05 Aralık 2009, Cumartesi 08:27:26

THY'nin tek rakibi Hacı Abdullah!

Türk Hava Yolları'nın ikram şirketi Turkish Do&Co'nun hazırladığı nefis yemekler, her gün yolcuların beğenisine sunuluyor.
  • Bu şirket daha önce havayolu ikramında yoktu. Kim destekledi de lokantacalıktan THYnin catering kuruluşu oldu acaba ? Tünelde bizim köfteci ahmet var. O da çok güzel yemek yapar. Ona da birileri ikram verdirse ya :))
  • Air france gibi bir havayolunun bu kadar özensiz yemek seçimlerini ve kalitesini acilen değiştirsin ve thy gibi doco yu tercih etsin lütfen
  • çünkü doco nun olmadığı yere thy istanbuldan gelen uçakla gönderiyor.
  • erzurumlu atmamış. dikkat ettiyseniz havaalanı restoranından söz ediyor. thy do-co olmayan meydanlarda hac seferlerinin ikramlarını yerel temin eder. ancak erzurumlu biraz abartmış konuyu. pişmiş etler yerde olmaz mantık olarak, pişmeden önceki halini yolcunun görmesi için de en azından uçuştan 12 saat önce orada olması lazım ki o da imkansız...
  • 180 tonluk yakıtın(777) yanıbaşında olduğunu da yazsaydın güzel olurdu. :)
  • yuhhh be kardeşim. atıyosun da bari bi araştır doco'nun erzurumda mutfağı varmı diye. ya salladın yada hayal alemindesin sen.
  • thy nin bu ikram endekli politikası onlarca yıldır boyle bunun yonetimle alakası yok yalnız!
  • arkadaşım sen sallama. bir kere erzurumda do&co nun yeri yok. ikramlar istanbuldan geliyor. sen de biliyorsun gördüğün şeylerin senin hayal ürünün olduğunu :))
  • ERZURUM HAVALİMANINDA HACI YOLCULARIMI GÖNDERMEK İÇİN ORDA BULUNUYORDUM ÜS KATTA BULUNAN RESTRANTIN MUTFAK KAPISI AÇIKTI VE İĞRENÇ GÖRÜNTÜLER VARDI SEBZELER YERDE ETLER DÜŞMÜŞ ANLATILACAK GİBİ DEĞİLDİ SORDUM HACILARA UÇAKTA MENÜ YAPIYORLARMIŞ VE GİDEN YOLCULARIMA YAKINLARIMA SAKIN UÇAKTA VERİLEN İKRAMI YEMEYİN DEDİM İĞRENÇ BİR DURUMDU HİÇMİ DENETİMLERİ YOK BUNLARIN YAZIKLAR OLSUN İNSAN HAYATI BU KADARMI UCUZ THY SEN O KADAR REKLAMINI YAPKİ O MUTFAĞA GİRMEK HAYYALLERİ YIKIYOR
  • yahu o özel yemekleri 180 kişilik uçakta ve 1.30 saatlik sürede dağıtan kabin ekibini düşünen hiç yok.sayın yolcular yanlarına 1 şişe su bile almadan uçağa gelir.sütlü gayfe domates cus koka kola daha arka sıradaki yolcuya yemeğini vermeden limonlu şekersiz çay diye eteğinize yapışır.kabinde 3 tane kocaman yemek arabası bi yangın olsa gidene kadar allah rahmet eylesin.uçak yanar THY yolcusu çay gelmedi diye tanıdık müdürlere şikayet mektubu yazar. İNSAFF

'Uçan Restoran' adı verilen uçuşlarda sunulan yemekler, İstanbul'un ünlü lokantası Hacı Abdullah'ın yemekleriyle yarışıyor.

Eğlence sistemleri ile yolculuğu renkli hale dönüştüren uçaklar, sunduğu konfor ile 10-12 saatlik seyahatleri dahi zevkli hale getiriyor. Özellikle gökyüzünde sunulan 5 yıldızlı mönüler, uçuş sonrası dost meclislerinde devamlı gündeme geliyor. Yapılan araştırmalara göre, havayolu seçimlerinde ikramların da etkili olması, havayolu şirketlerinin bu alanda yatırıma daha çok ağırlık vermesini sağlıyor.

