24 Aralık 2014, Çarşamba 01:21:40

THY'NİN 2023 HEDEFİ: 24 MİLYAR DOLAR

Türk Hava Yolları Genel Müdürü Kotil, 2023'te 24 milyar dolar ciro hedeflediklerini belirterek, "Bu yıl 11,4 milyar dolar ciro yapıyoruz. 1,8'den başladık şimdiye kadar 11,4'e geldi" dedi.
  • geçenlerde ciro 17 milyar $ diye yazılmamış mıydı? hangi ciro doğru, o neyin cirosu?
  • Temel amca dürüst ol kıvırma sana yakışmıyor bu tgs nin sonu ne olacak biz senin yüksek maaş almıyoruz 1210 maaş alıyorum bari isim değişdirde bizde tazminat alıp gidelim burdan söylüyorum sayın yetkililer bun insanların hakkı sizden olmasa bile sizin çoluk çoçuğunuzdan çıkar düşmez kalkma bir allah var.......
  • Hedefler iyi güzelde neden yavru sirket tgs ile ilgili değilsiniz. Maaşlarin geri çekileceğini herkes konuşuyor. Thy,teknik,do co ve hatta haboma göre zaten düşük. Memur sef maaşlarini eşitlemek verileni geri almakmi. Sadece maliyetle is yaptığı söylenen bir sirket nasil büyüyecek ve çalışanlara umut olacak. Tgs bir türlü öz evlat olamadı
  • inşaat ekonomisi destekleye destekleye bi hal oldu devlet ,yabancılara izin ver gelsin ev alsın fiyatlar katlansız kendi vatandaşın sürünsün kötü evlerde ülke ekonomisinin başka bi numarası yok ki bu da bi yere kadar tabi
  • Demekki durumlar iyi değil kul hakkı yedinmi acısı mutlaka çıkar bir gün
  • Bir üst düzey yönetici kurumu için bize yatırım yapabilirsiniz diyemez. Halka açık bir şirket için bunu söylemek Sermaye Piyasası Kanunu'na göre suçtur.
  • Gülen adam:))
  • yahu arapları bilmesek inanacagız.. cok duzgun insanlar olsa once kendi ulkeleri duzgun olur.. adamdaki mantiga bak yaw.. turkler bitti, arapları mutlu etmk kaldı..
  • ÜLKEMİZDEN YETERKİ TOPRAK ALIN BİZ AYANIZA UÇAK GELİR SİZİ ALIRIZ.ÜLKEYE DOLAR GİRSİN YETER.PARÇA PARÇA SATIN ATALARIMIZIN KANI İLE ALDIĞI YERLERİ SONRADA BÜYÜK BİŞEY YAPMIŞ GİBİ HABER OLSUN.HİÇ BİRİNİZ SAMİMİ DEĞİL VE TÜRKLÜĞÜNÜZDEN ŞÜPHELİYİM.
  • Araplara her yeri satıyoruz, doğu karadeniz gibi güzide bir yeri de artık satıyoruz. Araplar gittikleri kültürlere entegre olmayıp kendi hayat tarzlarını uyguluyorlar. Bugün kürt kökenli bir aile doğu karadeniz'de ne kadar mutlu yaşayabilecekse arap içinde öyledir. Diğer yandan bahsettiğiniz kadar da iyi ve düzgün insanlar olmayan arapları karadenizliler barındırmazlar. Yakın zamanda Karadenizlilerin şalteri atar. Araplar o kadar iyi insanlar ki memleketleri barış huzur refahta dünya lideri değil mi müdürüm.

Kotil, Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansının (DOKA) Novoteldeki Kalkınma Kurulu Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, Doğu Karadeniz'deki turizmin önemine işaret ederek bölge illerinin el ele vermesi halinde turizmde çok iyi mesafe katedilebileceğini belirtti. 

Özellikle Arap turistlerin Doğu Karadeniz'in yeşil doğasına, denizine bayıldığını, yöreyi çok sevdiğini ve deniz gören daireler satın aldığını, THY olarak da buna şahit olduklarını anlatan Kotil, "Bu durum Doğu Karadeniz için acayip bir fırsat. Bu kişilerde de acayip para var. Çok da iyi insanlar. Buranın mütevazı hayatına da bayılıyorlar. Bu kişiler yemek yerken etrafın sakin olmasını istiyorlar" diye konuştu. 

Kotil, Arapların, özellikle Körfez ülkelerinden gelenlerin Doğu Karadeniz'i çok sevdiğini ifade ederek, şunları söyledi: 

"Eğer öndeki engelleri biraz daha kalksa biraz daha fazla proje geliştirilse Araplar İngiltere'ye falan gitmezler. Alpler'e de gitmezler. Çünkü buradaki tereyağı ve süt oradan daha güzel. Burası içinde yaşarken belki fark edilmiyor ama gerçekten cennet. Kış turizminde Kaçkarlar'a gidip acayip para harcıyorlar. Dolayısıyla çok proje yapalım. Doğu Karadeniz'in paraya ihtiyacı var. Buraya paranın girmesi gerekiyor, paranın en kolay gireceği alanda turizm. Karadeniz'in turizmde sunacağı çok şey var."

