07 Temmuz 2011, Perşembe 10:25:06

THY'DEN MUHTEŞEM HAMLE

Türk Hava Yolları, Alman Lufthansa'nın da uyguladığı DLR sınav sistemini Türkiye’de kuruyor. İşte ayrıntılar...
  • açıkçası burdaki yorumları okuyunca inanmak içimden gelmiyor bu yazıları yazanların pilot olduğuna ve thy nin ekmeğini yediğine insan ekmek yediği yeri kötülermi ya dünyanın parasını alıyorsunuz ayıptır günahtır özellikle asker kökenli olduğunu söyleyen f16 pilotu diyenlere hiç yakıştırmadım bu millet size gıptayla bakıyo siz meslektaşlarınızla anlaşmayı beceremiyorsunuz el insaf
  • Vay vay vay, yurdumun pilotlarının şu yorumlardaki seviyesine bak. Yok askermiş yok sivilmiş. Birbirinizi görmeden buradan ne güzel racon kesiyorsunuz, havaalanında ya da uçakta karşılaştığınızda, eski bir f16 pilotuna "n'aber lan astronot" diyebiliyor musunuz? kimin iyi kimin kötü olduğunu emekli olabilince öğrenirsiniz, o zamana kadar kimsenin canını yakmayın yeter. Sizleri okuyunca meslektaşınız olmadığım için şükrediyorum. Eskiden saygı duyulan bir mesleği ayaklar altına aldınız, hepinize yazıklar olsun.
  • 135 saat gerçek uçuş gerisi simülatorler pilot değil pilotcuk olursunuz sonra ortalıkta bizi kandırdılar diye deli dana gibi dolaşırsınız...
  • Geçmişten bu güne Türk Hava Yolları'nı DLR mi uçurdu. DLR ye güvenmeyin, verdiğiniz eğitime ve CRM-MCC ye güvenin.
  • Bu arada ben zaten uçuyorum THY girememiş yarası var demesin kimse,bak kardeşim tekrar ediyorum KÖKENCİLİK iyibir şey değil,NICK bu şekilde yazılır nick'in ingilizce ama vatan millet sakarya bir kökendir tutmuş gidiyosun iyiki şu an yanımda vede yakınımda değilsin. Artık insanlar asker sivil muhabbeti yapmaktan sıkıldı,ama şöyle yapalım sen bana ismini ve seni bulabileceğim biryer söle geleyim konuşalım bu konuyu ne dersin?
  • İyi oku bu yazdığımı ve düşün benim amcam kıbrıs barış harakatında şehit oldu,geçen sene abim doğuda şehit oldu şimdi gelmiş burda millete havada silahsız keşif uçuşu yaparak vatanı koruduğunu anlatma burda millete bana gelince bende askerliğimi kendi isteğimle komando olarak doğuda yaptım,ikilik yapıyor ve insan kayırıyosunuz asker olarak harbi korkaksınız asker selam vermedimi doğuda sesiniz bile çıkmıyodu,pusuda sıkarlar bana diye gazel okuma millete sonunda insanları asker düşmanı yapıcaksınız yapmayın bunu köken ne demek sen kimsinki sivilleri kendinden üstün tutuyon f 16 bindiysen sivillerin parasıyla bindin benim paramla adam oldun,şimdi TK dasın gene sırtında dolaşıyonuz milletin benim vergimle uçak al içine yabancı koy uçur........
  • Türkiye'de olacağı için bu sınavda torpil olacak diyen arkadaşlara bir bilgi vermek isterim;sınav sonuçlarını THY değerlendirmeyecek, sonuçlar Almanya'daki merkeze gidecek ve buradan gelen sonuçta sadece "önerilir" veya "önerilmez" diye belirtilecek, bundan başka bir bilgi yine gelmeyecek.
  • Asıl kabus şimdi başlıyor. DLR'ın sadece bir aşamasını geçince yolunuz açılıyordu, ikinci aşama olan ve alman normlarında olduğu için uygulanmayan psikolog görüşmesi ve mülakat yapılmıyordu. DLR şimdi Türkiyede yapılacaksa, bu aşamalar da devreye girecektir. Zamanında Türk Hava Kuvvetlerinin şerefli üniformasını giyemeyip kapısından dönen hatta buna cesaret bile edemeyen, dolayısıyla astronot olamayan ve yaşları ilerleyince pilotlukta da iyi para varmış ben de olayım bari diyen ve şimdi buradan atıp tutan kompleks sahibi arkadaşlar, saldırmaya devam. Ama unutmayın, THY'nın, Sun Exp.'in, çok sayıda sivil kökenli ve yazdıklarınızla büyük haksızlık ettiğiniz pilotu, büyük bir gururla ve başarıyla bu görevi icra etmektedir.
  • turkiyedeki uçuş okullarından kaç kişi geçer dlr.ı............?
  • thy dlr'ı bırakıp kendisi sınav yapacak diye bişey yok..sadece dlr sınavını istanbulda kendi kurduğu yerde yapacak..her seferinde almanyaya aday gondermek çok pahalı olduğu için aday gondermek yerine dlr dan bi kaç kişiyi getirmek daha hesaplı..hepsi bu :)) gönül isterdiki kendileri bi sınav sitemi geliştirisin ama malesef dlr devam...
Şirkette görev alacak pilotlarını DLR sınav sistemine tabi tutan Türk Hava Yolları, Lufthansa'nın da uyguladığı DLR sınavlarını artık Türkiye’de yapacak.

