30 Nisan 2012, Pazartesi 15:26:03

THY'DEN "RÖTAR" AÇIKLAMASI

Türk Hava Yolları'nın hangi seferleri iptal oldu?
  • halen daha bilgi sahibi olmadan konuşmayalım falan diyenler var ya tek bi tavsiyem var uhkm ekranlarındaki 64R rötar koduunun ne olduklarına bi bakarsalar işkembe-yi kübradan sallamamayı öğrenirler.ben biraz yardımcı olayım veya "64R ZORUNLU/MINIMUM EKIP DINLENME SÜRESI"dir.ama şimdi size sorsak oda pist yüzündendir,kesin,kesin.
  • esb yonetıcılerı sız ne dedınız ıst u bız adam ederız hadı bakalım samanlıkda yatıp padısah ruyası gormek bu ne kompleks ya sızın ruyanızda bıle gormedıgınız problerı ıst personelı her sanıye yasıyordu havacılıgı yalayıp yutmustu ne bu kıskanclık eee ne oldu sımdı onların tırnakları rı ıle yaptıklarını oyunlarınızla yıktınız ama ILAHI adalet var vıcdanlarınız ne alemde tabı varsa !!!
  • mevcut yer işletme ekibi ile bir yere varamazsınız onlar daha hangi müdürlüğü kuralımda ankarada işsiz kalacak arkadaşlarımızı yerleştirelim peşindeler. ne oldu Ankara dahileri bırakın rüzgarı falan çözüm bulun çözüm siz eskiydiniz çok biliyordunuzya ne oldu siz ancak VIP uçaklarında yalakalık yaparsınız. gerisi bu şirketin seferi değildir.
  • AHL de kabul etsenizde etmesenizde rüzgarın konumuna göre 1 tane pist kullanılıyor. Camdan dışarı baktığınızda sırayı sizde gayet net görüyorsunuz. Hangi şirket yolcularının söylenmesini, müşterilerinin memnuniyetsiz ayrılmasını ister? hangi şirket yerde fazladan 1-2 ton yakıt yakmak ister? hangi şirket personelinin mesai süresinin 3-4 saatini yerde kullanmak ister? Yok otel beğenmiyormuşuz yok ekip bulamıyormuşuz. Söylenecekseniz gidip AHL ye, AHL nin kapasitesini bu denli sınırlı yapan yöneticilerine söylenin. Sizin verdiğiniz bilet paraları daha uçak yerdeyken yakıt olup yanıyor. 2 haftada 110 milyon dolar zarar ediyor şirket. Havalimanı zamanında iniş kalkış veriyorda uçağı uçuran pilot, kapris çekip özür üstüne özür dileyen hostess keyfinden amaaaan be bekleyelim yerde 2-3 saat diyor? Bilmiyorsanız öğrenin KULE dekiler THY personeli değil. pistleride apronuda park yerlerinide terminalleride DHMI ye ait. http://www.dhmi.gov.tr/DHMIPage.aspx?PageID=21 buyrun adresi arayın sorun.
  • havacılıktan anlamayan,ahbap çavuş ilişkisiyle,liyakatten uzak torpilli kişiler tarafından yönetilen THY hesapsız,dengesiz,plansız büyümenin sıkıntılarını çekiyor.THY artık sonunda mantıksız,şaçma sapan işlerin yapıldığı,eski gübenilirliği kalmamış bir kuurm haline geldi.çok yazık ettiler bu koca şirkete ve işini iyi yapan eski personele.THY resmen bitti.vah THY vah kimlerin eline kaldın sen...
  • Bu boş günde uçma cezası nedir bilen varmı- alan var diye duydum
  • Boş günde uçmaya kalkarsan birde ceza yersin, o yüzden bu seferlere ekip kalmıyor
  • thy ve ahl nini bu hale getirenler,birazcik onurlari varsa hemen istifa eder,ama bademler oyle piskinki,,,
  • Bilgi sahibi olmadığınız konularda fikir yürütmeyiniz lütfen. Hiç bir uçucu ekibin ben bu oteli beğenmedim İstanbula gideceğim deme şansı yok. Rötarların bin tane sebebi var, ama bu onlardan biri değil kesinlikle.
  • yalanlarınız batsın artık yeter ya!pist kısıtlamasıymış bi tek bu 4 uçağamı kısıtlama var yaklaşık 3 haftadır.ekibim yok mesaileri doldu ekip bulamıyorum denmiyorda pist kısıtlamasıymış.THY büyüyormuş böyle büyüyecekse aynı hızla geri düşsün lütfen.yazık ya hergün yüzlerce binlerce insan yollarda kalıyor otel köeşelerinde sürünüyor sizin yüzünüzden.

