24 Eylül 2010, Cuma 15:46:51

THY'DEN SÜRPRİZ KARAR

Türk Hava Yolları uzun bir aradan sonra erkek kabin memuru alımlarına yeniden başladığını duyurdu. Peki, Türk Hava Yolları tarafından aranan özellikler neler?
  • Erkeklerin eline kola, ekmek vs yakışmıyor. Bu işin doğasında yok. Acil durum vs işin önemli kısımlarını bir kenra bırakırsak, yolcu olarak baktığında manzara hiç hoş değil..Sayı 1/3 ü geçmemeli en azından..karar yanlış bence..
  • arkadaşlar ben bu işe başvurmak istiyorum fakat 1984 ten buyuk almıyorlar 83 lerin ne günahıvar madem böylebir imkan verdiniz gençlere yasta daha esnek davranın ben 83lüyüm ama yasımı ğöstermiyorum yetkililereburdan çok rica ediyorum bizede bişans versınler.
  • cok eski plak yaa.cd ler cikti artik sen nerde yasiyorsun?
  • Dostum THY'deki kabin memurlari da yabanci kaptanlar geldi de kabin memuru oldugumuzu anladik diyorlar..bu iste bir gariplik yok mu?
  • 1984-1990 YAS SINIRI NE BÖYLE..NEDEN BAYANDAKI GIBI 80-90 ARASI DEĞİL?YANI ÇOLUK ÇOCUGU ALIYORLAR YINE..TECRUBENIN HIÇMI ONEMI YOK INANILIR GIBI DEĞİL.BU IS TECRUBE ISI SONUCTA VE 80 DOGUMLUDA COK NORMAL BI YAS,TAMAM COK BUYUK ALMASIN AMA 84 DE ABARTILMIS VE COK SACMA GELDI BANA.YAZIK BAS VURAMAYACAK ARKADASLARA..
  • tarikat baskisi ve oy hesaplari ,taraftar baskisinin dogal sonucu,ayrica bayanlarin kaprisleride biktirdi artik ,yonetim onlari her tartismaya cekti ve toplumdaki desteklerini kaybettiler,yakinda iran air oluruz artik,,kolay gelsin
  • sıkıldık hep bayanlar içinde tek erkek olarak uçmaktan. alsınlar artık erkekleri. 1sene önceki gibi yarı yarıya uçalım.
  • Isini iyi yapan olsunda ister imamhatipli olsun ister robert kolejli olsun ama isini severek ve hakiyle yapsin onemli olan bu degilmi? Lutfansa,air france,gibi hava yolarinda gorev yapan kabin,kokpit,yer hizmetleri,teknisyenlerin cogu gocmen asili alman,fransiz vatandaslari neden? Oncelik basari ve guvenliktir
  • YAKINDA NERDEYSE 18 YAŞIN ALTINDAKİLERİ DÜŞÜK ÜCRETLE İŞE BAŞLATICAKLAR.BÖYLE BİR UYGULAMA OLURSA HİÇ ŞAŞIRMAM.BU NE SAÇMALIK ?BU NE İŞ BİLMEMEZLİK BÖYLE? ÖZELLİKLE HAVACILIK SEKTÖRÜNDE BELİRLİ BİR YAŞ OLGUNLUĞUNA ERİŞMİŞ,DENEYİMLİ KİŞİLERİN YER ALMASI,O FİRMANIN HER YÖNDEN İLERLEMESİNDE İNKAR EDİLEMİYECEK ÖNEMLİ BİR GERÇEKTİR. ANLAŞILAN THY YÖNETİMİ HALA BU GERÇEĞİ FARKEDEMEMİŞ. FARKEDEMEMİŞ .DURUMDADURUMDA.YANLIŞ UYGULA
  • ben 1983 dogumluyum bu işi çok istiyorum bu işe baş vurmanın baska bir yolu yok mu.yetkililerden çok rica ediyorum lütfen yas için biraz esnek olabilirler mi*bu iş benim hayalim di.

