12 Kasım 2010, Cuma 09:50:35

THY'NİN 9 AYLIK NET KÂRI NE KADAR?

Türk Hava Yolları’nın 2010 yılı 9 aylık net kârı 256 Milyon TL...
  • thy teknik yöneticileri thy'den para alamıyoruz diye işcisine zam yapmıyormuş.
  • 1- başka havayollarıda kar açıklasın ve sizene kardan diyenlere ; thy halka açık bir şirket yani karını açıklamak zorunda ve insanlar ortak, diğerleri neden açıklsın size ne ortakmısınız ??? 2- Kar-Zarar tartışmasına; son 3 ay ile toplam yılı(9ay), yatırımları karıştıranlar bolca; kuru dikkate alanlara göre zarar almayanlara göre kar, faliyete bakanlarda ayrı, azda olsa giderlerde bir miktar şişme olduğu aşikar, kısaca şimdilik durum ok, yinede kurlara dikkat büyümeye devam yoksa ... ???
  • bilet fiyatlarının pahalı olmasını destekliyorum..her önüne gelen uçağa binmesin ya da altenatifleri değerlendirsin..bi sürü uçak bakımı yaptırmayan havayolu şirketi var 50 TL verip uçsunlar onlarla...yeme içmeyede para versinler.
  • ben anlamıyorum... thy almanya bileti almak istediğimde bana 590 euro fiyat veriyor. alamıyorum haliyle. lufthansa'dan alıyorum 198 euroya. ama thy ile gidiyorum frankfurta...!! ben anlamadım ki bu düzeni. almana niye para veriyorum thy uçağına bineceksem... bunu kim hesaplıyor nereden kazanıyorlar anlamadım.
  • evet zararda gözüküyor olabilir. ama bu bazı at gözlüğü takan arkadaşlar, bunu faaliyet zararı sanmakta. şirket o kadar uçak alıyor. bu uçak paraları ne oluyor. gökten mi yağıyor.
  • millete ne bu kardan şimdi, millet thy na bu palılıkta binebiliyormu, bu kazık bilet ücretlerin gören yok mu, bence başarısızlar, çünkü hem pahalı hem ker herkes başarır, hem ucuz hem kalite yapta görelim seni,
  • thy nin en yogun sezon olan yaz doneminde zarar etmesi çok dusundurucu. umarim bir an once bu durumdan kurtulurlar..
  • arkadaşlar thy ocak'tan bu yanaki dönemde 255 milyon kardadır..ancak haziran-eylül döneminde yani 3.çeyrekte 22 milyonda zarardadır.ilk 6 ayda büyük kar yaptığı için son 3 aydaki zarara rağmen 255 milyonluk karı vardır..
  • Yatirim Finansman Menkul Degerler ( www.yfas.com.tr ) Tarafindan Hazirlanan Sirket Analiz Raporu: "Türk Hava Yollari üçüncü çeyrekte 207mn TL net kâr beklentisine karsin 23mn TL zarar açikladi. Kâr rakaminin beklentilerden bu ölçüde sapmasi ise faaliyet disi finansal giderlerden kaynaklandi…
  • thy bariz bir şekilde karda gorunuyor. ben oyle anladim.. kardaysa tabiki tebrikler..
Türk Hava Yolları’nın 2010 yılının ilk 9 ayına ait konsolide mali tabloları İstanbul Menkul Kıymetler Borsası’na gönderilerek açıklandı.
 
Satış gelirleri yüzde 22 artışla 6.3 milyar TL’ye ulaşırken tarifeli hizmet gelirlerinin yüzde 80’i dış hatlardan, yüzde 20’si ise iç hatlardan elde edildi. Mali tablolara göre ilk dokuz aylık dönemde esas faaliyet karı ise yüzde 15 düşüşle  546 milyon TL ve net karı ise 256 milyon TL olmuştur. 
 
Arzedilen Koltuk Kilometre (AKK) yüzde 17 ve Ücretli Yolcu Kilometre (ÜYK) yüzde 23 artmıştır. Yolcu sayısı yüzde 18 artışla 22 milyona, taşınan kargo ise yüzde 41 artışla 228 bin tona ulaşmıştır. Yolcu doluluk oranı ise 3,4 puan artışla yüzde 74,2 olarak gerçekleşmiştir.
 