 

Türk Hava Yolları, Atatürk Havalimanı'nda yaşanan kapasite sorunu nedeniyle bazı uçuşlarının rötarlarını internet sitesinden açıkladı;

İşte bugün rötara uğrayan Türk Hava Yolları seferleri;

Uçuş NoKalkış LimanıVarış LimanıTarifeli Kalkış TarihiTarifeli Kalkış SaatiRötarlı Kalkış TarihiRötarlı Kalkış Saati
TK2256(IST) İstanbul Atatürk Havalimanı(HTY) Hatay Havalimanı30.04.201223:5501.05.201207:15
TK2662(IST) İstanbul Atatürk Havalimanı(VAS) Sivas Nuri Demirağ Havalimanı30.04.201223:0001.05.201207:15
TK2022(IST) İstanbul Atatürk Havalimanı(ASR) Kayseri Havalimanı30.04.201223:5001.05.201207:15
TK338(IST) İstanbul Atatürk Havalimanı(GYD) Bakü Heydar Aliyev Havalimanı01.05.201200:3001.05.201207:15

Geçtiğimiz hafta rötarlarla ilgili Türk Hava Yolları bu açıklamayı yapmıştı;

Son günlerde Atatürk Havalimanı'nda hava şartlarının oluşturduğu rötarlar yaşanmaktadır. Uzun süredir devam eden bu şartların önümüzdeki günlerde de sürmesi beklenmektedir.

Atatürk Havalimanı'nda normal şartlarda saatlik kapasite 55 iniş kalkıştır. Güneyli rüzgarlarda maksimum 42 iniş kalkış yapılabilmekte, zaman zaman gün içinde bu sayının altına da düşülmektedir.

Havalimanında uçakların kalkış ve inişte park yerine ulaşması için bekleme yapması apron trafiğini de etkilemektedir. Bu durum bagaj ve yolcunun terminale taşınmasını da aksatmaktadır.

Önlem olarak alınacak tedbirler konusunda kriz masası oluşturulmuş ve alınacak tedbirler belirlenmiştir. Zincirleme tehirlerin oluşmaması için yolcuların minumun seviyede etkileneceği biçimde iptal ve birleştirmeler yapılacaktır. Günlük 3 seferin üzerinde sefer yapılan noktalarda seferler birleştirilip geniş gövdeli uçaklarla uçuşlar gerçekleştirilecektir.

Yolcularımızın uçuş öncesinde seferlerin durumunu çağrı merkezimizden ve web sayfamızdan takip etmeleri önem arzetmektedir.

Yaşanan sıkıntılar nedeniyle üzgün olduğumuzu kamuoyuyla paylaşmak istiyoruz.

THY'DEN "RÖTAR" AÇIKLAMASI

Yorumlar Tüm Yorumlar (13)

