14 Haziran 2008, Cumartesi 08:19:37

THY'nin Star Alliance üyeliği biliniyor mu?

Posta Gazetesi yazarlarından Hakan Çelik, Türk Havayollarının Star Alliance üyeliğinden habersiz olanlara sitem etmiş ve bu konuda yurt dışında yaşadığı zorlukları köşesine taşımış. İşte o yazı...
  • Bildiğim kadarıyla Starla ilgili bir başkanlık kurulmuştu. Ama gelin görünki girene kadar gösterilen efor girdikten sonra bir anda tükenivermiş. Ne demek yurtdışında tanınmıyor, bilinmiyor. Oralarda THY nin hakkını arayacak yığınla maaş alan yığınla yöneticiler, onların merkezdeki anlı şanlı yöneticileri, bu iş için kurulan başkanlık, onların gn md yrd ları ne iş yaparlar. Hepsi sadece şov derdinde. Hepsi Candan ve Hamdiye yağ yakma derdinde. Atılmasınlar diye. Temel desen evlere şenlik. Etrafa gülücükler dağıtmakla ve sağa sola istatistik sunmakla meşgul. Bu kafayla Star elbetteki THY yi kullanır. Bizimkiler farklı birşey mi yapıyor. Onlarda koltukları aşkına THY yi kullanıyorlar.
  • Ne kadar güzel yorumlar yapılmış. Detay gibi görünse de THY burada yazılan yorumlardan yola çıkarak, üye olduğu StarAlliance'dan haklarını almasını bilmeli. Yoksa daha çok bekler.
  • Bu konuda yazar hakli. Ben Frankfurt Havalimaninda calisiyorum. Burdada ayni sekilde Lufthansanin bilet satis kontuarlarinda tüm Star Alliance üyelerinin isim ve logolari mevcut, THY haric. Zamanlar THY nin önemi kavrayacaklar ama bu zaman alacak.
  • BEN THY A.O'DAN EMEKLİYİM AYRICA BİLET SATIŞTA'DA ÇALIŞTIM. GERÇEĞİ SÖYLEMEK GEREKİRSE BİZLER BU TİP OLUŞUMLARI SEVMEYİZ. ÇÜNKİ BİLİRİZ Kİ BU TİP OLUŞUMLAR ORTAKLIĞIMIZI KENDİ ÇIKARLARI UĞRUNA KULLANARAK ÖZ VARLIĞIMIZI TÜKETMEK İÇİN GAYRET SARF EDERLER.OLUŞUMDAKİ BİR HAVAYOLU DİĞER BİR HAVAYOLUNDAN REZERVASYONLU BİLET SATINCA (ÇOĞU REZERVASYON YAPMAYIP KENDİ HAVAYOLUMUZU BİZİM GÖZÜMÜZDE KÜÇÜK DÜŞÜRME POLİTİKALARINI BİLİNÇLİ UYGULUYOR) BİLET ÜCRETİ BİR SENE SONRA CLEARİNG HOUSE ADI VERİLEN HESAPLAŞMA TARİHİNE KADAR ÖDENMİYOR BEDAVA KREDİ GİBİ KULLANIYOR. BUNUN ÖNÜNE GEÇMEK İÇİN BİZLER BAŞKA HAVAYOLUNA BİLET KESER PARAYI ALIRDIK BAŞKA HAVAYOLUNUN BİZİM UCAĞIMIZA BİLET KESİLMESİNİ İSTEMEZDİK BU BİZLERİN BİR TÜR ORTAKLIĞIMIZI KORUMA SİSTEMİYDİ. AMA BUNU DÜŞÜNEN VE BİLEN HEMEN HEMEN HİÇ YOK. İSRAR EDEN YOLCUDAN BEN ŞÜPHE EDERİM. LÜTFEN BAZI KONULARDA İSRAR EDERKEN KONUNUN DETAYLI BİLİNCİNDE OLMALARINI HATIRLATIRIM.DETAYLI BİLGİLER HAVAYOLLARININ İNERNET SİTESİNDEN YADA HALKLA İLİŞKİLER BAŞKANLIĞINDAN TEMİN EDEBİLİRSİNİZ.SAYGILARIMLA SARHOŞAHTAPOT
  • Star alliance andlaşması üzerinden aylar geçmiş olmasına rağmen,ittifakın resmi sitesinde yer almayan tek dil türkçe.Ve gördüğümüz kadarıyla dış meydanlar da tanınmayan tek ittifak üyesi THY.Biz ikramdan,CIP salonlarına uçak boyasından kabin içi anonslara kadar onların standartlarına uyarken onlar ne CIP salonlarına THY logosu koydular ne de resmi sitelerine türkçe açıklama...Yetkililerin bu konuyu ciddiye alıp biran önce ittifak üyelerine gerekli ikazları yapmalarını diliyorum.
  • Yorumunuz Benzer eksiklikler T.C. tarihinde hep yaşanagelmiştir. Fikir güzel ama icraat dar ve kısa kalınca, beklentiler ancak uyaranlar sayesinde önlem almaya-eksikleri gidermeye yönelik oluyor. Bu tür girişimler, profesyonel araştırma-girişim ve denetim olursa tekemmül eder. Yani birkaç yöneticinin arkasında, alanı tümüyle donatacak ve denetimde tutacak elemanların da olması gerek. Saldım çayıra ... Çok fırsatlar ve ülke çıkarları böylece heba olmuştur. Mehmet URCAN

