06 Kasım 2012, Salı 12:51:02

THY-LUFTHANSA BİRLEŞECEK Mİ?

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım dün akşam TRT Haber'deki 'Neler Oluyor' programına katıldı. Bakan Yıldırım, programda 3. havalimanı ve THY-Lufthansa birleşmesi ile ilgili açıklamalarda bulundu...
  • Herkes bakanin aleyhinde yazmis. Saka gibi yanlis birseyler biliyor olsaydi. Sizin gibi burada yorum yazardi.
  • BU havalanı yeri açıklanmadan önce sizden fikir alınmadımı Sayın Bakan.Nasıl bir muz cumhuriyeti olduk.Bu konu ulaştırma bakanının bilgisinde olmadan açıklanıyorsa sizin o koltukta ne işiniz var.Gidin üzerune THY yazan maket uçak alın onları uçurun.Tebrik ediyorum sizleri
  • ' Yolc kapasitesi 100-150 milyon arasında olacak" bu iki rakam arasindaki farki, yatirim farkini, planlama gerekliliginin farkindami acaba? 'Terkos Gölü İstanbul'un su ihtiyacını karşılayan ciddi bir göldür' . Ne kadar yerinde (!) bir yorum. ciddi olmayan 'gayri ciddi' bir gol bulunsun oraya alan yapilsin. bu kadar gayriciddi mi proje yurutulur sasginlikla izliyorum.
  • gayet çalışkan ve başarılı bir bakanımız uzun zaman daha sayın bakanımızı ulaştırma da görmek isteriz 10 yıl dır nasıl bir başarılı işlerin yapıldıgı ortada
  • bakanın mantığıyla yaklaşırsam lufthansa'nın filipinlerde bile hangarı var .demekki filipinlerin havacılığı da çok gelişmiş şeklinde bir sonuç çıkarıyorum.hadi havacılıktan anlamıyorsunuz açın bari tarih okuyun öyle uzak tarih değil birinci dünya savaşının nedenlerini okusanız çözersiniz olayı.adam senin UCUZ İŞÇİLİĞİNE göz dikmiş Amerika için ÇİN ne ise ALMANYA için Türkiye o'dur.bu övünülecek birşey değil UTANILACAK birşeydir.(adam seni sömürge gibi gördüğünü açık açık söylüyor)ama nerden bunu anlayacak kapasite..
  • Lufthansa THY'ye bir şey teklif etmiş, yani teklif oradan gelmiş. Cezbeden bri şey var ki keşfetmiş, bir şeyler görmüş ki keşfetmiş. Yani yapılan şeyler görülüyor ama sizler görmüyorsunuz. Tamam yönetmim şeklindeki (personel'e karşı olan, kadroculuk, hemşehricilik, vs) sonuna kadar herkese katılıyorum hatta hemşehricilik, particlik, cemaatçilik nedeniyle en büyük mağdurlardan birisiyim ve bu nedenle THY'nin başındakilere bu mantıklı kadrolaşmadan dolayı hakkımı asla helal etmiyorum ama Allah aşkına yiğidi öldürün ama THY'nin hakkını yemeyin. Bu şirket büyüdü, isim yaptı, dünyada itibarı arttı. İstediğiniz kadar saldırın, laf sokun, aşağılayın ama bu gerçek siz görmesenizde gören var. Görmeyen gözler için derim ki bakınız A'raf suresi 179 derim.
  • Daha önce de gündeme gelmişti, ama gizli tutuyorlardı. Çatalca'ya yakın biryerde olucak 3.Havalimanı. Çatalca'nın civar köylerinde (Kabakça,ihsan,Kestanelik, vs.) arsa fiyatları artmasın diye o bölgeyi dile getrimemeye çalıştılar. Kanal İstanbul Projesi ile de bağlantısı olduğunu daha önceki bilgilendirmelerden duyduk. Hiç saklamasınlar boşuna, Avrupa yakasında Çatalca'nın civar köyleri diye ağızlarından kaçırmışlardı bi kere, bunu herkesi biliyor....
  • terkos göüne apılamaz diyo. Gölü üstüne yapılacak sandı.. İanılmaz saçmalıyor. İki ekilmeyi bir raya getirip konuşamıyor bile.
  • THY' nin uçtuğu bazı bölgelere yanlızca Luftansa uçacaksa, çalışanların bir bölümü yani rizeli olamayanlar atıl konuma gelebilir. Rizeli olmayı becerememiş atıl personeli de işten çıkarmak zorunda kalabilirler. ( ki benim tavsiyem kabin ve genel müdürlük çalışanlarının acilen rizeli eş bulmasıdır ) Bu bir ihtimal. Türkiye de istihdama yönelik projelerimiz az sayıda olduğu için ben bu ihtimalin gerçekleşmesini beklerim arkadaş. """Şirket çok para kazansın, para şirkette kalsın, bireylere dağılmasın, karı yönetim kurulu ve ortaklar yesin politikası"""" cümlesinin ekonomi sözlüğündeki karşlığı Türk Ekonomi Politikası/ Türk Mikro Ekonomisi / Bakkal Ekonomisi' dir.
  • kimlerin eline kaldık. . . Rezil badem

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım dün akşam TRT Haber'de katıldığı 'Neler Oluyor' programında hem 3. havalimanı hem de THY-Lufthansa projesi ile ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu.