personel ~ 12 yıl önce
halen daha bilgi sahibi olmadan konuşmayalım falan diyenler var ya tek bi tavsiyem var uhkm ekranlarındaki 64R rötar koduunun ne olduklarına bi bakarsalar işkembe-yi kübradan sallamamayı öğrenirler.ben biraz yardımcı olayım veya "64R ZORUNLU/MINIMUM EKIP DINLENME SÜRESI"dir.ama şimdi size sorsak oda pist yüzündendir,kesin,kesin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
bu ne ofke ~ 12 yıl önce
esb yonetıcılerı sız ne dedınız ıst u bız adam ederız hadı bakalım samanlıkda yatıp padısah ruyası gormek bu ne kompleks ya sızın ruyanızda bıle gormedıgınız problerı ıst personelı her sanıye yasıyordu havacılıgı yalayıp yutmustu ne bu kıskanclık eee ne oldu sımdı onların tırnakları rı ıle yaptıklarını oyunlarınızla yıktınız ama ILAHI adalet var vıcdanlarınız ne alemde tabı varsa !!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
apron ~ 12 yıl önce
mevcut yer işletme ekibi ile bir yere varamazsınız onlar daha hangi müdürlüğü kuralımda ankarada işsiz kalacak arkadaşlarımızı yerleştirelim peşindeler. ne oldu Ankara dahileri bırakın rüzgarı falan çözüm bulun çözüm siz eskiydiniz çok biliyordunuzya ne oldu siz ancak VIP uçaklarında yalakalık yaparsınız. gerisi bu şirketin seferi değildir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
personel ~ 12 yıl önce
AHL de kabul etsenizde etmesenizde rüzgarın konumuna göre 1 tane pist kullanılıyor. Camdan dışarı baktığınızda sırayı sizde gayet net görüyorsunuz. Hangi şirket yolcularının söylenmesini, müşterilerinin memnuniyetsiz ayrılmasını ister? hangi şirket yerde fazladan 1-2 ton yakıt yakmak ister? hangi şirket personelinin mesai süresinin 3-4 saatini yerde kullanmak ister? Yok otel beğenmiyormuşuz yok ekip bulamıyormuşuz. Söylenecekseniz gidip AHL ye, AHL nin kapasitesini bu denli sınırlı yapan yöneticilerine söylenin. Sizin verdiğiniz bilet paraları daha uçak yerdeyken yakıt olup yanıyor. 2 haftada 110 milyon dolar zarar ediyor şirket. Havalimanı zamanında iniş kalkış veriyorda uçağı uçuran pilot, kapris çekip özür üstüne özür dileyen hostess keyfinden amaaaan be bekleyelim yerde 2-3 saat diyor? Bilmiyorsanız öğrenin KULE dekiler THY personeli değil. pistleride apronuda park yerlerinide terminalleride DHMI ye ait. http://www.dhmi.gov.tr/DHMIPage.aspx?PageID=21 buyrun adresi arayın sorun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
LİYAKAT ~ 12 yıl önce
havacılıktan anlamayan,ahbap çavuş ilişkisiyle,liyakatten uzak torpilli kişiler tarafından yönetilen THY hesapsız,dengesiz,plansız büyümenin sıkıntılarını çekiyor.THY artık sonunda mantıksız,şaçma sapan işlerin yapıldığı,eski gübenilirliği kalmamış bir kuurm haline geldi.çok yazık ettiler bu koca şirkete ve işini iyi yapan eski personele.THY resmen bitti.vah THY vah kimlerin eline kaldın sen...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Goncagül ~ 12 yıl önce
Bu boş günde uçma cezası nedir bilen varmı- alan var diye duydum

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Boş gün ~ 12 yıl önce
Boş günde uçmaya kalkarsan birde ceza yersin, o yüzden bu seferlere ekip kalmıyor

Yanıtla

Kalan karakter 1000
istifa ~ 12 yıl önce
thy ve ahl nini bu hale getirenler,birazcik onurlari varsa hemen istifa eder,ama bademler oyle piskinki,,,

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tamamen Yalan Diyen Arkadaşa Cevap ~ 12 yıl önce
Bilgi sahibi olmadığınız konularda fikir yürütmeyiniz lütfen. Hiç bir uçucu ekibin ben bu oteli beğenmedim İstanbula gideceğim deme şansı yok. Rötarların bin tane sebebi var, ama bu onlardan biri değil kesinlikle.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
personel ~ 12 yıl önce
yalanlarınız batsın artık yeter ya!pist kısıtlamasıymış bi tek bu 4 uçağamı kısıtlama var yaklaşık 3 haftadır.ekibim yok mesaileri doldu ekip bulamıyorum denmiyorda pist kısıtlamasıymış.THY büyüyormuş böyle büyüyecekse aynı hızla geri düşsün lütfen.yazık ya hergün yüzlerce binlerce insan yollarda kalıyor otel köeşelerinde sürünüyor sizin yüzünüzden.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000