Avrupa Şampiyonasını izlemek üzere gittiğim İsviçre'den Türkiye'ye Alman Lufthansa havayolları ile döndüm. Zürih'teki İsviçreli görevliye işlemlerimi yapması için THY kartımı uzattım. Zira Türk Hava Yolları tıpkı Lufthansa ve Swissair gibi aynı havayolu ittifakının içinde bulunuyor. Bu grupta yer alan hangi havayoluyla uçarsanız ucun Star Alliance sisteminin bir yolcusu olarak kabul ediliyorsunuz. Gel gelelim THY'nin bu sisteme katıldığını bu ittifakın çalışanları bile pek bilmiyor. Kadın görevli kartımı aldı, bir önüne bir arkasına baktı. "Bu nedir? " diye bana sordu. Sonra benim sinirlendiğimi fark ettiği için yanında oturan biraz daha bilgili arkadaşından yardım istedi. Bu olayı, görevlinin cehaleti deyip geçiştiremiyorum çünkü son birkaç haftadır Avrupa'daki uçuşlarımda bu duruma çok rastladım. THY'nin Star Alliance'a katıldığını bilmeyenler çoğunlukta. Üstelik THY yolcularının da kullanabileceği oturma salonlarında (Business Class Lounge) THY logosu hala işlenmediği için benzer bir durum bu salonlara girişte de yaşanıyor. Star Alliance yönetimi hiç değilse kendi personelini artık THY adında yeni bir üyelerinin olduğuna dair bilgilendirse iyi olacak. Türk Hava Yolları gibi başarılı bir kuruma üçüncü dünya havayolu muamelesi yapılması canımı sıkıyor.

Hakan Çelik / Posta

THY'nin Star Alliance üyeliği biliniyor mu?

Yorumlar Tüm Yorumlar (6)

