09 Aralık 2010, Perşembe 11:44:09

THY'DEN MANCHESTER'A YENİ YIL YEMEĞİ

Dünyanın önde gelen kulüplerinden Manchester United'ın ulaşım sponsorluğunu üstlenen Türk Hava Yolları, İngiltere'nin Manchester kentinde yeni yıl yemeği verdi.
  • Terfiler tecrübe ve profesyonellikle olmuyor. Bademi bırak yeter.
  • Arkadaslar ibrik kulturumuzde nasil yok? Koylerimizde ayran ibrikten icilmedi mi ? Tablolarda yok mu bu?Olmuslerimizi mezarlarda topraklarini ibrikle sulamazmiydik kucukken hatirlayin..Turkiye ve Turk kulturu nisantasi ve bagdat caddesinden ibaret degildir.."Gecmisi olmayan bir toplumun gelecegi olamaz" ...
  • İngilizce bilmiyorlar ama herhalde islerini iyi yapiyorlar ki londraya manchestera ucaklarda bos koltuk yok..ben gelen paraya bakarim...İste bu ben bunu anlamiyorum ...Ulkeye para getiren isini iyi yapan hep taslaniyor...Yabanci insanlarda bu yok iste..biz bundan kaybediyoruz....
  • LONDRA MUDURU NECDET SARK ILE MANCHESTER MUDURU CENGIZ TURKSOY TEK KELIME INGILIZCE BILMEZ RIZE SEYAHATTEN THY'YE TESRIF ETTILER .. HADI HAYIRLISI DAAAA
  • kerameti kendinden menkul kisiler kendilerini ne saniyorlar acaba?boslaftan baska isiniz yok mu?
  • SU DEVE MUHABBETTIDE BI TÜRLÜ BITMEK BILMIOR... üzerinden yillar gectigine ragmen bizim türkler yine deve yine deve diyor.. lütfen artik biraz da ileriye dogru bakalim
  • "Ayinesi iştir kişinin lafa bakılmaz" diye bir söz vardır Sayın İbrik. Niye insanları boşu boşuna yaftalıyorsunuz? 2003 ile 2010 daki THY'leri ve aradaki farkları bir araya koyup bakın bakalım şimdiye kadar hangi mesafeler alınmıştır. Gözünüzü açın ve de olanları görün. Şu gerçek te unutulmamalıdır; "gözünü kapayan sadece kendisine gece yapar".
  • Bizlerin geleneğinden ibrik kullanmak yoktur;bunlar değişen yaşam koşullarıdır.bizim geleneğimiz yardımseverlik,misapirverlik,doğruluktur.. turklerın gelenegı dıye ıbrık dıyorlarsa;biz kendımızı ıyı ıfade edememiş.üzüldüm..
  • Thy, ibrikler ve imaj. Deve kesmek belki daha iyiydi...
Old Trafford Stadı'nda düzenlenen yemeğe, THY Londra Müdürü Necdet Şark, THY Manchester Müdürü Cengiz Türksoy, THY İngiltere Halkla İlişkiler Danışmanı Füsun İlkay, Stoke City'de forma giyen Tuncay Şanlı, Manchester Unitedli eski futbolcu Andrew Cole, Manchester Havaalanı Üst Yöneticisi Charlie Cornish ile spor ve iş dünyasından çok sayıda davetli katıldı.

THY Londra Müdürü Necdet Şark, yaptığı konuşmada, gecenin hazırlanması için büyük gayret sarf edildiğini belirterek, ''Çok güzel bir atmosfer ve kaliteli misafirlerimiz var. Bu güzel ortamda, güzel dostlarımızla birlikte olmanın keyfi çok farklı. THY olarak bu gibi programları sadece Manchester'da değil, Londra, Birmingham ve İrlanda'da da yapacağız'' diye konuştu.