Bununla ilgili olarak bir yıldır çalışmalarını sürdüren THY Uçuş İşletme Başkanlığı, çalışmalarını tamamladı.

Geçtiğimiz Mart ayında Türk Hava YollarıUçuş Eğitim Binasında DLR Test Merkezi Tadilatı İşi için ihaleye çıkan THY, yeni merkezde son düzenlemeleri de yaptı.

THY Uçuş Eğitim Başkanı Menderes Çakıcı, yeni açılacak DLR eğitim merkezini “Eğitim kalitemizi ve başarılarımızı yükseltmek için hayata geçirdiğimiz elektronik sınav sisteminden sonra şimdi de AVRUPA'NIN 2. BÜYÜK DLR (Pilot seçme testleri) Sınav sistemini Uçuş Eğitim Başkanlığı'nda 28 Temmuz 2011 tarihinde faaliyete geçiriyoruz. Ülkemiz ve bölge ülkeleri havacılığı adına bir ilke imza atmanın haklı gururunu yaşıyoruz Ortaklığımıza büyük katma değer sağlayacak olan bu projede desteklerini esirgemeyen tüm yöneticilerimize teşekkürlerimizi sunuyoruz.” sözleriyle çalışma arkadaşlarına duyurdu.

Alman milli havayolu şirketi Lufthansa’nın pilotlarına uyguladığı sınav sistemini Türkiye’de Türk Hava Yolları, Sunexpress gibi şirketler pilot alımında kullanıyor.

Almanya'da gerçekleşen DLR sınavları, psikomotor yetenekleri, kısa süreli sayı hafızasını, 3 boyutlu düşünme, basit aritmetik gibi birçok modülden oluşan alanları kapsıyor.

THY, DLR sistemini 2009 yılında yaşanan Amsterdam kazasından sonra uygulamaya başlamıştı. Yeni tesisin kurulmasıyla THY’de görev alacak pilot adayları Almanya’ya gitmek zorunda kalmayacak, sınavlar İstanbul’da yapılacak.

©AirportHaber.com Özel
THY'DEN MUHTEŞEM HAMLE

Yorumlar Tüm Yorumlar (45)

Misafir ~ 13 yıl önce
açıkçası burdaki yorumları okuyunca inanmak içimden gelmiyor bu yazıları yazanların pilot olduğuna ve thy nin ekmeğini yediğine insan ekmek yediği yeri kötülermi ya dünyanın parasını alıyorsunuz ayıptır günahtır özellikle asker kökenli olduğunu söyleyen f16 pilotu diyenlere hiç yakıştırmadım bu millet size gıptayla bakıyo siz meslektaşlarınızla anlaşmayı beceremiyorsunuz el insaf

