06 Eylül 2010, Pazartesi 10:02:49

THY'NİN YENİ UÇAKLARI GELİYOR

Türk Hava Yolları Genel Müdürü Temel Kotil, 2009 yılında siparişi verilen uçakların bu aydan itibaren gelmeye başlayacağını duyurdu. Peki, Kotil başka neler dedi?
  • THY dün vardı, bugün de var ve yarında var olmaya devam edecektir. THY yi bir Avrupa ve dünya markası yapan Temel Kotil' e teşekkür ederiz...
  • türk hava yoları en güzel yıllarını yasıyor tebrikler
  • Bu kadar kotu niyetli elestiriye bu kadar saldiriya ragmen tebessumu eksilmeyen Sn.Kotil'e bravo, Turk olsun yabanci olsun pilotlari,kabin ekibi, yer ekibi hepsine bravo.Bilet ofislerinde calisanlar bile diger tum havayollarinda calisanlardan daha guler yuzlu.Yeni ucaklar hayirli olsun bize alkislamak duser.Tebrik ediyorum.
  • uçaklar geliyor
  • mr kotil you are the best CEO forever for TURKISH AIRLINES!!
  • İlk gelecek olan 777 test uçuşlarına başladı mı acaba?
  • 777 lerin ilki gelecek ay geliyor.
  • Rekabet koşullarında devlet koruması olmaması durumunda THY nın kısa süredeki hızlı büyümesi hızlı çöküşe dönüşebilir. elindeki yaşlı uçaklara çözüm ürtmeli. temeli sağlam olmayan binalar kısa sürede çöker.
  • Domates bile belli koşullarda belli sürede yetişiyor. Ama THY işe aldığı adam sayısına bakıp yeter dese de özellikle hizmet sektöründe esas olanın "kelle" sayısı değil nitelikli işgücü olduğunu unutmamalıdır. THY bunu kara cuma ile acı bir tecrübeyle öğrendi, şimdi sıra Teknik ve Tgs de. Umarız onların tecrübeleri acısız olur...
  • THY İnsan Kaynakları'nda sınıfta kalmış bir şirkettir.Bunun hasetle çatlamakla alakası yoktur.Çivi çakılırken mühim olan kendi vatandaşınıza ne kadar istihdam yarattığınız önemlidir.Yoksa getirdiğiniz uçaklarda yabancı ülke vatandaşı , lise mezunu , DLR sız adam istihdam edeceksiniz kendi ülkende bir sürü işsiz bu vasıfta adam var.Tüm şirketlerde yabancı pilotlara verilen asgari ortalama olarak Türkiye de aylık ödenen rakam maaş olarak toplamda 5.600.000 tl , yıllık 67.200.000 tl yapar( bu paranın çoğu Türkiye'de kalmayan paradır )ve bir sıfır B737-800 ün neredeyse fabrika satış fiyatıdır.Ülke olarak her sene yurt dışına bir B738 hediye etmeye devam edin , cari açığımıza katkınız için ben de sizleri ve şirketlerinizi tebrik edeyim(!)

Türk Hava Yolları Genel Müdürü Temel Kotil, şirketin 2009 yılında sipariş ettiği 12 adet Boeing 777-300ER ile 11 adet Airbus 330 yolcu uçağı ve iki adet A330-200F kargo uçağı bu aydan itibaren filoya katılacağını duyurdu.

İşte THY Genel Müdürü Doç. Dr. Temel Kotil'in SkyLife Dergisi'nde yer alan o yazısı...

Değerli konuklarımız,

Teşekkürler bugün bizimle uçtuğunuz için. Yaz sezonunun yoğun aylarından birini daha geride bırakmak üzereyiz. Önümüzdeki dönemde siz değerli yolcularımıza daha rahat ve daha seçenekli ürün sunmak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz.

Geniş gövde ve uzun menzilli uçak alımı için 2009 yılında siparişini verdiğimiz 12 adet Boeing 777-300ER ile 11 adet Airbus 330 yolcu uçağı ve iki adet A330F kargo uçağı bu  aydan itibaren filomuza katılmaya başlayacak. Yıl sonuna kadar bu uçaklardan 10’u Türk Hava Yolları filosuna girecek ve filomuzdaki geniş gövde yolcu uçağı sayımız 29 olacak. Önümüzdeki yıl sonu itibariyle bu sayı 45’e ulaşacak. Filomuza katılacak yeni uçaklarımız ile 2010 yılı sonunda yolcu uçağı filomuzun yaşı ise 6,24 olacak. Böylelikle, Avrupa’daki en genç filolardan birine sahip olma konumumuzu devam ettireceğiz.

