16 Ağustos 2015, Pazar 15:48:58

THY'den '1 milyar 35 milyon TL' açıklaması

Türk Hava Yolları (THY) geçtiğimiz gün açıkladığı ilk 6 aylık kâr ile ilgili açıklama yaptı.
  • eylul ekim gibi shyo mezunu alincak diyorlar.
  • Teknik ne zaman is ilani açacak. Yeni üniversite mezunları olarak bekliyoruz. 3 typ kursu acildi yaz döneminde bizlere bişey yok. Bilen varsa yazabilir mi? Hadi Thy bekletme bizi.
  • Ortada imzalanmış tis yok teşvik yok şirket karlılığına karlılık katıyor. Kapitalizm denen şey bu
  • Baskan ve mudurlerin gozu aydin olsun. Yilbasinda aldiklari gibi 40 ar 80 er miryarda ha alirlar artik kar payi. Bunlarinki suna benziyor, adamin parayi kazanip ta ailesine koklatmayip disarda kendisinin yemesi gibi. Calisirken aileyiz yerken ayriyi. Sayin ayci iyi niyetli islere girisiyor. Bu seferki kar payindanda sadece calisanlara versinde samimiyetini gorelim de inananalim. Yapacagina inaniyorum.
  • 2014'te 172 milyon TL, 2015'te 1035 milyon TL kar. Ciro yüzde 9 artmış, yolcu sayısı yüzde 10 artmış, uçak sayısı 265'ten 290'a çıkmış, yaklaşık yüzde 5 fakat kar 6 kat artımış. Bence biri bunu açıklasın, nasıl oluyor da aynı şirket bir anda 6 kat kar yapabiliyor... yakıt fiyatları düştü belki ama dolar arttı, personel sayısı maliyeti arttı, uçaklar bir yıl yaşlandı, uçak sayısı arttı bakım giderleri arttı... ya geçen sene insanları kandırdılar, ya bu sene... Ha bilet fiyatları 5 katına çıktıysa olabilir, onu bilemem ama o zaman da ciro 5 kat artar di mi? nereden tutsan elinde kalıyor resmen saçmalık...
  • Kar payı gelemedi, yıllardır!
  • Operasyonel acidan bakildiginda herhangi bir basari yok, rekabet ortaminda operasyonel kar ayni duzeyde tutulmus. Eldeki paranin faizi ve doguru hedge kararlari ile kar edilmis diyebiliriz. Dunyadaki havayollarina bakarsak cogunun net kari operasyonel kardan olusur.
  • baskan ve mudurlerın gözüaydın 40 ar bın daha gelıyo hadı ıyısınız
  • Birlikte başardık arkadaşlar.
  • Anlamadım ben kardan pay istemiş çalışanlar, kardeşim sizde bizde işçiyiz, maaşlı elemanlarız kardan pay isteme hakkına sahip değiliz, ortakmısınız? Yatırımcı mısınız? Hissedar mısınız? Hayır değilsiniz, bende değilim. O zaman şirket batarsa da kredi borçlarını paylaşır mısın tatlı çocuk?

THY, bu yılın  ilk yarısında 1 milyar 35 milyon TL kar açıklamıştı. THY'den konu ile ilgil açıklama geldi;

Türk Hava Yolları'nın açıklaması şöyle;

Türk Hava Yolları’nın 2015 yılı ilk altı aylık konsolide mali tabloları Borsa İstanbul’a gönderildi. Satış gelirleri önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 9,2 artarak 12 milyar 303 milyon TL’na ulaştı. 2014 yılının ilk altı ayına göre %68 daha iyi performans sergileyerek 524 milyon TL esas faaliyet karı açıklayan Türk Hava Yolları, akaryakıt fiyatlarında ve döviz kurlarında yoğun dalgalanmaların yaşandığı ilk altı aylık dönemde, dengeli borçlanma kompozisyonu ve dinamik risk yönetim uygulamaları ile  6 kat artışla 1 milyar 35 milyon TL net kar açıkladı.  

Yılın ilk yarısında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 10,1 kapasite (arz edilen koltuk km) artışı gerçekleştiren Türk Hava Yolları bu dönemde yüzde 77,8 yolcu doluluk oranı ile toplam 212 bin uçuş gerçekleştirerek 28,5 milyon yolcu taşıdı.

