21 Mayıs 2013, Salı 22:06:22

THY YÖNETİMİNDEN NE KARAR ÇIKTI?

Türk Hava Yolları’nda grev devam ederken yönetim kurulu sendikanın uzlaşmaya yanaşmaması üzerine bugün olağanüstü toplanarak personele yapılacak iyileştirmeleri görüşüp karara bağlayacaktı. Yönetim kurulu az önce bitti. Peki, nasıl karar alındı?
  • Son 10 gündür nerdeyse tüm grev haberlerini ve yorumları okudum. Greve kırıcısı olmayan Cockpit Crew olarak izlenimlerimdir: 1. Mecbuuur hissettikleri için greve katılmayanlar mahçuplar ve pek yorum yazmıyorlar. 2. Buralarda thy yanlısı yorum yapanları thy çalışanı olarak görmemek lazım. Sanırım onlar dindar ve kindar politik fanatikler. (Bence grev kıranlar vicdan azabından kurtulmak için züğürt tesellisi yapabilir, yalnız bıraktıkları sendika yönetimini suçlayabilirler ama grevde sattıkları arkadaşlarını suçlamak pişkinlik olur, bunu da thy'de çalışanlar yapmaz. 3. Thy göstere göstere gelen bu greve bilerek tahrik ederek ve planlı hazırlanmış. Grevi en çok onlar ister gibiydiler (grev iptal kanunu, yok alt yöneticilerin CCM değişiklikleri, içki, kıyafet kıtırları, tüm kazanılmış eski sendikal hakların anlaşmazlığa götürülmesi) Zaten bu propaganda konularında okyanus ötesinden taktikler almış olabilirler ve artık çok iyiler.
  • grev sürecinin 38 günü geçene kadar toplantıları yapmanızı thy yönetiminden istirham ediyorum.insanlar ne kadar becerikli bir yönetim olduğunuzu anlasınlar.
  • 29mayista 305 kisi isten atildi. Neden atildilar? Cunku baskaldirdilar ve sirket yonetiminden yana degildiler. Hepimiz sirkete acimasizlar dedik. Sendika daha kotusunu yapmiyor mu simdi? Greve katilmayan 15bin kisiyi tis disinda birakacagim diyor. Savunmasiz kanunsuz bırakacağım diyor. Greve Katilsalardi hakettiler diyorsaniz ........ sirkette 305 icin katilmasalardi hakettiler diyor.sirketen Ne farkin var posbiyik? Herikinizde kendinizden olmayani silip atiyorsunuz. Hatta sen 15bin cakisani siliyorsun bir kalemde posbiyik. Amaaaa eger oyle bir hata yap bak bakalim nasil şakşakçın 300 - 500 kisiyle basbasa kaliyorsun sendikanda. Basta kaptanlar 1000lerce uye nasil istifa ediyoruz sendikadan. 300tane şakşakcindan alacagin aidat senin disinin kovuguna yetmez.
  • Ya kargo calisaniyim hergun goruyorum en fazla 50 kisi var onlar bile niye orda olduklarini bilmiyo yapmayin etmeyin polisler bile gitti olanda cayirda yatiyo 5000 kisilermis ne yalanci sendika ve yandaslari var ya
  • Gm onundekilerin olayla ne kadar ilgili oldugu kolundaki siviceyi sikan bayanin resminden belli dogrusu .........
  • Benım bildigim kaptanlar goz muhainesi olurdu ama siz bi daha baktırın
  • He sen kaptansin, bugun de genel mudurlugun onuden gectin ve de 50 kisi ya var ya yoktu! Biraz durust olun be ben oradaydim insanlar yer bulamadi duracak. Sicakta kavrulduk ama yine de aksama kadar inledi o genel mudurluk!! Hatta gurultumuzden sikayetci olmus yonetim kurulu paket toplantisinda!! Bunu da zaten 50 kisicik! Yapti.. Yazik hepimiz uyuyor uyutuluyoruz ve senin gibi satilmis insanlar da kalkmis burada yorum yapiyor kimisi de okuyor ve uyumaya devam ediyor..
  • Yok genel müdürlüğün önüne gittim 50kişi varmış fln sence her greve katılan oraya geliyor mudur gelmiyır tabiki orada gördüğün kişi sayısıyla mı anlayacaksın kaç kişi olduğunu sayımız yeterli ve grev devam ediyor 50kişi olsa 1hafta sürer mi sendika pes eder uçuş frekansları düştü basın yayınlamıyor korkudan gerçekler bunlar uçuşa giden arkadaşlarımız bin pişman boş günlerinde dahi aranıyorlar uçuş için burada grevle ilgili olumsuz yazılan bütün yorumlar yalan sendikayı eleştirin greve katınlan katılmayan ya da başkanları yönetimi eleştirin ama yalancı olmayın
  • Grevci arkadaşlar sayılarını 50 iken 500,200 iken 4300 gösteriyor..:)) Tavus kuşu vardır karşı tarafı etkilemek adına tavusunu açarak olduğundan çok daha büyük ve heybetli görünmeye çalışır ama en azından başarır sizin gibi değil yani.. ama kiralık adamlarla olmaz bu işler yemezler.. bugünkü resimlere bakınız lütfen ; Amcalar,teyzeler,sakallılar,yaşlılar araya da sayısı 50-100'ü geçmeyen genç insanlar.. Yönetim kurulu da amma etkilenmiştir..:))) THY sizi atmayacaktır enayi değil ya boş yere bu kadar tazminat ödeyecek hali yok,rüya görmeyin.. tıpış tıpış işinize döneceksiniz ya da tuzunuz kuru Pala başkanınız gibi.. Her gün yeni part-time personel aramıza katılıyor,üzgünüz.. Bu arada TK bu hafta da kaç tane yeni pattern açıkladı,siz yerinizde sayın bakalım !!!
  • ya siz bademler cokkkk cahilsiniz yaa bi gidip kitap okuyun belgesel izleyin ne bileyim bi halt olun sürüler sizi ya cookk eziksiniz coook:)))))))))))))))