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Vay vay vay, yurdumun pilotlarının şu yorumlardaki seviyesine bak. Yok askermiş yok sivilmiş. Birbirinizi görmeden buradan ne güzel racon kesiyorsunuz, havaalanında ya da uçakta karşılaştığınızda, eski bir f16 pilotuna "n'aber lan astronot" diyebiliyor musunuz? kimin iyi kimin kötü olduğunu emekli olabilince öğrenirsiniz, o zamana kadar kimsenin canını yakmayın yeter. Sizleri okuyunca meslektaşınız olmadığım için şükrediyorum. Eskiden saygı duyulan bir mesleği ayaklar altına aldınız, hepinize yazıklar olsun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
135 saat gerçek uçuş gerisi simülatorler pilot değil pilotcuk olursunuz sonra ortalıkta bizi kandırdılar diye deli dana gibi dolaşırsınız...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Geçmişten bu güne Türk Hava Yolları'nı DLR mi uçurdu. DLR ye güvenmeyin, verdiğiniz eğitime ve CRM-MCC ye güvenin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Bu arada ben zaten uçuyorum THY girememiş yarası var demesin kimse,bak kardeşim tekrar ediyorum KÖKENCİLİK iyibir şey değil,NICK bu şekilde yazılır nick'in ingilizce ama vatan millet sakarya bir kökendir tutmuş gidiyosun iyiki şu an yanımda vede yakınımda değilsin. Artık insanlar asker sivil muhabbeti yapmaktan sıkıldı,ama şöyle yapalım sen bana ismini ve seni bulabileceğim biryer söle geleyim konuşalım bu konuyu ne dersin?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
İyi oku bu yazdığımı ve düşün benim amcam kıbrıs barış harakatında şehit oldu,geçen sene abim doğuda şehit oldu şimdi gelmiş burda millete havada silahsız keşif uçuşu yaparak vatanı koruduğunu anlatma burda millete bana gelince bende askerliğimi kendi isteğimle komando olarak doğuda yaptım,ikilik yapıyor ve insan kayırıyosunuz asker olarak harbi korkaksınız asker selam vermedimi doğuda sesiniz bile çıkmıyodu,pusuda sıkarlar bana diye gazel okuma millete sonunda insanları asker düşmanı yapıcaksınız yapmayın bunu köken ne demek sen kimsinki sivilleri kendinden üstün tutuyon f 16 bindiysen sivillerin parasıyla bindin benim paramla adam oldun,şimdi TK dasın gene sırtında dolaşıyonuz milletin benim vergimle uçak al içine yabancı koy uçur........

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Türkiye'de olacağı için bu sınavda torpil olacak diyen arkadaşlara bir bilgi vermek isterim;sınav sonuçlarını THY değerlendirmeyecek, sonuçlar Almanya'daki merkeze gidecek ve buradan gelen sonuçta sadece "önerilir" veya "önerilmez" diye belirtilecek, bundan başka bir bilgi yine gelmeyecek.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Asıl kabus şimdi başlıyor. DLR'ın sadece bir aşamasını geçince yolunuz açılıyordu, ikinci aşama olan ve alman normlarında olduğu için uygulanmayan psikolog görüşmesi ve mülakat yapılmıyordu. DLR şimdi Türkiyede yapılacaksa, bu aşamalar da devreye girecektir. Zamanında Türk Hava Kuvvetlerinin şerefli üniformasını giyemeyip kapısından dönen hatta buna cesaret bile edemeyen, dolayısıyla astronot olamayan ve yaşları ilerleyince pilotlukta da iyi para varmış ben de olayım bari diyen ve şimdi buradan atıp tutan kompleks sahibi arkadaşlar, saldırmaya devam. Ama unutmayın, THY'nın, Sun Exp.'in, çok sayıda sivil kökenli ve yazdıklarınızla büyük haksızlık ettiğiniz pilotu, büyük bir gururla ve başarıyla bu görevi icra etmektedir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
turkiyedeki uçuş okullarından kaç kişi geçer dlr.ı............?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
thy dlr'ı bırakıp kendisi sınav yapacak diye bişey yok..sadece dlr sınavını istanbulda kendi kurduğu yerde yapacak..her seferinde almanyaya aday gondermek çok pahalı olduğu için aday gondermek yerine dlr dan bi kaç kişiyi getirmek daha hesaplı..hepsi bu :)) gönül isterdiki kendileri bi sınav sitemi geliştirisin ama malesef dlr devam...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000