24 Eylül 2008, Çarşamba 08:38:56

"THY'nin kıymetini bilmiyoruz"

Hürriyet Kelebek yazarlarından Onur Baştürk, Air France uçağıyla Paris yolculuğu yaptığı sırada aldığı hizmeti ve THY'nin değerini bakın nasıl anlatıyor...
  • thy personellerinin kiymetini bilmiyor.yillarca calisarak biz bu hale getirdik.bu yeni yönetim şirketi kucultuyor call centeri da sattılar.orada calisan arkadaslara destek olmak hepimizin görevidir.
  • sen güveni avrupanın muhteşem meydanlarına radar yardımıyla inmeyi kastediyorsan haklısın ama thy nin şu anda gittiği bir çok meydan da radar yardımı yok.pilotlar ağır şartlarda o meydanlara alçalma yapıyor ve helal olsun öylede güzel uçuşlar çıkarıyorlar.hem örnek verilen hangi şirket thy gibi bir uçuş yoğunluğuna sahipki finn air miş finn air nereye uçmuş ki sen güven örneği olarak o şirketi veriyorsun.uçsun bakıyım elezığ a mardine batmana erzincana.diyarbakıra trabzona hoca sen avrupa meydanlarına ve avrupada ayda bir uçuş yapan şirketlere bakarak uçuş güvenliği konusunda ahkam kesemezsin thy gibi sık uçan şirketteki alınan riskle avrupalı tatlı su şirketlerini kıyaslayamazsın.sorarım size ayda bir otobanda araba kullananmı yoksa hergün sıkışık trafikte ve kötü yol ve kötü hava şartlarında araba kullananmı daha çok risk alır.sen anla artık thy nin nekadarda emniyeti en üstte tuttuğunu ve maşallah bu konuda süper olduğunu.ve bundan sonra thy uçuş emniyetine önem vermiyo de.thy dünyadaki en emniyetli şirkettir.bu kadar uçuşa rağmen .ve bu böyle devam edecektir.
  • ONUR arkadaş.Sen o deri koltuklar da şimdiki thy yonetiminin birimlerini taşeronlaştırarak işinden ettiği zorla emekli ettiği işçinin ve çoluk çocuğunun hakkı olduğunu bile bile hala oturmaya devam edecekmisin ? Eğer edeceksen gel seni business class a alalım ordakiler İNSAN derisidir.
  • Yazdiklarinda cok haklisin ama AF/KLM gecmisine bakilacak olnursa THY yaninda istatistiklere göre cokda güvenli firmalar sayilmaz. Avrupa'da su an istatistiklere göre tabiki en güvenli sirketler: Finnair, Austrian Airlines, Air Berlin, Lufthansa filan ön siralarda yer aliyor. Ayrica AF Skytrax da 3 yildiza THY ise 4 yildiza sahip bir firma, yani AF'in THY yaninda bayatlamis servis anlayisi aslinda insani cokta sasirtmamali.
  • havayolu şirketlerinin güvenilirliğini ortaya koyan ölçek koltuk kumaşı,kabin ekiplerinin giysileri,uçağın zeminindeki halılar değildir.o firmanın son on yıllık zaman diliminde gerçekleştirdiği uçuş saatine karşılık yapmış olduğu kaza /kırım dır.kendini uzman ilan eden birtakım mahlukat sık sık burada ahkam kesmekte abuk sabuk gerekçelerle bazı kuruluşları karalamaya ve böylece bazılarını kayırma gayreti içindedirler.havayolu şirketlerinin asli görevi kendisini tercih eden yolcuları kalkış meydanından alıp emniyetle gideceği meydana götürmektir
  • yuhh bu yapılanları cem kozluya bağlamak ne kadae da komik by yönetime büyük haksızlık ediliyor cem kozlu bu yönetimin yaptığı işleri hayal bile edemezdi bırakın inşaaa etmeyi.kızymet bilelim arkdaşlar 5 sene önceki thy ile şimdikini kıyaslayın nerden nereye geldiğini alt gözlükleriniiz çıkarın hiç yaıkşmıyor onur baştürk e oda silahşörlerden olsa gerek...bu yönetimin yaptığını ideolojik fikirleri örtüşen başka bir yönetim yapsaydı inanın onları göklere çıkartırlardı bir daha indirmemecesine ... saygılar
  • thy nin altin devriydi.öyle bir yönetici gelmedi bir daha.her yönden mükemmel bir dönemdi.mütevazi kisiligi,insana verdigi deger ile sirketi yeniden insaa etmisti.thy nin geldigi yere ne diyor acaba ?????????????
  • Kötü Emsal, Örnek Teşkil etmez diye bir söz var. Türk şirketleri çok çalışmalı, biz de onları desteklemeliyiz.

An itibariyle Air France Havayolları'yla Paris'e gitmekteyim. Bu yazı da uçaktan yazılmakta. Ve fakat o da ne? Bu uçak adeta 70'lerden kalma. Hayır 70'leri bizzat görmüş değilim. Ama onca film, fotoğraf filan, hafızada bir imge mevcut tabii o dönem havayollanna dair. Koltuklar koyu mavi kumaş kaplama. Yerler aynı renk halı... Hosteslerin kıyafetleri dökülüyor. Üzerlerinde Air France arması olmasa yolculardan biri sanırsınız. O denli.

