02 Kasım 2012, Cuma 12:36:20

THY YOLCULARI DÖNDÜ

Sandy kasırgası nedeniyle iptal olan New York-İstanbul seferleri başladı. Kasırga sebebiyle ABD’de kalan yolcular, seferlerin başlamasının ardından bugün THY’nin uçağıyla yurda döndü.
  • evet...türk bayanları gözü ile new york böyle işte...öğrenmiş olduk...
  • şunu net olarak anlamanız gerekir ki kesinlikle YüceAllaha ve tabiat olaylarına yapılacabilecek hiçbir şey yok sadece önlemini almaya çalış o kadar koca Amerika bile kasırgada kesinlikle hiçbir şey yapamıyor çaresiz gelecek ve gidecek o kadar başka hiçbir şey yok yapacak önleyecek bir şey yok ne pentagonun ne white house başka kim kaldı yok o kadar.. ama belki chp liler bir şey yapabilirler anayasa mahkemesine giderler kasırganın gelmesine karşı yürütmeyi durdurma kararı aldırmaya çalışırlar... muhaaaaaaa

Sandy kasırgası nedeniyle pazartesi gününden itibaren yapılamayan Türk Hava Yolları'nın New York-İstanbul seferleri yeniden başladı. İlk uçuşla aralarında iş adamlarının da olduğu yolcular yurda döndü. Türk Hava Yolları'nın 337 yolcu kapasiteli Boeing 777 tipi tarifeli uçağı ile saat 16.00'da New York'tan İstanbul'a gelen yolcular arasında Bahçeşehir Üniversitesi sahibi Enver Yücel, Hürriyet Gazetesi Yönetim Kurulu Başkanı Vuslat Doğan Sabancı da yer aldı.

Yaşadıklarını gazetecilerle paylaşan Enver Yücel, "Kasırga ABD'yi gerçekten vurdu. Kimse Amerika'da bu denli bir kasırga olacağını, hayatın felç olacağını belki düşünmeyebilirdi. Biz Kanada'dan New York'a geçtik. Uçak Kanada'dan kalkmadığı için New York'a karayolu ile geçtik. Ama baktık ki işin boyutları büyük. Bizim kaldığımız otel bölgesinde çok fazla bir şey hissetmedik ama New Jersey'de hayat gerçekten felç olmuş. Dükkanların, hatta camların önünü ağaçlar, tahtalar ve kum torbaları ile doldurdular. Otelde mahsur kaldık. Belki benim için zorunlu bir istirahat oldu ama hayat felç olmuştu. 2 gün böyle geçti. Her şey iptal olduğu için bizim uçaklarımız da kalkmadı. Mecburen otelimizde kaldık. Başka bölgelerde daha büyük mahsur kalanlar var. THY uçağında dönüşte hostes koltuklarında bile yolcularımız vardı" diye konuştu.

New York'tan dönen yolculardan Günsenin Kutucu, tablet bilgisayarı ile görüntülediği yıkım fotoğraflarını gazetecilere göstererek yaşadıklarını anlattı. Kutucu, "Bizim kaldığımız bölge de çok kötüydü. Biz New York'a giremedik. Zaten New York'a girilmiyormuş. Her tarafı su da basmış. Manhattan'ın yarısı su altındaydı. Çok ucuz atlattılar. Kurtulanlar da çok ucuz atlattılar. Ağaçlar yıkıldı. İnternet ve telefon kesikti. Ben Amerika'da hayal kırıklığına uğradım. Türkiye çok daha kolay çözümler bulabiliyormuş. Amerika'da bürokrasi var. Amerika'da ki insanların çaresizliği çok kötü. Bizden 10 sene ileride olan bir ülkede bu kadar çaresizlik ummuyordum" dedi.

Yolcular arasında yer alan Gazeteci Suna Vidinli, "60'ıncı katta olduğumuz için çok sallandık, akşam 19.00 ila 22.00 arası kötüydü. New York'un zaten yarısı karanlıktı. Senelerdir gidip gelirim, ilk defa New York'u böyle kötü gördüm. Yaklaşık 4-5 milyon kişi elektriksizdi. Biz dönerken de orası kötüydü. Şehrin yarısında elektrik yok. Hayalet kent gibiydi. Biz oradan ilk dönen insanlardanız. Verilmiş sadakamız varmış atlattık" ifadelerini kullandı.

THY YOLCULARI DÖNDÜ

Yorumlar

İsim / Rumuz ~ 11 yıl önce
evet...türk bayanları gözü ile new york böyle işte...öğrenmiş olduk...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
camaro ~ 11 yıl önce
şunu net olarak anlamanız gerekir ki kesinlikle YüceAllaha ve tabiat olaylarına yapılacabilecek hiçbir şey yok sadece önlemini almaya çalış o kadar koca Amerika bile kasırgada kesinlikle hiçbir şey yapamıyor çaresiz gelecek ve gidecek o kadar başka hiçbir şey yok yapacak önleyecek bir şey yok ne pentagonun ne white house başka kim kaldı yok o kadar.. ama belki chp liler bir şey yapabilirler anayasa mahkemesine giderler kasırganın gelmesine karşı yürütmeyi durdurma kararı aldırmaya çalışırlar... muhaaaaaaa

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000