26 Mart 2011, Cumartesi 08:29:14

THY'DEN MİNİK YOLCULARA ÖZEL BİR DÜNYA

Çocuklara özel özgün karakterli bir dünya sunan tek hava yolu şirketi Türk Hava Yolları (THY) oldu.
  • Hayret bu ne ya ? Bir tane Türkçe kelime yok. THY nın reklam ajansı yabancı mı ? Kurumsal iletişim de çalışan Türk yok mu ? Bir yandan deve kesip terlikle gezerler, diğer taraftan Türkçe kelime kullanmazlar. Ne garip. Allah akıl fikir versin. Ne diyeyim ?
  • tamam yabancılar için istediklerini yapsınlar da Türkler için ayrı site olmalı. Miles ne ya? Türkiye'de ölçü birimi olarak mil kullanan var mı? İstatistik bilgilerinde bile THY koltuk-kilometre kullanıyor. Miles da nereden çıktı? Bu isim kararlarını alanları KINIYORUM. Bu adamlarda azıcık mantık var mı? Tüm havacılık mereklılarını benzer tüm uygulamaları DALGA GEÇEREK tepki vermeye davet ediyorum.
  • Şimdi herkes atlar ingilizce dünyada kullanılan genel dil diye ama ben yine de bu konuya katılmıyorum.İsmin Türk Hava Yolları ama yapmaya çalıştığın şeye bak;adquartes,curioz kids club,konkuru,miles and smiles,thecurioz.com......Nerde Türkçe?Bu kadar global olmaya çalışmaktan kendinizi ve özünüzü unutmamanız lazım.Sen siteyi Türkçe isimle yap,içine ingilizce seçeneğini koy ama isim Türkçe olmalı.Mr.and Mrs.Brown went to the otherside..Enough gayrı..
  • ya KONKUR ne?

Türk Hava Yolları’nın (THY) çocuk kulübü için düzenlediği konkuru kazanan Adquarters’ın ajans başkanı ve kreatif direktörü Murat Işık, Curious Kids Club için neler yaptıklarını Reklam Âlemi’ne anlattı. THY’nin Miles & Smiles markasına bir yılı aşkın zamandır hizmet verdiklerini ve THY’nin hizmet aldığı ajansları çocuk kulübü için açılan konkuruna davet etmesiyle Adquarters’ın da dahil olduğunu belirten Işık, dergisi, internet sitesi, oyun alanları, uçak içi ve dışı ikramları ve merchandising alternatifleri dahil tüm boyutlarıyla bir çocuk dünyası tasarladıklarını söyledi.

Bu dünyayı tasarlarken çocukları olumlu etkileyecek, tüm dünya çocuklarını kucaklayabilecek ve heyecan yaratacak bir dünya oluşturmaya dikkat ettiklerini ifade eden Işık, Adquarters’ın kaba hatlarıyla kahramanları ve ana hikâyeyi oluşturduktan sonra çizer Ergün Gündüz’le işbirliği yaparak Curious Kids Club projesini son haline getirdiklerini aktardı.

İnternet sitesi de var

Kulübün thecurioz.com adresinde internet sitesi de var.

Işık, proje hakkında şunları ekledi: “Konkuru kazandıktan sonra çok daha tempolu ve detaylı bir çalışmayla Curious dünyası son halini aldı ve hâlâ da gelişmeye devam ediyor. Bu çalışma ile THY de dünyada çocuklara özel, özgün karakterli bir dünyaya sahip tek hava yolu şirketi oldu. Hem THY’ye, hem bize hem de en önemlisi tüm dünya çocuklarına hayırlı olsun.”

(Radikal)

THY'DEN MİNİK YOLCULARA ÖZEL BİR DÜNYA

Yorumlar

Misafir ~ 13 yıl önce
Hayret bu ne ya ? Bir tane Türkçe kelime yok. THY nın reklam ajansı yabancı mı ? Kurumsal iletişim de çalışan Türk yok mu ? Bir yandan deve kesip terlikle gezerler, diğer taraftan Türkçe kelime kullanmazlar. Ne garip. Allah akıl fikir versin. Ne diyeyim ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
tamam yabancılar için istediklerini yapsınlar da Türkler için ayrı site olmalı. Miles ne ya? Türkiye'de ölçü birimi olarak mil kullanan var mı? İstatistik bilgilerinde bile THY koltuk-kilometre kullanıyor. Miles da nereden çıktı? Bu isim kararlarını alanları KINIYORUM. Bu adamlarda azıcık mantık var mı? Tüm havacılık mereklılarını benzer tüm uygulamaları DALGA GEÇEREK tepki vermeye davet ediyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Şimdi herkes atlar ingilizce dünyada kullanılan genel dil diye ama ben yine de bu konuya katılmıyorum.İsmin Türk Hava Yolları ama yapmaya çalıştığın şeye bak;adquartes,curioz kids club,konkuru,miles and smiles,thecurioz.com......Nerde Türkçe?Bu kadar global olmaya çalışmaktan kendinizi ve özünüzü unutmamanız lazım.Sen siteyi Türkçe isimle yap,içine ingilizce seçeneğini koy ama isim Türkçe olmalı.Mr.and Mrs.Brown went to the otherside..Enough gayrı..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
ya KONKUR ne?

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000