İŞTE TÜRK HAVA YOLLARI TARAFINDAN YAPILAN O DUYURU:

Ön Koşullar

*T.C. uyruklu olmak.

*En az lise veya dengi okul mezunu olmak. (Yurtdışında eğitim görmüş adaylar için denklik belgesi ibraz edilmesi zorunludur.)

*İyi derecede İngilizce bilmek.

*THY A.O.’nın öngördüğü ilde ikamet etmeyi kabul etmek. (İstanbul veya Ankara)

*01.01.1984 ile 31.12.1990 tarihleri arası doğumlu olmak.

*Adli sicil kaydı ve adli sicil arşiv kaydı bulunmamak. (Taksirli trafik suçları hariç)

*Askerlik hizmetini tamamlamış veya en az 2 yıl tecil ettirmiş olmak.

*İngilizce bilmek koşuluna ek olarak Almanca, Arapça, Bulgarca, Çince, Danimarkaca, Farsça, Flemenkçe, Fransızca, Gürcüce, Hintçe, Hollandaca, İspanyolca, İtalyanca, Japonca, Korece, Lehçe, Macarca, Rumence, Ukraynaca, Portekizce, Rusça, Sırpça, Yunanca dillerinden birini iyi derecede bilmek tercih nedenidir.

NOT:  BAYAN adayların başvuruları kabul edilmeyecektir.

Sağlık ve Fiziki Koşullar

*170-190 cm.arası boya sahip olmak.

*Boy ve kilo arasında uygun farklılıkta olmak. (Ölçümler THY tarafından veya THY’nın belirleyeceği kurum/kuruluşlarca yapılacaktır.)

*Sağlık durumu uçuşa müsait olmak. (THY’nin yönlendireceği sağlık kurumlarından sağlık durumunun uçuşa uygun olduğuna dair rapor almak.)

*Daha önce THY A.O. veya diğer havacılık kuruluşlarındaki uçuş görevlerinden disiplinsizlik, sicil yetersizliği veya sağlık nedeniyle ayrılmamış olmak.

*Adayların Türk Hava Yolları kabin memuru üniformasını giydiklerinde vücutlarının görünen yerlerinde dövme, piercing vb. olmaması gerekmektedir.

Başvuru Şekli ve İzlenecek Yol

Yukarıdaki şartları taşıyan adayların, ilana internet üzerinden başvurmaları gerekmektedir. İnternet başvurusu dışında herhangi bir şekilde başvuru kabul edilmeyecektir.

*Adaylara, başvurularını eksiksiz olarak tamamlayıp onayladıktan sonra sistem tarafından aday numarası ve şifre verilecektir. Adayların, alım süreci boyunca katılacakları tüm aşamalara ait bilgi ve sonuçları bu aday numarası ve şifre ile veya TC Kimlik Numaraları ile takip etmeleri gerekecektir. Bu nedenle söz konusu aday numarası ve şifrenin özenle korunması gerekmektedir.

*Adayların başvurularını tamamlayabilmeleri için rezervasyon yaptırmaları gerekmektedir.

*Başvuruda bulunan ve gerekli şartları taşıyan adayların, rezervasyon yaptırıp, belirtilecek yere, rezervasyon yaptırdıkları tarihte;

*Nüfus cüzdanı aslı (TC Kimlik Numarası yazılı olmalıdır),

*En az lise veya  dengi okula ait diploma aslı veya noter onaylı sureti (eğitimini yurtdışında tamamlayan adaylar için denklik belgesinin aslı veya noter onaylı sureti)

*Askerlik durum belgesi. (Askerlik şubesinden alınması gerekmektedir.)

ile şahsen gelmeleri gerekmektedir.

*İlan, yeterli sayıda başvuru alınana kadar yayında kalacaktır.

*Daha önce herhangi bir şekilde yapılmış tüm başvurular geçersizdir.

ÖNEMLİ NOT:

Başvuruda bulunan tüm adayların rezervasyon yaptırdıkları günlerde süreçlere katılması gerekmektedir. Başvuruda bulunan ve süreçlere katılmayan adayların 2011 yılı sonuna kadar THY A.O.’ya yapacağı diğer Kabin Memuru başvuruları kabul edilmeyecektir.