İstanbul'a yapılacak 3. havalimanı ile ilgili görüşlerini aktaran Bakan Yıldırım, 'Atatürk Havalimanı 40 milyon sınırını geçti. Kapasitesinin çok üzerinde çalışıyor. Bu nedenle zaman zaman gecikmeler yaşanıyor. Trafik artışı da devam ediyor. Bu trafiğin artışının devam edeceğini öngörüyoruz. Bu da en fazla 1.5 sene içinde kapasitenin dolacağı anlamına geliyor. Bu nedenle 3. havalimanı mecburi hale geldi. Yapılacak olan alan da Karadeniz kıyısına yakın Avrupa yakasında bir yer olacak. Önümüzdeki günlerde ihale ilanına çıkıyoruz. Tüm detaylar o zaman ortaya çıkacak. Basın toplantısıyla tüm ayrıntıları aktaracağız. Yolc kapasitesi 100-150 milyon arasında olacak' dedi.

TERKOS GÖLÜ'NÜN ORAYA HAVALİMANI YAPILAMAZ

3. havalimanının yapılacağı yer ile ilgili açıklamalarına devam eden Yıldırım, Kadir Topbaş'ın açıklamalarına gönderme yaparak, 'Terkos Golü'nün oraya havalimanı yapılamaz. Terkos Gölü İstanbul'un su ihtiyacını karşılayan ciddi bir göldür. Sulak alanı kullanma niyetinde değiliz. O yüzden Terkos Gölü havalimanı yapımı için uygun bir yer olmaz' dedi.

THY-LUFTHANSA PROJESİ

Bakan Binali Yıldırım THY ile Lufthansa'nın ortak çalışma projesiyle ilgili olarak yaptığı açıklamada; 'THY son 10 yılda yaptıklarıyla dünyada söz sahibi oldu. 10 yıl önce bu tür projelerden bahsetmek mümkün olamazdı. Şu anda THY ile Lufthansa'nın birleşmesi ile ilgili proje düşünce aşamasında. Lufthansa'yı ele alırsak eğer, Alman şirket THY'den daha büyük bir şirket. Dünyaki ilk 3 şirketten biri. Toplam uçuş sayısı 800 bine yakın. THY ise 225 bin dolayında. Cirosu da tabi ki buna paralel. THY'nin uçak sayısı 189-200 arası. Lufthansa ise 700 dolayında. Çalışan sayısı ise THY'nin 18 bin civarında, Lufthansa ise 118 binin üzerinde. Bu rakamlara baktığınızda Lufthansa daha büyük bir şirket. Ama hitap ettikleri alan ve bazı konularda THY Lufthansa ile rekabet ediyor. Projeye gelecek olursak, elbette şirketlerden biri diğerinin bünyesine girecek değil. Biraraya gelecekler, dünya haritasını ortaya koyacaklar ve sorumluluk alanlarını belirlerler. Yani Code Share gibi bir anlaşma olabilir. Birbirlerine yolcu kaydırma durumu ve teknik destek anlamda işbirliği olabilir. Uçuş personeli ve uçuş güvenliği ile ilgili işbirliği olabilir. Bu ayrıntıları şirketlerin yetkilileri belirler. İlerleyen dönemlerde şirket birlikteliği de olabilir' dedi.

Teklifi Lufthansa'nın yaptığını ifade eden Bakan Yıldırım, 'Lufthansa bize böyle bir teklifte bulunuyorsa bu Türk Havacılığı'nın ne kadar büyüdüğünün göstergesidir. Ne kadar doğru yolda olduğumuzun ispatıdır' şeklinde konuştu.

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binai Yıldırım'ın 3. havalimanı ile ilgili çarpıcı açıklamaları:

Bakan Yıldırım'ın THY-Lufthansa projesi açıklaması:

©AirportHaber

THY-LUFTHANSA BİRLEŞECEK Mİ?

