10 Nisan 2014, Perşembe 16:13:58

THY'DEN ENDER SARAÇ SÜRPRİZİ

Doktor Ender Saraç, Türk Hava Yolları uçak içi ikramı için sağlıklı içecekler projesine imza attı.
  • Çocuğuna tehlikeli beyaz şeker veya asitli içecek içirmek istemeyen anne babaları ve sağlık kazandırıcı bitki çaylarını düşünürsek bu proje çekişmenin dışında olmalı.Uçuşta da sağlık önemli herşeyden önce artık pilotlar ve uçuş ekibi hazmettirici,ödem çözücü,uykuyu kolaylaştırıcı,katkı içermeyen bu içecek projesinden en çok onlar yararlanacak,bence projeyle onur duymalıyız.Uçuşlarda pek çok yolcunun bu çaylardan yarar gördüğünü ve teşekkür ettiğine bizzat şahit oldum.
  • Biraz olsun şeffaflık varsa (ki olduğunu sanmıyorum), bu "proje" için Ender Saraç ve/veya firmasına ne kadar ödenmiştir?
  • Her şey ne kadar güzel işliyor . Milli gururumuz be ! Valla milli havayolu diye söylemiyorum , elalemin özel havayolu 800 -900 yabancı pilot uçurur , kendi Türk evladı işsiz gezerken ama bu thy 2-3 tane hadi bilemedin 10 tane yabancı uçurur ! E uçuş güvenliğimizde harika ! Kim demiş canım torpille adam alınıyor diye ? Güldürmeyin adamı ! Endercim , sen salla meyva suyu , sağlıklı yaşamı da , binbir emek harcadıktan sonra kapıdan dönen pırıl pırıl Türk pilotuna ver bir bardak soğuk su , meyva suyunu yabancı bebelere verirsin ! Ee adamlar bizim ülkede bizden iyi yaşıyor . Bize su , onlara meyva suyu içmek düşer . Allah sizi bildiği gibi yapsın inşallah ...
  • thy yeme icme sirketi mi havayolu sirketi mi belli degil ! thy ucus guvenligi gibi onemli bir konuda son siralarda yer aliyor,teknikte,habomda,genel mudurlukte,doco da,ucan seflerde,kabinde,kokpitte hemen her bolumde sorunlar dag gibi, calisanlar herseyden bezmis,torpil,haksizlik,yanlisliklar,tehdit tavan yapmis bunlar yeme icme derdinde ve bazi yalaka,yagcilar da bunlari gormezden gelip saksakcilik yapiyorlar devam etsinler gunes balcikla sivanmiyor!
  • Uçuş güvenliğinde son sıralara düşmüş bir firma nelerle uğraşıyor...
  • Tenkid olsun diye yazmıyorum...THY uçak içi ikramı gün geçtikçe kalitesinden ve lezzetinden kaybediyor. Devamlı THY ile uçan biri olarak bunları ifade ediyorum. Yemeklerin eski kalitesi kalmamış. İlave , sözüm ona yenilikler yapacaklarına, mevcut yemeklerin lezzet ve kalitesini düzeltsinler. " En kaliteli biziz" gibi basma kalıp lafları bıraksınlar. Geçmiş ile devamlı avunmasınlar.. Rakip şirketler boş durmuyor.
  • Artık iyice suyunu çıkardılar gerçekten hem eksik ekiple fazla saat uçuruyorlar hemde iş yükünü arttırıyorlar şarlatanlık başka bir iş değil insanlar yorgunluktan telef falan olsun istiyorlar sanırım yada o kısmı düşünen hiç yok 7 yıldızlı hava yolları bile aliminyum folyo kutularda plastik çatal bıçak ile servis yapıyorlar herkes bütün dünya sakil en akıllı sizlersiniz..
  • şirketin yiyecek içecekte bir numara olacağına güvenlik ve uçuş güvenliğinde bir numara olsun !!!

Doktor Ender Saraç, Türk Hava Yolları uçak içi ikramı için sağlıklı içecekler projesine imza attı. Bu ayki Skylife dergisine uçak içi içecek ikramının önemiyle ilgili açıklamalarda bulunan Ender Saraç, projenin detaylarını da yer verdi.

İşte Skylife dergisinde yer alan Ender Saraç sürprizi:

Sağlıklı İçecekler projesi nasıl doğdu?

