20 Haziran 2008, Cuma 14:55:50

THY’YE MODERN CIP SALONU

Dış Hatlar terminali’ndeki Osmanlı kültürünü yansıtan CIP Salonu’nun aksine Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım tarafından açılışı yapılan İç Hatlar CIP Salonu modern görünümüyle dikkat çekti.
  • CIP salonunda bazı tuvaletlerin 'ALATURKA' olduğunu okudum, en son Atatürk Hava Limanında gördüğüm görüntüleri anımsdım. Bekleme solonundaki 'ALATURKA' tuvalet her nedense yerlere dökülmüş sular nedeniyle iğrenç bir görünümdeydi ve tuvaletin içine sığmayan sular tuvaletten dışarı sızmıştı. Neden acaba tuvalet mı akıtıyordu? Bırak tuvalete gitmeyi, ıslak yerlere basmamak için ellerini bile yıkamaktan vaz geçmek zorunda kaldı bir sürü insan.

CIP yolcularına iç hatlarda, havalimanına hiç uğramadan ayrı bir salondan geçerek seyahat etme imkanı sunan THY, sunduğu ayrıcalıklı hizmetin getirdiği talep yoğunluğu nedeniyle  CIP salonunu yenileme ve genişletme kararı alarak bir süre önce tadilata başlamıştı. Tadilatın sona ermesiyle, Türk Hava Yolları’nın İç Hat CIP Salonu bugün hizmete açıldı. Yeni salonun ilk yolcuları ise Merzifon Havaalanı açılışı için Amasya’ya giden Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım’ın da bulunduğu heyet oldu.

İKİ AYRI SALON VAR

560 m2’lik alandan 1360 m2’lik alana genişletilen ve yarından( cumartesi) itibaren yolcu kullanımına açılacak olan salonda biri Business Class ve Elite Plus yolcular, diğeri  ise Elite ve Classic Plus yolcuların kullanımına sunulan iki ayrı salon bulunuyor. Yolcu kapasitesi iki katına çıkan salonda büyümenin yanı sıra ikram konsepti yenilendi, boarding kapısı ikiye, kontuar sayısı 6’ya çıkarıldı. Bebek odası, duş ve bilgisayar sayıları ile günlük gazete sayıları arttırıldı. CIP Salonu içinde bulunan bilet satış ofisi, yolcuların oturarak hizmet alacağı şekilde tasarlandı. Salondaki tuvaletlerden bazıları ise alaturka şeklinde düşünüldü.

BİR MİSAFİR EŞLİK EDEBİLİR

Star Alliance kapsamındaki CIP Salonu kullanımı uygulaması ile Miles&Smiles programı dahilindeki CIP Salonu kullanım uygulamasının paralel işleyebilmesi açısından 1 Haziran 2008 itibariyle THY Elite ve Elite Plus üyelerinin tüm Türk Hava Yolları iç ve dış hat uçuşlarında CIP Salonlarından sadece 1 bir misafirleri ile birlikte faydalanabilecekler. Elite ve Elite Plus üyelerin CIP Salonlarından birlikte faydalanacağı misafiri ile aynı uçuşta seyahat etme zorunluluğu bulunmayacak. Misafirin Star Alliance üyesi bir havayolu olması şartıyla aynı gün içerisinde başka havayolu ile gerçekleştireceği uçuşa ait bilet ve biniş kartını ibraz etmesi koşuluyla üye ile birlikte CIP Salonuna giriş yapabilecek.

Classic Plus kart sahibi üyeler ise aynı tarih itibariyle, Türk Hava Yolları iç hat uçuşlarında geçerli CIP Salonu kullanım haklarından, sadece kendileri için geçerli olmak üzere faydalanmaya devam edecekler.

Bu arada, geniş ve modern bir görünüme sahip olan ve TAV’a bağlı Prime Class tarafından işletilecek olan salonun yeniden düzenlenmesinin yaklaşık 2 milyon YTL’ye malolduğu belirtildi.

THY'nin Yeni İçhatlar CIP Salonu'nu görmek için TIKLAYIN

THY’YE MODERN CIP SALONU

Yorumlar

Çağdaş ~ 16 yıl önce
CIP salonunda bazı tuvaletlerin 'ALATURKA' olduğunu okudum, en son Atatürk Hava Limanında gördüğüm görüntüleri anımsdım. Bekleme solonundaki 'ALATURKA' tuvalet her nedense yerlere dökülmüş sular nedeniyle iğrenç bir görünümdeydi ve tuvaletin içine sığmayan sular tuvaletten dışarı sızmıştı. Neden acaba tuvalet mı akıtıyordu? Bırak tuvalete gitmeyi, ıslak yerlere basmamak için ellerini bile yıkamaktan vaz geçmek zorunda kaldı bir sürü insan.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000