Yorumlar Tüm Yorumlar (15)

Tayyar ~ 11 yıl önce
Herkes bakanin aleyhinde yazmis. Saka gibi yanlis birseyler biliyor olsaydi. Sizin gibi burada yorum yazardi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bihaberler ~ 11 yıl önce
BU havalanı yeri açıklanmadan önce sizden fikir alınmadımı Sayın Bakan.Nasıl bir muz cumhuriyeti olduk.Bu konu ulaştırma bakanının bilgisinde olmadan açıklanıyorsa sizin o koltukta ne işiniz var.Gidin üzerune THY yazan maket uçak alın onları uçurun.Tebrik ediyorum sizleri

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İsim / Rumuz ~ 11 yıl önce
' Yolc kapasitesi 100-150 milyon arasında olacak" bu iki rakam arasindaki farki, yatirim farkini, planlama gerekliliginin farkindami acaba? 'Terkos Gölü İstanbul'un su ihtiyacını karşılayan ciddi bir göldür' . Ne kadar yerinde (!) bir yorum. ciddi olmayan 'gayri ciddi' bir gol bulunsun oraya alan yapilsin. bu kadar gayriciddi mi proje yurutulur sasginlikla izliyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
umutadana ~ 11 yıl önce
gayet çalışkan ve başarılı bir bakanımız uzun zaman daha sayın bakanımızı ulaştırma da görmek isteriz 10 yıl dır nasıl bir başarılı işlerin yapıldıgı ortada

Yanıtla

Kalan karakter 1000
das kapasite ~ 11 yıl önce
bakanın mantığıyla yaklaşırsam lufthansa'nın filipinlerde bile hangarı var .demekki filipinlerin havacılığı da çok gelişmiş şeklinde bir sonuç çıkarıyorum.hadi havacılıktan anlamıyorsunuz açın bari tarih okuyun öyle uzak tarih değil birinci dünya savaşının nedenlerini okusanız çözersiniz olayı.adam senin UCUZ İŞÇİLİĞİNE göz dikmiş Amerika için ÇİN ne ise ALMANYA için Türkiye o'dur.bu övünülecek birşey değil UTANILACAK birşeydir.(adam seni sömürge gibi gördüğünü açık açık söylüyor)ama nerden bunu anlayacak kapasite..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ne çeşit insanlarımız var. ~ 11 yıl önce
Lufthansa THY'ye bir şey teklif etmiş, yani teklif oradan gelmiş. Cezbeden bri şey var ki keşfetmiş, bir şeyler görmüş ki keşfetmiş. Yani yapılan şeyler görülüyor ama sizler görmüyorsunuz. Tamam yönetmim şeklindeki (personel'e karşı olan, kadroculuk, hemşehricilik, vs) sonuna kadar herkese katılıyorum hatta hemşehricilik, particlik, cemaatçilik nedeniyle en büyük mağdurlardan birisiyim ve bu nedenle THY'nin başındakilere bu mantıklı kadrolaşmadan dolayı hakkımı asla helal etmiyorum ama Allah aşkına yiğidi öldürün ama THY'nin hakkını yemeyin. Bu şirket büyüdü, isim yaptı, dünyada itibarı arttı. İstediğiniz kadar saldırın, laf sokun, aşağılayın ama bu gerçek siz görmesenizde gören var. Görmeyen gözler için derim ki bakınız A'raf suresi 179 derim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kanal İstanbul Projesi-Çatalca ~ 11 yıl önce
Daha önce de gündeme gelmişti, ama gizli tutuyorlardı. Çatalca'ya yakın biryerde olucak 3.Havalimanı. Çatalca'nın civar köylerinde (Kabakça,ihsan,Kestanelik, vs.) arsa fiyatları artmasın diye o bölgeyi dile getrimemeye çalıştılar. Kanal İstanbul Projesi ile de bağlantısı olduğunu daha önceki bilgilendirmelerden duyduk. Hiç saklamasınlar boşuna, Avrupa yakasında Çatalca'nın civar köyleri diye ağızlarından kaçırmışlardı bi kere, bunu herkesi biliyor....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
vatandaş ~ 11 yıl önce
terkos göüne apılamaz diyo. Gölü üstüne yapılacak sandı.. İanılmaz saçmalıyor. İki ekilmeyi bir raya getirip konuşamıyor bile.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
OĞLUM BAK GİT ~ 11 yıl önce
vatandaş rumuzlu zat,bi git işine yaa
Emre ~ 11 yıl önce
THY' nin uçtuğu bazı bölgelere yanlızca Luftansa uçacaksa, çalışanların bir bölümü yani rizeli olamayanlar atıl konuma gelebilir. Rizeli olmayı becerememiş atıl personeli de işten çıkarmak zorunda kalabilirler. ( ki benim tavsiyem kabin ve genel müdürlük çalışanlarının acilen rizeli eş bulmasıdır ) Bu bir ihtimal. Türkiye de istihdama yönelik projelerimiz az sayıda olduğu için ben bu ihtimalin gerçekleşmesini beklerim arkadaş. """Şirket çok para kazansın, para şirkette kalsın, bireylere dağılmasın, karı yönetim kurulu ve ortaklar yesin politikası"""" cümlesinin ekonomi sözlüğündeki karşlığı Türk Ekonomi Politikası/ Türk Mikro Ekonomisi / Bakkal Ekonomisi' dir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
adam konuşamıyor bile ~ 11 yıl önce
kimlerin eline kaldık. . . Rezil badem

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000