Rumuz ~ 16 yıl önce
Bildiğim kadarıyla Starla ilgili bir başkanlık kurulmuştu. Ama gelin görünki girene kadar gösterilen efor girdikten sonra bir anda tükenivermiş. Ne demek yurtdışında tanınmıyor, bilinmiyor. Oralarda THY nin hakkını arayacak yığınla maaş alan yığınla yöneticiler, onların merkezdeki anlı şanlı yöneticileri, bu iş için kurulan başkanlık, onların gn md yrd ları ne iş yaparlar. Hepsi sadece şov derdinde. Hepsi Candan ve Hamdiye yağ yakma derdinde. Atılmasınlar diye. Temel desen evlere şenlik. Etrafa gülücükler dağıtmakla ve sağa sola istatistik sunmakla meşgul. Bu kafayla Star elbetteki THY yi kullanır. Bizimkiler farklı birşey mi yapıyor. Onlarda koltukları aşkına THY yi kullanıyorlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ismail ~ 16 yıl önce
Ne kadar güzel yorumlar yapılmış. Detay gibi görünse de THY burada yazılan yorumlardan yola çıkarak, üye olduğu StarAlliance'dan haklarını almasını bilmeli. Yoksa daha çok bekler.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
infocu ~ 16 yıl önce
Bu konuda yazar hakli. Ben Frankfurt Havalimaninda calisiyorum. Burdada ayni sekilde Lufthansanin bilet satis kontuarlarinda tüm Star Alliance üyelerinin isim ve logolari mevcut, THY haric. Zamanlar THY nin önemi kavrayacaklar ama bu zaman alacak.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
sarhoşahtapot ~ 16 yıl önce
BEN THY A.O'DAN EMEKLİYİM AYRICA BİLET SATIŞTA'DA ÇALIŞTIM. GERÇEĞİ SÖYLEMEK GEREKİRSE BİZLER BU TİP OLUŞUMLARI SEVMEYİZ. ÇÜNKİ BİLİRİZ Kİ BU TİP OLUŞUMLAR ORTAKLIĞIMIZI KENDİ ÇIKARLARI UĞRUNA KULLANARAK ÖZ VARLIĞIMIZI TÜKETMEK İÇİN GAYRET SARF EDERLER.OLUŞUMDAKİ BİR HAVAYOLU DİĞER BİR HAVAYOLUNDAN REZERVASYONLU BİLET SATINCA (ÇOĞU REZERVASYON YAPMAYIP KENDİ HAVAYOLUMUZU BİZİM GÖZÜMÜZDE KÜÇÜK DÜŞÜRME POLİTİKALARINI BİLİNÇLİ UYGULUYOR) BİLET ÜCRETİ BİR SENE SONRA CLEARİNG HOUSE ADI VERİLEN HESAPLAŞMA TARİHİNE KADAR ÖDENMİYOR BEDAVA KREDİ GİBİ KULLANIYOR. BUNUN ÖNÜNE GEÇMEK İÇİN BİZLER BAŞKA HAVAYOLUNA BİLET KESER PARAYI ALIRDIK BAŞKA HAVAYOLUNUN BİZİM UCAĞIMIZA BİLET KESİLMESİNİ İSTEMEZDİK BU BİZLERİN BİR TÜR ORTAKLIĞIMIZI KORUMA SİSTEMİYDİ. AMA BUNU DÜŞÜNEN VE BİLEN HEMEN HEMEN HİÇ YOK. İSRAR EDEN YOLCUDAN BEN ŞÜPHE EDERİM. LÜTFEN BAZI KONULARDA İSRAR EDERKEN KONUNUN DETAYLI BİLİNCİNDE OLMALARINI HATIRLATIRIM.DETAYLI BİLGİLER HAVAYOLLARININ İNERNET SİTESİNDEN YADA HALKLA İLİŞKİLER BAŞKANLIĞINDAN TEMİN EDEBİLİRSİNİZ.SAYGILARIMLA SARHOŞAHTAPOT

Yanıtla

Kalan karakter 1000
airbusdriver ~ 16 yıl önce
Star alliance andlaşması üzerinden aylar geçmiş olmasına rağmen,ittifakın resmi sitesinde yer almayan tek dil türkçe.Ve gördüğümüz kadarıyla dış meydanlar da tanınmayan tek ittifak üyesi THY.Biz ikramdan,CIP salonlarına uçak boyasından kabin içi anonslara kadar onların standartlarına uyarken onlar ne CIP salonlarına THY logosu koydular ne de resmi sitelerine türkçe açıklama...Yetkililerin bu konuyu ciddiye alıp biran önce ittifak üyelerine gerekli ikazları yapmalarını diliyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Rumuz ~ 16 yıl önce
Yorumunuz Benzer eksiklikler T.C. tarihinde hep yaşanagelmiştir. Fikir güzel ama icraat dar ve kısa kalınca, beklentiler ancak uyaranlar sayesinde önlem almaya-eksikleri gidermeye yönelik oluyor. Bu tür girişimler, profesyonel araştırma-girişim ve denetim olursa tekemmül eder. Yani birkaç yöneticinin arkasında, alanı tümüyle donatacak ve denetimde tutacak elemanların da olması gerek. Saldım çayıra ... Çok fırsatlar ve ülke çıkarları böylece heba olmuştur. Mehmet URCAN

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000