Bu proje Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı Hamdi Topçu’nun, "Şirketimizin yiyecekte bir numara, içecekte de bir numara olmasını istiyoruz." demesiyle başladı. Başta Hamdi Topçu, İkram ve Uçakiçi Ürünler Başkanı Ahmet Doğan, Turkish Do&Co Marmara Bölgesi Operasyon Direktörü Berna Orak ve Müşteri Ürün Koordinatörü Zafer Bilge projeye sahip çıkarak müthiş bir çalışma gerçekleştirdiler. Ben de bu projeyi profesyonel bir karşılık beklemeden, ülkesini seven bir insan olarak gerçekleştirdim. Tahmin ediyorum ki birçok yabancı havayolu şirketi de bizi takip ederek menülerine bu tarz çayları ekleyecek.

Sağlıklı içecekler neden bu kadar önemli?

Yaptığımız araştırmalarda dünyada insanların yavaş yavaş sağlıklı yemeyi öğrenmeye başladıklarını ama sağlıklı içmeyi atladıklarını gördük. Oysa asitli, şekerli ve glikoz şuruplu içeceklerin yüklediği kalorinin şişmanlatıcı etkisi, yemeklerden aldığımız kaloriden daha fazla. Bu anlamda Türk Hava Yolları ile gerçekleştirdiğimiz bu proje çok ciddi bir sosyal sorumluluk projesidir. Her yıl milyonlarca insanı uçuran Türk Hava Yolları bu çaylarla sağlık dağıtacak.

Yolcuları nasıl bir içecek menüsü bekliyor?

Menüde sıcak bitki çayları, soğuk bitki çayları ve çocuklara özel bir içecek var. İçecekler mevsimlere ve çeşitli ihtiyaçlara göre üç ayda bir güncellenecek. Ramazanda da bir sürprizimiz var. İftar sonrası yaşanan şikâyetleri azaltmaya yardımcı olacak içecekler hazırladık. Yolcularımız sirkeli tarçınlı içecek ile iftar sonrası hazım sorunu yaşamayacak, demir hindili içeceğin ferahlık veren etkisiyle de serinleyecekler.

Çocuk içeceğinin ne gibi faydaları bulunuyor?

Dünyada ilk defa hiçbir koruyucu madde, boya, şeker, asit ve mısır şurubu içermeyen, hem lezzetli hem de sağlıklı bir çocuk içeceği yaptık. Bu içecek taze doğal günlük süt içerisinde keçiboynuzu tozu, bitter kakao ve hurma şurubundan oluşuyor. Bu çay kemikleri güçlendirir, boyu uzatır, mineral, demir, kalsiyum ve protein içerir. Çocuk uçakta yemek yemiyorsa ısrar etmeyin... Bu çaydan bir bardak içtiğinde gıdasının çoğunu almış olacaktır.

İçecekler yalnızca uçaklarda mı servis edilecek?

Kısa zaman içerisinde CIP salonlarında da bir sağlıklı içecekler köşesi olacak. Böylece yolcular uçağa binmeden de çayların rahatlatıcı ve iyileştirici etkilerinden faydalanabilecek. Şimdiden herkese afiyet ve şifa olsun.

THY'DEN ENDER SARAÇ SÜRPRİZİ

Yorumlar Tüm Yorumlar (13)

