08 Eylül 2017, Cuma 19:07:19

THY'den "Uçuş Korkusunu Yenme Programı"

Türk Hava Yolları, uçuş korkusu olanlar için "Uçuş Korkusunu Yenme Programı" sunuyor.
  • Fiyatının 2000tl civari olduğunu yazsaydınız keşke
  • Kac para?
  • Boş
  • Her tarafı kapalı ve bolca sallanan o kutuda gel de korkma
  • Bu eğitimin başarısının çok yüksek olduğu ve başarının % 87 civarında olduğunu bilen kişilerden biriyim.Yalnız 3, 4 ayda bir psikolog değiştirilmesi bu programın daha da ileriye gitmesini çok ciddi şekilde etkiliyor.THY A.O programı olan bu eğitimde psikolog seçiminde, işi bilen kişilerin doğru karar alamadığı ve bu programın gelişmesine engel olduğunu yönetimin bilmesinde fayda var.İkinci hususda 2.gün seçilen uçuş yapılan şehirin seçiminide artık Ankara ağırlıklı seçilmesi de çok uygun değildir.Uçuşun daha uzun olacağı meydanların seçilmesi başarıyı daha da arttıracağını bilinmelidir.Ne kadar uçuş uzun olursa katılımcılar açısından daha tecrübe ve terapi açısından faydalı olur.Amaç yapıcı eleştiri ile başarının artmadını sağlamaktır.
  • Onlarda ucaga binmese nolur yani. Ayni oranda gemiye yada asansore binme korkusu olan insanlar vardir onlar bunlara binsin diye ugrasiyomuyuz yoo binmiyolarsa binmesinler niye illa bindircez diye ugrasiyoruz ???
  • Hep korku olanlar belli

Dünyada her yıl bir çok kişi uçuş korkusundan dolayı hava ile ulaşımı tercih etmiyor. Ancak uçuş korkusunu yenmek isteyenler bu anlamda çeşitli eğitimlere başvuruyor.

THY de uçuş korkusu olanlar için "Uçuş Korkusunu Yenme Programı" devreye soktu.

THY'den alınan bilgiye göre katılımcılar, 2 gün süren eğitimde, havacılık alanında pilot, teknik eğitmen ve kabin eğitmeni olan uzman kişilerce uçaklarla ilgili pilotaj ve teknik konularda bilgi alıyor; psikolog eşliğinde katılımcıların uçuş korkuları üzerine değerlendirmeler yapılıyor.

Uzmanlar eşliğinde kabin simülatöründe sanal uçuş ve ertesi gün gerçekleştirilecek gerçek uçuş ile uçuş korkusuna duyarsızlık kazandırılmakta.

Programda gerçek uçuş yapılıyor
THY'nin "Uçuş Korkusunu Yenme Programı" 2 gün sürüyor.

İlk gün önce tecrübeli pilotları ve uzman teknik eğitmenleri tarafından "Uçak nasıl uçar?", "uçağın yapısı ve sistemleri", "uçmak neden ve ne kadar güvenlidir?", "türbülans", "içinde bulunulan hava ortamının yapısı", kabin atmosferi ve güvenliği", "hava olaylarının hava araçlarına ve uçuşa etkisi", "uçak motorlarının güvenirliği" ve "uçuş deneyimlerinin paylaşılması" konularında bilgilendirme sağlanıyor.

Ardından psikolog tarafından "grup içi paylaşımlar, sorunun tanımlanması, sorunun ortaya çıkma nedenleri, sorunun çözümüne ilişkin baş etme yöntemleri, psikoterapötik teknik kavramlar, relaksasyon ve imajinasyon" konularında bilgilendirme yapılıp korkuyu duyarsızlaştırma uygulamaları gerçekleştirilmekte.

Daha sonra kabin eğitmeni, psikolog ve teknik eğitmen eşliğinde kabin simülatörü içerisinde sanal uçuş gerçekleştiriliyor ve gerçek uçuşun tüm şartları yaşatılıyor.

Ertesi gün ise tüm ekip eşliğinde, belirlenen destinasyona gerçek uçuş yapılıyor.