Bazı havayolları uçakta aşçı bulundururken, bazıları da özel gurmeler eşliğinde hazırladığı mönüleri sunuyor. Emirates, Singapur, Katar, Gulf Air, Lufthansa ve British Airways gibi önde gelen havayollarının ikramları karşısında kayıtsız kalmayan Türk Hava Yolları da (THY), ikram şirketi Turkish Do&Co ile 5 yıldızlı ikram sunan havayolları arasına ismini yazdırmayı başardı.

Turkish Do&Co'nun İstanbul Atatürk Havalimanı'ndaki üretim merkezinde deneyimli yerli ve yabancı aşçılar eşliğinde hazırlanan binlerce mönü, her gün gökyüzünde 'uçan restoranın' müşterilerine ikram ediliyor. Uçan restoranı diğer restoranlardan ayıran önemli bir özelliği var. Hijyen kurallarına uyularak son derece özenle hazırlanmış bu ikramları afiyetle yedikten sonra para da vermiyorsunuz!

Mönü hazırlanırken, bebekler, çocuklar, vejetaryenler, alerjisi olanlar ve farklı dine mensup yolcular da unutulmamış. Yolculuğun yemek yüzünden kâbusa dönüşmemesi amacıyla 20'nin üzerinde özel mönü sunuluyor. Bu mönülerden istifade edebilmek için tek yapmanız gereken, rezervasyon sırasında veya uçuştan 24 saat önce THY'ye bilgi vermek. Ancak, iç hat uçuşlarının kısa süreli olması nedeniyle, özel mönüler sadece dış hat uçuşlarında ikram ediliyor.

THY'nin, Hintli Jet Airways'ten kiraladığı B777-300 ER tipi uçaklarda sunduğu first class hizmetindeki ikramlar da yolculardan tam not aldı. New York, Londra, Bank Kok ve Hong Kong'a gerçekleştirilen uçuşlarda first class seyahat eden yolcular, Turkish Do&Co'nun ikramları ile 5 yıldızlı bir seyahatin keyfini çıkarıyor. İster deniz ürünleri, ister ızgara ve balık çeşitleri, isterseniz özel mönülerle son derece lezzetli bir yemek yeme imkanı buluyorsunuz. Seyahat boyunca kahvaltıdan sıcak yemek çeşitlerine, tatlılardan meyve ikramına kadar bol seçenekli bir ikramla uçuşunuzu gerçekleştiriyorsunuz. İnce belli bardakla sunulan çay veya bol köpüklü bir Türk kahvesiyle de seyahatinize ayrı bir anlam katıyorsunuz.

***

Özel yemek çeşitleri

Hint tipi vejetaryen yemek: Hayvansal protein içermeyen Asya/Hint tipi baharatlı vejetaryen yemek çeşidi.

Bebek yemeği: Hazır kavanoz bebek mamaları istek üzerine uçaklarda sunuluyor. Mamalar, meyveli ve sebzeli olarak 2 çeşit.

Sindirimi kolay yemek: Sindirim sistemi ve çiğneme problemi olan yolcular için.

Çocuk yemeği: Eğlenceli bir tabak sunumu ile çocuklara hitap edebilecek ürünlerden oluşan yemek tipi. 2-12 yaş arası için.

Diabetik yemek: Kan şekeri düzeyini belli bir seviyede tutmak zorunda olan yolcular için.

Meyve çeşitlerinden oluşan yemek: Meyve çeşitlerinden oluşan yemek tipi.

Glutensiz yemek: Tahıl proteinine alerjisi olan yolcular için sunulan, buğday, arpa, yulaf ve çavdar gibi ürünlerin kullanılmadığı yemek tipi.

Hint yemeği: Sığır eti ve yumurta kullanılmayan Hint tipi vejetaryen yemek.

Kosher yemeği: Musevi beslenme kural ve inançlarına uygun yemek tipi.

Düşük kalorili yemek: Düşük yağlı, yüksek proteinli ve şeker içeriği bakımından düşük seviyede olan yiyecekler ile hazırlanan yemek tipi.

Az yağlı yemek: Hayvansal yağlar bakımından zayıf, kızartma ve yumurta içermeyen yemek tipi.

Az tuzlu yemek: Minimum düzeyde sodyum/tuz içeren yemek tipi.

Müslüman yemeği: İçeriğinde domuz ürünleri bulunmayan, üretim aşamalarında alkol kullanılmayan yemek tipi. THY'nin uçuşlarında sunulan tüm yemek çeşitleri MOML (Müslüman yemeği) kuralları kapsamında.