Dünyada havacılığın geliştiğini, dünyanın ekseninin doğuya doğru kaydığını bunun da Doğu Karadeniz için pozitif anlam ifade ettiğini dile getiren Kotil, "Havacılık çok büyüyor, Türkiye'de de çok daha büyüyecek gözüküyor onun için Doğu Karadeniz'de yatırım yapmak isteyenler otel yapsın biz onlara yolcu getireceğiz. Ne kadar çok seyahat varsa orası o kadar canlı oluyor" değerlendirmesinde bulundu.

Kotil, Doğu Karadeniz'in turizm açısından gelişmesi için turizmde çok önemli yere sahip olan İstanbul ile işbirliği gerektiğini çünkü Uzakdoğu ülkelerinden ve Kore'den gelenlerin önce İstanbul'a uğradığını oradan Nevşehir, Atina ve Kahire'ye geçtiğini bildirerek Doğu Karadeniz'in de bu turizm pastasından pay alabileceğine dikkati çekti.

RİYAD'DAN TRABZON'A TARİFELİ UÇAK SEFERİ İÇİN İZİN ALINAMADI

Riyad'dan Trabzon'a tarifeli sefer yapmak istediklerini ancak Suud sivil havacılık makamlarının izin vermemesi sebebiyle bu uçuşu yapamadıklarını anlatan Temel Kotil, bu konuda yöredeki yetkililerin de kendilerine yardımcı olmasını istedi.

Kotil, çok hızla gelişen havacılığında etkisi ile İstanbul'a 2013 yılında 3 milyondan fazla turist geldiğini ancak bu rakamın bu yıl 12 milyon turist sayısına, 2023 yılında ise 30 milyon turiste ulaşacağını belirterek, "Bu çok iyi bir şey. insanlar geldiklerinde kültürümüzü de öğreniyorlar" ifadesini kullandı.

Din turizmi sektörüne yatırım yapmanın da önemli olduğuna dikkati çeken Kotil,  "Yeni İstanbul Havaalanı 2020 yılında dünyanın 4. büyük havaalanı oluyor. En büyük havaalanı olan Atlanta büyüklüğünü kaybediyor. En büyük Pekin Havaalanı oluyor, ikinci Cakarta üçüncü Dubai oluyor ama biz üçüncü havaalanı olmak için çalışacağız. Havacılıkta çok iyi şeyler yapılıyor" diye konuştu.

THY'nin yolcu sayısının 6 kat büyüdüğünü söyleyen Kotil, "THY iyi gidiyor, transit yolcumuz çok iyi geliyor, çok yere uçuyoruz, dünyada en çok ülkeye en çok şehre uçan hava yoluyuz" dedi.

Afrika'yı ve Ortadoğu'yu dünyaya en iyi bağlayan havayolunun THY olduğunu söyleyen Kotil, Türkiye'de iç hat yolcu sayısının son 12 yılda 10 kat arttığını ifade etti.

"BU YIL 11,4 MİLYAR DOLAR CİRO YAPIYORUZ"

THY'nin büyüdüğünü aktaran THY Genel Müdürü Temel Kotil, şunları kaydetti:

"Biz iyi büyüyoruz. Bize güvenerek yatırım yapabilirsiniz. Şu anda 245 uçak teslimat bekliyor. Gelecek yıl inşallah 300 uçak olacak. Yani 300 uçak daha geliyor. Dünyanın en büyük ilk 5 havayolu arasına gereceğiz. Kargoda da iyiyiz. Bilet fiyatlarımız düşük ama iyi kar ediyoruz. İstanbul çok güzel bir yerde, Türkiye bir aks üzerine oturuyor onun için çok yolcu alıyoruz. Yeni yapılacak İstanbul Havaalanı'nın 150 milyon yolcu kapasitesi var, bizim tahminiz 200 milyonu geçecek. Bu Türkiye'nin dev projesi hepimiz destekliyoruz. İstanbul üzerinden Türkiye dünyada en çok turist alan, en çok bağlantı veren, en çok kabul gören ülke oluyor." 

THY'nin 2023'te 120 milyon yolcu taşıma kapasitesine ulaşacağını da anlatan Kotil, "2023'te 24 milyar dolar ciro hedefliyoruz. Bu yıl 11,4 milyar dolar ciro yapıyoruz. 1,8'den başladık şimdiye kadar 11,4'e geldi. İnşallah aynı bereket Doğu Karadeniz'in turizminde de gerçekleşir" değerlendirmesini yaptı.

