18 Ağustos 2008, Pazartesi 08:45:20

THY'NİN BUSINESS KONUKLARI!

Türk Hava Yolları’nın, DHMİ’nin beş yetkilisine, eşleriyle birlikte yaptıkları Bangkok ziyareti için ücretsiz bilet verdiği ortaya çıktı.
  • Doğrudur THY ticari bi kuruluştur. Ticari kuruluş muamelesi görmediler sorun bedava bilet vermesi değil bunu devlet memuruna vermesidir. Memurlar mevzuatı derki resmi vazifesini yapan özel kişilikten yada tüzel kişilikten fayda sağlıyamaz. Borsa'ya kote bir şirket devlet memuruna rüşvet olarak tatil veriyor siz buna yaygara diyorsunuz biz hukukcular rüşvet diyoruz eminim TC'deki tüm hakimler bu olaya Rüşvet gözüyle bakar
  • İster bilet verir ister vermez gibi bir düşünce olamaz. İkram biletleri basın,TC tanıtımı vs için kullanılır.
  • Ister bedava bilet verir, ister upgrade eder, THy ticari bir kurumdur, istedigini yapar seferlerinde. nedir bu yaygara ??
  • Bu olaya resmen Rüşvet muamelesi yapılmalıdır, bunu verende alanda suçludur. Havalimanı incelemeye gidiyorum diyorsun. Bu ne demek bu Bangkok havalimanında neyi inceledin. Eşini niye görürüyorsrun. Belliki THY seni tatile gönderiyor. THY bu seyehati kule, DHMI ilişkilerini kullanmak için organize etmiştir. Maksat Ticaret tabiki.THY şirkete faydası dokunan kişilere ikram bileti veriyormuş ya DHMI ve Kule'nin faydası büyük tabi THY yetkilileri ve DHMI yetkilileri hakkında suç duyurusunda bulunulmalı bu yapılan resmen açık açık rüşvet. Rüşvetin resmen ispatı daha ne olsun.
  • İnsan olan vatanını satar mı? Suyun içip ekmeğini yediniz. Dünyada vatandan aziz şey var mı? Beyler bu vatana nasıl kıydınız? Onu didik didik didiklediler, saçlarından tutup sürüklediler. götürüp kâfire : "Buyur..." dediler. Beyler bu vatana nasıl kıydınız? Eli kolu zincirlere vurulmuş, vatan çırılçıplak yere serilmiş. Oturmuş göğsüne Teksaslı çavuş. Beyler bu vatana nasıl kıydınız? Günü gelir çarh düzüne çevrilir, günü gelir hesabınız görülür. Günü gelir sualiniz sorulur : Beyler bu vatana nasıl kıydınız?
  • YANİ YILLARDAN BERİ BU YAPILIYOR,İNANIN COKDA SIRADAN BİR OLAY USTELİK BAZAN BUNDAN COCUKLARI BİLE YARARLANIYOR,YANİ AİLE UÇAKTA AYRI SINIFLARDA OTURMASIN DİYE (!)
  • DHMI nin Genel Müdürü Sn. Orhan Birdal THY nin yönetim kurulunda . THY Sn Birdal vasıtasıyla DHMI imkanlarından ayrıcalıklı yararlanıyorsa , DHMI ninde THY imkanlarından yararlanması gayet normal değil mi ???
  • Yorumumu halk dilinde söylenen: Devletin parası deniz,................... ile başlayıp bitirmek istiyorum.

Devlet Hava Meydanları İşletmeleri (DHMİ) Atatürk Havalimanı Başmüdür Yardımcısı Olcay Kılıçoğlu’nun da aralarında bulunduğu 5 kişi, eşleriyle birlikte THY’den yaklaşık değeri 40 bin YTL’yi bulan pass bilet (ücretsiz) alarak Bangkok seyahatine gidip geldi.

Başmüdür Yardımcısı Olcay Kılıçoğlu, AHL Kontrol Kulesi Şefi Salih Karagöz, Muhabere Müdürlüğü Teknisyeni Recep Tosun ve iki kişi daha eşleriyle birlikte 4 Ağustos’ta THY’nin uçağıyla Bangkok’a uçtu. Ancak 10 kişilik grup, biletlerini THY’den ücretsiz aldı.

Ekiptekiler fark ödemeden ekonomi sınıf pass biletleri Business’a yükseltti. Grup, 8 Ağustos’ta Türkiye’ye döndü. Gruptakiler, dönüşte de Business’ta uçtu.