BAŞVURU İÇİN TIKLAYIN

THY'DEN SÜRPRİZ KARAR

Yorumlar Tüm Yorumlar (36)

Misafir ~ 14 yıl önce
Erkeklerin eline kola, ekmek vs yakışmıyor. Bu işin doğasında yok. Acil durum vs işin önemli kısımlarını bir kenra bırakırsak, yolcu olarak baktığında manzara hiç hoş değil..Sayı 1/3 ü geçmemeli en azından..karar yanlış bence..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
arkadaşlar ben bu işe başvurmak istiyorum fakat 1984 ten buyuk almıyorlar 83 lerin ne günahıvar madem böylebir imkan verdiniz gençlere yasta daha esnek davranın ben 83lüyüm ama yasımı ğöstermiyorum yetkililereburdan çok rica ediyorum bizede bişans versınler.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
cok eski plak yaa.cd ler cikti artik sen nerde yasiyorsun?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Dostum THY'deki kabin memurlari da yabanci kaptanlar geldi de kabin memuru oldugumuzu anladik diyorlar..bu iste bir gariplik yok mu?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
1984-1990 YAS SINIRI NE BÖYLE..NEDEN BAYANDAKI GIBI 80-90 ARASI DEĞİL?YANI ÇOLUK ÇOCUGU ALIYORLAR YINE..TECRUBENIN HIÇMI ONEMI YOK INANILIR GIBI DEĞİL.BU IS TECRUBE ISI SONUCTA VE 80 DOGUMLUDA COK NORMAL BI YAS,TAMAM COK BUYUK ALMASIN AMA 84 DE ABARTILMIS VE COK SACMA GELDI BANA.YAZIK BAS VURAMAYACAK ARKADASLARA..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
tarikat baskisi ve oy hesaplari ,taraftar baskisinin dogal sonucu,ayrica bayanlarin kaprisleride biktirdi artik ,yonetim onlari her tartismaya cekti ve toplumdaki desteklerini kaybettiler,yakinda iran air oluruz artik,,kolay gelsin

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
sıkıldık hep bayanlar içinde tek erkek olarak uçmaktan. alsınlar artık erkekleri. 1sene önceki gibi yarı yarıya uçalım.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Isini iyi yapan olsunda ister imamhatipli olsun ister robert kolejli olsun ama isini severek ve hakiyle yapsin onemli olan bu degilmi? Lutfansa,air france,gibi hava yolarinda gorev yapan kabin,kokpit,yer hizmetleri,teknisyenlerin cogu gocmen asili alman,fransiz vatandaslari neden? Oncelik basari ve guvenliktir

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
YAKINDA NERDEYSE 18 YAŞIN ALTINDAKİLERİ DÜŞÜK ÜCRETLE İŞE BAŞLATICAKLAR.BÖYLE BİR UYGULAMA OLURSA HİÇ ŞAŞIRMAM.BU NE SAÇMALIK ?BU NE İŞ BİLMEMEZLİK BÖYLE? ÖZELLİKLE HAVACILIK SEKTÖRÜNDE BELİRLİ BİR YAŞ OLGUNLUĞUNA ERİŞMİŞ,DENEYİMLİ KİŞİLERİN YER ALMASI,O FİRMANIN HER YÖNDEN İLERLEMESİNDE İNKAR EDİLEMİYECEK ÖNEMLİ BİR GERÇEKTİR. ANLAŞILAN THY YÖNETİMİ HALA BU GERÇEĞİ FARKEDEMEMİŞ. FARKEDEMEMİŞ .DURUMDADURUMDA.YANLIŞ UYGULA

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
ben 1983 dogumluyum bu işi çok istiyorum bu işe baş vurmanın baska bir yolu yok mu.yetkililerden çok rica ediyorum lütfen yas için biraz esnek olabilirler mi*bu iş benim hayalim di.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000