30 Aralık 2011, Cuma 10:05:03

"THY'NİN BU KAFAYLA SONU YOK"

Vatan gazetesi yazarlarından Selahattin Duman, cep telefonuna gelen Türk Hava Yolları'nın (THY) mil programları ile ilgili bir mesajı köşesine taşıdı. İşte Duman'ın o yazısı...
  • tek kelimeyle thy ile bedava uçmak isteyen sözüm ola gazateciler düşün artık thynin yakasından kimin ne olduğunu herkes biliyor onun için bu şahsın ortaya attığı neymiş efendim uçuç millerinin yanması ne yoruma nede yazmaya gerek var bunlar sadece menfaat için. Sn.Duman vatan gazatesinde köşe yazarlığı yaparken vatana ihanet etmeyin ...
  • son derece alaturka bir havayolu oldu thy. yandaş tipler kabapçı olacakken torpille kabin memuru olmuşlar çoğu. pilotlar yetersiz...badem, deve ve terlikle olacağı bu. thy modern bir havayolu olmaktan çok ortadoğu hava yolu gibi bir havayolu. modern ve batılı asla değil.
  • Yorumları okuyorum da, ağlasam mı gülsem mi, bilemiyorum. Sn. Duman haksız ama, (belli ki) THY personeli tarafından yazılmış bazı cevaplar, nerdeyse kendisini haklı çıkaracak derecede, bu kadar cahilce yazılmış. Miles&Smiles konusunda haksız ama THY kadrosunun liyakat sahibi olmadığı da ortada. Sn. Duman, THY sana her koşulda milleirni harcama imkanı tanıyor, uçakta yer varsa mille bilet alırsın. Bunu yapan havayolu sayısı çok az. Bunun karşılığında millerini harcaman için süre veriyor. Senin istediğin doğrultuda kural olsaydı, o zaman istediğin zaman yer bulamazdın, yerler kısıtlı olurdu, ör Delta. Sık uçan yolcu programları, sık uçan yolcular için avantajlıdır. Görünen o ki siz bunlardan değilsiniz.
  • Yani miles and smiles uyelik sistemini bilip kullanan, alisveristen gelen mili dusunen biri, millerin gecerlilik suresi oldugunu da bilir. Cok zorda kalırsan da ileri bir tarihe mille bilet alirsin olur biter. Dunyanin tum havayollarinda varolan sistemi THY ye yuklenmek icin kullanmayalim. Begenmiyorsan binme.
  • Sayın duman kızamyın bu insanlara. Terlik ve deve kesme zihniyeti ile ancak bu kadar oluyor. Onlar ne yapsın ? Nihayetinde belediyeden geldiler. Kızmayın onlara.
  • Eski Sn Kozlu, Sn bolayırlı gibi vizyon sahibi çağdaş kafalı insanların dönemlerini bilmeyenler burada fikir sahibi olmuş. THY ne yazık ki en kötü dönemini yaşıyor. Çok destinasyona uçmak değil çağdaş olabilmek önemli. Lokantacıyı bile uçak ikramcısı yaptılar. Onun için THY mecbur olmadıkça uçulmayacak havayolu kategorisinde.
  • THY YE NE KADAR KİN DUYAN İNSAN VAR SADECE CEKEMEZLİLİK DAHA ÖNCEDEN BU KADAR İYİMİYDİ THY HAYIR.SADECE GURUR DUYMAK GEREKİR DÜNYANIN EN İYİ HAVAYOLLARI ARASINDAYIZ VE BUNU BEĞENEMEDİĞİNİZ BU YÖNETİME BORÇLUYUZ.
  • Sn. Duman elinde kalem yazıyorsun ama sen anca kendini kandırıyorsun. Kazandığın mil 3 yıl sonra siliniyor.Bu yazıyı okuyan elit, elit plus kart sahipleri bi yanı ile gülüyor. Yazmak maharet değil size verilirken o kartın özelliklerini okusaydınız böyle rezil olmazdınız. Uçak kültürünüz yok ise otobüse binmenizi tavsiye ederim.Basın kartın cebinde uçağa binerken bi hava inerken bi hava ama havan sönünce saldır kaleminle Türk Havayollarına . Biriken miller ile bedava mezar var alırsan
  • Sn Cem Kozlu dönemi mumla aranıyor. THY THY olalı böyle eziyet böyle aşağılanma görmedi.
  • Yazar gecinen aptalca bir seyler yazmis yorumlara yazik izerinde durmaya degmez. Yazdigina bakmayin Selahattin efendi millerin ne zaman silinecegini biliyordur. Bu dunyanin tum havayollarinda boyledir. Okumaya degmez bir yazi. Bu arada pegasus bir haci murat ya da harem pendik dolmusu kulustur bir magirus, nasil thy ile karsilastirilabilir ki. Ucaklarina kokudan binmenin imkani yok zira 15 dk once bosalmis oluyor. Gecen gun yayinlanan videodan cok daha fazlasi var. Ben de bir gun yapip yayinlayacagim. Ama pegasusa binmek istemiyorum
Alın işte size dünyayı sarsan global krizden bir numaralı çıkış yolu.. Borcun varsa ödeme, alacaklın düşünsün.. Borcunu inkâr et, onun uykuları kaçsın.. Borç bini geçerse her gün tavuk ye.. Formül millidir, patenti ise kullanıcılarına beleştir..