Az laktozlu yemek: Süt proteinine alerjisi olan yolcular için.

Çiğ sebze/meyve yemeği: Çiğ sebze ve mevyvelerden oluşan yemek tipi.

Deniz ürünleri yemeği: Deniz ürünleri içeren yemek tipi.

Koyu kurallara bağlı vejetaryen yemeği: Koyu kurallara bağlı, süt ürünleri de içermeyen vejetaryen yemek tipi.

Vejetaryen Hindu yemeği: 'Jain' alışkanlıklarına göre hazırlanan vejetaryen Hindu yemeği tipi.

Yumurta ve süt ürünü kullanılabilen vejetaryen yemek: Et, balık, deniz ürünleri içermiyor. İçeriğinde süt, tereyağı, peynir vs. ürünler bulunan yemek.

Sebze ve meyveler ile hazırlanan vejetaryen yemek: Sebze ve meyveler ile hazırlanan vejeteryan yemek tipi.

Özel yemek (kutlama pastası): Doğum günleri, yıldönümleri gibi özel günler için sunulan kutlama pastası.

(Zaman)

THY'nin tek rakibi Hacı Abdullah!

Yorumlar Tüm Yorumlar (19)

Misafir ~ 14 yıl önce
Bu şirket daha önce havayolu ikramında yoktu. Kim destekledi de lokantacalıktan THYnin catering kuruluşu oldu acaba ? Tünelde bizim köfteci ahmet var. O da çok güzel yemek yapar. Ona da birileri ikram verdirse ya :))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Air france gibi bir havayolunun bu kadar özensiz yemek seçimlerini ve kalitesini acilen değiştirsin ve thy gibi doco yu tercih etsin lütfen

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
çünkü doco nun olmadığı yere thy istanbuldan gelen uçakla gönderiyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
erzurumlu atmamış. dikkat ettiyseniz havaalanı restoranından söz ediyor. thy do-co olmayan meydanlarda hac seferlerinin ikramlarını yerel temin eder. ancak erzurumlu biraz abartmış konuyu. pişmiş etler yerde olmaz mantık olarak, pişmeden önceki halini yolcunun görmesi için de en azından uçuştan 12 saat önce orada olması lazım ki o da imkansız...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
180 tonluk yakıtın(777) yanıbaşında olduğunu da yazsaydın güzel olurdu. :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
yuhhh be kardeşim. atıyosun da bari bi araştır doco'nun erzurumda mutfağı varmı diye. ya salladın yada hayal alemindesin sen.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
thy nin bu ikram endekli politikası onlarca yıldır boyle bunun yonetimle alakası yok yalnız!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
arkadaşım sen sallama. bir kere erzurumda do&co nun yeri yok. ikramlar istanbuldan geliyor. sen de biliyorsun gördüğün şeylerin senin hayal ürünün olduğunu :))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
ERZURUM HAVALİMANINDA HACI YOLCULARIMI GÖNDERMEK İÇİN ORDA BULUNUYORDUM ÜS KATTA BULUNAN RESTRANTIN MUTFAK KAPISI AÇIKTI VE İĞRENÇ GÖRÜNTÜLER VARDI SEBZELER YERDE ETLER DÜŞMÜŞ ANLATILACAK GİBİ DEĞİLDİ SORDUM HACILARA UÇAKTA MENÜ YAPIYORLARMIŞ VE GİDEN YOLCULARIMA YAKINLARIMA SAKIN UÇAKTA VERİLEN İKRAMI YEMEYİN DEDİM İĞRENÇ BİR DURUMDU HİÇMİ DENETİMLERİ YOK BUNLARIN YAZIKLAR OLSUN İNSAN HAYATI BU KADARMI UCUZ THY SEN O KADAR REKLAMINI YAPKİ O MUTFAĞA GİRMEK HAYYALLERİ YIKIYOR

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
yahu o özel yemekleri 180 kişilik uçakta ve 1.30 saatlik sürede dağıtan kabin ekibini düşünen hiç yok.sayın yolcular yanlarına 1 şişe su bile almadan uçağa gelir.sütlü gayfe domates cus koka kola daha arka sıradaki yolcuya yemeğini vermeden limonlu şekersiz çay diye eteğinize yapışır.kabinde 3 tane kocaman yemek arabası bi yangın olsa gidene kadar allah rahmet eylesin.uçak yanar THY yolcusu çay gelmedi diye tanıdık müdürlere şikayet mektubu yazar. İNSAFF

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000