Kılıçoğlu, bir iş gezisi nedeniyle Bangkok’a gittiklerini, orada bulunan bir havalimanını ziyaret edip yetkililerden bilgi aldıkların belirterek,  “Sürekli olarak dünyadaki birçok havalimanını ziyaret ediyoruz. Bu ziyaretlerimiz sırasında çoğu zaman THY de dahil olmak üzere birçok havayolu şirketinden pass bilet kullanıyoruz. Ancak bu seferkinde farklı olarak eşlerimizi de yanımızda  götürdük. THY’den bunun için bilet istedik, sağolsunlar bizi kırmadılar ” diye konuştu.

THY çağrı merkezinden alınan bilgiye göre, gruptakiler, iki tip olan Business biletlerden düşük olanı kullansalar bile 10 kişinin gidiş dönüş bilet bedeli yaklaşık 40 bin YTL tutuyor.

THY, kurum çalışanları dışında, şirkete faydası dokunan, kurumla ilgisi olmayan kişilere Genel Müdürlük onayıyla “ikram pass” olarak bilinen ücretsiz bilet veriyor.

Dinçer ŞEREF
MİLLİYET

THY'NİN BUSINESS KONUKLARI!

Yorumlar Tüm Yorumlar (8)

havacı ~ 16 yıl önce
Doğrudur THY ticari bi kuruluştur. Ticari kuruluş muamelesi görmediler sorun bedava bilet vermesi değil bunu devlet memuruna vermesidir. Memurlar mevzuatı derki resmi vazifesini yapan özel kişilikten yada tüzel kişilikten fayda sağlıyamaz. Borsa'ya kote bir şirket devlet memuruna rüşvet olarak tatil veriyor siz buna yaygara diyorsunuz biz hukukcular rüşvet diyoruz eminim TC'deki tüm hakimler bu olaya Rüşvet gözüyle bakar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Airporter ~ 16 yıl önce
İster bilet verir ister vermez gibi bir düşünce olamaz. İkram biletleri basın,TC tanıtımı vs için kullanılır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Rumuz ~ 16 yıl önce
Ister bedava bilet verir, ister upgrade eder, THy ticari bir kurumdur, istedigini yapar seferlerinde. nedir bu yaygara ??

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Havacı ~ 16 yıl önce
Bu olaya resmen Rüşvet muamelesi yapılmalıdır, bunu verende alanda suçludur. Havalimanı incelemeye gidiyorum diyorsun. Bu ne demek bu Bangkok havalimanında neyi inceledin. Eşini niye görürüyorsrun. Belliki THY seni tatile gönderiyor. THY bu seyehati kule, DHMI ilişkilerini kullanmak için organize etmiştir. Maksat Ticaret tabiki.THY şirkete faydası dokunan kişilere ikram bileti veriyormuş ya DHMI ve Kule'nin faydası büyük tabi THY yetkilileri ve DHMI yetkilileri hakkında suç duyurusunda bulunulmalı bu yapılan resmen açık açık rüşvet. Rüşvetin resmen ispatı daha ne olsun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
palyaço ~ 16 yıl önce
İnsan olan vatanını satar mı? Suyun içip ekmeğini yediniz. Dünyada vatandan aziz şey var mı? Beyler bu vatana nasıl kıydınız? Onu didik didik didiklediler, saçlarından tutup sürüklediler. götürüp kâfire : "Buyur..." dediler. Beyler bu vatana nasıl kıydınız? Eli kolu zincirlere vurulmuş, vatan çırılçıplak yere serilmiş. Oturmuş göğsüne Teksaslı çavuş. Beyler bu vatana nasıl kıydınız? Günü gelir çarh düzüne çevrilir, günü gelir hesabınız görülür. Günü gelir sualiniz sorulur : Beyler bu vatana nasıl kıydınız?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Rumuzrumuz ~ 16 yıl önce
YANİ YILLARDAN BERİ BU YAPILIYOR,İNANIN COKDA SIRADAN BİR OLAY USTELİK BAZAN BUNDAN COCUKLARI BİLE YARARLANIYOR,YANİ AİLE UÇAKTA AYRI SINIFLARDA OTURMASIN DİYE (!)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
davut ~ 16 yıl önce
DHMI nin Genel Müdürü Sn. Orhan Birdal THY nin yönetim kurulunda . THY Sn Birdal vasıtasıyla DHMI imkanlarından ayrıcalıklı yararlanıyorsa , DHMI ninde THY imkanlarından yararlanması gayet normal değil mi ???

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Çağdaş ~ 16 yıl önce
Yorumumu halk dilinde söylenen: Devletin parası deniz,................... ile başlayıp bitirmek istiyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000