Türk Hava Yolları bugün grevle ilgili karar almak üzere olağanüstü toplandı. Toplantı sırasında da greve katılan Hava-İş Sendikası’na üye personel dışarıda protesto eylemleri yaptı. Düdük çalarak, ıslık öttürerek toplantıyı protesto eden eylemciler Hava-İş Sendikası Genel Başkanı Atilay Ayçin’in açıklamalarına alkışla destek verdi.

Yaklaşık 4 saati aşkın bir süre devam eden yönetim kurulu toplantısında bazı kararlar alındı. Ancak toplantının uzun sürmesi üzerine yarın devam edilmek üzere toplantıya ara verildi.

Yönetim kurulunun toplantıya yarına kadar ara verilmesi sendikaya biraz daha süre verilmesi olarak algılanırken, Hava-İş Sendikası’nın yarın gün içinde bir adım atmaması halinde akşam üzere THY’nin personel için verdiği kararları açıklaması bekleniyor.

Airporthaber.com

THY YÖNETİMİNDEN NE KARAR ÇIKTI?

Yorumlar Tüm Yorumlar (69)

wing ~ 11 yıl önce
Son 10 gündür nerdeyse tüm grev haberlerini ve yorumları okudum. Greve kırıcısı olmayan Cockpit Crew olarak izlenimlerimdir: 1. Mecbuuur hissettikleri için greve katılmayanlar mahçuplar ve pek yorum yazmıyorlar. 2. Buralarda thy yanlısı yorum yapanları thy çalışanı olarak görmemek lazım. Sanırım onlar dindar ve kindar politik fanatikler. (Bence grev kıranlar vicdan azabından kurtulmak için züğürt tesellisi yapabilir, yalnız bıraktıkları sendika yönetimini suçlayabilirler ama grevde sattıkları arkadaşlarını suçlamak pişkinlik olur, bunu da thy'de çalışanlar yapmaz. 3. Thy göstere göstere gelen bu greve bilerek tahrik ederek ve planlı hazırlanmış. Grevi en çok onlar ister gibiydiler (grev iptal kanunu, yok alt yöneticilerin CCM değişiklikleri, içki, kıyafet kıtırları, tüm kazanılmış eski sendikal hakların anlaşmazlığa götürülmesi) Zaten bu propaganda konularında okyanus ötesinden taktikler almış olabilirler ve artık çok iyiler.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
wing ~ 11 yıl önce
Şakşakçılar duyurulara başladı bile yok eli yüzü düzgün olsun gibi. Yeni yönetimle sendika 1 Mayısta rahatça Taksim'e çelenk koyan sarı sendikalara katılır artık. Yada yöneticilerinden akil insanlar çıkar şimdiki gibi. 5. Bence bu saatten sonra ne olur: pilotlar zamanla maaş kaybı beklesinler, önce ikramiyeler iptal olur. Fazla mesai ucretleri azalır veya kalkar. Kimse gık diyemeyecegi için uçuş tebliğ süreleri iyice düşer kimse boş gününde bir yere gidemez. İzinler yazın iyice lüks