daha fazla ...

İhale Kurumu Başkanı’na ’uçağa binemezsin’ demiş

Kamu İhale Kurumu’nun (KİK) Başkanlığını Sener Akkaynak’ın yürüttüğü dönem... Kurum, Kamu İhale Yasası’na bakmış, Türk Hava Yolları’na (THY), "Bundan sonra uçak alımı için ihale açacaksın" mesajı göndermiş.

THY yönetimi itiraz etmiş: "Zaten dünyada iki hakim üretici var. Biri Airbus, diğeri Boeing. Bunların ikisinin katılacağı ihale açsak istediğimiz sonucu alamayız ki. Biz en uygun fiyatı özel pazarlıklarla sağlamaya çalışıyoruz."

Kamu İhale Kurumu yönetimi ısrarı sürdürmüş: "Kamu İhale Yasası ihale yapmanız gerektiğini gösteriyor."

Bunun üzerine THY Yönetim Kurulu Başkanvekili Hamdi Topçu, bir ekiple dönemin KİK Başkanı Sener Akkaynak’a gitmiş. Topçu, uçak alımında ihale açmalarının mümkün olamayacağını anlatmaya çalıştıkça, Akkaynak itiraz etmiş. Topçu, bunun üzerine dayanamayıp, ekibine şaka yollu talimat vermiş: "THY’nin bütün birimlerine talimat verin. Bundan sonra Sener Akkaynak’ı hiçbir uçağımıza almayalım."

Akkaynak, Topçu’nun yüzüne bakmış, ifadesini ciddi görünce şüphelenmiş: "Öyle şey olur mu Hamdi Bey? Nasıl böyle bir yasak koyabilirsiniz?"

Topçu kahkahayı basmış... Görüşme ve sonrasındaki çalışmalar sonucunda KİK, uçak alımı için THY’nin ihale açması gerektiği ısrarından vazgeçmiş...

Vahap MUNYAR
HÜRRİYET

THY'ye "ihaleyle uçak alın" demiş!

Yorumlar

B737 ~ 16 yıl önce
Tenekeyi altın diye yutturma sanatına denir, karşılığında baya doyurucu menfaatler elde edinilir. Söz konusu kişinin tercihine bağlı şekilde süslenir ve haspel kader onu oraya getiren zatı muhteremlere servis yapılır. Vah ülkem vah ki ne vah. Yazıklar olsun, kabzımallarda havacı olduysalar siz düşünün gerisini. Hani derler ya Bekri Mustafa ülkeye kadı oldu diye. Aynen o hesap. Evet adam zeki ama şeytanlıkta zeki. Ben şeytanlıktan ve modası geçmiş entrikadan başka bir şey görmedim. Onu medhedenler varsa ki ya akıldan kıtlar, ya da menfaate boğuldular. Adam ikide bir kendini birşeyler karşılığında medhettirip duruyor. Böylesi de bu sektöre gelmemişti.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yolculuk ~ 16 yıl önce
Hamdi beyden söz ediyorum. havacılıkla alakam yok ama devamlı havacılık sektörünü takip ederim uçaklara olan çok büyük sevgimden dolayı airporthaber benim için bu konuda tartışılmaz bir rehber olmuştur her zaman Her zaman hamdi beyin icraatlarını burdan izliyorum ve şu kaanate vardım bu adam çok ilginç bi adam candan bayin de sölediği gibi thy deki başarnın mimarı gibi gözüküyo... sanki olağanüstü bi gücü var ve ona bulaşanı mahvediyo...bu adam araştırılmalı iş modeli örnek alınmalı...çünkü espriyle ciddiyeti çok güzel harmanlıyo...eksi yönleri yokmu elbette var ama artı yönleri çok daha fazla ...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000