Eylül ayı itibariyle filomuza katılmaya başlayan geniş gövde uçaklarımız ile  business class segmentinde gücümüzü pekiştirmek suretiyle birim gelirlerimizde artış hedeflemekteyiz. Söz konusu geniş gövde uçaklarımız, uzun hatlarda geniş bir kargo ağını ve artan kargo gelirini de beraberinde getirecektir.     
 
Hedeflerimizin üzerinde elde etmiş olduğumuz 2010 yılındaki mali ve operasyonel sonuçlarımız, 2011 yılındaki büyüme hedeflerimize ulaşacağımız konusunda önemli bir göstergedir. Bu çerçevede,  karlılığımızdan ödün vermeden uzun vadeli büyüme stratejimizi uygulamaya devam edeceğimizi  kamuoyuna saygılarımızla duyururuz.
 
THY'NİN 9 AYLIK NET KÂRI NE KADAR?

Yorumlar Tüm Yorumlar (26)

Misafir ~ 13 yıl önce
thy teknik yöneticileri thy'den para alamıyoruz diye işcisine zam yapmıyormuş.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
1- başka havayollarıda kar açıklasın ve sizene kardan diyenlere ; thy halka açık bir şirket yani karını açıklamak zorunda ve insanlar ortak, diğerleri neden açıklsın size ne ortakmısınız ??? 2- Kar-Zarar tartışmasına; son 3 ay ile toplam yılı(9ay), yatırımları karıştıranlar bolca; kuru dikkate alanlara göre zarar almayanlara göre kar, faliyete bakanlarda ayrı, azda olsa giderlerde bir miktar şişme olduğu aşikar, kısaca şimdilik durum ok, yinede kurlara dikkat büyümeye devam yoksa ... ???

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
bilet fiyatlarının pahalı olmasını destekliyorum..her önüne gelen uçağa binmesin ya da altenatifleri değerlendirsin..bi sürü uçak bakımı yaptırmayan havayolu şirketi var 50 TL verip uçsunlar onlarla...yeme içmeyede para versinler.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
ben anlamıyorum... thy almanya bileti almak istediğimde bana 590 euro fiyat veriyor. alamıyorum haliyle. lufthansa'dan alıyorum 198 euroya. ama thy ile gidiyorum frankfurta...!! ben anlamadım ki bu düzeni. almana niye para veriyorum thy uçağına bineceksem... bunu kim hesaplıyor nereden kazanıyorlar anlamadım.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
evet zararda gözüküyor olabilir. ama bu bazı at gözlüğü takan arkadaşlar, bunu faaliyet zararı sanmakta. şirket o kadar uçak alıyor. bu uçak paraları ne oluyor. gökten mi yağıyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
millete ne bu kardan şimdi, millet thy na bu palılıkta binebiliyormu, bu kazık bilet ücretlerin gören yok mu, bence başarısızlar, çünkü hem pahalı hem ker herkes başarır, hem ucuz hem kalite yapta görelim seni,

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
thy nin en yogun sezon olan yaz doneminde zarar etmesi çok dusundurucu. umarim bir an once bu durumdan kurtulurlar..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
arkadaşlar thy ocak'tan bu yanaki dönemde 255 milyon kardadır..ancak haziran-eylül döneminde yani 3.çeyrekte 22 milyonda zarardadır.ilk 6 ayda büyük kar yaptığı için son 3 aydaki zarara rağmen 255 milyonluk karı vardır..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Yatirim Finansman Menkul Degerler ( www.yfas.com.tr ) Tarafindan Hazirlanan Sirket Analiz Raporu: "Türk Hava Yollari üçüncü çeyrekte 207mn TL net kâr beklentisine karsin 23mn TL zarar açikladi. Kâr rakaminin beklentilerden bu ölçüde sapmasi ise faaliyet disi finansal giderlerden kaynaklandi…

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
thy bariz bir şekilde karda gorunuyor. ben oyle anladim.. kardaysa tabiki tebrikler..

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000