24 Ağustos 2009, Pazartesi 16:49:45

THY'DE ÇALIŞAN İKİ STEWARD BİRBİRİNE GİRDİ!

THY’de görevli iki erkek kabin memuru (steward) istirahat ettikleri Gaziantep’teki bir otelde birbirine girdi. Alkollü oldukları öğrenilen iki steward, uçuştan çekildi.
  • SADECE KABİNDE 3000den fazla insan çalıştığını düşünürsek ve hiçkimsenin sınırları aşan hareketlerde bulunmamasını beklersek, birileri böyle hareketlerde bulunduklarında bunu bütün çalışanlara ya da bütün stewardlara mal edersek yeterince üzerinde düşünmemiş oluruz.bu durumda insanların ağzı torba değilki büzesin lafı cuk oturur buraya..
  • habere dönecek olursak annenizin babanızın bile günün birinde sizi hayrete düşürecek birşey yapmayacağına yemin edemezsiniz..ederseniz ya yalan yere yemin etmiş olursunuz ya da saflık edersiniz. kaldı ki thy den çalışanlarının kendilerini hayrete düşürecek birşey yapmayacaklarını kesinlikle bilmesini istiyorsunuz.mantıksız bir isteğe benzemiyormu bu?
  • 21.yy da yaşıyoruz artık bayan mesleği erkek mesleği diye birşey yok. artık Türkiye'nin de bunu anlama ve mesleklere cinsiyet yükleme huyundan(ki bu cinsiyet ayrımcılığıdır) vazgeçmesi gerek. pek çok büyük havayolunda yıllardır stewardlar çalışır ve yaşını başını almış stewardları uçak içinde gördüğünüzde ne kadar eskiden beri bu sektörde cinsiyet ayrımcılığından vazgeçildiğini anlarsınız..
  • Sonuçta hiçbir işi kadın işi erkek işi diye ayıramazsınız. bu düpedüz cinsiyet ayrımcılığıdır. steward görmek istemiyoruz konuşmaları,köşe yazıları vs. şeklinde türk yolcusunun talep etmesi ve beklentisi karşısında steward sayısını belli bir düzeyde tutmak isteyen thy bu haliyle de kimseye yaranamıyor anlaşılan. insanların aklına bayan mesleği:hosteslik şeklinde kazınan kabin memurluğu mesleği bu cinsiyet ayrımı klişesinden artık kurtulmalı..
  • öncelikle thy steward alımını bu olaydan sonra durdurmadı, nisandan beri steward alımı yapılmıyor.işe kabul edilip de hala eğitime başlamak için nisandan beri bekleyen bir sürü steward var.gerekçe olaraksa steward sayısının gerekeni biraz geçtiğini söylüyorlar.stewardmı hostesmi tartışmasına gelince: kıllı kollar görmek istemiyoruz gibi konuşmalar çok komik geliyor insana..
  • Arkadaş size tüm kalbimle katılıyorum.Bazı şeyleri zaman halleder değilmi?En iyi hastalık ilacı ZAMAN.