Toplantıya, Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, DOKA Kalkınma Kurulu Başkanı Zeyyat Kafkas, DOKA Genel Sekreteri Çetin Oktay Kaldırım, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Suat Hacısalihoğlu ve çeşitli kurumların yöneticileri katıldı.

THY'NİN 2023 HEDEFİ: 24 MİLYAR DOLAR

Yorumlar Tüm Yorumlar (15)

mrk ~ 9 yıl önce
geçenlerde ciro 17 milyar $ diye yazılmamış mıydı? hangi ciro doğru, o neyin cirosu?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Temel amca dürüst ol kıvırma sana yakışmıyor bu tgs nin sonu ne olacak biz senin yüksek maaş almıyoruz 1210 maaş alıyorum bari isim değişdirde bizde tazminat alıp gidelim burdan söylüyorum sayın yetkililer bun insanların hakkı sizden olmasa bile sizin çoluk çoçuğunuzdan çıkar düşmez kalkma bir allah var.......

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 9 yıl önce
Hedefler iyi güzelde neden yavru sirket tgs ile ilgili değilsiniz. Maaşlarin geri çekileceğini herkes konuşuyor. Thy,teknik,do co ve hatta haboma göre zaten düşük. Memur sef maaşlarini eşitlemek verileni geri almakmi. Sadece maliyetle is yaptığı söylenen bir sirket nasil büyüyecek ve çalışanlara umut olacak. Tgs bir türlü öz evlat olamadı

Yanıtla

Kalan karakter 1000
IRKÇI ~ 9 yıl önce
ÜSTADIM İŞALLAH YANLIŞ ANLAŞILMAM SÖLEDİKLERİMDE AMA THY TEKNİK AO HABOM LA KENDİNİZİ BİR TUTMAYIN SAHALAR FARKLI SORUMLULUKLAR FARKLI İŞ APAYRI.
dr ~ 9 yıl önce
inşaat ekonomisi destekleye destekleye bi hal oldu devlet ,yabancılara izin ver gelsin ev alsın fiyatlar katlansız kendi vatandaşın sürünsün kötü evlerde ülke ekonomisinin başka bi numarası yok ki bu da bi yere kadar tabi

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Zor durum ~ 9 yıl önce
Demekki durumlar iyi değil kul hakkı yedinmi acısı mutlaka çıkar bir gün

Yanıtla

Kalan karakter 1000
TJK ~ 9 yıl önce
Bir üst düzey yönetici kurumu için bize yatırım yapabilirsiniz diyemez. Halka açık bir şirket için bunu söylemek Sermaye Piyasası Kanunu'na göre suçtur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Gülen adam:))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
hadi ordan ~ 9 yıl önce
yahu arapları bilmesek inanacagız.. cok duzgun insanlar olsa once kendi ulkeleri duzgun olur.. adamdaki mantiga bak yaw.. turkler bitti, arapları mutlu etmk kaldı..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
IRKÇI ~ 9 yıl önce
NE GÜZEL SÖLEDİN ÜSTADIM NE MUTLU TÜRKÜM DİYE... HANGARA GELEN ARAPLARI GÖRÜYORUZ LAHMACUN GİBİ KOKUP BİR YERDE YİYORLAR YATIYORLAR ....YORLAR.MÜSLÜMANLIK ÖLEMİ SÖMÜRGE ALTINDA PETROLLERİ VAR DİE ADAM OLMUŞLAR ASLINDA SATILMIŞ BİR MİLLETDE DİYEBİLİRİZ.
IRKÇI ~ 9 yıl önce
ÜLKEMİZDEN YETERKİ TOPRAK ALIN BİZ AYANIZA UÇAK GELİR SİZİ ALIRIZ.ÜLKEYE DOLAR GİRSİN YETER.PARÇA PARÇA SATIN ATALARIMIZIN KANI İLE ALDIĞI YERLERİ SONRADA BÜYÜK BİŞEY YAPMIŞ GİBİ HABER OLSUN.HİÇ BİRİNİZ SAMİMİ DEĞİL VE TÜRKLÜĞÜNÜZDEN ŞÜPHELİYİM.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Araplara her yeri satıyoruz, doğu karadeniz gibi güzide bir yeri de artık satıyoruz. Araplar gittikleri kültürlere entegre olmayıp kendi hayat tarzlarını uyguluyorlar. Bugün kürt kökenli bir aile doğu karadeniz'de ne kadar mutlu yaşayabilecekse arap içinde öyledir. Diğer yandan bahsettiğiniz kadar da iyi ve düzgün insanlar olmayan arapları karadenizliler barındırmazlar. Yakın zamanda Karadenizlilerin şalteri atar. Araplar o kadar iyi insanlar ki memleketleri barış huzur refahta dünya lideri değil mi müdürüm.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
bravo ~ 9 yıl önce
cok guzel ozetlemissin

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000