Filoya katılacak bu uçaklarla birlikte yeni uçak içi konseptimiz de sizlerin beğenisine sunulacak. Bir başka büyük yeniliğimiz ise daha önce sizlere duyurduğumuz ‘Comfort Class’ ürünümüz olacak. Ekonomi sınıfının uygun satın alınabilme yaklaşımını Business konforu ile birleştirmeyi hedefleyen bu ürünümüz Boeing 777 uçaklarında 63 koltukla sizlere sunulacak.

Saygıdeğer yolcularımız,

Genişleyen ve gençleşen filomuza paralel olarak, uçuş ağımıza yeni noktaları eklemeye devam ediyoruz. ABD’deki Newyork ve Şikago’dan sonra üçüncü uçuş noktası olarak 7 Kasım’da başlayacak olan Washington uçuşlarımıza Atlanta’yı da ekleyeceğiz. Önümüzdeki yıl Mart ayında açılacak Los Angeles’la birlikte ABD’de beş noktaya sefer yapacağız. Türk Hava Yolları kısa vadede Dakka (Bangladeş), Şiraz (İran), Ho Chi Min City (Vietnam), Malaga (İspanya),  Valencia(İspanya), Manila(Filipinler), Basra, Erbil(Irak), Toulouse (Fransa), Guanzou(Çin) hatlarıyla uçuş ağını genişletmeyi sürdürecek.

Türkiye’de ilk defa gerçekleştirilen, dünyada da geniş kitleler tarafından takip edilen Dünya Basketbol Şampiyonasına ana sponsor olduk. İmzaladığımız bu sponsorluk antlaşması ile hem Türk hem de dünya basketbolunun en büyük destekçilerinden biri olduk.

Siz değerli yolcularımızın bu ay içerisinde kutlayacağımız Ramazan Bayramını tebrik eder, iyi yolculuklar dilerim.

Sevgi ve saygılarımla,
Doç. Dr. Temel Kotil,
Genel Müdür ve Yönetim Kurulu Üyesi

THY'NİN YENİ UÇAKLARI GELİYOR

Yorumlar Tüm Yorumlar (21)

Misafir ~ 14 yıl önce
THY dün vardı, bugün de var ve yarında var olmaya devam edecektir. THY yi bir Avrupa ve dünya markası yapan Temel Kotil' e teşekkür ederiz...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
türk hava yoları en güzel yıllarını yasıyor tebrikler

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Bu kadar kotu niyetli elestiriye bu kadar saldiriya ragmen tebessumu eksilmeyen Sn.Kotil'e bravo, Turk olsun yabanci olsun pilotlari,kabin ekibi, yer ekibi hepsine bravo.Bilet ofislerinde calisanlar bile diger tum havayollarinda calisanlardan daha guler yuzlu.Yeni ucaklar hayirli olsun bize alkislamak duser.Tebrik ediyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
uçaklar geliyor

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
mr kotil you are the best CEO forever for TURKISH AIRLINES!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
İlk gelecek olan 777 test uçuşlarına başladı mı acaba?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
777 lerin ilki gelecek ay geliyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Rekabet koşullarında devlet koruması olmaması durumunda THY nın kısa süredeki hızlı büyümesi hızlı çöküşe dönüşebilir. elindeki yaşlı uçaklara çözüm ürtmeli. temeli sağlam olmayan binalar kısa sürede çöker.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Domates bile belli koşullarda belli sürede yetişiyor. Ama THY işe aldığı adam sayısına bakıp yeter dese de özellikle hizmet sektöründe esas olanın "kelle" sayısı değil nitelikli işgücü olduğunu unutmamalıdır. THY bunu kara cuma ile acı bir tecrübeyle öğrendi, şimdi sıra Teknik ve Tgs de. Umarız onların tecrübeleri acısız olur...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
THY İnsan Kaynakları'nda sınıfta kalmış bir şirkettir.Bunun hasetle çatlamakla alakası yoktur.Çivi çakılırken mühim olan kendi vatandaşınıza ne kadar istihdam yarattığınız önemlidir.Yoksa getirdiğiniz uçaklarda yabancı ülke vatandaşı , lise mezunu , DLR sız adam istihdam edeceksiniz kendi ülkende bir sürü işsiz bu vasıfta adam var.Tüm şirketlerde yabancı pilotlara verilen asgari ortalama olarak Türkiye de aylık ödenen rakam maaş olarak toplamda 5.600.000 tl , yıllık 67.200.000 tl yapar( bu paranın çoğu Türkiye'de kalmayan paradır )ve bir sıfır B737-800 ün neredeyse fabrika satış fiyatıdır.Ülke olarak her sene yurt dışına bir B738 hediye etmeye devam edin , cari açığımıza katkınız için ben de sizleri ve şirketlerinizi tebrik edeyim(!)

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000