  • Bence ahlaki çöküntü genel olarak tüm iş yerlerinde var, havacılıkta biraz daha fazla, bu sayfalarda kimin üzerine sıçrarsanız onun adamları soruları cevaplamak yerine hemen savunmaya geçiyor sonunda da ana konudan bihayli sapılıyor. Bu fırtınadan sonra mutlu durgunluk olursa ana meseleyi kollayan terfi edip huzura eriyor, yine de sorulan soruların cevapları, bilinen gerçeklerin başlıkları saklanıp saptırılıyor, en çok en düzgün cümlelerle çemkiren kendini iyi hissediyor. Benim görüşüme göre bu konu hakkında yorum yapılmayıp görmezden gelinseydi daha başarılı ses getirmeyen üstü kapatılmış bir konu olurdu. Yaranmak, iş yapmış görünmek için konuyu uzatmak, konunun tüm çalışanlara yayılmasına neden olmaktan başka işe yaramıyor. Saygılarımla.
  • ARKADAŞIM AKLIN FİKRİN AHLAKSIZLIKTA..NE AHLAKSIZLIĞI GÖRDÜN SEN DE BAŞKA KİMSE DUYMAMIŞ VE HALEN O İSTEMEDİĞİN KİŞİLER GÖREVLERİNDE DURABİLİYORLAR..KONU BU ANTEPTE YAŞANAN OLAYDI VE O İKİ ARKADAŞTI..OLAY YAŞANDI VE İŞTEN ÇIRARILDILAR..E DAHA NE YAHU ?YİNE YAŞANAN ÇİRKİN OLAYLAR OLURSA ŞİRKETİMİZİN ADINI LEKELEYECEK..ONLARDA İŞTEN ÇIKARILIR..BAŞKA NE ?BAŞKANIN MÜDÜRLERİNİN ŞEFLERİNİN TEKNEDE DÜĞÜNÜN FALAN BU OLAYLARLA NE İLGİSİ VAR YA ..SORUNLU İNSANLARMISINIZ NESİNİZ YA..ASIL SİZLERİ BULMAK LAZIM..İŞİNİZİ YAPIN SİZDEN İSTENEN O..BIRAKIN ONLARDA İŞLERİNİ YAPSIN..İŞİNİZ GÜCÜNÜZ KİM KİMİNLE NEREDE NEYAPIYOR..ZAVALLI ÖZGÜVENSİZ ASOSYAL BOŞ İNSANLAR OLMAYIN YETER ARTIK..
  • Tek kelime bazen yeter derler. NE ZAMANDAN BERİ AHLAKSIZ DAVRANIŞLARIN ADI SOSYALLEŞME OLDU. Eğer şapkanız varsa önünüze koyunda bir düşünün,şirketinizdeki bir sürü bu tür olayları artık sokaktaki vatandaşda biliyor.Saygılar alnının akıyla namusuyla çalışanlara
  • CEVAP VERDİM VERMESİNEDE.EDİTÖRÜMÜZE SORMAK LAZIM.BENİ SANA KARSI MAHCUP ETTİ GÖRÜYOMUSUN.GÜZEL KARDEŞİM BU ÖNYARGILARLA NEREYE KADAR ? BÖYLE YAŞAMAK SENİ YORAR,KALBİNİ YORAR.YA BİR RAHAT BIRAK KENDİNİ.YA NE YAPMASINI İSTİYORSUNUZ KADININ ANLAMADI GİTTİ.YAZ AÇIKÇA SÖYLE.BIRAK MİLLETİN ÖZEL HAYATINI.SEN NE İSTİYORSUN İŞİNLE İLGİLİ.KADIN ELİNDEN GELEN HERŞEYİ YAPIYOR AMA ODA BİRYERE KADAR.SENİN İSTEKLERİNİ SUNMUŞ ÜSTLERİNE OLMAZ DEMİŞLERSE BUMUDUR SENİ DÜŞMAN EDEN ONLARA.ÇALIŞIYORLAR ANLIYORMUSUN .SEN KABUL ET YADA ETME.AMA İNSANLARI KÖTÜLEMEK MUHALEFET OLMAKTA ISRARCIYSAN SEN BÖYLE YAŞA.BEN GELENE HOŞGELDİN DEDİM.KALBİM KÖTÜ DEĞİL SENİN GİBİ.SİZE GÖRE HERGELEN ZATEN 20 GÜN SONRA GİTMELİ.NE MUTSUZ İNSANSIN SEN YA.SOSYALLEŞ BİRAZ KAFANI DAGIT

