23 Nisan 2012, Pazartesi 13:07:21

THY'DEN KABİN EKİPLERİNE SALDIRI

AirportHaber başyazarı Sefa İnan, THY'nin kabin politikasını bu haftaki makalesine taşıdı. İnan'ın çok konuşulacak tespitleri bu yazıda...
  • yönetim zararı kimden çıkarırım derdinde kabak toplu şözleşme safhasında personele patlama derdinde .yönetime allah bu fırsatı vermesin personel kıyımı yakında olur.
  • özel havayollarındaki iş yüküyle, thy'deki iş yükünü bir tutan arkadaş; sen hayatında thy ile uçmadın galiba? özeldeki arkadaşlar bir uçuşta maximum 15-20 kişiye yemek satarken, biz her uçuşta minimum 150 kişiye yemek ikram ediyoruz. bedava yemek, bedava içecek, yolcunun hiç bitmeyen istekleri, dağıttığın tepsileri geri toplaman, poponun sadece bir kalkışta bir de inişte yer görmesi.. daha ne örnekler veririm ama yazmaya üşeniyorum valla.. kısacası özelin verdiği maaşla thy'nin verdiği maaşı kıyaslamak için 3 yaşında olmak gerekir. açık açık yazamıyorum, sen anla :)
  • kabin ve kokpitin maaşlarına ezik ezik yorum yapanlar gerçekten çok zavallı. zenginin malı züğürdün çenesini yorar diye boşuna dememiş atalarımız. sen kendi işine bak, kendi şartlarını iyileştir; onun bunun ekmeğini ağzına sakız edene kadar.
  • yabancı kabin ekibi alsın bunlar hep bagırır böyle paraları alıp yatarken iyi ama.
  • Bu yonetim grevin ne oldugunu bilmiyor henuz....Boyle devam ederse kabin elinde patlayacak...
  • 3 kiş olduk hakkımızı alıcaz buna tüm kalbimle inanıyorum
  • Bende onunlayim simdiden iki kisi olduk bak..biz gidersek sen ucarsin bizim yerimize :))
  • Sevgili kardeşim sen bu sendika yönetimi ile değil hakkını almak,Bakkalden ciklet bile alamazsın,23 yıldır oraya çöreklenmiş adamlar,daha önce neler yaşadı bu şirkette calışanlar,benden sana tavsiye bu yönetimi güvenip gaza gelme işinden olursun,sonra seni sendikadan içeri bile almazlar.Demedi deme..biraz araştırırsan öğrenirsin.Yalnız avukatlık ücretini peşin alıyorlar,sendika senin ya para da senin ama davaya bakınca ayrıca yüzde on cukka...ne güzel memleket değilm, bekliyorlar her sene kaç kişi atılacak senelik gelir ne olur diye....iyi düşün derim..
  • hakkimizi alacagiz. Grev yakindir. O bademlere biyiklarini yolduracagiz
  • bir airline airline yapan kabin cünkü sirketin aynasi bu THY bu temel ile oynadi anda olay bitmistir!!!

Türk Hava Yolları (THY) son dönemde ki zararlarını azaltmaya çalışırken, geçmişte denenen ve iptal edilen ancak geçtiğimiz gün verdiği ilanla tekrar hayata geçirmeyi planladığı part-time sistemine dönüş yapıyor.

Aynı ucuz iş gücü planını TGS ve HABOM'da da uygulayan THY gözünü şimdi ise Kabin memurlarına dikti.

AirportHaber Başyazarı Sefa İnan, Türk Hava Yolları'nın kabin ekibi azaltma sistemini inceleyerek yapılan uygulamanın THY ye maliyet planını ortaya koydu ve konunun sosyolojik ve psikolojik boyutunu da irdeleyerek çarpıcı tespitlerde bulundu.

İşte Sefa İnan'ın bu haftaki yazısından bazı bölümler;

THY, neden zararlarını işletme maliyetlerinden değil, personel giderlerinden karşılamaya çalışıyor?

