16 Mayıs 2013, Perşembe 13:27:06

THY’DE İPTAL KARGAŞASI

Türk Hava Yolları çalışanlarının bağlı olduğu Hava-İş Sendikası dün 03:00'te grev eylemine başladı. Seferlerde aksama yaşanmazken, Hava-İş Sendikası'nın THY Genel Müdürlüğü önündeki direniş devam ediyor...
  • Burada fotoğrafı çıkanlar, siz de kovulun da görün gününüzü!
  • Diyelimki 200 küsür sefer iptal oldu,nerde bunlardan kalan yolcular.Yolcu kısmı,uçamasın bak neler eder,direniş,grev falan dinlemez.Yolcu kısmı yobazdır.Kendiihtiyacınedeniylesatın aldığı hizmet/ürün için emekçiye ''Benim sayemde maaş alıyorsun''der.(Sanki biz maaş alalım diye sabah uyanıp,gelip uçağa biniyor) Eğer bahsedildiği gibi,sefer iptali olsaydı,yolcu kısmı şimdiye kıyameti koparmışdı ve sendikada bu görüntüleri bir şekilde kullanmışdı.2 gündür normalden de hızlı operasyon gerçekleştiriliyor.
  • Sendika bugüne kadar Teknik için ne istedi ki destek versin? Her defasında oy kapmak için kalabalık grup olan kokpit ve kabine istedikçe kopardı, hem de vergisiz. Dünya'da ve Türkiye'de de ücret sıralamasında 2. sırada olan teknik elemanlar gerilere itildi. Uçucu kesim çok uçuyoruz durum tehlikeli dedi ama parayı alınca tehlike ortadan kalktı ve uçtukca aldılar , hem de vergisiz. Sonuçta bugün itibarıyla, sendika da bu kadar destek aldı . Hat Bakım'dan destek "0" yazıyla SIFIR. Kapıda gözcüleri bile kalmadı. Dünkü polislerin yerini bugün siimitcileri kovalayan zabıta almıştı. Hadi uzatmayın bırakın gidin de, Hamdi Bey 20 Mayıs, 80. kuruluş yılında sürprizini açıklasın.
  • ARKADAŞLAR BİŞEY SORUCAM TEKNIK,KOPPİT VE KARGO NIYE DESTEK VERMIYOR ACABA?
  • Bu süreç şunu gösterdiki mühim olan haketmediğiniz halde ve ultra amatör olmanıza rağmen aldığını o dolarlar hepiniz için daha mühimmiş.... Sakın olaki o sosyal medya dediğiniz yerlerdede milleti arkadaşım vs diye ekleyip mail falan atmayın.... Gerçeğin herkes farkında!
  • Çadır yada yada çadır kurmaya niyet yok? Demekki Geleneksel Gaz Şenlikleri'ni G.M. binası önünde yaşamayacağız......
  • Arkadaslar tekrar merhaba herkes surekli gordugum kadariyla sefer iptali yok tehir yok yerde ucak yok gibi bircok aoylem vardir! Arkadaslar siz grevi ne sandiniz? Greve ciktiktan uc saat sonra ucaklarin yerde kalacaginimi sandiniz?!!! Bugun Genel Mudurluk binasi onune gelen arkadaslar gormusturko 550'ye yakin personel ve iki kaptan greve destek vermislerdir. Arzu eden hala kafasi karisi olan varsa varsa yarin mudurluk onune gelsin. Yarin saat 12'de genel mudurluk onune gelsin ve gorsun! Ki neredeyse bu sayi kadar personeldesureci evlerinde izlemektedir.
  • Hakkına sahip çıkmayan pilotlar, hostesler, uçağa yolcu olarak bindiğimde, ki sık sık biniyorum, umrumda değilsiniz. Yapma gülücüklü hostesler, doğru düzgün bilinmeyen ingilizceyle yapılan anonslar ( İşini iyi yapanlar için sözüm meslisten dışarı ) hahahahaha. Zaten sizden ne beklenir ki. Yürüyün kim tutar sizi. Yılmaz Özdil güzel yazmış, iyi tariflemiş sizleri.
  • ya şu rezilleri de atsalar da şirket temizlense
  • işiniz gücünüz yalan 1 tane bile iptal yok yahu siz kimi kandırıyorsunuz

THY’de ikinci gününe giren grev, henüz uçuşlarda önemli aksamalar yaşatmadı ama Hava-İş Sendikası, dün yapılması gereken 560 uçuştan 218’inin iptal edildiğini ileri sürdü.