Türk Hava Yolları’nın İstanbul-Gaziantep seferini yapan uçağında görev yapan iki erkek kabin memuru, istirahat ettikleri otelde kavgaya tutuştu.

Otel odasında başlayan kavga otel lobisine kadar sürdü.

Durumun polise haber verilmesiyle iki steward Şahinbey Polis Karakolu’na götürüldü. İsimleri açıklanmayan iki stewart, ifadeleri alındıktan sonra serbest bırakıldı.

Alkollü oldukları belirtilen stewardlar hakkında ‘görev süresi içinde alkol almak ve kavga etmek’ suçlarından Uçuş İşletme Başkanlığı’nca rapor tutuldu.

İki steward da uçuştan çekildi.

THY'DE ÇALIŞAN İKİ STEWARD BİRBİRİNE GİRDİ!

Yorumlar Tüm Yorumlar (49)

Misafir ~ 15 yıl önce
SADECE KABİNDE 3000den fazla insan çalıştığını düşünürsek ve hiçkimsenin sınırları aşan hareketlerde bulunmamasını beklersek, birileri böyle hareketlerde bulunduklarında bunu bütün çalışanlara ya da bütün stewardlara mal edersek yeterince üzerinde düşünmemiş oluruz.bu durumda insanların ağzı torba değilki büzesin lafı cuk oturur buraya..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
habere dönecek olursak annenizin babanızın bile günün birinde sizi hayrete düşürecek birşey yapmayacağına yemin edemezsiniz..ederseniz ya yalan yere yemin etmiş olursunuz ya da saflık edersiniz. kaldı ki thy den çalışanlarının kendilerini hayrete düşürecek birşey yapmayacaklarını kesinlikle bilmesini istiyorsunuz.mantıksız bir isteğe benzemiyormu bu?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
21.yy da yaşıyoruz artık bayan mesleği erkek mesleği diye birşey yok. artık Türkiye'nin de bunu anlama ve mesleklere cinsiyet yükleme huyundan(ki bu cinsiyet ayrımcılığıdır) vazgeçmesi gerek. pek çok büyük havayolunda yıllardır stewardlar çalışır ve yaşını başını almış stewardları uçak içinde gördüğünüzde ne kadar eskiden beri bu sektörde cinsiyet ayrımcılığından vazgeçildiğini anlarsınız..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Sonuçta hiçbir işi kadın işi erkek işi diye ayıramazsınız. bu düpedüz cinsiyet ayrımcılığıdır. steward görmek istemiyoruz konuşmaları,köşe yazıları vs. şeklinde türk yolcusunun talep etmesi ve beklentisi karşısında steward sayısını belli bir düzeyde tutmak isteyen thy bu haliyle de kimseye yaranamıyor anlaşılan. insanların aklına bayan mesleği:hosteslik şeklinde kazınan kabin memurluğu mesleği bu cinsiyet ayrımı klişesinden artık kurtulmalı..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
öncelikle thy steward alımını bu olaydan sonra durdurmadı, nisandan beri steward alımı yapılmıyor.işe kabul edilip de hala eğitime başlamak için nisandan beri bekleyen bir sürü steward var.gerekçe olaraksa steward sayısının gerekeni biraz geçtiğini söylüyorlar.stewardmı hostesmi tartışmasına gelince: kıllı kollar görmek istemiyoruz gibi konuşmalar çok komik geliyor insana..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Arkadaş size tüm kalbimle katılıyorum.Bazı şeyleri zaman halleder değilmi?En iyi hastalık ilacı ZAMAN.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Bence ahlaki çöküntü genel olarak tüm iş yerlerinde var, havacılıkta biraz daha fazla, bu sayfalarda kimin üzerine sıçrarsanız onun adamları soruları cevaplamak yerine hemen savunmaya geçiyor sonunda da ana konudan bihayli sapılıyor. Bu fırtınadan sonra mutlu durgunluk olursa ana meseleyi kollayan terfi edip huzura eriyor, yine de sorulan soruların cevapları, bilinen gerçeklerin başlıkları saklanıp saptırılıyor, en çok en düzgün cümlelerle çemkiren kendini iyi hissediyor. Benim görüşüme göre bu konu hakkında yorum yapılmayıp görmezden gelinseydi daha başarılı ses getirmeyen üstü kapatılmış bir konu olurdu. Yaranmak, iş yapmış görünmek için konuyu uzatmak, konunun tüm çalışanlara yayılmasına neden olmaktan başka işe yaramıyor. Saygılarımla.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
ARKADAŞIM AKLIN FİKRİN AHLAKSIZLIKTA..NE AHLAKSIZLIĞI GÖRDÜN SEN DE BAŞKA KİMSE DUYMAMIŞ VE HALEN O İSTEMEDİĞİN KİŞİLER GÖREVLERİNDE DURABİLİYORLAR..KONU BU ANTEPTE YAŞANAN OLAYDI VE O İKİ ARKADAŞTI..OLAY YAŞANDI VE İŞTEN ÇIRARILDILAR..E DAHA NE YAHU ?YİNE YAŞANAN ÇİRKİN OLAYLAR OLURSA ŞİRKETİMİZİN ADINI LEKELEYECEK..ONLARDA İŞTEN ÇIKARILIR..BAŞKA NE ?BAŞKANIN MÜDÜRLERİNİN ŞEFLERİNİN TEKNEDE DÜĞÜNÜN FALAN BU OLAYLARLA NE İLGİSİ VAR YA ..SORUNLU İNSANLARMISINIZ NESİNİZ YA..ASIL SİZLERİ BULMAK LAZIM..İŞİNİZİ YAPIN SİZDEN İSTENEN O..BIRAKIN ONLARDA İŞLERİNİ YAPSIN..İŞİNİZ GÜCÜNÜZ KİM KİMİNLE NEREDE NEYAPIYOR..ZAVALLI ÖZGÜVENSİZ ASOSYAL BOŞ İNSANLAR OLMAYIN YETER ARTIK..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Tek kelime bazen yeter derler. NE ZAMANDAN BERİ AHLAKSIZ DAVRANIŞLARIN ADI SOSYALLEŞME OLDU. Eğer şapkanız varsa önünüze koyunda bir düşünün,şirketinizdeki bir sürü bu tür olayları artık sokaktaki vatandaşda biliyor.Saygılar alnının akıyla namusuyla çalışanlara

