25 Ekim 2009, Pazar 07:32:51

THY'nin Bağdat seferleri iştah kabarttı!

Bağdat uçuşlarında yüksek doluluk oranlarına ulaşan Türk Hava Yolları (THY), Irak'ta 3 hat daha açma kararı aldı. Erbil, Musul ve Necef uçuşlarının 2010'da başlaması planlanıyor...
  • Buralara uçan ekip acaba haklarını biliyormu.Sigortaları varmı.Hoş ben öldükten sonra sigortam olmuş olmamış ne yapayım.Buralar birinci dereceden riskli böleler ve sigorta şirketlerinin çoğu buralar için sigorta yapmıyor,yapanlarda çok pahalı yapıyor.Uçan ekiplere tavsiyem haklarını öğrensinler.Hepsine kazasız belasız uçuşlar diliyorum.
  • ucalım ucalım.. bir gun roket atarla bir ucagın dusuruldugu haberini okursak o zaman pişman oluruz hersey para ve karlılık degildir! illa başımıza gelmeden ders cıkartamıyormuyuz bundan anlamıyorum..
  • Türkmen kardeşlerimizin yaşadığı Kerkük e neden THY sefer düzenlemiyor?? Bunun belirli bir sebebi var mı?? Türkmen kardeşlerimizi de anavatanlarına kavuşturalım onları yıllardır hep ihmal ettik artık daha fazla etmeyelim...
  • İki ülke arasındaki anlaşmaya göre en fazla 14 sefer yapılabilir. Sanırım anlaşmanın da yenilenmesi gerekiyor. Bi de bu anlaşmalara neden sefer kısıtlaması getirirler anlamam....

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü'nün (SHGM) 11 Temmuz 2008'de Irak Sivil Havacılık Otoritesi ile yaptığı anlaşma ile Bağdat, Basra, Erbil ve Süleymaniye kentlerine uçak seferi düzenlenmesi konusunda mutabakat sağlanmıştı. Irak'ın yeniden yapılandırılması amacıyla iki ülke arasında 6 noktada hava köprüsü kurulmasına karar verilen anlaşmanın ardından THY, 1991'den beri gerçekleştirilmeyen Bağdat seferlerine yeniden başlama kararı aldı.

17 yıl aradan sonra 26 Ekim 2008'de 3 uçuşla başlayan İstanbul-Bağdat hattında yüksek doluluk yakalanınca seferler haftanın 7 gününe çıkarıldı. THY yönetimi, Irak'ın diğer bölgelerinden gelen yolcu talebi üzerine yaptığı pazar araştırmasının ardından Erbil, Musul ve Necef kentlerine de sefer başlatmayı kararlaştırdı.

Belirlenen 3 merkeze daha 2010'da uçuş yapmayı planlayan şirket, bu konudaki talebini SHGM'ye bildirdi. İki hafta önce Ankara'da SHGM'de düzenlenen toplantıda, Irak Sivil Havacılık Otoritesi başkanına THY'nin İstanbul'dan 3 merkeze daha uçma isteği iletildi.

THY, Irak Sivil Havacılık Otoritesi'nin de onayının ardından Irak'taki uçuş noktasını 4'e çıkaracak. Irak'a düzenlenen uçuşlar İstanbul Atatürk Havalimanı'ndan gerçekleştiriliyor. THY, Bağdat'a haftada 7 uçuş düzenlerken, Atlasjet Havayolları Erbil'e 4, Süleymaniye'ye 3 sefer gerçekleştiriyor. THY'nin yeni hat talebinin kabul edilmesi halinde, Atlasjet Havayolları'nın seferleri ile İstanbul'dan, Bağdat, Erbil, Musul ve Necef'e düzenlenen uçuş sayısı haftada 28'e çıkacak.

Mustafa GÜN
ZAMAN

THY'nin Bağdat seferleri iştah kabarttı!

Yorumlar

Misafir ~ 15 yıl önce
Buralara uçan ekip acaba haklarını biliyormu.Sigortaları varmı.Hoş ben öldükten sonra sigortam olmuş olmamış ne yapayım.Buralar birinci dereceden riskli böleler ve sigorta şirketlerinin çoğu buralar için sigorta yapmıyor,yapanlarda çok pahalı yapıyor.Uçan ekiplere tavsiyem haklarını öğrensinler.Hepsine kazasız belasız uçuşlar diliyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
ucalım ucalım.. bir gun roket atarla bir ucagın dusuruldugu haberini okursak o zaman pişman oluruz hersey para ve karlılık degildir! illa başımıza gelmeden ders cıkartamıyormuyuz bundan anlamıyorum..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Türkmen kardeşlerimizin yaşadığı Kerkük e neden THY sefer düzenlemiyor?? Bunun belirli bir sebebi var mı?? Türkmen kardeşlerimizi de anavatanlarına kavuşturalım onları yıllardır hep ihmal ettik artık daha fazla etmeyelim...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
İki ülke arasındaki anlaşmaya göre en fazla 14 sefer yapılabilir. Sanırım anlaşmanın da yenilenmesi gerekiyor. Bi de bu anlaşmalara neden sefer kısıtlaması getirirler anlamam....

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000