olur. Yıllık 1000 saat uçuş limiti sayesinde uçuş saatleri ,boşlar çok etkilemez. Kabinde çok kıdemli çok para alanlar yerine ucuza çalışacaklar her işverenin hayali olduğu için Kabin AŞ en kısa zamanda kurulur. Kurulanadek parttime alımı artar ve kabinde biraz tasfiye olur. Diğer çalışanlar kendilerini çok bağlamayan sendikanın yönetim değişimi sonrası işverenle her konuda sorunsuz anlaşmasının mutluluğunu yaşarlar. TALPA sadece araç kartı sayesinde mecbuur üye bulur. Oda kart parasını 50 tl den 120 olur.
? ~ 11 yıl önce
grev sürecinin 38 günü geçene kadar toplantıları yapmanızı thy yönetiminden istirham ediyorum.insanlar ne kadar becerikli bir yönetim olduğunuzu anlasınlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
....... ~ 11 yıl önce
29mayista 305 kisi isten atildi. Neden atildilar? Cunku baskaldirdilar ve sirket yonetiminden yana degildiler. Hepimiz sirkete acimasizlar dedik. Sendika daha kotusunu yapmiyor mu simdi? Greve katilmayan 15bin kisiyi tis disinda birakacagim diyor. Savunmasiz kanunsuz bırakacağım diyor. Greve Katilsalardi hakettiler diyorsaniz ........ sirkette 305 icin katilmasalardi hakettiler diyor.sirketen Ne farkin var posbiyik? Herikinizde kendinizden olmayani silip atiyorsunuz. Hatta sen 15bin cakisani siliyorsun bir kalemde posbiyik. Amaaaa eger oyle bir hata yap bak bakalim nasil şakşakçın 300 - 500 kisiyle basbasa kaliyorsun sendikanda. Basta kaptanlar 1000lerce uye nasil istifa ediyoruz sendikadan. 300tane şakşakcindan alacagin aidat senin disinin kovuguna yetmez.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
....! ~ 11 yıl önce
Söylediklerin doğru arkadaşım ve hiç canını sıkma. Katılmayanları TİS dışı bırakmak sendikanın kendi ayagına kurşun sıkması olur. Hava İş Kolunda yetki almak isteyen bir sürü sendika var ve Bu insanlarda TİS sözleşmesinden yararlanmadığı bir sendikaya aidat ödeyip ödememeyi düşüneceklerdir.
Komik ~ 11 yıl önce
Ya kargo calisaniyim hergun goruyorum en fazla 50 kisi var onlar bile niye orda olduklarini bilmiyo yapmayin etmeyin polisler bile gitti olanda cayirda yatiyo 5000 kisilermis ne yalanci sendika ve yandaslari var ya

Yanıtla

Kalan karakter 1000
xman ~ 11 yıl önce
üslubunuzdan da anlaşıldığı üzere bu konuda çok bilinçli ve bilgilisiniz :))
xxx ~ 11 yıl önce
Gm onundekilerin olayla ne kadar ilgili oldugu kolundaki siviceyi sikan bayanin resminden belli dogrusu .........