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
CEVAP VERDİM VERMESİNEDE.EDİTÖRÜMÜZE SORMAK LAZIM.BENİ SANA KARSI MAHCUP ETTİ GÖRÜYOMUSUN.GÜZEL KARDEŞİM BU ÖNYARGILARLA NEREYE KADAR ? BÖYLE YAŞAMAK SENİ YORAR,KALBİNİ YORAR.YA BİR RAHAT BIRAK KENDİNİ.YA NE YAPMASINI İSTİYORSUNUZ KADININ ANLAMADI GİTTİ.YAZ AÇIKÇA SÖYLE.BIRAK MİLLETİN ÖZEL HAYATINI.SEN NE İSTİYORSUN İŞİNLE İLGİLİ.KADIN ELİNDEN GELEN HERŞEYİ YAPIYOR AMA ODA BİRYERE KADAR.SENİN İSTEKLERİNİ SUNMUŞ ÜSTLERİNE OLMAZ DEMİŞLERSE BUMUDUR SENİ DÜŞMAN EDEN ONLARA.ÇALIŞIYORLAR ANLIYORMUSUN .SEN KABUL ET YADA ETME.AMA İNSANLARI KÖTÜLEMEK MUHALEFET OLMAKTA ISRARCIYSAN SEN BÖYLE YAŞA.BEN GELENE HOŞGELDİN DEDİM.KALBİM KÖTÜ DEĞİL SENİN GİBİ.SİZE GÖRE HERGELEN ZATEN 20 GÜN SONRA GİTMELİ.NE MUTSUZ İNSANSIN SEN YA.SOSYALLEŞ BİRAZ KAFANI DAGIT

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000