Sağlık Önemli ~ 10 yıl önce
Çocuğuna tehlikeli beyaz şeker veya asitli içecek içirmek istemeyen anne babaları ve sağlık kazandırıcı bitki çaylarını düşünürsek bu proje çekişmenin dışında olmalı.Uçuşta da sağlık önemli herşeyden önce artık pilotlar ve uçuş ekibi hazmettirici,ödem çözücü,uykuyu kolaylaştırıcı,katkı içermeyen bu içecek projesinden en çok onlar yararlanacak,bence projeyle onur duymalıyız.Uçuşlarda pek çok yolcunun bu çaylardan yarar gördüğünü ve teşekkür ettiğine bizzat şahit oldum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
aziz ~ 10 yıl önce
Biraz olsun şeffaflık varsa (ki olduğunu sanmıyorum), bu "proje" için Ender Saraç ve/veya firmasına ne kadar ödenmiştir?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Her şey ne kadar güzel işliyor . Milli gururumuz be ! Valla milli havayolu diye söylemiyorum , elalemin özel havayolu 800 -900 yabancı pilot uçurur , kendi Türk evladı işsiz gezerken ama bu thy 2-3 tane hadi bilemedin 10 tane yabancı uçurur ! E uçuş güvenliğimizde harika ! Kim demiş canım torpille adam alınıyor diye ? Güldürmeyin adamı ! Endercim , sen salla meyva suyu , sağlıklı yaşamı da , binbir emek harcadıktan sonra kapıdan dönen pırıl pırıl Türk pilotuna ver bir bardak soğuk su , meyva suyunu yabancı bebelere verirsin ! Ee adamlar bizim ülkede bizden iyi yaşıyor . Bize su , onlara meyva suyu içmek düşer . Allah sizi bildiği gibi yapsın inşallah ...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
komik ~ 10 yıl önce
thy yeme icme sirketi mi havayolu sirketi mi belli degil ! thy ucus guvenligi gibi onemli bir konuda son siralarda yer aliyor,teknikte,habomda,genel mudurlukte,doco da,ucan seflerde,kabinde,kokpitte hemen her bolumde sorunlar dag gibi, calisanlar herseyden bezmis,torpil,haksizlik,yanlisliklar,tehdit tavan yapmis bunlar yeme icme derdinde ve bazi yalaka,yagcilar da bunlari gormezden gelip saksakcilik yapiyorlar devam etsinler gunes balcikla sivanmiyor!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
sensin ~ 10 yıl önce
sensin komik "nazar etme ne olur calis senin de olur"
tekno ~ 10 yıl önce
Uçuş güvenliğinde son sıralara düşmüş bir firma nelerle uğraşıyor...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kalite düşüyor ~ 10 yıl önce
Tenkid olsun diye yazmıyorum...THY uçak içi ikramı gün geçtikçe kalitesinden ve lezzetinden kaybediyor. Devamlı THY ile uçan biri olarak bunları ifade ediyorum. Yemeklerin eski kalitesi kalmamış. İlave , sözüm ona yenilikler yapacaklarına, mevcut yemeklerin lezzet ve kalitesini düzeltsinler. " En kaliteli biziz" gibi basma kalıp lafları bıraksınlar. Geçmiş ile devamlı avunmasınlar.. Rakip şirketler boş durmuyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tatlı su.. ~ 10 yıl önce
Artık iyice suyunu çıkardılar gerçekten hem eksik ekiple fazla saat uçuruyorlar hemde iş yükünü arttırıyorlar şarlatanlık başka bir iş değil insanlar yorgunluktan telef falan olsun istiyorlar sanırım yada o kısmı düşünen hiç yok 7 yıldızlı hava yolları bile aliminyum folyo kutularda plastik çatal bıçak ile servis yapıyorlar herkes bütün dünya sakil en akıllı sizlersiniz..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Rakip ~ 10 yıl önce
Rakip firma elemanları hemen başlamış eleştirmeye :) yahu kıskanmayın çalışın sizinde olsun. THY yenilikçi bir şirket bunu kafanıza yazın,benchmarking'i deneyin faydası olur.
Rakip'e ~ 10 yıl önce
Sen Thy'de çalşıyorsan bile havacı olmadığın belli yerden atıp tutmak kolay kardeş cahil insana saygı duyar ve susarım sen haklısın..
! ~ 10 yıl önce
şirketin yiyecek içecekte bir numara olacağına güvenlik ve uçuş güvenliğinde bir numara olsun !!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
777-9 ~ 10 yıl önce
Her haberin altına,,olumsuz,karamsar yorumlar yazmakdan bıkmadınızmı?
777-9 ve ! ~ 10 yıl önce
"777-9" yureginize, elinize saglik.. "!" arkadasim, bu sekilde yorum yazanlara soylenecek cok soz var lakin anlasilir mi bilmem. bu siteyi surekli takip ederim ve hep sizi gibiler yuzunden nefret ettim bu isten. yahu cok biliyorsaniz gidin siz yapin o isi, cok biliyorsaniz yazin projelerinizi de gonderin ilgili firmalara, hem siz hemde ulke kazansin. buradan atip tutmak gayet basit, unutmayin! bardagin bos tarafi kimseyi doyurmaz.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000