23 Kasım 2012, Cuma 09:34:06

THY'DEN MİLYAR DOLARLIK ANLAŞMA

Türk Hava Yolları teslimleri önümüzdeki yıl başlayacak 15 adet yeni Airbus A330 filosu için General Electric (GE) CF6 motorlarını seçti. THY bu motorları için ayrıca 12 yıllık ‘GE OnPoint’ bakım anlaşması da imzaladı.
  • memleketin hertarafı güzel ama bu güzellikleri sadece bir taraf sömürüyor.
  • PW4000 VE TRENT 700 ÜN ARDINDAN 3.tercih olmalıydı.....
  • DEGERLI ARKAADASLAR MEMLEKETIMIZIN HER TARAFI GUZELDIR HIC KUSURA BAKMAYIN CALIS SENINDE OLUR RIZE NASILSA HAKKARI DE EDIRNEDE AYNIDIR AMA TOBLUMUZDA MEYVE VEREN AGACI TASLAMAK OLMAZ ISE KESMEK MAARIFET GIBI GORULUYOR CALIS SENINDE OLSUN THY CAMIASINA BASARILAR SAYGILAR VE SEVGILLERIMLE.
  • Farkettiniz mi ama THY 3 farklı A330 tipinde üç ayrı motora sahip lmiş oldu. Bunun bakım dost analizi yapılıyor mu acaba düzgün bir şekilde?
  • Memleketi Rizeliler yönetiyor ve yiyor.. TOKİ sinden tut da (sanki Karadenizli inşaat firmalarından başka firma yokmuş gibi) diğer kamu kurumlarına kadar.. Helal olsun diyemiyor insan vallahi... Haram olsun...hesabı sorulsun inşallah.. Havalimanına vali atanacak o da Rizeli... maşallah..
  • Türk Hava Yolları kıtalar arası uçuşlarda büyümesini hızla sürduürürken, yolcularımız için kendini kanıtlamış, güvenilir ve THY ile seyahat tecrübesini daha da iyileştirecek uçak ve motoru seçmiştir”Ne demek. Diğer motor tipi ve diğer uçak tipleri güvensiz mi?

Toplam motor ve OnPoint bakım anlaşmasının değeri 1 milyar doların üzerinde bulunuyor.

Konu ile ilgili olarak açıklama yapan Türk Hava Yolları CEO’su Temel Kotil “Türk Hava Yolları kıtalar arası uçuşlarda büyümesini hızla sürduürürken, yolcularımız için kendini kanıtlamış, güvenilir ve THY ile seyahat tecrübesini daha da iyileştirecek uçak ve motoru seçmiştir” dedi.

GE Avrupa Bölgesi Satıştan Sorumlu Genel Müdürü Muhammad Al-Lamadani ise “Türk Hava Yolları’nın CF6-80E1 motorlarını seçmesi, THY’nin GE motorlarının performansı ve güvenilirliğine olan inancını göstermektedir. Bu anlaşmanın THY ile işbirliğimizi gelecekte daha da güçlü kılacağına inanıyoruz” diye konuştu.

GE CF6 motorları uçak endüstrisi tarafından en çok kullanılan ve güvenilir motorlar arasında yer alıyor. Geniş gövde uçakların 10’dan fazla modeline güç veren bu motorlar, 375 milyondan fazla uçuş saati ve 200’e yakın müşterisi ile güvenilirlikte üstün bir geçmişe sahip.

GE OnPoint bakım çözümleri, her tür filo boyutu ve değişik kullanıcıya göre, operasyonel ve finansal ihtiyaçları çerçevesinde özel olarak sunulan, uzun süreli bakım anlaşmalarıdır. Bu anlaşmalar kullanıcıların işletme maliyetlerini düşürmek ve maksimum kullanım sağlayabilmek amacıyla dizayn edildi.

THY'DEN MİLYAR DOLARLIK ANLAŞMA

Yorumlar Tüm Yorumlar (8)

İsim / Rumuz ~ 11 yıl önce
memleketin hertarafı güzel ama bu güzellikleri sadece bir taraf sömürüyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
storm ~ 11 yıl önce
sizin gıbı dehaları thy'nin başında görmek isteriz.yediler bitirdiler thy'yi.
teheye ~ 11 yıl önce
PW4000 VE TRENT 700 ÜN ARDINDAN 3.tercih olmalıydı.....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
SAMI YAVUZ ~ 11 yıl önce
DEGERLI ARKAADASLAR MEMLEKETIMIZIN HER TARAFI GUZELDIR HIC KUSURA BAKMAYIN CALIS SENINDE OLUR RIZE NASILSA HAKKARI DE EDIRNEDE AYNIDIR AMA TOBLUMUZDA MEYVE VEREN AGACI TASLAMAK OLMAZ ISE KESMEK MAARIFET GIBI GORULUYOR CALIS SENINDE OLSUN THY CAMIASINA BASARILAR SAYGILAR VE SEVGILLERIMLE.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Çeşitlendirme ~ 11 yıl önce
Farkettiniz mi ama THY 3 farklı A330 tipinde üç ayrı motora sahip lmiş oldu. Bunun bakım dost analizi yapılıyor mu acaba düzgün bir şekilde?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İsim / Rumuz ~ 11 yıl önce
Memleketi Rizeliler yönetiyor ve yiyor.. TOKİ sinden tut da (sanki Karadenizli inşaat firmalarından başka firma yokmuş gibi) diğer kamu kurumlarına kadar.. Helal olsun diyemiyor insan vallahi... Haram olsun...hesabı sorulsun inşallah.. Havalimanına vali atanacak o da Rizeli... maşallah..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İsim / Rumuz ~ 11 yıl önce
Türk Hava Yolları kıtalar arası uçuşlarda büyümesini hızla sürduürürken, yolcularımız için kendini kanıtlamış, güvenilir ve THY ile seyahat tecrübesini daha da iyileştirecek uçak ve motoru seçmiştir”Ne demek. Diğer motor tipi ve diğer uçak tipleri güvensiz mi?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İsim / Rumuz ~ 11 yıl önce
Rolls-Royce'la da görüşmeler yapıldı ama RR fiyat indirimine gitmedi. GE iyi fiyatlar sununca GE tercih edildi. Hem Airbus A330 hemde General Electric kendisini kanıtlamış markalar.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000