"1 milyondan fazla uçak havada"
"Uçuş Korkusunu Yenme Programı"nda eğitim veren Teknik Eğitmen Erdoğan Sağban, dünyada 1 milyondan fazla uçağın havada olduğunu söyledi.

Uçakların motorlarının ya da yapılarının güvenliğinin büyük otoriteler tarafından denetlendiği için kaza riskinin çok az olduğunu vurgulayan Sağban, örneğin bir uçağın motorunun havada durma oranının yüz bin saatte bir olduğunu, bundan dolayı milyonlarca uçağın havada uçabildiğini dile getirdi.

Sağban, programla ilgili de, "Biz THY Havacılık Akademisi olarak bu programı 10 yıldan beri veriyoruz. Eğitim 2 gün sürüyor." şeklinde konuştu.

"Her 8 kişiden birinde uçuş korkusu var"
Psikoterapist Alev Ünel ise dünyada her 8 kişiden birinde uçuş korkusu olduğunu söyledi.

Ünel, uçağa pozitif binmenin çok önemli olduğunu, negatif haberleri okuyup uçağa binilmemesi tavsiyesinde bulundu.

THY'den "Uçuş Korkusunu Yenme Programı"

Yorumlar Tüm Yorumlar (10)

773 ~ 7 yıl önce
Fiyatının 2000tl civari olduğunu yazsaydınız keşke

Yanıtla

Kalan karakter 1000
? ~ 7 yıl önce
Kac para?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
BOŞ ~ 7 yıl önce
Boş

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Xxx ~ 7 yıl önce
Her tarafı kapalı ve bolca sallanan o kutuda gel de korkma

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Teknik+Cockpit+Kabin ~ 7 yıl önce
Bu eğitimin başarısının çok yüksek olduğu ve başarının % 87 civarında olduğunu bilen kişilerden biriyim.Yalnız 3, 4 ayda bir psikolog değiştirilmesi bu programın daha da ileriye gitmesini çok ciddi şekilde etkiliyor.THY A.O programı olan bu eğitimde psikolog seçiminde, işi bilen kişilerin doğru karar alamadığı ve bu programın gelişmesine engel olduğunu yönetimin bilmesinde fayda var.İkinci hususda 2.gün seçilen uçuş yapılan şehirin seçiminide artık Ankara ağırlıklı seçilmesi de çok uygun değildir.Uçuşun daha uzun olacağı meydanların seçilmesi başarıyı daha da arttıracağını bilinmelidir.Ne kadar uçuş uzun olursa katılımcılar açısından daha tecrübe ve terapi açısından faydalı olur.Amaç yapıcı eleştiri ile başarının artmadını sağlamaktır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
kemo ~ 7 yıl önce
Aynı kanıdayım. Tek sorun baştaki kişinin bu programı rezil etmek için elinden geleni yapıyor olması. Programla ilgili bütün iyileri yok etti. İş bilmeyen, ego sorunu olan birisi ile bu program yakında kapanır. Geçen yazısında bu programı avrupada iki ülkede yapılacağını bildirmişti. Türkiyede bile zor olan bir program avrupada nasıl olacak ?
Eeee ~ 7 yıl önce
Onlarda ucaga binmese nolur yani. Ayni oranda gemiye yada asansore binme korkusu olan insanlar vardir onlar bunlara binsin diye ugrasiyomuyuz yoo binmiyolarsa binmesinler niye illa bindircez diye ugrasiyoruz ???

Yanıtla

Kalan karakter 1000
- ~ 7 yıl önce
Siz de düşünmeyiverin bi zahmet
gerekli ~ 7 yıl önce
Korkusundan uçamayan (otobüs, tren vs kullanıyorlar) ve korkuyla uçanlar var. ve bunlar uçan yolcuların 3 te 1 ni oluşturuyor. Bu kişilere yardımcı olmak lazım. Hem onlar hem de sektör için gerekli.
Fotoğraftan anlaşıldı ~ 7 yıl önce
Hep korku olanlar belli

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000