17 Mart 2011, Perşembe 07:54:02

THY'NİN HEDEFİ 70 BİN YOLCU

İran'ın Şiraz iline uçuş başlatan THY Yönetim Kurulu Üyesi Turan Erol, Şiraz'a yılda 70 bin yolcu taşımayı hedeflediklerini açıkladı. Erol, İran'da da yeni hat ve seferlerle büyümeyi sürdürmek istediklerini bildirdi.
  • Star Alliance adina mi konusuyor acaba? :)
  • heh..
  • Isfahan ve Urumiye'ye açilmasini bekliyoruz.

İran’ın Şiraz iline uçuş başlatan THY yöneticileri, Şiraz yerel yöneticileri ile basın toplantısı düzenledi. Şiraz Vali Yardımcısı Farhad Sajadi, Şiraz’ın turizm, ziraat ve doğa açısından çok zengin olduğunu kaydetti. Kentte altyapıyı hızlandırmak amacıyla planlamalar yapıldığını ifade eden Sajadi, “Devletin ekonomik yardımları ile burada yatırım yapmak isteyenleri teşvik ediyoruz. Sanayi, yol yapımı, metro, demiryolu, enerji ve değişik sanayi kesimlerinde kentimize yatırım yapanları teşvik etmek istiyoruz” dedi.

İran’a haftada 30 sefer yapılacak

THY Yönetim Kurulu Üyesi Turan Erol da sektörlerinde Avrupa’nın en genç filosuna, her türlü teknik donanım ile en iyi personele sahip olduklarını bildirdi. Yeni açılan Şiraz hattı ile İran’ın tamamına haftada 30 sefer olacağına dikkati çeken Erol, şunları söyledi:

“Şiraz-İstanbul uçusunda toplamda 10 saat zaman kaybı oluyordu. Bu zaman dilimi sadece 3,5 saate düştü. Sadece yolcu taşımıyoruz. Değişik ülke ekonomi, işadamlarını ve kültürlerini biraraya getiriyoruz. 180 ülkeye gidiyoruz. Bu ülkelerde de yaklaşık iki aydır Şiraz'ı tanıtıyoruz. Buraya yılda 70 bin yolcu taşımayı hedefliyoruz.”

THY bölgesel bloklarda büyüyecek

Erol, yaklaşık iki ay önce Çin’in güneyine yeni bir hat açtıklarını anımsatarak, “Ekonomik büyüme dünyada ülkelerden ziyade bölgesel bloklarda oluyor. Burası da bizim ekonomik bloğumuza büyük katkı sağlayacak. Böylelikle hem Türkiye hem İran hem de bölge ülkelerinin ticari kalkınmasının hızlanmasını hedefliyoruz” diye konuştu.

Erol, İran’da yeni hat açılması, Şiraz seferlerinin artırılması talepleri olduğunu da bildirdi.

Fars Havaalanı Genel Direktörü Hamidreza Seyedi, havaalanlarının İran’da uluslararası uçuş yapan üçüncü havaalanı olduğunu, beş eyaletin ortasında bulunmalarının kendilerini öne çıkardığını belirterek, her türlü işbirliğine hazır olduklarını bildirdi. İstanbul’un önemli bir nokta olduğunu vurgulayan Seyedi, “Türk firmaları ile havaalanında yatırım yapmaları için toplantılarımız oldu. Şimdi de diğer Türk firmalarını bekliyoruz. Eximbank yatırımlara yardımcı olma sözü verdi” dedi.
Seyedi, iki Türk, bir Katar firması ile 50 milyon dolarlık terminal binası yatırımı için görüşüldüğünü de kaydetti. (HaberTürk)

THY'NİN HEDEFİ 70 BİN YOLCU

Yorumlar

Misafir ~ 13 yıl önce
Star Alliance adina mi konusuyor acaba? :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
heh..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Isfahan ve Urumiye'ye açilmasini bekliyoruz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000