Göklerdeki gururumuz, yolcu taşımacılığında Çayırağası firmasından bile üstün tuttuğumuz Türk Hava Yolları’ndan bir mesaj aldım..

Cep telefonu üzerinden yollamışlar mesajlarını..

Özetle şöyle..

“Biriktirdiğiniz uçuş milleri yılın son gününden itibaren geçerliliğini kaybedecektir..”

Sürpüüüz!!

Niye geçerliliğini yitiriyor, muhterem abicim? Sayın büyüğüm.. Kadrosuz evliyam.. Karikatür bakışlı sempatik yöneticim..

THY’ye karşı bir kusur mu işledik?

Temsil arkasından “Bizimkinin, dünyanın en kazık hava yolu olmasına bir gıdım kaldı..” diye dedikodusunu mu yaptık?

Suçumuz neydi de hesabımızı siliyorsun?

***


“Uçuş mili” dedikleri, parasını ödeyip yaptığın yolculuklar sayesinde kazandığın ikramiye..

Buradan İzmir’e uçuyorsun.. Üç mil birikiyor.. Üsküp’e uçuyorsun.. On mil birikiyor.. Sonra o millerden hesabı kesip, kendine bedava bilet alıyorsun..

Kendileri ilân etmiş şartları.. “Bizimle uçarsanız mil kazanır, bedava bilet hak edersiniz..” demişler..

Bunun propagandası için harcadıkları parayla THY’ye bir Airbus daha alınırdı..

Biz de müşteri olarak inanmışız..

Bodrum’a, İzmir’e bilmem nereye Pegasus, Onur Air veya Atlas Jet ile uçmak varken THY’yi tercih edip, diğer şirketlerin bilet ücretinin beş altı katını ödeyerek uçmuşuz..

NİYE Mİ UÇTUK?

Cevap belli.. Kabakgillerden salatalık zerzevatı ile gen akrabası olup “hıyargillerden” sayıldığımız için değil.. THY’nin sözüne güvendiğimizden..

İçeride, dışarıda ödediğimiz “fahiş” bilet ücretleri karşılığı topladığımız millerle, dilediğimiz zaman ikramiye bilet alacağımızı umduğumuz için..

Kendilerine ait internet sitesinde “Kazandığınız milleri dilediğiniz gibi harcayabilirsiniz..” diye beynimiz yıkandığı için..

Sonra birden cep telefonun tınlıyor.. Bakıyorsun bir mesaj düşmüş.. (THY A.O.) imzalı..

Sana “Biriktirdiğin milleri on beş gün içinde harcarsan harca, yoksa sileceğim..” diyor..

Benzetmeyi kendi üzerimden yapayım..

Birisiyle elime para geçtiğinde ödemek üzere anlaşıp, evimin tadilatını yaptırıyorum..

Ona “Borcum borç.. Hak ettiğin parayı istediğin zaman alabilirsin..” diyorum..

Günler aylar geçiyor..

Birden aklıma estiğinden alacaklıma cepten bir mesaj gönderiyorum..

“Yıl sonu itibarıyla alacağını siliyorum.. O vakte kadar paranı aldınsa aldın.. Alamadın mı yar saçların lüle lüle..” diyorum..

Alacaklım ne yapar?

En iyimser ihtimalle meseleyi kendi halletmeyip, beni mahkemeye verir..

Mahkeme de yaptığımın “nitelikli dolandırıcılık” olduğuna hükmedip hapis cezasını basar..