Part-time sistemi kabin memurlarının geleceğini nasıl etkileyecek?

THY; “Yumurta kapıya gelmeden” çözüm bulamayan bir şirketimiz.

Yönetime bazen kızamıyorum. Sonuçta; Emir, demiri kesiyor!

THY bu zararlarını bir yerden çıkarmalı veya azaltmalıydı. Yakıt fiyatlarına, uçak kiralama ücretlerinde etkin olamayacağına göre, personel giderlerini minimize etmeye karar verdi.

En yüksek boyutta personel gideri, uçuş işletme bünyesindedir. Binlerce pilot ve kabin memurunu içerisinde barındıran bu bölümde, bu günün şartlarında pilot ve kaptan maaşlarını minimize edemeyeceğine göre...

Bu uygulama ile ne kazanacaktır. THY bu uygulama ile 800X5000= 4.000.000 TL ayda, yılda ise; 48.000.000 TL tasarruf sağlayacaktır.

THY'ye sormak lazım; neden şimdiye kadar bunu yapmadın da tarihi zararlara boyun eğdin?

Hadi bakalım sendikalı ve pahalı kabin memurları kapıya...



 

THY'DEN KABİN EKİPLERİNE SALDIRI

Yorumlar Tüm Yorumlar (33)

? ~ 12 yıl önce
yönetim zararı kimden çıkarırım derdinde kabak toplu şözleşme safhasında personele patlama derdinde .yönetime allah bu fırsatı vermesin personel kıyımı yakında olur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
özel havayollarındaki iş yüküyle, thy'deki iş yükünü bir tutan arkadaş; sen hayatında thy ile uçmadın galiba? özeldeki arkadaşlar bir uçuşta maximum 15-20 kişiye yemek satarken, biz her uçuşta minimum 150 kişiye yemek ikram ediyoruz. bedava yemek, bedava içecek, yolcunun hiç bitmeyen istekleri, dağıttığın tepsileri geri toplaman, poponun sadece bir kalkışta bir de inişte yer görmesi.. daha ne örnekler veririm ama yazmaya üşeniyorum valla.. kısacası özelin verdiği maaşla thy'nin verdiği maaşı kıyaslamak için 3 yaşında olmak gerekir. açık açık yazamıyorum, sen anla :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
kabin ve kokpitin maaşlarına ezik ezik yorum yapanlar gerçekten çok zavallı. zenginin malı züğürdün çenesini yorar diye boşuna dememiş atalarımız. sen kendi işine bak, kendi şartlarını iyileştir; onun bunun ekmeğini ağzına sakız edene kadar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
yabancı kabin ekibi alsın bunlar hep bagırır böyle paraları alıp yatarken iyi ama.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Bu yonetim grevin ne oldugunu bilmiyor henuz....Boyle devam ederse kabin elinde patlayacak...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
3 kiş olduk hakkımızı alıcaz buna tüm kalbimle inanıyorum

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Bende onunlayim simdiden iki kisi olduk bak..biz gidersek sen ucarsin bizim yerimize :))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Sevgili kardeşim sen bu sendika yönetimi ile değil hakkını almak,Bakkalden ciklet bile alamazsın,23 yıldır oraya çöreklenmiş adamlar,daha önce neler yaşadı bu şirkette calışanlar,benden sana tavsiye bu yönetimi güvenip gaza gelme işinden olursun,sonra seni sendikadan içeri bile almazlar.Demedi deme..biraz araştırırsan öğrenirsin.Yalnız avukatlık ücretini peşin alıyorlar,sendika senin ya para da senin ama davaya bakınca ayrıca yüzde on cukka...ne güzel memleket değilm, bekliyorlar her sene kaç kişi atılacak senelik gelir ne olur diye....iyi düşün derim..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
hakkimizi alacagiz. Grev yakindir. O bademlere biyiklarini yolduracagiz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
bir airline airline yapan kabin cünkü sirketin aynasi bu THY bu temel ile oynadi anda olay bitmistir!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000