Hava-İş Sendikası, grevin ikinci gününde önemli iddialarda bulundu. Hava İş Sendikası, THY Uçuş Harekat Kontrol Merkezi’ne dayandırdığı iddiasında saat 03.00 ile 12.00 saatleri arasında 560 uçuştan 218’inin grev sebebiyle yapılamadığını öne sürdü.

Hava İş Sendikası adına konuşan Kaya Sayın, “A340 tipi uçaklarla 25, Boeing 777'lerle 7, A320'lerle 157 ve Boeing 737 serisi uçaklarla 153 olmak üzere toplam 342 sefer gerçekleştirildi. Planlanan sefer sayısının toplamı 560 idi. Dolayısıyla  218 sefer yapılamadı” dedi.

Türk Hava Yolları yetkilileri ise iptal bilgilerinin gerçeği yansıtmadığını grev sebebiyle iptal edilen uçuş bulunmadığını bildirdi.

Hava İş Sendikası ayrıca bugün yapılan İstanbul-Capetown uçuşunda, minimum 9 kabin memuru olması gerekirken uçuş 8 kişilik ekiple gerçekleştirildiği, dün yapılan İstanbul-Shangai seferinde ise, Boeing 777 tipi uçak eğitimi ve sertifikası olmayan kabin personellerinin yasalara aykırı olmasına rağmen görevli olarak uçurulduğunu iddia etti.

Bu arada bu sabah saatlerinde Hava İş Sendikası ve greve katılan eylemciler THY Genel Müdürlüğü önünde toplanmaya başladı. Yaklaşık 200-300 kişilik grup için genel müdürlük misafir otoparkının olduğu noktada toplandı. Bu sırada çok sayıda çevik kuvvet polisi ve TOMA aracı da hazır bulundu.

Slogan atarak THY yönetimini protesto eden katılımcılar, saat 10.00’da çadır kurulacağı açıklanmasına rağmen henüz grev çadırı kurma işlemine başlamadı.

Ayrıca Atatürk Havalimanı ve çevresindeki çevik kuvvet ekipleri de dönüşümlü olarak görevlerine devam ediyor.

İŞTE GREVİN İKİNCİ GÜNÜNDEN OBJEKTİFLERE YANSIYAN KARELER



























©AirportHaber.com
 

THY’DE İPTAL KARGAŞASI

Yorumlar Tüm Yorumlar (107)