THY Manchester Müdürü Cengiz Türksoy da ilk kez böyle bir gece düzenliklerini, amaçlarının THY'yi ve Türk kültürünü tanıtmak olduğunu kaydetti.
Milli futbolcu Tuncay Şanlı ise THY'nin giderek büyüyen bir kuruluş olduğuna dikkati çekerek, ''Biz zaten onlarla her zaman beraberiz. Onlarla uçmak bizim için çok büyük bir keyif'' ifadelerini kullandı.

Konuklara su böreği ve baklavanın da ikram edildiği gecede, davetlilerin THY hosteslerinin güllerle süslenmiş kaplarda getirdiği suyla ellerini yıkaması ve sıcak mendil dağıtması tüm konukların beğenisini topladı.

İBRİKLERE TARİHİ ESER MUAMELESİ
Bu arada Manchester Havaalanı gümrük yetkilileri, Türkiye'den getirtilen ve THY'nin gecede konuklara gül yağı damlatılmış su ikram etmek için kullanacağı işlemeli ibrikleri tarihi eser sanarak alıkoydu.

THY Manchester Müdürü Türksoy, 2 gün gümrükte tutulan ibrikleri alabilmek için Türk adetlerini ve geleneklerini anlatarak havaalanı yetkililerini ikna ettiklerini, onların da yanlış anlama nedeniyle özür dilediğini söyledi.

(Haberx)
THY'DEN MANCHESTER'A YENİ YIL YEMEĞİ

Yorumlar Tüm Yorumlar (9)

Misafir ~ 13 yıl önce
Terfiler tecrübe ve profesyonellikle olmuyor. Bademi bırak yeter.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Arkadaslar ibrik kulturumuzde nasil yok? Koylerimizde ayran ibrikten icilmedi mi ? Tablolarda yok mu bu?Olmuslerimizi mezarlarda topraklarini ibrikle sulamazmiydik kucukken hatirlayin..Turkiye ve Turk kulturu nisantasi ve bagdat caddesinden ibaret degildir.."Gecmisi olmayan bir toplumun gelecegi olamaz" ...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
İngilizce bilmiyorlar ama herhalde islerini iyi yapiyorlar ki londraya manchestera ucaklarda bos koltuk yok..ben gelen paraya bakarim...İste bu ben bunu anlamiyorum ...Ulkeye para getiren isini iyi yapan hep taslaniyor...Yabanci insanlarda bu yok iste..biz bundan kaybediyoruz....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
LONDRA MUDURU NECDET SARK ILE MANCHESTER MUDURU CENGIZ TURKSOY TEK KELIME INGILIZCE BILMEZ RIZE SEYAHATTEN THY'YE TESRIF ETTILER .. HADI HAYIRLISI DAAAA

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
kerameti kendinden menkul kisiler kendilerini ne saniyorlar acaba?boslaftan baska isiniz yok mu?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
SU DEVE MUHABBETTIDE BI TÜRLÜ BITMEK BILMIOR... üzerinden yillar gectigine ragmen bizim türkler yine deve yine deve diyor.. lütfen artik biraz da ileriye dogru bakalim

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
"Ayinesi iştir kişinin lafa bakılmaz" diye bir söz vardır Sayın İbrik. Niye insanları boşu boşuna yaftalıyorsunuz? 2003 ile 2010 daki THY'leri ve aradaki farkları bir araya koyup bakın bakalım şimdiye kadar hangi mesafeler alınmıştır. Gözünüzü açın ve de olanları görün. Şu gerçek te unutulmamalıdır; "gözünü kapayan sadece kendisine gece yapar".

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Bizlerin geleneğinden ibrik kullanmak yoktur;bunlar değişen yaşam koşullarıdır.bizim geleneğimiz yardımseverlik,misapirverlik,doğruluktur.. turklerın gelenegı dıye ıbrık dıyorlarsa;biz kendımızı ıyı ıfade edememiş.üzüldüm..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Thy, ibrikler ve imaj. Deve kesmek belki daha iyiydi...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000