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Cmd ~ 11 yıl önce
Benım bildigim kaptanlar goz muhainesi olurdu ama siz bi daha baktırın

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Cmd cevap ~ 11 yıl önce
He sen kaptansin, bugun de genel mudurlugun onuden gectin ve de 50 kisi ya var ya yoktu! Biraz durust olun be ben oradaydim insanlar yer bulamadi duracak. Sicakta kavrulduk ama yine de aksama kadar inledi o genel mudurluk!! Hatta gurultumuzden sikayetci olmus yonetim kurulu paket toplantisinda!! Bunu da zaten 50 kisicik! Yapti.. Yazik hepimiz uyuyor uyutuluyoruz ve senin gibi satilmis insanlar da kalkmis burada yorum yapiyor kimisi de okuyor ve uyumaya devam ediyor..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Aldanmayın ~ 11 yıl önce
Yok genel müdürlüğün önüne gittim 50kişi varmış fln sence her greve katılan oraya geliyor mudur gelmiyır tabiki orada gördüğün kişi sayısıyla mı anlayacaksın kaç kişi olduğunu sayımız yeterli ve grev devam ediyor 50kişi olsa 1hafta sürer mi sendika pes eder uçuş frekansları düştü basın yayınlamıyor korkudan gerçekler bunlar uçuşa giden arkadaşlarımız bin pişman boş günlerinde dahi aranıyorlar uçuş için burada grevle ilgili olumsuz yazılan bütün yorumlar yalan sendikayı eleştirin greve katınlan katılmayan ya da başkanları yönetimi eleştirin ama yalancı olmayın

Yanıtla

Kalan karakter 1000
dispatch ~ 11 yıl önce
Grevci arkadaşlar sayılarını 50 iken 500,200 iken 4300 gösteriyor..:)) Tavus kuşu vardır karşı tarafı etkilemek adına tavusunu açarak olduğundan çok daha büyük ve heybetli görünmeye çalışır ama en azından başarır sizin gibi değil yani.. ama kiralık adamlarla olmaz bu işler yemezler.. bugünkü resimlere bakınız lütfen ; Amcalar,teyzeler,sakallılar,yaşlılar araya da sayısı 50-100'ü geçmeyen genç insanlar.. Yönetim kurulu da amma etkilenmiştir..:))) THY sizi atmayacaktır enayi değil ya boş yere bu kadar tazminat ödeyecek hali yok,rüya görmeyin.. tıpış tıpış işinize döneceksiniz ya da tuzunuz kuru Pala başkanınız gibi.. Her gün yeni part-time personel aramıza katılıyor,üzgünüz.. Bu arada TK bu hafta da kaç tane yeni pattern açıkladı,siz yerinizde sayın bakalım !!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Söz Hakkı ~ 11 yıl önce
THY yönetim kurulu ancak sizin üslubunuzla savunulabilirdi zaten. Hukuksuzluğun bu kadar ayan beyan itiraf ettiğiniz için ise teşekkür ederim. Sen kaçıncı dönem, kimin adamısın arkadaşım. Burada yazmamışsınız ama her devrin adamı olduğunuz kesin. Grevde olanların kimler olduğu çok belli, sayılarını da isimlerini de yönetim kurulunuz çok iyi bilir. Yürekleriyle dimdik her zaman durdukları yerdeler. Rüzgarın estiği yere göre eğilenlerden değiller. İş konusuna gelince kısmetse dönülür, ya da dönülmez hayırlısı fakat dönek olmadıkları ve bu şirkete sizden daha çok yakıştıkları ortada. İnsanlar lakıyla yönetilirmiş. Yönetim Kurulunu size pek bir yakıştırıyorum.
Dispatch'e ~ 11 yıl önce
Sayın dispatch müdürüm, herhalde boş oturmaktan sıkıldın , herhalde odaya çekip tehdit edeceğin tırsak memurların bitti , can sıkılmasıdan herşeye yorum yapmaya başladın.İşini sağlama almayı bilirsin sen haa bu arada senin EMEKLİLİĞİN daha gelmedimi bir an önce bas gitte biz gençlere yer açılsın.imza: Selo
yandaslara ~ 11 yıl önce
ya siz bademler cokkkk cahilsiniz yaa bi gidip kitap okuyun belgesel izleyin ne bileyim bi halt olun sürüler sizi ya cookk eziksiniz coook:)))))))))))))))

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000