hadi bakalım! ~ 11 yıl önce
Burada fotoğrafı çıkanlar, siz de kovulun da görün gününüzü!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Diyelim ki ~ 11 yıl önce
Diyelimki 200 küsür sefer iptal oldu,nerde bunlardan kalan yolcular.Yolcu kısmı,uçamasın bak neler eder,direniş,grev falan dinlemez.Yolcu kısmı yobazdır.Kendiihtiyacınedeniylesatın aldığı hizmet/ürün için emekçiye ''Benim sayemde maaş alıyorsun''der.(Sanki biz maaş alalım diye sabah uyanıp,gelip uçağa biniyor) Eğer bahsedildiği gibi,sefer iptali olsaydı,yolcu kısmı şimdiye kıyameti koparmışdı ve sendikada bu görüntüleri bir şekilde kullanmışdı.2 gündür normalden de hızlı operasyon gerçekleştiriliyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Destek mi? ~ 11 yıl önce
Sendika bugüne kadar Teknik için ne istedi ki destek versin? Her defasında oy kapmak için kalabalık grup olan kokpit ve kabine istedikçe kopardı, hem de vergisiz. Dünya'da ve Türkiye'de de ücret sıralamasında 2. sırada olan teknik elemanlar gerilere itildi. Uçucu kesim çok uçuyoruz durum tehlikeli dedi ama parayı alınca tehlike ortadan kalktı ve uçtukca aldılar , hem de vergisiz. Sonuçta bugün itibarıyla, sendika da bu kadar destek aldı . Hat Bakım'dan destek "0" yazıyla SIFIR. Kapıda gözcüleri bile kalmadı. Dünkü polislerin yerini bugün siimitcileri kovalayan zabıta almıştı. Hadi uzatmayın bırakın gidin de, Hamdi Bey 20 Mayıs, 80. kuruluş yılında sürprizini açıklasın.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
L/M ~ 11 yıl önce
ARKADAŞLAR BİŞEY SORUCAM TEKNIK,KOPPİT VE KARGO NIYE DESTEK VERMIYOR ACABA?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
SABAH ~ 11 yıl önce
TEKNİK NEDEN DESTEK VERECEK SÖZLEŞMESİ YENİ GÖRÜŞÜLÜYOR AMA HAT VEREBİLİR
herkes ~ 11 yıl önce
herkes destek vermeli. teknik neden destek verecek diye cevap mı olur. bugün onlara yarın sana. birlik olmadıkça olmaz bu işler. yanındakininde hakkını savunacaksın ki, adalet yürüsün!
xyxyxyx ~ 11 yıl önce
akıllılarda ondan bu koltuk düşkünü aycinin arkasından gşdenleri(305 kiş)gördük niye destek versinlerki teknik kargo koppit vs birimler
USD ~ 11 yıl önce
Bu süreç şunu gösterdiki mühim olan haketmediğiniz halde ve ultra amatör olmanıza rağmen aldığını o dolarlar hepiniz için daha mühimmiş.... Sakın olaki o sosyal medya dediğiniz yerlerdede milleti arkadaşım vs diye ekleyip mail falan atmayın.... Gerçeğin herkes farkında!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Şenlikler ~ 11 yıl önce
Çadır yada yada çadır kurmaya niyet yok? Demekki Geleneksel Gaz Şenlikleri'ni G.M. binası önünde yaşamayacağız......

Yanıtla

Kalan karakter 1000
DİRENİSTEYİZ!!! ~ 11 yıl önce
Arkadaslar tekrar merhaba herkes surekli gordugum kadariyla sefer iptali yok tehir yok yerde ucak yok gibi bircok aoylem vardir! Arkadaslar siz grevi ne sandiniz? Greve ciktiktan uc saat sonra ucaklarin yerde kalacaginimi sandiniz?!!! Bugun Genel Mudurluk binasi onune gelen arkadaslar gormusturko 550'ye yakin personel ve iki kaptan greve destek vermislerdir. Arzu eden hala kafasi karisi olan varsa varsa yarin mudurluk onune gelsin. Yarin saat 12'de genel mudurluk onune gelsin ve gorsun! Ki neredeyse bu sayi kadar personeldesureci evlerinde izlemektedir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
----- ~ 11 yıl önce
SIZ GREVI NE SANIYORSUNUZ ? IKI KAPTAN DESTEK VERMIS ! COK BASARILI BIR GREV . TEBRIKLER . -ILK SAATLER COK ONEMLI , OLMADI 12 DEN SONRA COK COK ONEMLI , OLMADI AKSAM OLMADI YARIN O DA OLMADI 3.GUN OLMADI 20 .GUN ... - UMARIM KI BU YORUMLARI EGLENCE OLSUN DIYE ATMIYORSUNDUR .
uçuş emniyeti ~ 11 yıl önce
Hakkına sahip çıkmayan pilotlar, hostesler, uçağa yolcu olarak bindiğimde, ki sık sık biniyorum, umrumda değilsiniz. Yapma gülücüklü hostesler, doğru düzgün bilinmeyen ingilizceyle yapılan anonslar ( İşini iyi yapanlar için sözüm meslisten dışarı ) hahahahaha. Zaten sizden ne beklenir ki. Yürüyün kim tutar sizi. Yılmaz Özdil güzel yazmış, iyi tariflemiş sizleri.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
osman ~ 11 yıl önce
ya şu rezilleri de atsalar da şirket temizlense

Yanıtla

Kalan karakter 1000
çalışan ~ 11 yıl önce
zaten henüz türkçe bile konuşamayan ama yandaş oldukları için işe alınan rezillerle çalışmak istemediğimiz için grevdeyiz daa atarsa atsın seviyesiz
kd ~ 11 yıl önce
işiniz gücünüz yalan 1 tane bile iptal yok yahu siz kimi kandırıyorsunuz

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000