2015 yılında beşinci kez “Avrupa’nın En İyi Havayolu” seçilen Türk Hava Yolları bugün 110 ülkede, 50’si yurtiçi, 230’u yurtdışı olmak üzere toplam 280 noktaya uçuş gerçekleştirmektedir. Dünyanın en genç filolarından olan Türk Hava Yolları filosu 2015 yılında teslim alınan 23 uçakla birlikte bugün itibariyle 212 dar gövde, 69 geniş gövde ve 9 kargo uçağı olmak üzere toplam 290 uçaktan oluşmaktadır.

Son on yılda Dünya’daki pazar payını üçe katlayan Türk Hava Yolları, dünyanın en büyük oyuncuları arasında, yoğun rekabet ortamına rağmen, karlı ve  istikrarlı büyümeye ve pazar payı kazanmaya devam etmektedir.

THY'den '1 milyar 35 milyon TL' açıklaması

Yorumlar Tüm Yorumlar (19)

teknik ~ 9 yıl önce
eylul ekim gibi shyo mezunu alincak diyorlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Mezun ~ 9 yıl önce
Teknik ne zaman is ilani açacak. Yeni üniversite mezunları olarak bekliyoruz. 3 typ kursu acildi yaz döneminde bizlere bişey yok. Bilen varsa yazabilir mi? Hadi Thy bekletme bizi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
everybody lies ~ 9 yıl önce
kardeşim kim ne derse inanma. ben de shyo mezunuyum. 60 kişi başvurduk 40 arkadaşımız işsiz şuanda. bu işler hiç belli olmuyor. kaç kişi alınacak, zaman işbaşı yapılacak tam bir muamma. biz geçen sene haziranda mezun olup kasımda başlamıştık.
bu ne ~ 9 yıl önce
Ortada imzalanmış tis yok teşvik yok şirket karlılığına karlılık katıyor. Kapitalizm denen şey bu

Yanıtla

Kalan karakter 1000
abc ~ 9 yıl önce
Baskan ve mudurlerin gozu aydin olsun. Yilbasinda aldiklari gibi 40 ar 80 er miryarda ha alirlar artik kar payi. Bunlarinki suna benziyor, adamin parayi kazanip ta ailesine koklatmayip disarda kendisinin yemesi gibi. Calisirken aileyiz yerken ayriyi. Sayin ayci iyi niyetli islere girisiyor. Bu seferki kar payindanda sadece calisanlara versinde samimiyetini gorelim de inananalim. Yapacagina inaniyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
2014-2015 ~ 9 yıl önce
2014'te 172 milyon TL, 2015'te 1035 milyon TL kar. Ciro yüzde 9 artmış, yolcu sayısı yüzde 10 artmış, uçak sayısı 265'ten 290'a çıkmış, yaklaşık yüzde 5 fakat kar 6 kat artımış. Bence biri bunu açıklasın, nasıl oluyor da aynı şirket bir anda 6 kat kar yapabiliyor... yakıt fiyatları düştü belki ama dolar arttı, personel sayısı maliyeti arttı, uçaklar bir yıl yaşlandı, uçak sayısı arttı bakım giderleri arttı... ya geçen sene insanları kandırdılar, ya bu sene... Ha bilet fiyatları 5 katına çıktıysa olabilir, onu bilemem ama o zaman da ciro 5 kat artar di mi? nereden tutsan elinde kalıyor resmen saçmalık...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tk ~ 9 yıl önce
Kar payı gelemedi, yıllardır!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
mali ~ 9 yıl önce
Operasyonel acidan bakildiginda herhangi bir basari yok, rekabet ortaminda operasyonel kar ayni duzeyde tutulmus. Eldeki paranin faizi ve doguru hedge kararlari ile kar edilmis diyebiliriz. Dunyadaki havayollarina bakarsak cogunun net kari operasyonel kardan olusur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
hayırlı olsun ~ 9 yıl önce
baskan ve mudurlerın gözüaydın 40 ar bın daha gelıyo hadı ıyısınız

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ilk 6 ay ~ 9 yıl önce
Birlikte başardık arkadaşlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kardan pay? ~ 9 yıl önce
Anlamadım ben kardan pay istemiş çalışanlar, kardeşim sizde bizde işçiyiz, maaşlı elemanlarız kardan pay isteme hakkına sahip değiliz, ortakmısınız? Yatırımcı mısınız? Hissedar mısınız? Hayır değilsiniz, bende değilim. O zaman şirket batarsa da kredi borçlarını paylaşır mısın tatlı çocuk?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
aktrol ~ 9 yıl önce
trol kendını bellı ettı.40 ar bın lıra alan baskan ve mudurler ışçi degıl mı? hadı almadılar de

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000