En son böyle (berbat) hatırladığım uçak Alitaliaydı. Ayrıca, koltukların kenarında hâlâ o ufak kül tablalarından var. Bir arkadaşım nostalji olsun diye kül tablasını çıkanp evine götürmek istedi, ona da bir "cık cık" çektim. Bananeyse... Böyle çemkirirken kendi aramızda, hop yemek geldi. Ama seçeneksiz bir yemek! Yani THY'de alıştığımız gibi "makarna mı tavuk mu?" tarzı seçenekli değil. Dahası, sıcak yemek hiç değil. Biraz ton balığı biraz da jambon koymuşlar. Geri kalanı peynir, tereyağı... Üstelik o kötü ve de doyurmayan yemek tepsisi tam bir saat önümüzde durdu. Kimse gelip almadı. Özetle ve bir kez daha an itibariyle, THY'nin hizmet kalitesinin, yani yemeklerinin, deri koltuklarının, şık hosteslerinin ve toptan aslında tüm bunlan zamanında inşa etmiş Cem Kozlu'nun değerini bir kez daha anlamış bulunuyoruz.

Hürriyet Kelebek / Onur Baştürk

"THY'nin kıymetini bilmiyoruz"

Yorumlar Tüm Yorumlar (8)

yazık ~ 16 yıl önce
thy personellerinin kiymetini bilmiyor.yillarca calisarak biz bu hale getirdik.bu yeni yönetim şirketi kucultuyor call centeri da sattılar.orada calisan arkadaslara destek olmak hepimizin görevidir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
güvenli haaaa haa ~ 16 yıl önce
sen güveni avrupanın muhteşem meydanlarına radar yardımıyla inmeyi kastediyorsan haklısın ama thy nin şu anda gittiği bir çok meydan da radar yardımı yok.pilotlar ağır şartlarda o meydanlara alçalma yapıyor ve helal olsun öylede güzel uçuşlar çıkarıyorlar.hem örnek verilen hangi şirket thy gibi bir uçuş yoğunluğuna sahipki finn air miş finn air nereye uçmuş ki sen güven örneği olarak o şirketi veriyorsun.uçsun bakıyım elezığ a mardine batmana erzincana.diyarbakıra trabzona hoca sen avrupa meydanlarına ve avrupada ayda bir uçuş yapan şirketlere bakarak uçuş güvenliği konusunda ahkam kesemezsin thy gibi sık uçan şirketteki alınan riskle avrupalı tatlı su şirketlerini kıyaslayamazsın.sorarım size ayda bir otobanda araba kullananmı yoksa hergün sıkışık trafikte ve kötü yol ve kötü hava şartlarında araba kullananmı daha çok risk alır.sen anla artık thy nin nekadarda emniyeti en üstte tuttuğunu ve maşallah bu konuda süper olduğunu.ve bundan sonra thy uçuş emniyetine önem vermiyo de.thy dünyadaki en emniyetli şirkettir.bu kadar uçuşa rağmen .ve bu böyle devam edecektir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
DAVULCU ~ 16 yıl önce
ONUR arkadaş.Sen o deri koltuklar da şimdiki thy yonetiminin birimlerini taşeronlaştırarak işinden ettiği zorla emekli ettiği işçinin ve çoluk çocuğunun hakkı olduğunu bile bile hala oturmaya devam edecekmisin ? Eğer edeceksen gel seni business class a alalım ordakiler İNSAN derisidir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Swissair (Tugrul Özalp) ~ 16 yıl önce
Yazdiklarinda cok haklisin ama AF/KLM gecmisine bakilacak olnursa THY yaninda istatistiklere göre cokda güvenli firmalar sayilmaz. Avrupa'da su an istatistiklere göre tabiki en güvenli sirketler: Finnair, Austrian Airlines, Air Berlin, Lufthansa filan ön siralarda yer aliyor. Ayrica AF Skytrax da 3 yildiza THY ise 4 yildiza sahip bir firma, yani AF'in THY yaninda bayatlamis servis anlayisi aslinda insani cokta sasirtmamali.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yolcu ~ 16 yıl önce
havayolu şirketlerinin güvenilirliğini ortaya koyan ölçek koltuk kumaşı,kabin ekiplerinin giysileri,uçağın zeminindeki halılar değildir.o firmanın son on yıllık zaman diliminde gerçekleştirdiği uçuş saatine karşılık yapmış olduğu kaza /kırım dır.kendini uzman ilan eden birtakım mahlukat sık sık burada ahkam kesmekte abuk sabuk gerekçelerle bazı kuruluşları karalamaya ve böylece bazılarını kayırma gayreti içindedirler.havayolu şirketlerinin asli görevi kendisini tercih eden yolcuları kalkış meydanından alıp emniyetle gideceği meydana götürmektir

Yanıtla

Kalan karakter 1000
önemli perihan ~ 16 yıl önce
yuhh bu yapılanları cem kozluya bağlamak ne kadae da komik by yönetime büyük haksızlık ediliyor cem kozlu bu yönetimin yaptığı işleri hayal bile edemezdi bırakın inşaaa etmeyi.kızymet bilelim arkdaşlar 5 sene önceki thy ile şimdikini kıyaslayın nerden nereye geldiğini alt gözlükleriniiz çıkarın hiç yaıkşmıyor onur baştürk e oda silahşörlerden olsa gerek...bu yönetimin yaptığını ideolojik fikirleri örtüşen başka bir yönetim yapsaydı inanın onları göklere çıkartırlardı bir daha indirmemecesine ... saygılar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
tru ~ 16 yıl önce
thy nin altin devriydi.öyle bir yönetici gelmedi bir daha.her yönden mükemmel bir dönemdi.mütevazi kisiligi,insana verdigi deger ile sirketi yeniden insaa etmisti.thy nin geldigi yere ne diyor acaba ?????????????

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kartal ~ 16 yıl önce
Kötü Emsal, Örnek Teşkil etmez diye bir söz var. Türk şirketleri çok çalışmalı, biz de onları desteklemeliyiz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000