Ben içerdeyken arkadaşlarım gelir.. Benimle röportaj yaparlar.. Fotoğrafımı çekerler.. Gazeteye bastıklarında da altına “kader kurbanı” diye yazarlar..

***

“Uçuş mili” dediğin gayri menkûl cinsinden yerinden kalkmaz bir şey değil.. Menkul değer de değil ki kasada neyim saklayasın..

Sayısal bir değer..

İster bin milin biriksin, ister on katrilyon.. Nihayetinde bilgisayardaki hesabında bir satır eder..

Vatandaşın biriken, harcama fırsatını bulamadığı miller için “Saklayacak yerimiz yoktu.. Bir kısmını temizlemeye mecburduk..” şeklinde bir bahane de olamaz..

Benim “bahane” diye alabildiğine masum gösterdiğim girişimin aslı “müşteriyi kazıklamaya yönelik” ince hesaptır..

Gayet kurnazca, sinsice yapılmış bir plânın sonucu..

HARCASAYDIN..

Cepten mesaj gönderdiler ya! Sorumluluk onlardan gitti.. İtiraz edene “harcasaydın kardeşim..” diyecekler..

Vatandaş “keyfimin kâhyası mısın?” derse görev başındaki memura hakaret sayılacak..

“Dava açabilme” topu yine ayaklarına gidecek..

Müşteriye gönderilen mesajda iyi niyetin “i”sinin bile olmadığı nereden mi belli? Mesajı çektikleri tarihten..

Aralık on dört..

Yılın sonu.. O saatten sonra “Aman millerim yanmasın..” deyip bir yerlere mi koşturacaksın?

Diyelim ki koşturan gayretli tüketiciler çıktı.. Peki bundan sonra “Bizimle uçun mil kazanın..” propagandasını hangi suratla yapacaksın?

Milleri yananlara söylüyorum..

THY’ye davayı açan çatır çatır kazanır.. Mahkeme parasını da karşı tarafa ödetir..

Bu “müşterinin cebinde biriken milleri çarpma..” işinin başka tarafı da var..

Onu da ben söylemiş olayım..

Bizim milli havayolları gidip Barcelona takımı ile bilmem ne ile pahalı sponsorluk anlaşmaları yapıyor, kendine itibar satın alıyor..

(Onlara da yıl sonu itibarı ile sponsorluk alacaklarınız sıfırlanacaktır, mesajı çeksenize..)

Diğer taraftan bu itibarı bilet fiyatlarına yükleyip, müşterisinin suyunu çıkarıyor..

Açın bakın internet üzerinden.. Avrupa’nın hatta dünyanın en kazık fiyatları bizim THY’nin tarifesinde..

Eğer bir hatta rakibi yoksa kimseye acımıyor..

İzmir, Ankara uçuşu uzunluğundaki Üsküp’e altı yüz liraya adam taşıyorlardı.. Bereket o hatta Pegasus girdi de fiyat kırdılar..

***

Bunlar benim sızlanmalarım değil, milyar ölçeğinde serveti olanlar bile bu hesapları görüp kendilerinin “enayi yerine konmasından..” yakınıyorlar..

Biraz makyaj, biraz göz boyama.. Beş liralık ikram yerine yedi liralık ikram..

Sonra Lufthansa’nın birinci sınıf Almanya uçuşu iki bin iki yüz, THY’nınki iki bin yedi yüz lira..

Aha buraya yazıyorum..

THY’nin bu kafayla sonu yoktur.. Bunlar o şirketi eninde sonunda batıracak.. Koca firma eskinin “Batık KİT’lerine..” dönüşecek..

Gidişat budur..

Alameti de kendi müşterisini göz göre göre kazıklamasıdır.. Biriktirdiği milleri, üç bilet fazla satabilmek için, silmeye tenezzül etmesidir..

Bizi her daim bitiren “Suyu görünce balık olma, sisi görünce tilki olma..” kafasıdır..

Selahattin Duman - Vatan
"THY'NİN BU KAFAYLA SONU YOK"

Yorumlar Tüm Yorumlar (64)

Misafir ~ 12 yıl önce
tek kelimeyle thy ile bedava uçmak isteyen sözüm ola gazateciler düşün artık thynin yakasından kimin ne olduğunu herkes biliyor onun için bu şahsın ortaya attığı neymiş efendim uçuç millerinin yanması ne yoruma nede yazmaya gerek var bunlar sadece menfaat için. Sn.Duman vatan gazatesinde köşe yazarlığı yaparken vatana ihanet etmeyin ...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
son derece alaturka bir havayolu oldu thy. yandaş tipler kabapçı olacakken torpille kabin memuru olmuşlar çoğu. pilotlar yetersiz...badem, deve ve terlikle olacağı bu. thy modern bir havayolu olmaktan çok ortadoğu hava yolu gibi bir havayolu. modern ve batılı asla değil.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Yorumları okuyorum da, ağlasam mı gülsem mi, bilemiyorum. Sn. Duman haksız ama, (belli ki) THY personeli tarafından yazılmış bazı cevaplar, nerdeyse kendisini haklı çıkaracak derecede, bu kadar cahilce yazılmış. Miles&Smiles konusunda haksız ama THY kadrosunun liyakat sahibi olmadığı da ortada. Sn. Duman, THY sana her koşulda milleirni harcama imkanı tanıyor, uçakta yer varsa mille bilet alırsın. Bunu yapan havayolu sayısı çok az. Bunun karşılığında millerini harcaman için süre veriyor. Senin istediğin doğrultuda kural olsaydı, o zaman istediğin zaman yer bulamazdın, yerler kısıtlı olurdu, ör Delta. Sık uçan yolcu programları, sık uçan yolcular için avantajlıdır. Görünen o ki siz bunlardan değilsiniz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Yani miles and smiles uyelik sistemini bilip kullanan, alisveristen gelen mili dusunen biri, millerin gecerlilik suresi oldugunu da bilir. Cok zorda kalırsan da ileri bir tarihe mille bilet alirsin olur biter. Dunyanin tum havayollarinda varolan sistemi THY ye yuklenmek icin kullanmayalim. Begenmiyorsan binme.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Sayın duman kızamyın bu insanlara. Terlik ve deve kesme zihniyeti ile ancak bu kadar oluyor. Onlar ne yapsın ? Nihayetinde belediyeden geldiler. Kızmayın onlara.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Eski Sn Kozlu, Sn bolayırlı gibi vizyon sahibi çağdaş kafalı insanların dönemlerini bilmeyenler burada fikir sahibi olmuş. THY ne yazık ki en kötü dönemini yaşıyor. Çok destinasyona uçmak değil çağdaş olabilmek önemli. Lokantacıyı bile uçak ikramcısı yaptılar. Onun için THY mecbur olmadıkça uçulmayacak havayolu kategorisinde.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
THY YE NE KADAR KİN DUYAN İNSAN VAR SADECE CEKEMEZLİLİK DAHA ÖNCEDEN BU KADAR İYİMİYDİ THY HAYIR.SADECE GURUR DUYMAK GEREKİR DÜNYANIN EN İYİ HAVAYOLLARI ARASINDAYIZ VE BUNU BEĞENEMEDİĞİNİZ BU YÖNETİME BORÇLUYUZ.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Sn. Duman elinde kalem yazıyorsun ama sen anca kendini kandırıyorsun. Kazandığın mil 3 yıl sonra siliniyor.Bu yazıyı okuyan elit, elit plus kart sahipleri bi yanı ile gülüyor. Yazmak maharet değil size verilirken o kartın özelliklerini okusaydınız böyle rezil olmazdınız. Uçak kültürünüz yok ise otobüse binmenizi tavsiye ederim.Basın kartın cebinde uçağa binerken bi hava inerken bi hava ama havan sönünce saldır kaleminle Türk Havayollarına . Biriken miller ile bedava mezar var alırsan

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Sn Cem Kozlu dönemi mumla aranıyor. THY THY olalı böyle eziyet böyle aşağılanma görmedi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Yazar gecinen aptalca bir seyler yazmis yorumlara yazik izerinde durmaya degmez. Yazdigina bakmayin Selahattin efendi millerin ne zaman silinecegini biliyordur. Bu dunyanin tum havayollarinda boyledir. Okumaya degmez bir yazi. Bu arada pegasus bir haci murat ya da harem pendik dolmusu kulustur bir magirus, nasil thy ile karsilastirilabilir ki. Ucaklarina kokudan binmenin imkani yok zira 15 dk once bosalmis oluyor. Gecen gun yayinlanan videodan cok daha fazlasi var. Ben de bir gun yapip yayinlayacagim. Ama pegasusa binmek istemiyorum

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000